- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Kusana kadar ağlamak bir tabir mi ?17 aylık bebeğim var. Doğdu ve haftasına salgın olayı çıktı. 17 aydır sadece bizim evde yaşayan ve uzaktan eğitim sürecinde bebeğime bakan anne babam ve bizimle iletişim halinde. Bizim eve başka hiç kimse girmedi, biz de kşmsye gitmedik salgın dolayısıyla. İnsanlarla iletişimi sosyal mesafeli. O şekilde bile yüksek sesle sevenlere karşı korku geliştirdi. Kusana kadar ağlıyor. 20 gün önce artık eşimin ailesi de görsün diye onlara yaylaya gittik. Ama yaylada evler yakın, bir sürü yeni insan gördü. Eve faklı kişiler girdi çıktı. Yakın çevreye aşırı bağırarak yaklaşmayın desek de köydeki komşu teyzeler bağırarak defalarca ağlattı. Orada bana babasına karşı bağımlılık gelişti. Biri dokunsa yada yaklaşsa hemen baba yada anne diye seslenemeye ve devamında kusana kadar ağlamaya başladı. Dün eve döndük. Eve girdiğimiz ilk andan itibaren ağlamaya başladı. Annem babamı gördü ki onlarla 17 aydır birlikte yine kusana kadar ağladı. Mesela tam benimle oyun oynuyor, birden baba diye etrafına bakıyor ve yoksa deli gibi ağlıyor.Var mı tecrübeli anneler. İnanın koca bir araba eşya bizi bekliyor ama ayrılıp bir şey yapamıyoruz. Kendi kendine de susmuyor. Birden çığlık çığlığa başlıyor.
Benim çocuğumda 7 aylıkken pandemi başladı. Asla kimseyle gorusmedi. 5 ay sonunda 1 yaşında kendi ve eşimin ailesini çağırdık tamamen yabancı gördü onlarida ağladı falan. Snra tekrar izin bir süre gorusmedik sadece asilarinda çıktı dışarıya. 18 aylıkken artık dahada bilinclendi annem ve kayinvalidemlere gittik telefonda hergun görüntulu görüştüğümüz için yabancılık çekmez diyorduk ama kesinlikle ilk etapta alismadi çok ağladı kimseye elletmedi kendini. Snra iki haftada bir gorustukce alışma anneanne babaanne dedelerine. Onların dışında hala biri laf attığında ağlıyor. Ama çocuklara karşı daha ılımlı başta inlarada ağlıyor ama oyun falan yaparlarsa uzun ugras sonucu az az gülmeye başlıyor öyle alışıyor. Ama başta gozu isinmazsa ne yapsa kâr etmiyor öylece ağlıyor17 aylık bebeğim var. Doğdu ve haftasına salgın olayı çıktı. 17 aydır sadece bizim evde yaşayan ve uzaktan eğitim sürecinde bebeğime bakan anne babam ve bizimle iletişim halinde. Bizim eve başka hiç kimse girmedi, biz de kşmsye gitmedik salgın dolayısıyla. İnsanlarla iletişimi sosyal mesafeli. O şekilde bile yüksek sesle sevenlere karşı korku geliştirdi. Kusana kadar ağlıyor. 20 gün önce artık eşimin ailesi de görsün diye onlara yaylaya gittik. Ama yaylada evler yakın, bir sürü yeni insan gördü. Eve faklı kişiler girdi çıktı. Yakın çevreye aşırı bağırarak yaklaşmayın desek de köydeki komşu teyzeler bağırarak defalarca ağlattı. Orada bana babasına karşı bağımlılık gelişti. Biri dokunsa yada yaklaşsa hemen baba yada anne diye seslenemeye ve devamında kusana kadar ağlamaya başladı. Dün eve döndük. Eve girdiğimiz ilk andan itibaren ağlamaya başladı. Annem babamı gördü ki onlarla 17 aydır birlikte yine kusana kadar ağladı. Mesela tam benimle oyun oynuyor, birden baba diye etrafına bakıyor ve yoksa deli gibi ağlıyor.Var mı tecrübeli anneler. İnanın koca bir araba eşya bizi bekliyor ama ayrılıp bir şey yapamıyoruz. Kendi kendine de susmuyor. Birden çığlık çığlığa başlıyor.
Bana da öyle geldi. Eşime dedim ama o saçmalama dedi. Üç gün süre veriyorum o zaman. İklim değişikliği vs etkilemiştir diye. Gittiğimiz yer 17 derece ve sıfır nemdi. Burası 30 derece ve dehşet nem.Normal değil, acilen pedagoga gidin yoksa bulunduğu dönem itibariyle ileride yoğun olarak güvensizlik ve bağlanma problemleri yaşayacaktır.
Eşiniz dertsiz başına dert almak istemiyor olabilir ama sizin harekete geçmeniz gerek. durumunuzun iklim değişikliğiyle alakası olduğunu zannetmiyorum, hiç bu tarz bir vaka görmedim. çocukta bağlanma kaygısı gelişiyor gibi. Buradan bir şey diyemem. En iyisi pedagog-psikologla yüz yüze görüşmek.Bana da öyle geldi. Eşime dedim ama o saçmalama dedi. Üç gün süre veriyorum o zaman. İklim değişikliği vs etkilemiştir diye. Gittiğimiz yer 17 derece ve sıfır nemdi. Burası 30 derece ve dehşet nem.
Bizde de benzer davranışlar. Pandemi herşeyi mahvettiBenim çocuğumda 7 aylıkken pandemi başladı. Asla kimseyle gorusmedi. 5 ay sonunda 1 yaşında kendi ve eşimin ailesini çağırdık tamamen yabancı gördü onlarida ağladı falan. Snra tekrar izin bir süre gorusmedik sadece asilarinda çıktı dışarıya. 18 aylıkken artık dahada bilinclendi annem ve kayinvalidemlere gittik telefonda hergun görüntulu görüştüğümüz için yabancılık çekmez diyorduk ama kesinlikle ilk etapta alismadi çok ağladı kimseye elletmedi kendini. Snra iki haftada bir gorustukce alışma anneanne babaanne dedelerine. Onların dışında hala biri laf attığında ağlıyor. Ama çocuklara karşı daha ılımlı başta inlarada ağlıyor ama oyun falan yaparlarsa uzun ugras sonucu az az gülmeye başlıyor öyle alışıyor. Ama başta gozu isinmazsa ne yapsa kâr etmiyor öylece ağlıyor
Kesinlikle krizleri aşma konusu önemli. Az önce ağlayarak uyandı. Baba baba. Eşim kucağına aldı, o çocuktan daha çok bağırıyor. Kızım neden böyle yapıyorsun diye. Çocuk iyice ateşledi ağlamayı. Eşime anlatamıyorum. En sonunda al şunu ne haliniz varsa görün diye başka odaya gitti yatmaya. Ben balkonun ışığını açtım. Yavaş yavaş şarkı söyledim. Kucağımda sarılıp hafifçe sallandım.sakinleşti.biraz ayağımda salladım. Uyudu geri.Kızımda 18 ay da başldı 3 yaşına kdar kademeli azalarak devam etti yabancı korkusu ancak hiç birşey kalıcı değil şu dönemde yaşadığınız. Çok başka başka sorunlar da olabiliyor hemen hepsi geçici oluyor hyatı öğreniyorlar. Önemli olan krizlerin kendisi değil krizleri nasıl aştığınız.
Ben hemen hemen her gün parka çıkardım kızımı kızım 1 yaşındayken pandemi yaşandı.biz farklı şehirde olduğumuz için akraba görmedik ama sürekli disarida tek tük çocuk varken çıktığımız için daha rahat geçti insanlara alışması bizimkide erkekleri sevmiyordu ağlıyordu onu yavaş yavaş atlattık.17 aylık bebeğim var. Doğdu ve haftasına salgın olayı çıktı. 17 aydır sadece bizim evde yaşayan ve uzaktan eğitim sürecinde bebeğime bakan anne babam ve bizimle iletişim halinde. Bizim eve başka hiç kimse girmedi, biz de kşmsye gitmedik salgın dolayısıyla. İnsanlarla iletişimi sosyal mesafeli. O şekilde bile yüksek sesle sevenlere karşı korku geliştirdi. Kusana kadar ağlıyor. 20 gün önce artık eşimin ailesi de görsün diye onlara yaylaya gittik. Ama yaylada evler yakın, bir sürü yeni insan gördü. Eve faklı kişiler girdi çıktı. Yakın çevreye aşırı bağırarak yaklaşmayın desek de köydeki komşu teyzeler bağırarak defalarca ağlattı. Orada bana babasına karşı bağımlılık gelişti. Biri dokunsa yada yaklaşsa hemen baba yada anne diye seslenemeye ve devamında kusana kadar ağlamaya başladı. Dün eve döndük. Eve girdiğimiz ilk andan itibaren ağlamaya başladı. Annem babamı gördü ki onlarla 17 aydır birlikte yine kusana kadar ağladı. Mesela tam benimle oyun oynuyor, birden baba diye etrafına bakıyor ve yoksa deli gibi ağlıyor.Var mı tecrübeli anneler. İnanın koca bir araba eşya bizi bekliyor ama ayrılıp bir şey yapamıyoruz. Kendi kendine de susmuyor. Birden çığlık çığlığa başlıyor.
En sinir olduğum şey yAHiç sormayın ya. Özellikle belirtiyoruz. Ağlıyor, dokunulmaktan hoşlanmıyor diye. Yok ben anlamam öpücem mutlaka, ağlarsa ağlasın diyenler. İlla ki kucağına alanlar. Çocuk kendini sıkıyor fark ediyorum. Yabancı biri dibine girdikçe baba anne diyor.Marifet sanki, madalya verecekler kucağına alana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?