Allah hırsını ve azmini senden almasın. Kesinlikle o kiloları vereceksin. Kolay olmayacak belki ama güzel olan hiç bir şey kolay değildir. Benden sana tavsiye, bol gelen kıyafetlerini elinin altında sakın tutma. Dağıt gitsin. Gün gelir yine kilo alırsam lazım olur fikri oluşmasın sende. Endokrinolojiye bencede gitmelisin. Şu anda 30 kiloya yakın vermiş olmalıydın. Kilo 100'ün üstüne çıkınca kilolar ilk dönem çok hızlı gider. Belki farkedemediğin hormonal bi sıkıntı vardır. Normal hormon ve kan tahlilleri bunu göstermeyebilir. Eğer böyle bi durum varsa, tedaviyle kiloların çok daha hızlı gider. Bende de kilo fazlası var. Burda cuma zayıflama gruplarından 8. gruptayım. Benim kilo fazlam 10-15 kg olsada zaman zaman çok zor geliyo. Motivasyonum düşüyo. Ama burada bizi destekleyenlerin varlığı, ve aynı dertten çeken bir sürü hatunun varlığı güç veriyo.. Seni takip edicem. Allah gayretlerini boş çıkarmasın...
canım endokrine gittm testlerm hep normal cikti tam 4ay da 24kg oldu iyi dedi didr.aslında ilk 1ay tartm yoktu tartılmayada ceşaretm yoktu o ayi bilemiyorum o ay hic verdigimi sanmiyorum 2.ay anca gitmeye basladi sanki aslinda 3ayda desek yeri ben rutin her hafta kg vermiyorttm 10 günde falan bi sabah bakıyorum pat 3kg gitmis 2.5 gitmis durup durup gidio bu ara biraz yavasladi biberiye cayina ara vermistm ondan olabilir yine basladm ben ondan cok memnunum
canım endokrine gittm testlerm hep normal cikti tam 4ay da 24kg oldu iyi dedi didr.aslında ilk 1ay tartm yoktu tartılmayada ceşaretm yoktu o ayi bilemiyorum o ay hic verdigimi sanmiyorum 2.ay anca gitmeye basladi sanki aslinda 3ayda desek yeri ben rutin her hafta kg vermiyorttm 10 günde falan bi sabah bakıyorum pat 3kg gitmis 2.5 gitmis durup durup gidio bu ara biraz yavasladi biberiye cayina ara vermistm ondan olabilir yine basladm ben ondan cok memnunum
Tatlım biberiye çayını taze biberiyeylemi yapıyosun, kuru biberiyeylemi? Ben de denemek isterim. Bu arada bende senin gibi kilo veriyorum. Öyle bakıyorum bi gün 100 gr gitmiş, ertesi gün 400 gr gelmiş. Sonra bir hafta on gün sonra birden 2-3 kilo gitmiş... Tabi o anın mutluluğu dünyaya bedel.
sporum her aksam 50mekik leslie yede basliycm günde 30dak yürüyüş ev,okul,cocuk ,misafq inanin bu kadar zamanim oluyo o mekikte bile pertim cikmis oluyo öncednde simdi de ben cok hareketliym öyle hantal olmadm hic bi zaman ama tatlilde cok spor artırcm ins.öptm hepinizi cok desteksiniz saolun allah razı olsunCnm sporda yap olurmu ..inan dah hızlı verirsin ,şimdiden tebrikler ,sakın sakın bırakayım deme olurmu cnm ...zayıflayınca keşke daha once verseymişim diceksin
Nerden başlasam bilemiyorum .Bnun nereinden başlanabilirki bir yokoluş resmen,farkında olmayş.ilk hatırladığım 3.sınıfa giderken 30 kg dım sınfta en çok ben çıkmıştım hep çıktı bu böyle.18 yaşında 98 kg da açtım gözümü kendime geldim ünv.kazanmıştım böyle olmazdı günler boyu sirkeli salata,yoğurt,yürüyüş1 yılda 68 kg oldum 40 bedendim çok güzel günler beni bekledi tabi kilo diyeti bırakınca yine artmaya babşladı yavaş yavaş 27 yaşında 100 kg evlendim ünv bitirdim bu arada öğretmen olmuştum işim beni seven ve kilolarımı dert etmeyen kocam vardı beni böyle sevmişti...
Sonra hamile kaldım ki herkes arkamdan çocuğu olmaz demiş sonra öğrendim sorunsuz doğdu 1 kızım oldu hamileyken 5 kg aldım bu ilginç ezeryan doğdu kolaydı sorunsuzdu 1 yıl emzirdim bırakınca kg almaya başladığmı anladım ufak bi diyet ve bitiriş işe yaramadı yemeye devam...tab,i artk hiç tartılmıyordum erdim yoktu sanki(
kızım 3 yaşındayken 1 gebelik daha oğlum oldu bu kez gebelik sorun dedi dr. morbid obezdim çünkü tansiyonum çıktı gebelikte onun dışınd iyiyidim ama sezeryan riskliydi doğuda yaşıyorm ve Dr.lar korkuyordu benden yanaşmadlar doğuma en son ilk doüumdaki druma gittim o yaparım dedi.ama ben sanki son günlerimi yşıyordum artık ölüme gider gibi gittim hastaneye.epidural oldu.kemik arasını bulup uyuşturabildiler şükür 1 saat sürdü zor bi doğumdu zor çıktı oğlum sıkıkşmıştı küvez falan derken hastaneden sağ salim çıktım.ilginç olan bunca kg a göre iyi toparlanıyordum dikiş patlar dediler neler dediler ben ertesi gün ayağa kalktm 2 doğumdada ...kiloluydum ama hep hareketliydim ev,okul,iş,hepsine yetiyordum şükür...
2013 yaza kadar aynı kilolu ve artık iyice zorlaşan hayatım....pişiklerr,bedensel temizlikte zorlanmalar ,kıyafetsizlik,aynı şeylere mecbur olmak ,cinsellik bile zorlaştı ama eşim hep sağlılğın için zayıfla ben seni üzmem diyordu aslında kötülük yapmış göremedim hiç bi şeyii.
bi gün markete gittik ben alış veriş yaparken o bi arkadaşını görmüş konuşurken beni gösterp aa kadına bak kendini taşıyamıyor yuhh demiş...
arabada suratı asıktı kızdı arkadaşına ama ben yerin dibine girseydim bu ilk DANNNN oldu kafamda eylülde okulumu değiştirdim yeni okulumda çocuklara yeni 1 yüzdüm tabiki koridorlarda gülüyorlar yanıma gelip teyze sen napıon burda diyorlar öğretmenim deyince hiç böyle öğretmen olurmu diyorlardı bunlar 2.DANNN OLDU hep diyetle başaramam dedim yapmadım kasım aynda sağ dizim ağrımaya başladı 1 ay idare ettim 1 ay sonra bi sabah yürüyemeyerek uyandım sağ ayayğmı basamıyordum topl oldum resmen .internetten araştırdım galiba menisküs olmuştum saatlerce ağladım ben ne yapmıştım kendime nolcaktı evim kocam,çocuklarm,işim,napardım Dr.a gittim ve MR istedi noldu biliomusunuz 120 kg ya kadar MR alıyrdu çektiremedim tam teşhisim konamadıdr zaten öyleye bile bu kg da bişey yaplmaz ZAYIFLAAAA diye haykıdı ve 3. DANNNN kendime geldim 6 aralıktı o gün değişti hayatım tartıya çıktım 120 de bitti ve tekrar 40 a geldi 160 kg dum gözlerime inananamadım kendime diyet listesi yaptım biliordum zaten herşeyi sizlere de anlatıcam hepsini bu sadece hikaye tarafı 3.5 ayda 20 kg giitti
Şükürler olsun iyileşiyorum 140 kg yum asla durmam hedefim 75 kg burdan paylaşcam herşeyimi yaşadıklarımı görenler şok oluyo 20 kg bile hayatımı çok mutlu kıldı hergün yeni bir umut bana destek olun beraber yürüyelim daha yazcak çok şey var...
SEVGİLER...
Ay canim simdi okudum yazini resmen bir azim hikayesi. Seni cok tebrik ediyorum, rabbim yardimcin olsun, kolaylik versin. Ama buyuk kadinsin vesselam buyuk onunde egiliyorum. Ne mutlu sana ki seni her halinle seven bir kocan var, oyle ki sana kendi istedigi halde sen uzulme die solememesi bile seni dusundugunu gosterir, rabbim omrunu esine sevdiklerine ve evlatlarina bagislasin, bundan boyle dualarimda sen de varsin, hikayeni takip edip senden feyz alacagim. Kadin isterse olur. Bana da doktorum sekerden uzak durmami soyledi hamile filan degilim, evlendikten sonra 15 kg aldim simdi bebek icin vermeye calisiyorum, rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Her sry guzel olacak biliyorum. Yeter ki sen yilma, pes etme, ve ne olursa olsun diyetini birakma bak bitakinca geri aliyorum diyorsun cunku. Destekcinim ve onunde egiliyorum. EvvelAllah ustesinden gelirsin.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yazinizin tamamını okudum, biraz hüzün birazda umut dolu bir yazı.İnşaallah tüm kilolardan bir an önce kurtulursunuz.Ben de 2 doğumdan sonra kilolarımdan kurtulmaya çalışıyorum,diyetimi ve giden kilolarımı burdan paylaşmak isterim.
79. 8 ile başladım 1 ocakta ,14 nisan itibariyle 72. 8 olmuşumbiraz yavaş gidiyor,ama bundan sonra daha disiplinli yapmaya karar verdim.
devam arkadasim yılma az yada cok verebilmissin sükür dün tv de 203kg zayiflayan adami gördüm nasil basarmis ya pes artik azmin elindn bisey kurtulmuyo yenidn dogdum dedi gercekten öyle neler cektm ben bilirim hele o bakislar dudak isirmalar
ben van da yasiyorum tatlım keske bulsaydm tazesini ben poset cayini aliryorum biberiye cayi yaziyo üzerinde ve kür yapiliyo oda üstünde yaziyo azdan coga coktan aza iciliyo 1gün 2brdk,2.gün 3brdk,3.gün 4bardak ,4.gün 3bardak,5.gün 2brdk gibi oluyo bide 40ar dakika arayla icilmesi tavsiye ediliyo böyle yapınca metabolizma sasirip cok calisiyormus bana mantikli geldi ictigm ay 9kg,icmedgm ay 6kg verdm ben biberiyeye bagladm devam yani aktardan otunuda aldm onttda arada ac karna sbh iciyrm
canım yorumun beni cok duygulandırdı kuvvet verdi cok saol esimi cok seviyorum oda gecen yıl kalp krizi gecirdi son 10dak.yetistrdk hastaneye 34yasında daha rabbim onu cocuklarıma ve bana bagısladı anjiyo oldu stend takıldı krizden 3ay sonra hepatıt b oldu anjiyoda bulasmıs onuda tedavi oldu zor günler atlattk allahm saglıkla sinamasın kimseleri ailemize sıkı sarıldık mücadele veriyoruz iyiyiz simdi elhamdürillah
<tatlım.ilk defa duyuyorum bu kürü. ben kurusunu aktardan almıştım. yemeklerime koyuyodum. kesinlikle çayını deneyeceğim. aç karnı ya da tok karnı içmenin bi farkı oluyomu... ya da ne bileyim, akşam veya sabah içmenin...
Devam edeceğim zaten ilk hedefim 19 mayıs a kadar 6 kg vermek :))Biraz abartı ama tatile gideceğim vermem gerek.
Dün 30 dk spor yaptim,kondüsyon bisikleti,mekik ve bacak,kol hareketleri.Kollarimda sarkma var onlardan kurtulmak istiyorum.
Sabah:
1 çay bardağı light süt
2 kaşık nesfit
1 yumurta(1 yemek kaşığı yulaf kepeğiyle çırptım)sahanda pişmiş
1 kaşık yulaf kepeği
1 tatlı kaşığı krem peynir
1 bardak yeşil çay
Ara
1 bardak nescafe 2 si bir arada
Öğlen
1 kase çorba
1 dilim ekmek(light)
Akşam
Kabak haşlama
2 dilim light beyaz peynir
1 dilim ekmek
ara:
Türk kahvesi az şekerli
1 parça bitter çikolata
2 litre su günde tüketmeğe çalışacağım
Yeme içme genelde bu seyirde olacak,bu daha önce diyetisyene giderken yaptığım listeye benziyor,akşamları 4 gün sebze 3 gün ızgara et yada balık oluyor.
Sende paylaşırsan yaptıklarını fikir alırım.
ilk Doğumumda doğumdan sonra 18 kg vermiştim, o zaman kollarımda sarkma olmuştu,şimdi kollarımı sıkılaştırmaya çalışıyorum,ben kollarımdan kilo alıp veriyorum maaleseftoplam kac kg verdn sarkma bahsetmissinde yarama parmak bastin ciplak kol kaldirdgmda kanatlarim var resmen cok kötü bende mekik falan ugraşiyorum cekilir ins.yediklerimi firsat bulunca yaziyorum kolay gele
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?