17 aylik kizim kirli ellerini sacina suruyor

miskokulu

Canım ailem
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
200
24
118
Kizim yemek,meyve vb yiyecekler yerken tabi elleri kirleniyior.saclarina suruyor.bir haftadir boyle yapiyor.guzel bir dille uyariyiorum ama yine yapiyor.ne yapacagimi sasirdim.lutfen yadim

hic bir sey yapmayacaksın annesi,karşısına gecip manzaranın tadını cıkaracksın :) yavrun kesfediyor kendini ve dunyayı.benim kızım da o donemlerde kendini bulardı surekli,ne yedigi sacından anlasılıyordu :) Allahtan yaz donemiydi de surekli yıkayabiliyordum sacını,gunde 3 defa banyo yaptırdıgım bile oldu.1 yaşından beri yemeg,ini kendisin yemesine izin verdigim icin bu davranışları gayet normal,cocuk merak ediyor oyun yapıyor sıkma canını hic.

Buyuk bir sabir ve itinayla bekleyip soylemeye devam ediceksin arkadasinda soyledigi gibi dunyayi kesfedilar bakip girmesi lazim neler olacak :) surdukden sonra vi goster ona aynada nasil gorundugunu :) fotosu cek mesela.. bazi donemler coooook sabir gerektiriyor ama sunuda unutmamamiz lazim minik bebeklerimiz buyumek icin ogrenme doneminde :) iyi tarafindan bakip.. kendini yipratmadan bekle gecicek oda ogrenicek

bence takip edin elleri kirlendiği zaman daha saçlarına sürmeden 'ellerimizi yıkayalım,köpük köpük olsun,mis gibi koksun v.s' deyip heveslendirerek ellerini yıkamaya götürün. zamanla elleri kirlendiğinde rahatsız olup kendisi yıkamak isteyecektir. ben oğlumu daha 6-7 aylıkken elleri kirlendiğinde ellerini yıkamaya götürdüm hep,1 yaşından sonra ellerin kirlenince söyle köpük yaparız dedim ..... şimdi oğlum 3 buçuk yaşında ve elleri kirlendiğinde asla etrafa sürmez,ellerini yıkamadan rahat etmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…