merhaba arkadaşlar
17 aylık bi kızım var. püre dışında başka bi şey yemiyor. 7 -8 aylıkken çok güzel pilav da makarna da yiodu fakat daha sonra yememeye başladı. yediği zaman çiğnemio ve direk yutuo. ve boğazında kalıo. bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim kızımı?
zaten katı gıdaya 6 aydan sonra başlanıyo..ve anca pütürlülere 7-8 aylıktan sonra geçiliyo..siz püremi yedirdiniz ondan sonra? eger öyle yaptıysanız vah ki vah..10 aydır püreli yiyosa malesef biraz daha büyüyene kadar bekleyeceksiniz..
7 aylıkken katı gıdaları yiyordu fakat ben bir rahatsızlık geçirdim o zamanlar annemler baktı kızıma....
daha sonra da yememeye başladı fakat şimdi de istediği şeyleri yiyo. mesela çubuk krakere bayılıo onu çiğneyip yio.
sizce acaba çiğnemeye üşenio olabilir mi?
demekki çiğnemekle ilgili bi problemi yok bazen çiğnemeyi öğrenemeyebiliyolar yada geç olabiliyo pütürlü yemeyince..direkt yutmak kolayına geliyo olabilir..biraz büyükçe bi parça oluncada mı hemen yutmaya çalışıyo? sen sürekli ona çiğnemesi gerektiğini söyle yoksa karnının agrıyabileceğini bunuda kendisini çok rahatsız edeceğini senide üzeceğini falan söylesen belki dinler seni..17 aylık az değil herşeyi anlıyo bu sıpalar :) mesela ekmek ver onu direkt yutmaya çalışamaz istesede yapamaz mecbur çiğnemesi lazım ıslak yada yumuşak bişey değilya..mecbur bi fasıl yuvarlayacak ağzında..gene sen çok dikkatli ol da bide onu dene..
büyük lokma olunca geri tükürüo. sadece küçük parçalar yio hanımefendi.
söylediğini de uygulayacağım inş anlar. bundan 1 saat önce filan pilav yedi. çok acıkmıştı.
acaba yemek aralarını mı az tutuyor olabilirim.
dişleri çıkıyordur diş çıkarırken benim kızımda öyle ağzına bile almıyor yedirmekte zorlanıyorum.Birde zaten dişleri az, büyük lokmayı çevirmezlerki annesi biraz sabret eline çubuk kraker ver onu kemirsin çocuklar seviyor hem bir çubuk krakerin hepsini yemesini bekleme herşey zamanla olur endişelenmeyin...
benim oğlumda 16 aylık 5-15 ay arası sürekli kustu 10 dan fazla doktora götürdüm kimi reflü var dedi kimi yemek yemeyi sevmio kusmayı kurtuluş olarak görüyo dedi uzun sözün kısası blendırdan geçirdiğim yemekleri bile yediremedim şimdi yeni yeni kusmayı bıraktı doğal olarak da taneli yemiyo ara ara deniyorum öğürüyo nasıl alıştıracağımı bende bilmiyorum meyve sebze veriyorum eline ısırıp suyunu emip tükürüyo biraz akıllanınca yemeye başlsr herhalde tek umudum o gerçi püre şeklinde yemesi bile benim için nimet ama artık taneli de yesin istiyorum