• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 Ağustos 1999 depreminde yaşanan gizemli ve ilginç olaylar

KadinlarKulubu

Popüler Üye
Pro Üye
21 Ağustos 2011
5.186
592
198
1999 Gölcük depreminden sonra ortalıkta bir sürü esrarengiz olaylar anlatılmakta.Ne kadar doğru bu söylenenler bilinmez ama hayret edilmeyecek türden de değil bu anlatılanlar nitekim 5. olaya ben de şahidim.
OLAY-1
O gece bayanın birisi doğum için eşiyle beraber bir taksiyle hastahaneye gidiyorlarmış.Taksi tam Eyüp şehitliğinden geçerken doğum sancıları tutan bayan kafasını sağa sola çevirmeye başlamış.İşte tam bu sırada bayanın gözü şehitliğe ilişmiş.Bayan gördüğü manzara karşısında dona kalmış.Bütün şehitler kabirlerinden kalkmış elleri semada dua ediyorlarmış.
OLAY-2 Aynı saatlerde Eyüp Sultan Camisinin önünde taksicilik yapan bazı kişilerin anlattıklarıda insanı hayretler içerisinde bırakıyor.
-Taksinin içerisinde oturmuş müşteri bekliyordum.Gözüm birden Cami'nin duvarına ilişti.Duvarları nurdan varlıklar kaplamış tutuyorlardı.Mezarlıklarda yatanlar kalkmış hep beraber dua ediyorlardı.
OLAY-3 Enkazdan 4 gün donra çıkan bir çocuğa su ikram etmişler.Çocuk;
-Su ve yemek ihtiyacım yok.Yaşlı bir amca bana suda yemekte verdi.
OLAY-4 Denizden çok büyük bir ateş topu yükselmiş.
OLAY-5 O gece yıldızlar bir başkaymış.Çoğu insanın anlattığı - sanki elimi uzatsam yıldızları tutacak gibiydim.
Olay 1 - Bursayı bilenler bilir tophane diye adlandırılan yerde osmanlı devletinin kurucuları olan baba oğul yan yana yatarlar (osman ve orhan gazi) İşte deprem gecesi bu iki büyük zattın türbelerinden bir takım sesler geldiğine dair ihbar alan polis ekipleri hırsız olabilir şüphesiyle mezarlarına giderler Daha sonra yaptıkları araştırmalara rağmen hiç bir şewy bulamayan polisler asılsız bir ihbar olduğunu düşünerek araçlarına dönmek üzeredirlerki bu sefer 1 polis bazı sesler duyduğunu söyler arkadaşları ise ses duymadıklarını belirtirler polis içinin rahat etmesi için son bir kez bakacam diyerek arkadaşlarından ayrılır türbelerin içine lambayı tuttuğunda ise şok olur orhan ve osmangazi allahım gazabından Bursamızı koru diyerek dua etmektedirler polis tabii kalp krizi geçirir ve olduğu yerde can verir

olay 2- Bursa aynı zamanda evliyalar kentidir bunuda bilen bilir deprem gecesi saat 3 civarında uludağın eteklerindeki köyde domuz avına çıkan köylüler gece 3 sularında bursaa dogru baktıklarında şok olurlar deprem başlamasıyla birlikte burasanın üzerini fanus şeklinde bir sis tabakası (anlatanlar nur tabakası da diyor) kaplamıştır 45 saniye boyunca açık açık gözüken ve depremin bitmesiyle ansızın kaybolan bu sis tabakasının video görüntülerini bende izledim biter(alıntıdır)

Son düzenleme:
Bu tip toplumu sarsan olaylarda -hatta toplum olmasına da gerek yok 3 kişilik bir topluluk bile olsa- insanlar hikayeleri çok kolay uydururlar, hatta görmedikleri şeyleri gördüklerini, duymadıkları şeyleri duyduklarını iddia ederler ve çoğu zaman buna inanırlar da. Sonra yayılır bu böyle.

Benim tek gördüğüm bir sürü insanın evlerden fırlayışıydı. Bir de babamın beni kucaklayıp dışarı koştuğunu hatırlıyorum. Depreme yakın bir bölgedeydik tatil nedeniyle. Bir de kuzenim çöken binadan atlamıştı. Ne günlermiş...

Toplu halde sokakta, temel atılmış inşaatta uyuduk. Kimse kimsenin bir şeyini çalmaya çalışmadı, kimse kimseyi taciz etmedi.. Birlik ruhu vardı..

Yildizlarin cok olmasi esrarengiz bir olay değil. Dogal bir seydir.

Diğerlerine de inanmiyorim. Madem adam kalp krizi geçirip ölmüş nerden ogrenmisler kabirlerinin acik olup da konustuklarini?

Ayrıca deprem vakti hicbir polis hirsizlik var diye de mezarlığa gitmez.

Kadin da dogum sancisiyla halusulasyon görmüş olabilir. Ve Ne hikmetse sadece o görüyor.

Digerlerini de beyin oynuyor. Nedense depremden sonra cikiyor bu olaylar.

Tek bildiğim korkunç bir gece olmasiydi. Tam depremin ortasindaydik. Misafirler vardi. Kuzenlerimle uyumuyorduk korkunç seylerden bahsediyorduk. Biz hepimiz assagi inerken rahmetli babam namaza oturmuş dua ediyordu. Ben annem diye bagiriyordum. Cok şükür bi sey olmadı. Diğer 7.2lik depreme de evde yakalanmistik. Aksamdi. Koridordaydim babam da odadaydi deprem olunca hemen geldi beni altina alip cadir şekline girdi. Beni koruyordu. Bi sey olsa bana olsun diyordu. Kurban olduğum.
Cok şükür o gunleri biz kazasiz belasiz atlattik ama çoğu insanin yuregi yandi. Allah ölenlere rahmet etsin insallah.

Hakan Şükür'un bosandigi dunyalar guzeli karisi da ölmüştü o depremde. Ama Eczacilik okuyan ve peşinde dolanan zorla ailesinden Tansu cillerle gidip isteyen ve nikahlarini da Fethullah Gulenin kiydigi Hakan Şükür cenazelerine bile katilmamisti.. aci olaylardan biri de budur...

Yildizlarin cok olmasi esrarengiz bir olay değil. Dogal bir seydir.

Diğerlerine de inanmiyorim. Madem adam kalp krizi geçirip ölmüş nerden ogrenmisler kabirlerinin acik olup da konustuklarini?

Ayrıca deprem vakti hicbir polis hirsizlik var diye de mezarlığa gitmez.

Kadin da dogum sancisiyla halusulasyon görmüş olabilir. Ve Ne hikmetse sadece o görüyor.

Digerlerini de beyin oynuyor. Nedense depremden sonra cikiyor bu olaylar.

Tek bildiğim korkunç bir gece olmasiydi. Tam depremin ortasindaydik. Misafirler vardi. Kuzenlerimle uyumuyorduk korkunç seylerden bahsediyorduk. Biz hepimiz assagi inerken rahmetli babam namaza oturmuş dua ediyordu. Ben annem diye bagiriyordum. Cok şükür bi sey olmadı. Diğer 7.2lik depreme de evde yakalanmistik. Aksamdi. Koridordaydim babam da odadaydi deprem olunca hemen geldi beni altina alip cadir şekline girdi. Beni koruyordu. Bi sey olsa bana olsun diyordu. Kurban olduğum.
Cok şükür o gunleri biz kazasiz belasiz atlattik ama çoğu insanin yuregi yandi. Allah ölenlere rahmet etsin insallah.

Hakan Şükür'un bosandigi dunyalar guzeli karisi da ölmüştü o depremde. Ama Eczacilik okuyan ve peşinde dolanan zorla ailesinden Tansu cillerle gidip isteyen ve nikahlarini da Fethullah Gulenin kiydigi Hakan Şükür cenazelerine bile katilmamisti.. aci olaylardan biri de budur...
merak edip baktım da şöyle bir resim buldum. : )
Bbok9FNIAAEUpSu.jpg

ne güzel bir kadınmış.

2.webp
merak edip baktım da şöyle bir resim buldum. : )
Bbok9FNIAAEUpSu.jpg

ne güzel bir kadınmış.

Evet. Cok guzeldi. Yazik oldu o kadincagiza. Ne kadar da pesinden kosmus Hakan Şükür. Ama sonu hüsran.. evet yanlis hatirlamisim nikahini Tayyip kiymisti nikah sahidi Gulendi...
Insan bi cenazesine de gitmez miydi? Ablalarim öyle anlatiyorlar ki şok oluyorum. O bizim gozumuzde harikaydi, cok güzeldi, her yerde aşkları yankilaniyordu ama Hakan ihanet etti Esra'ya diyorlardi..
Allah rahmet eylesin ...

Hikaye uydurmak çok kolay bu tür şeylere inanmam.
Polis türbede kalp krizi geçirip olay yerinde ölüyorsa orhan gazi ve osman gazinin dua ettiklerini diğerleri nereden biliyormuş.
:KK14:

Bir de neden 17 Ağustosta böyle doğaüstü şeyler olsun ki? Her gün bir yerlerde felaketler oluyor? 17 Ağustosun farkı nedir?
Yok. Vanda da şiddetli deprem oldu, Somada da facia oldu. Farkı sayıca üstünlük mü?
Her gün bir yerlerde birileri tecavüze uğruyor, malı parası çalınıyor, canı gidiyor. O zaman niye böyle "mucize" adı altında bir şeyler uydurulmuyor.
Psikolojik açıklaması yukarıda söylediğim gibidir.

Elizabeth Loftus psikolojide bununla ilgili çok güzel çalışmalar yapmıştır. En önemli deneyi de deneklere araba kazası tarzında bir fotoğraf gösterirler ve bu kazayı tanımlamak için farklı kelimeler kullanırlar. Mesele arabalar birbirine vurdu, arabalar birbirine çarptı, arabalar birbirini parçaladı gibi. Ve arabalar birbirini parçaladı denen grup deneklere resimde hiç kırık cam olup olmadığını soruyorlar. Cevap ne dersiniz. Evet camlar kırılmıştı, paramparçaydı, araba dağılmıştı. Ama resimde hiç kırık cam yoktur =)

İngilizcesi olup izlemek isteyenler için..

Eki Görüntüle 1219852

Evet. Cok guzeldi. Yazik oldu o kadincagiza. Ne kadar da pesinden kosmus Hakan Şükür. Ama sonu hüsran.. evet yanlis hatirlamisim nikahini Tayyip kiymisti nikah sahidi Gulendi...
Insan bi cenazesine de gitmez miydi? Ablalarim öyle anlatiyorlar ki şok oluyorum. O bizim gozumuzde harikaydi, cok güzeldi, her yerde aşkları yankilaniyordu ama Hakan ihanet etti Esra'ya diyorlardi..
Allah rahmet eylesin ...
ılk kez duydum bunları..

esradan çocuğu fln yok dımı,kaç yıl evli kalmışlar..baska bıldıgın şeyler varmı..

çok ılgımı çekti bu olay..

ılk kez duydum bunları..

esradan çocuğu fln yok dımı,kaç yıl evli kalmışlar..baska bıldıgın şeyler varmı..

ıhanet derken,cenazeye katılmadı anlamında mı..

yoksa başka kadın mı?

edıt: bu soruyu kendime sormayı uygun gormusım,nıyeyse..

ılk kez duydum bunları..

Hayir Esradan hemen bosandi. Yılı bile dolmadi galiba. Baska bildigim yok sadece bu kadar. Esra kabul etmemis okula falan gitmiş cok kosmus pesinden. Devlet buyuklerini araya koymus. Ailesinin tek cocuguymus bi de Esra. Sonunda o da kabul etmiş. Ama hemen bosandilar, bosanma sebepleri bilinmiyor sonra Esra ailesinin yanina dönmüş ve depremde ailesiyle beraber yikilan evlerinin altinda kalarak can vermisler. Ve Hakan Şükür de cenazesine gitmemis. Ben de haberlerden biliyorum. Bi de ablamlarin yasi daha büyük olduğu icin onlarin anlattıkları bunlar. Zaten Esra Elbirlik yazarsaniz google a çıkar.

ıhanet derken,cenazeye katılmadı anlamında mı..

yoksa başka kadın mı?

edıt: bu soruyu kendime sormayı uygun gormusım,nıyeyse..

Ha 4 ay evli kalmislar ve 3 kardesmis Esralar. Bi de öldüğünde Hakan Şükür sadece su aciklamayi yapmis.

"ülkemiz kan ağlıyor. darbe üstüne darbe geliyor. hepimiz insanız, hangisine üzüleceğine insan şaşırıyor. birçok yakın arkadaşımı kaybettim. esra'da bir insan bir beraberlik oldu. tabii insan olan üzülür. binlerce kişiye dua ederken ona da allah rahmet eylesinden başka ne diyebilirim."

Ha 4 ay evli kalmislar ve 3 kardesmis Esralar. Bi de öldüğünde Hakan Şükür sadece su aciklamayi yapmis.

"ülkemiz kan ağlıyor. darbe üstüne darbe geliyor. hepimiz insanız, hangisine üzüleceğine insan şaşırıyor. birçok yakın arkadaşımı kaybettim. esra'da bir insan bir beraberlik oldu. tabii insan olan üzülür. binlerce kişiye dua ederken ona da allah rahmet eylesinden başka ne diyebilirim."
el insaf yaaa!! Aksam kocamdan bılgı alcam bu konuda,ne dıcek bakim o..

Sakarya-Karasu ilçesi (Yazlık) gündüz denizin durgunluğu ve ılıklığı dikkat çekiciydi. Nasıl yani, niye ki sorusuna cevap aradık. Gece sahil boyu yazlık tezgahları inceleyerek dolaşırız her gece. O gece tezgahlara yaklaşınca Allah Allah! erkenci miyiz açılmamış tezgahlar diye düşünürken yaklaştık.(erken değildi) Birkaç tezgahın üzerinde oturan sahiplerine, hayrola bu gece çarşı niye açılmadı diye sorduğumuzda, sezon bitti abla açmayacağız artık cevabını aldık.
Ağustosun ortası, hava mükemmel, ilçe hiç olmadığı kadar kalabalık. Şaşkınlık yaşadık ailece, yanıt bulamadık. İçimiz karardı. Gerçekten de o gece sezon kapandı. Zaman zaman merak ederim, ne hissetmişlerdi, nasıl bir tükenmişlik duygusu içindeydiler? Birkaç saat sonra da mahşeri yaşadık bölge ve ülke halkı olarak.
Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, Acılı ailelerine sabır diliyorum.

Yok baska kadin degil, cenazesine katilmamadi ve bi daha esrayi sormamasi..

Hakan Şükür,1999 da nişanlı veya evliydi diye hatırlıyorum.
Hatta Esra'nın öldüğünü duyunca,birinin hayatı bitti diğeri yeni hayata başladı gibi düşünmüştüm.

Hakan'ın biyografisine baktım,yeni eşiyle 1999'da evlenmiş.
Ay olarak yazmıyor ama ilk çocukları Nisan 2000'de doğduğuna göre,demek ki depremde evlilermiş.
Bu durumda cenazesine gitmesi yakışık almazdı.

Back