16 Yaşındayım Zayıflamak İstiyorum

thebabes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
33
0
86
İstanbul
Sizin gibi büyüklerimden yardım almak istiyorum öncelikle bu sayfaya girdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
Anlatmaya başlıyayım uzun olabilir nolur dinleyin. 16 yaşındayım lisede okuyorum, insanlar herzaman yüzün çok güzel kesinlikle zayıflamalısın diyo. Ben obez değilim sadece fazla kilolu biriyim boyum 1.65 kilom 71 ben sebebini bilmiyorum ama çok kilolu göstermiyorum. Geçen sene kendim diyet yaptım ve tuğba özay fitnessı yaptım diyette neredeyse sadece tavuklu salata yiyordum ama sevdiğim için ama iyi kilo verdim fakat annemin arkadaşları falan sadece salata yememin yanlış olduğunu vücudumun başka yiyeceklerede alışması gerektiğini söyledi ben sonra bıraktım spor ve diyeti şimdi tekrar başladım tuğba özay fitness ına fakat ben çok isteksizim ve iradesizim ama çevremdekiler yüzün güzel zayıfla diyince 1-2 saat hevesleniyorum sonra hevesim kaçıyo . 1 2 ay önce diyetisyene gittim ama uygulaması zor bi diyetti bana yardım edermisiniz gerçekten yardıma ihtiyacım var gerçekten güzel bi yüzüm var ve bu yaşta böyle ezik hissetmek istemiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var yardım edin bana .

Son düzenleme:
annenin arkadaşları doğru söylemiş sadece salata ile olmaz yaşın buna uygun değil. yüzün ne kadar güzel olursa olsun kilolu olduğun zaman o yüz kapanıyor ne yazıkki. kendini incecik vücudunda ve o güzel yüzünde düşün. eğer 2 saat sonra vazgeçiyorsan. kendine 5 gün süre ver bu süre içerisinde tamamen diyete odaklan. buradaki başarı hikayelerini oku. zayıflayanların resimlerine bak. şuan 16 yaşındasın ve 71 kilosun 5 sene sonrayı düşün emin ol daha çok alacaksın sakın veririm ilerde deme şimdi veririm de şimdi başla. buradaki gruplara gir herkes başarıyorsa sende başarırsın. benim bi yeğenim 14 yaşında ve 60 kg dı 1,5 ay önce diyete başlattım şuan 53 kg 4 kg daha verecek. şimdi soruyorum sana 14 yaşındaki bir kızın iradesi hırsı yokmu sende bence fazlasıyla var. başarmak sadece senin elinde. 3-4 ay dişini sıkacaksın ve hayat sana daha güzel gelecek buna canı gönülden inan

yaşın kilo vermeye çok müsait.
kilolu gözükmüyorum deme. yaşına göre kilon fazla şu an.
ama öyle güzel bi dönemdesinki bol bol spor yaparak atabilirsin o kiloyu.
evde spor yapmak yerine daha hareketli sporları tercih etmelisin.
yürü, koş, bisiklet çevir, voleybol, basketbol oyna. bunlar çok iyi gelir sana.
yediklerini de asla kesme. bu yaşta eksik vitamin alırsan ömür boyu acısını çekersin.
yapman gereken ekmeği azaltmak, şekeri hayatından çıkarmak, abur cubur yememek ve bol bol su içmek.
ayrıca yeşil çayla da destekleyebilirsin.
bu kadar :) hiç endişelenme.

ben de 16 yasinda 65-66 kilo falandim simdiki aklim olsa o zaman zayiflardim, 21 yasina kadar erteledim ve bu ertelemeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. cunku universitede hep erkek arkadasim olucak sanirdim ama olmadi ben de bunu kiloma bagladim ve kendime guvenim sifirlandi. universiteye baslamadan kesin zayifla derim

ya bende 16 yaşındayım ve zayıflamak istiyorum çok kilolu değilim ama kendimi kilolu hissediyorum 168 boyum var 61 kilom bi 6 kilo versem süper olacak ablalar bana yardım ediiiiin

abla nasıl zayıflattın ya bende çok istiyorum neler yaptınız söylermisin

bende 16 yaşımdayım 1.60 boyum 65 kiloydum sömestr tatilinden önce şimdi 59 kiloyum ve vermeye devam ediyorum bencede erteleme

Merhaba, konuyu görünce dikkatimi çekti. 17 yaşındayım ve geçen sene tıpkı senin gibi kilolarımdan şikayetçiydim çevremdeki herkes aynı sana dedikleri gibi fazla kilolu değilsin,boyun var,yüzün güzel v.s. diyerek beni buna inandırmaya çalışmıştı. Boyum 1.72 ve geçen sene bu zamanlar tam 78 kiloydum! Ama aklımı kullanıp kulaklarımı tıkadım kimseyi dinlemedim ve yeme düzenimi değiştirdim. Kesinlikle diyet v.s yapmadım çünkü daha 16 yaşındaydım evet kilo verebilirdim ama hayatım boyunca diyet yapamazdım elbet canım abur-cubur istiycekti. Bende ilk iş olarak evdeki yemek tabaklarını küçülttüm. İnan çok büyük faydası oluyor sen tabağa bir kepçe koyuyorsun ama tabak küçük olduğundan dolu geliyor dedikleri gibi önce gözün doyuyor. Ekmeğe gelirsek; ekmek yemeyi hiç bırakmadım yalnızca dilimlerimi incelttim ve bir öğünde 2 dilimden fazla yemedim. Sık sık su içtim aklıma geldikçe su şişesine doldurdum ve içtim. Ama benim için en faydalısı yürümek oldu evimiz şehir merkezinde ve her yere yürüyerek gidip gelme imkanım vardı bende bunu değerlendirdim ve otobüsü hayatımdan çıkardım.
Kilo vermek aslında zor değil tek yapman gereken yemek masasına oturduğunda yemeğini yerken düşünmen. Ne yediğini düşün, ne kadar yemen gerektiğini ve yemeğini her zaman yavaş yemeye çalış. İnan bana en büyük faydam bu oldu şimdi 64-63 kiloyum hala yeme düzenim değişmedi hedefim 60 kilo olmak ama acele etmiyorum çünkü biliyorum ki isteğim zaman verebiliyorum.
İnşallah yararım olmuştur inşallah sende arzu etiğin kiloya ulaşırsın. Sakın çevreni dinleme önemli olan onların değil senin ne düşündüğündür.

bu yasta bi genç kızın diyet yapması çok sakıncalı yüzüm güzel demişsin zayıfladığın zaman yüzün de incelicek biraz toparlanmaya ihtiyacın var o kadar bol bol su iç ve kendini yormıycak derecede spor yap herkes tığ gibi ince olucak diye bir kaide yok yüzünün güzelliğini bozma canım herksin kendine has bi güzelliği hoşluğu olmalı herkes ince olunca güzel oluyo diye bişey mi var?bak çok zayıflıycam diye yorma sıkma kendini kendi kararınca vücudunu düzene sokabilrsin spor yap düzenli ve az az bir anda yüklenip yorma kendini

Selam ben de 16 yaşındayım İlk olarak şunu bilmelisin kesinlikle takıntı yapma sadece yapabilirim de Ben geçen sene kötü bir deneyimden sonra çok araştırdım çok okudum ve sağlıklı zayıflamanın en iyisi olduğunu anladım İlk olarak o teyzeler doğru söylemiş sadece belli bir besin grubuna ya da yiyeceğe alışırsan dışardaki her şe sana artı kilo hanene yazılarak geri dönüyor.Bu yüzden dört besin grubundan da aldığına emin olmalısın.Az ama yeterli.Şu an sende benim gibi hareketsizsen metobolizma hızın 1600- 2000 civarlarında olmalı.Bu yüzden ilk iş kalori hesabıyla beslenmek ve metobolizmayı hızlandırmak.En az 1300 hadi 1000 kalori aldığına emin ol.Keisnlikle altına düşme.Ancak bu 1000 kalorinin boş kalori yani abur cuburla olmadığına emin ol.Bana göre bunlar kesinlikle daha zor eriyen yiyecekler kendimden anladığım kadarıyla.En önemli iki faktör ise KAHVALTISIZ VE SPORSUZ diyet KESİNLİKLE OLMAZ.Bunun dışındakiler diyet değil **(aslında bu da diyet değil sağlıklı beslenme)** sadece ödem ve su kaybıdır !! Bu yüzden en güzeli sağlıkla verip geri almamak.İlk başlarda spor zor geldiğinden yavaşça başlayabilirsin.Örneğin yüzmeye gidebilirsin ya da voleybolu seviyorsan ona.Eğer imkanın yoksa sana önerim al eline bir ip çocukluğuna dön.Yavaş yavaş atla.İstersen önüne çocukluk resmini koy onun için yaptığını söyle.İnan işe yarıyor.ŞOK DİYET SAKIN UYGULAMA.Şok diyet = Hızla geri alınan kilo + metobolizma yavaşlaması.Bunları dikkate alırsan eminim zayıflayacaksın.Zaten biz şu an metobolizmanın en hızlı olduğu dönemlerdeyiz değil mi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…