16 yaşında biri geciktirici kullanabilir mi

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
Merhaba hepinize.
Reglim tatile denk geliyor ve erteleme ihtimalim falan yok :KK43:
Bir konu açmıştım annem zorla suya sokmaya çalışıyor diye ben de o şekilde girmeyi göze alamazdım geciktirici aldım eczaneden primolut n diye.
1 kere kullandım bu ilacı ama internete veya sözlüklere baktığımda bayağı da korkunç şeylerle karşılaştım :KK43:
Bulantı,şişlik,sinir,hızlı kilo alma vs. etkileri varmış.
En önemlisi ilacı bıraktıktan sonraki regl çok ağır geçiyormuş :KK43:
15-16 yaşlarında biri bunu kullanabilir mi? Artık regl günlerimi takip edeceğim ve sadece 1 kez 10 gün kullanacağım.Ama okuduklarım bayağı kafamı karıştırdı.Yaşım da küçük olunca daha da korktum.Birazdan 1 tane daha içeceğim ama kararsızım kullanmakta.
İlacı bıraktıktan sonra yolda regl olmak da istemiyorum.Eğer internette okuduğum gibi ağır geçiyorsa hastaneye de gidemem çünkü.Karayoluyla gideceğiz çünkü 2 günde.
Normalde regllerimin sancısı hafiftir.Bazen biraz kıvrandırır ama abartılacak kadar değil.Ağrı eşiğim biraz düşük olduğu için sanırım kıvranmam.1 ağrı kesici yarım saatte kesiyor.
Sizce kullanmalı mıyım ? Kullanmazsam ne yapmalıyım ?

ben kullanmadım hıc kullanmanızı da tavsıye etmem
dızlerınıze kadar suya gırın yuruyun ortamda bulunun mayonuza ped ustunuze pareo gorunmez de rahat da edersınız

annen bukadar dusunuyorduysa ona gore gun sececektı tatıl ıcın

dızlerınıze kadar suya gırın yuruyun ortamda bulunun mayonuza ped ustunuze pareo gorunmez de rahat da edersınız

Çok önceden plan yapıldı ve ben regl olabileceğimi söylediğimde bişey olmaz olmaz dedi.Şimdi ilacı aldım korkuyorum hastanelik olurum diye

O değilde gece gece bir pcoslu olarak ne zaman adet olacaginizi bilmenizi pek bi kiskandim :KK43: allah dahada sağlık sihhat verir insallah

yuh ne nakadar cok mesaj tekrarı olmus yahu :KK70:
:KK70: :KK70:
denıze gırmen sart mı ?
O sıcakta serinlemenin en güzel yolu bence.Tek bir yaz tatilim var onu da sıkıcı geçiriyorum.Yaşadığım şehir çok küçük bir şehir ve deniz yok.Dolayısıyla başka zaman girme ihtimalim de yok.
Tabii ki illa gireceğim diye bir şey yok.Mecbur kalırsam giremeyeceğim ama 1 tatilim varken onu iyi değerlendirmek istedim.Tampon da kullanamıyorum

:KK70: :KK70:

O sıcakta serinlemenin en güzel yolu bence.Tek bir yaz tatilim var onu da sıkıcı geçiriyorum.Yaşadığım şehir çok küçük bir şehir ve deniz yok.Dolayısıyla başka zaman girme ihtimalim de yok.
Tabii ki illa gireceğim diye bir şey yok.Mecbur kalırsam giremeyeceğim ama 1 tatilim varken onu iyi değerlendirmek istedim.Tampon da kullanamıyorum
ozaman mecbur ıcıceksın hapı :)

Kardeşm kullandı bu ay, 16 yaşında. Günde 2 kere alınıyor saatine dikkat ederek. Bırakınca regl oldu ama normalden farklı değil. Herkesteki etkisi aynı olmaz.

Kardeşm kullandı bu ay, 16 yaşında. Günde 2 kere alınıyor saatine dikkat ederek. Bırakınca regl oldu ama normalden farklı değil. Herkesteki etkisi aynı olmaz.
Eczacı kutuya 3 yazmış ama okuduklarıma göre 2 kere alınması da yeterli olabiliyormuş.Bugün öğlen aldığım için saatlerine pek dikkat edemedim ama yarın 12 saatte bir içmeye başlayacağım

Canım aynı sıkıntı bende de mevcuttu bende konu açmıştım reglim tatile denk geliyo diye. Bende geciktirici aldım senin ilacın aynısı. Sabah akşam alıyorum suan tatildeyim 5 gündür içiyorum. Ağrı sızı falan da olmadı rahat rahat tatilimi yapıp denize girebiliyorum yaşım da 19. Daha 5 gün burdayız kullanmaya devam edicem yani. Sürekli kullanmadığımız sürece bi kerelikten bişey olmaz. Bence sende öyle yapabilirsin. :KK3:

Canım aynı sıkıntı bende de mevcuttu bende konu açmıştım reglim tatile denk geliyo diye. Bende geciktirici aldım senin ilacın aynısı. Sabah akşam alıyorum suan tatildeyim 5 gündür içiyorum. Ağrı sızı falan da olmadı rahat rahat tatilimi yapıp denize girebiliyorum yaşım da 19. Daha 5 gün burdayız kullanmaya devam edicem yani. Sürekli kullanmadığımız sürece bi kerelikten bişey olmaz. Bence sende öyle yapabilirsin. :KK3:
Ben de öyle yapacağım sadece bıraktıktan sonrası beni korkutuyor
1 kere aldım ilacı bir şey olmadı birazdan tekrar alacağımm

Yillardir nerdeyse her yaz kullaniyorum bende bir sorun yaratmadi ama her bunye farklidir, baslamissin artik birakma zaten, birakirsan 3 gun icinde regl olursun. Gunde 2 tane yeter.

Yillardir nerdeyse her yaz kullaniyorum bende bir sorun yaratmadi ama her bunye farklidir, baslamissin artik birakma zaten, birakirsan 3 gun icinde regl olursun. Gunde 2 tane yeter.
Ben çok mecbur kalmazsam kullanmam artık.Yaş biraz daha büyüyene kadar en azından :)
Mrda 2 cmlik kistim çıktı onun dışında bir hassasiyetim yok.İnternette öyle şeyler yazmışlar ki sanki ilaç değil zehir :KK70:

Tabiki bu tarz ilaclar agir oluyor yaşcada kucuksun.. Ama gecmis konunu hatirladim havuza girmek durumundasin madem oyle kullan artik yapacak birsey yok

X