• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 Ağustos 1999 depreminde yaşanan gizemli ve ilginç olaylar

ben o zaman 4 yasındaydım ve o depremi cok iyi hatırlıyorum evin icinde anneme salıncak gibi ne güzel saillanıyoruz demistim sonra hep beraber dısarı cıktık bos arazide yattık yorganları serip ve gökyuzunde cok yıldız vardı gerçekten tutulacak gibi esrarengiz bisi oldugunu dusunmuyorum bunun

Çok garip bunu biz de yaşadık. Zaten çok sicak olduğu için bi de köpeklerin ulumasindan zor uyumustuk. Depremden bi kaç dk önce uyandık ablamla ikimizde yatakta birbirimize bakıp oturduk sonra da sallanmaya başladık. Neden uyandık aynı anda ikimizde hiç anlamadık.

Aynı şeyi ben de yaşadım. O gece rüyamda ancak benim sığabileceğim kadar dar ve çok aydınlık bir odanın içindeyim 4 duvarda binlerce sarı örümcek var üstüme geliyorlar. Elimde bir terlik hepsini öldürmeye çalışıyorum. Panikle uyandım hiç huyum olmamasına rağmen yatakta doğruldum 1-2 dakika içinde de deprem olmaya başladı. Yıldızların ne kadar çok ve yakın olduğunu ben de hatırlıyorum.

1999 Gölcük depreminden sonra ortalıkta bir sürü esrarengiz olaylar anlatılmakta.Ne kadar doğru bu söylenenler bilinmez ama hayret edilmeyecek türden de değil bu anlatılanlar nitekim 5. olaya ben de şahidim.
OLAY-1
O gece bayanın birisi doğum için eşiyle beraber bir taksiyle hastahaneye gidiyorlarmış.Taksi tam Eyüp şehitliğinden geçerken doğum sancıları tutan bayan kafasını sağa sola çevirmeye başlamış.İşte tam bu sırada bayanın gözü şehitliğe ilişmiş.Bayan gördüğü manzara karşısında dona kalmış.Bütün şehitler kabirlerinden kalkmış elleri semada dua ediyorlarmış.
OLAY-2 Aynı saatlerde Eyüp Sultan Camisinin önünde taksicilik yapan bazı kişilerin anlattıklarıda insanı hayretler içerisinde bırakıyor.
-Taksinin içerisinde oturmuş müşteri bekliyordum.Gözüm birden Cami'nin duvarına ilişti.Duvarları nurdan varlıklar kaplamış tutuyorlardı.Mezarlıklarda yatanlar kalkmış hep beraber dua ediyorlardı.
OLAY-3 Enkazdan 4 gün donra çıkan bir çocuğa su ikram etmişler.Çocuk;
-Su ve yemek ihtiyacım yok.Yaşlı bir amca bana suda yemekte verdi.
OLAY-4 Denizden çok büyük bir ateş topu yükselmiş.
OLAY-5 O gece yıldızlar bir başkaymış.Çoğu insanın anlattığı - sanki elimi uzatsam yıldızları tutacak gibiydim.
Olay 1 - Bursayı bilenler bilir tophane diye adlandırılan yerde osmanlı devletinin kurucuları olan baba oğul yan yana yatarlar (osman ve orhan gazi) İşte deprem gecesi bu iki büyük zattın türbelerinden bir takım sesler geldiğine dair ihbar alan polis ekipleri hırsız olabilir şüphesiyle mezarlarına giderler Daha sonra yaptıkları araştırmalara rağmen hiç bir şewy bulamayan polisler asılsız bir ihbar olduğunu düşünerek araçlarına dönmek üzeredirlerki bu sefer 1 polis bazı sesler duyduğunu söyler arkadaşları ise ses duymadıklarını belirtirler polis içinin rahat etmesi için son bir kez bakacam diyerek arkadaşlarından ayrılır türbelerin içine lambayı tuttuğunda ise şok olur orhan ve osmangazi allahım gazabından Bursamızı koru diyerek dua etmektedirler polis tabii kalp krizi geçirir ve olduğu yerde can verir

olay 2- Bursa aynı zamanda evliyalar kentidir bunuda bilen bilir deprem gecesi saat 3 civarında uludağın eteklerindeki köyde domuz avına çıkan köylüler gece 3 sularında bursaa dogru baktıklarında şok olurlar deprem başlamasıyla birlikte burasanın üzerini fanus şeklinde bir sis tabakası (anlatanlar nur tabakası da diyor) kaplamıştır 45 saniye boyunca açık açık gözüken ve depremin bitmesiyle ansızın kaybolan bu sis tabakasının video görüntülerini bende izledim biter

olay 1 e cevap :bütün şehitlerin gücü binlerce insanın ölmesine yetmemiş .
olay 2 ye cevap :Nurdan varlıklar neden camiyi koruyor . o saatte cami bomboş .Evlerdeki canları ölen insanları tutsalardı.
olay 3 e cevap :Binlerce çocuk öldü neden sadece o çocuğa ikram etmişler .Bütün çocuklar melek değil midir?
olay 4 e cevap :Ateş topu yükselebilir bu bir doğa olayıdır ..
olay 5 e cevap :İstanbul ile Hakkarinin bir köyünü düşünün .İstanbulda yıldız göremezsiniz kolay kolay ama o gece tüm elektrikler söndüğü için Hakkariden farkımız kalmamıştı yani yıldızları bu sebeple gördük.

Kocaeli ve Adapazarı en muhafazakar vatandaşlarımızın yaşadığı bölgedir .Askerler kışlada dansöz oynattığından bu deprem oldu diye saçmalayanlar bile oldu

Deprem bir doğa olayıdır .Japonya da bir kişi bile ölmüyor .Allah demekki Japonları daha çok seviyor .Öyle mi?

merak edip baktım da şöyle bir resim buldum. : )
Bbok9FNIAAEUpSu.jpg

ne güzel bir kadınmış.
ne ilginç bir kare.

1999 Gölcük depreminden sonra ortalıkta bir sürü esrarengiz olaylar anlatılmakta.Ne kadar doğru bu söylenenler bilinmez ama hayret edilmeyecek türden de değil bu anlatılanlar nitekim 5. olaya ben de şahidim.
OLAY-1
O gece bayanın birisi doğum için eşiyle beraber bir taksiyle hastahaneye gidiyorlarmış.Taksi tam Eyüp şehitliğinden geçerken doğum sancıları tutan bayan kafasını sağa sola çevirmeye başlamış.İşte tam bu sırada bayanın gözü şehitliğe ilişmiş.Bayan gördüğü manzara karşısında dona kalmış.Bütün şehitler kabirlerinden kalkmış elleri semada dua ediyorlarmış.
OLAY-2 Aynı saatlerde Eyüp Sultan Camisinin önünde taksicilik yapan bazı kişilerin anlattıklarıda insanı hayretler içerisinde bırakıyor.
-Taksinin içerisinde oturmuş müşteri bekliyordum.Gözüm birden Cami'nin duvarına ilişti.Duvarları nurdan varlıklar kaplamış tutuyorlardı.Mezarlıklarda yatanlar kalkmış hep beraber dua ediyorlardı.
OLAY-3 Enkazdan 4 gün donra çıkan bir çocuğa su ikram etmişler.Çocuk;
-Su ve yemek ihtiyacım yok.Yaşlı bir amca bana suda yemekte verdi.
OLAY-4 Denizden çok büyük bir ateş topu yükselmiş.
OLAY-5 O gece yıldızlar bir başkaymış.Çoğu insanın anlattığı - sanki elimi uzatsam yıldızları tutacak gibiydim.
Olay 1 - Bursayı bilenler bilir tophane diye adlandırılan yerde osmanlı devletinin kurucuları olan baba oğul yan yana yatarlar (osman ve orhan gazi) İşte deprem gecesi bu iki büyük zattın türbelerinden bir takım sesler geldiğine dair ihbar alan polis ekipleri hırsız olabilir şüphesiyle mezarlarına giderler Daha sonra yaptıkları araştırmalara rağmen hiç bir şewy bulamayan polisler asılsız bir ihbar olduğunu düşünerek araçlarına dönmek üzeredirlerki bu sefer 1 polis bazı sesler duyduğunu söyler arkadaşları ise ses duymadıklarını belirtirler polis içinin rahat etmesi için son bir kez bakacam diyerek arkadaşlarından ayrılır türbelerin içine lambayı tuttuğunda ise şok olur orhan ve osmangazi allahım gazabından Bursamızı koru diyerek dua etmektedirler polis tabii kalp krizi geçirir ve olduğu yerde can verir

olay 2- Bursa aynı zamanda evliyalar kentidir bunuda bilen bilir deprem gecesi saat 3 civarında uludağın eteklerindeki köyde domuz avına çıkan köylüler gece 3 sularında bursaa dogru baktıklarında şok olurlar deprem başlamasıyla birlikte burasanın üzerini fanus şeklinde bir sis tabakası (anlatanlar nur tabakası da diyor) kaplamıştır 45 saniye boyunca açık açık gözüken ve depremin bitmesiyle ansızın kaybolan bu sis tabakasının video görüntülerini bende izledim biter(alıntıdır)
Ben ortaköyde oturuyodum o sene ve hepsini duydum ve gerçekten gökyüzüne bakmaya korkuyordum okadar çok yıldız vardıki

Ya onu bunu birakinda dunki depremi bi ben mi hissettim? :KK45: Kime sorsam "yoo olmadi kiii hissetmedik" diyor.

Yani tabi haberlerde yalan söylüyor dimi? :63:

Diğerleri için bir şey diyemem ama o gece yıldızların elimi uzatsam tutacakmışım gibi olduklarını dün gibi hatırlıyorum ömrü hayatımda bu kadar çok yıldızı görmedim .Nasıl bir kabustu o günler.
Ayrıca şehitlerimizin dua ettiklerine yardım ettiklerine inanıyorum ama görülmüşmüdür orası tartışılır.

99 depreminde 7 yaşındaydım.evimizin yakıninda boş bi arazi vardı.Oraya çadır kurup 1 kaç ay orda kalmıştık mahallecek. Annem o gecenin normalden daha sıcak olduğunu gece yarisi aniden gök gurlemesi gibi bir ses geldiğini camdan baktığında disarinin hani gün batmadan ortalık yarı aydınlık yarı karanlık olur ya onun gibi olduğunu söylüyor zaten sonrasında hemen deprem olmuş..Ya olurmu öyle şey felan diyordum gece yarısı ortalık aydınlık v.s taki 2.3 ay önce yeni komsularimizla oturuyorduk surdan burdan derken konu depreme geldi onlarda annemin anlattıklarına benzer şeyler söylediler.O zamandan beri boyle insan mantigina ayriki seylerin olabilecegini dusunuyorum...

Back