Merhaba kızım 16 aylık. Konuşması için çok çaba gösteriyorum. Onunla konuşuyorum oyunlar oynamaya çalışıyorum. Konuşması için zeka kartlari oyunlar yerleştirme oyunları vs. Hiç birini eksik etmedim aldım yapıyorum. Ama kızım hiç dinlemiyor beni. Kendi bildiğini yapıyor. Hep şımarıklik peşinde. Dediğimi anlıyor getir deyince getiriyor. Babana ver deyince gidiyor veriyor. Fakat burnun nerede diyorum göstermiyor. Bebek nerede diyorum göstermiyor inatlasiyor. Bildiğini biliyorum ama inatlasiyor gibi. Kartlarla kedi köpek resmi göstererek köpek hav hav diyorum fakat tekrar etmek yerine elimden kağıdı alıp yirtmaya çalışıyor. Ne yaptıysam olmadı. Belli başlı kelimeleri var. Anne mama burda al ver gel git vs gibi. Ama çok az. Onları da çok nadir söylüyor. Ne yapmam lazım. Bebegi bu şekilde olan anneler nasıl bir yol izlediniz. Önerilere açığım.
Not. 16 aylık bir bebekten 2 kelimeli cümleler beklemiyorum tabiki yanlış anlaşılmasın. Köpek dediğimde köpek muz dediğimde muz diye tekrar etmesini anlamasını istiyorum.
Not. 16 aylık bir bebekten 2 kelimeli cümleler beklemiyorum tabiki yanlış anlaşılmasın. Köpek dediğimde köpek muz dediğimde muz diye tekrar etmesini anlamasını istiyorum.