• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 Ağustos 1999 depreminde yaşanan gizemli ve ilginç olaylar

çok geçmiş olsun şimdi iyi mi kızın esra
yaşadığın acıyı hayal bile edemem çok üzüldüm..
evet canım gayet iyi....şuan 9 yaşında senede 1 kez kontrolü var.....tekrarlama riski yok.....yalnızca tümör büyük olduğundan beyiciğe baskısıyla dengesi tam değildi....yaşı küçük olduğundan 2.5 senede tamamen düzeldi......kötü günleri hiç sorma kabus gibi.....bulunduğum ilde ilk gösterdiğim dr mahvetti bizi.....sağlam çocuğu yok acil ambuluansla gitsin kalbi durur....sevk kağıdına kötü huylu yazmış yani kanser....ank hacettepedeki acildeki drlar da kağıtta yazana göre bize
- neden acele ediyorsunuz dr bulmak için sadece ameliyatla olacak iş değil kemoterapisi var ışın tedavisi var yıllarca sürecek dedi.....bunu duydum hiçbiryerimi hissetmedim inan kızımın tek söylediği
-anne rengin niye sarardı oldu......
şükür orada beklemedik bi prof çıkardı allah karşımıza muayenehanesine gittik.....önce sakin olun dedi rahatlattı...bana gelen çocukların en iyisi eylül dedi....tümörün aşırı acil durumu yok, büyük ihtimal iyi huylu çünkü rengi beyin dokusuyla
aynı ve bu kadar büyük olmasına karşın hasar vermemiş,belirti vermemiş dedi..... ertes,i gün ameliyata karar verdik oldu 1 gece yoğun bakım 2 gece sonra taburcu olduk.......çocuklar bizim sandığımızdan daha güçlü o günler bitti şükür arasıra özelliklede geceleri aklıma gelir ağlarım...o an nasıl dayandığıma hayret ederim....rabbim dayanma sabrını veriyor....allahım çocuklarımızın acısını gösteremsin

offf nasıl bir endişe yaşamışsındır rabbim tekrarını göstermesin, evlatlarınla mutlu bir ömür nasip etsin inşallah.
çok tsk ederim canım allah hepimizin evladını korusun .....arkadaşada yazdığım gibi bilmediğimiz bi hastalık ,birsürü gereksiz dr sözü....inan yaşadıklarımı düşündükçe nasıl dayandığıma hayret ediyorum.....

tsk ederim canım şuan ara sıra aklımıza gelsede unuttuk sayılır......kızımın doğuştan beyninde bulunan tümörü olduğunu 6.5 yaşında öğrendik.... ameliyatla çıkarıkdı..şükür iyi huyluydu ek bir tedavi görmedik....ama ilk duyduğumuzda ölüp ölüp dirildik hiç rastlamadığımız birşey biranda öksürük için gittiğimiz dr da öğrenmiştik....ismii kötüydü bir de yeri beyin olunca dr ilk söylediğim yaşayacak mı oldu
onun cevabı
-onu bilemem!!!!!!!
rabbim herkesin evladını bağışlasın ..... onlar masum acılarını göstermesin.....
Şu anda iyi olmasına çok sevindim,Allah uzun sağlıklı ömürler versin evladınıza.

evet canım gayet iyi....şuan 9 yaşında senede 1 kez kontrolü var.....tekrarlama riski yok.....yalnızca tümör büyük olduğundan beyiciğe baskısıyla dengesi tam değildi....yaşı küçük olduğundan 2.5 senede tamamen düzeldi......kötü günleri hiç sorma kabus gibi.....bulunduğum ilde ilk gösterdiğim dr mahvetti bizi.....sağlam çocuğu yok acil ambuluansla gitsin kalbi durur....sevk kağıdına kötü huylu yazmış yani kanser....ank hacettepedeki acildeki drlar da kağıtta yazana göre bize
- neden acele ediyorsunuz dr bulmak için sadece ameliyatla olacak iş değil kemoterapisi var ışın tedavisi var yıllarca sürecek dedi.....bunu duydum hiçbiryerimi hissetmedim inan kızımın tek söylediği
-anne rengin niye sarardı oldu......
şükür orada beklemedik bi prof çıkardı allah karşımıza muayenehanesine gittik.....önce sakin olun dedi rahatlattı...bana gelen çocukların en iyisi eylül dedi....tümörün aşırı acil durumu yok, büyük ihtimal iyi huylu çünkü rengi beyin dokusuyla
aynı ve bu kadar büyük olmasına karşın hasar vermemiş,belirti vermemiş dedi..... ertes,i gün ameliyata karar verdik oldu 1 gece yoğun bakım 2 gece sonra taburcu olduk.......çocuklar bizim sandığımızdan daha güçlü o günler bitti şükür arasıra özelliklede geceleri aklıma gelir ağlarım...o an nasıl dayandığıma hayret ederim....rabbim dayanma sabrını veriyor....allahım çocuklarımızın acısını gösteremsin

bazen insan şaşırıyor böyle dönüm noktalarında nasıl yıkılmadım diye. hep yıkılacağını düşünsen de ayakta kalıyorsun işte
şimdi iyi olmasına çok sevindim esracım kızının umarım hep iyi olur :KK73:

bazen insan şaşırıyor böyle dönüm noktalarında nasıl yıkılmadım diye. hep yıkılacağını düşünsen de ayakta kalıyorsun işte
şimdi iyi olmasına çok sevindim esracım kızının umarım hep iyi olur :KK73:
sağol canım benim....ponpon sallayan ellerin dert görmesin:KK19:

Esra gecmis olsun, yasadigin sey gercekten cok uzucu. Kendi kizim 5 yasindayken verem asisi boynunda beze yapmisti da o bezeyi gorunce aklima gelenleri, doktora gidene kadar ne yasadigimi ben bilirim, hem de daha hic bir kotu sey soylenmemisken.. Allah herkesin evladini kendine bagislasin, acisini gostermesin, en buyuk duam.

Konuya gelince yildizlari evet, ben de gordum, istanbul'da evden firlar firlamaz dikkatimi ceken ilk sey olmustu. hayatimda o kadar cok ve her zamankinden daha buyuk, daha parlak yildiz kalabaligi hic gormedim. Milyonlarcaydilar...

Esra gecmis olsun, yasadigin sey gercekten cok uzucu. Kendi kizim 5 yasindayken verem asisi boynunda beze yapmisti da o bezeyi gorunce aklima gelenleri, doktora gidene kadar ne yasadigimi ben bilirim, hem de daha hic bir kotu sey soylenmemisken.. Allah herkesin evladini kendine bagislasin, acisini gostermesin, en buyuk duam.
amin tsk ederim canım.....tahmin ediyorum ne hissettiğini, insanın aklına neler geliyor...benim memleket ankara arası 250 km 1.5 saatte gitmişiz eşim ağlaya ağlaya kullandı arabayı....benim sürekli ağzımda cümle "o çok küçük " oldu...papagan gibi tekrarladım ne hastalığı ne ameliyatı yakıştıramadım......
bi de kızımın sevkini bekliyoruz illa tutturdu kahve makinesinden kahve alacam diye.....bende görsen bi diretiyorum kahve zararlı ya sanki içince bişi olacak....çocuğa içirmedim daha aklıma geldikçe gülüyorum ya....

deprem anında şehrin elektrikleri kesilmiştir, şehirde daha az ışık vardır o yüzden yıldızlar daha çok ve canlı görünür. hatta epey yıldız kayması da görülmüş olabilir. ışıgın olmadıgı ıssız bir yere giderseniz de aynı olur, gök yüzü tamamen yıldız kaplı olur, bir sürü de kayan yıldız görünür.

esrarengiz bir olay degil yani.

9 yaşındaydım,hatırladığım tek şey gökyüzünün çok güzel olmasıydı,hala unutamıyorum o akşamki gökyüzünü...Bu arada izlemeyenler için koyayım,17 ağustos depremi anlatan harika bir belgesel..:cry:

deprem anında şehrin elektrikleri kesilmiştir, şehirde daha az ışık vardır o yüzden yıldızlar daha çok ve canlı görünür. hatta epey yıldız kayması da görülmüş olabilir. ışıgın olmadıgı ıssız bir yere giderseniz de aynı olur, gök yüzü tamamen yıldız kaplı olur, bir sürü de kayan yıldız görünür.

Yok valla Merve, oyle birsey degildi. Anamin daminda yillarca cok yattim ben sicak yaz gecelerinde koy gibi yerde, acik havada yildizlari seyrederek uyumaya yabanci degilim. Gormen lazimdi bunu..

Yok valla Merve, oyle birsey degildi. Anamin daminda yillarca cok yattim ben sicak yaz gecelerinde koy gibi yerde, acik havada yildizlari seyrederek uyumaya yabanci degilim. Gormen lazimdi bunu..

ben, dayım ve kuzenlerimle 3-5 defa toros daglarına çıktım gece vakti, tabi arabayla. orada ışık namına hiçbir şey yoktu, şehirden ve hatta en yakın köyden çok çok uzakta ve yüksekte... ve gökyüzü tıklım tıklım yıldızdı. dakika başı yıldız kaydı... damda uyumakla aynı degil, damda ben de uyumuştum ama farklı ikisi.

ben, dayım ve kuzenlerimle 3-5 defa toros daglarına çıktım gece vakti, tabi arabayla. orada ışık namına hiçbir şey yoktu, şehirden ve hatta en yakın köyden çok çok uzakta ve yüksekte... ve gökyüzü tıklım tıklım yıldızdı. dakika başı yıldız kaydı... damda uyumakla aynı degil, damda ben de uyumuştum ama farklı ikisi.
Benim dedigim de iste oyle bir yer zaten... Anam ben cocukken gidip birinden ucuz diye dagin basinda bir arsa alip uzerine de ev yapmisti, ne suyu vardi ne yolu, ne de elektrigi.. Kendi makinalar tutup yol actirdiydi evin onune kadar hatta..
Merve gormeliydin bu yildizlari, insan gozlerini alamiyordu. Sabaha kadar binlerce yildiz kaydi gokyuzunde.. Sabahlara kadar seyrettik.. Ertesi gun de elektrikler yoktu ama yildizlar normaline donmustu Istanbulda.. Hala nedenini anlayamiyorum, her kafadan bir ses cikmisti.. Kimi enerji dedi, kimi yerden cikan gazlarin yarattigi bir goruntu dedi, herkes hersey soyledi ama onlar gercek yildizlardan farksizdi.

Biz 17 Agustos depreminden sonra korkumuzdan tüm binaca arka bahcede kalmıstık ve digerleri dogru mu bilmem ama gökyüzündeki yıldızlar için denilen dogru...

Kızlar deprem sırasında yakıtla ilgili bir fabrikada yangın çıkmış belki de odur.

yok canım benim dediğim şeyin bilimsel açıklamasını yapmışlardı tvde
öyle yangınla olacak birşey değildir
bldiğin ateş topu görmüş gökyüzüne yükselen sonrada heryer kırmızı olmuş bikaç saniyeliğine
çocuk ondan sonra baya kendine gelememişti evde de kalamıyodu

Depremden dört bes saat önce elektrikler varken de yıldızlar hiç gormedigimiz kadar coktu. 12 yaşındaydım saat 11 gibi annemlerle eve donerken biz çocuklar sok vaziyette gökyüzüne bakıyorduk. Hayatimda hiç o kadar yıldız görmemiştim.

Depremden sonra babamın elini cekeleyerek aşağı o karanlıkta nasil kaçtım bir onu hatırlıyorum bir de yıldızları gorusumu.

Ben de ilk kez duyuyorum yazılanları.Depremden dört beş dk önce yataktan fırlayarak uyanmıştım ben İstanbulda.Çok garip bir rüya görüyordum.Rüyamda denizde dev dalgalar vardı,gemiler,tekneler savruluyordu ve ben de bir tekneden denize düşüp boğuluyordum.Uyandıktan birkaç dk sonra martılar inanılmaz bir gürültüyle ötmeye başladı.Hemen sonra da deprem başladı zaten.Ben yatakta oturuyordum öncesindeki 5 dk,sanki birşeylerin olmasını bekliyordum.Düşündükçe hala ürperiyorum.

Çok garip bunu biz de yaşadık. Zaten çok sicak olduğu için bi de köpeklerin ulumasindan zor uyumustuk. Depremden bi kaç dk önce uyandık ablamla ikimizde yatakta birbirimize bakıp oturduk sonra da sallanmaya başladık. Neden uyandık aynı anda ikimizde hiç anlamadık.

17 agustos 1999 gecesinde istanbuldaydik dayimlar ananemler herkes bizdeydi saat 1 1.30 gibi yatmistik dayım doğuştan işitme engelli. Gece saat 2.30 gibi beni ve annemi uyandırdı ve cok huzursuz olduğunu söyledi. (İşaret diliyle konuşuyoruz buarada) bizde balkona çıktık 3 muz balkonda bir süre sohbet ettikten sonra (gerçekten çok fazla yıldız vardi) garip bir şekilde disaridaki köpekler havlamaya garip sesler cikarmaya başladılar evimiz 6 kat denize yakın bütün martılar çıldırmış gibi bagirarak camlara çarpmaya başladılar ve o esnada 3 müzde gökyüzünde ışıklı yuvarlak nesnelerin uctugunu farkettik biz daha anlam veremeden o korkunç sarsıntı meydana geldi zaten buda benim dayimin ve annemin gordugumuzden adımiz gibi emin olduğumuz tuhaf bir andı.

Biz anca sir kapisi, 5.boyut modunda takilalim.. kimse demesin evler ne durumda, hastaneler ne durumda, acil durumda kim ne yapacagini biliyor mu diye.. anca "yildizlar, kuslar,kopekler, bocekler" takilalim, hayretler icinde kalalim falan falan.

Back