Bebek Beslenmesi 16 aylık bebek ne mama yer?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.401
298
Arkadaşlar merhaba,

16 aylık ikiz bebekler var yakınımda anneleri mama ve bez alamadığını söyledi.

Ben şimdi alışveriş yapıcam onlara biraz. Mama neden yediriyor tam anlamadım açıkçası çok büyük değiller mi mama için pek anlamadım. Kendisine sordum anne sütü emmedikleri için sağlık ocağındaki doktor demiş.

Beni biraz bu mama konularında aydınlatır mısınız ne alayım hangi markanın nesini? Bez ne kullanıyorsunuz en iyisi prima mı hala? :-) başka ne alayım yanında ne önerirsiniz?

Mama dedigi sey formul bebek sutu. Pirinc unu falan degil yani,
Inek sutu de verilebiliyor aslinda 12 ay sonrasinda.
Yemek olarak da tuzu baharati cok olmamak kaydiyla evdeki yemeklerden yiyebilirler.

Valla 16 ay buyuk bi ay bence butun corbalari yemekleri yer disi cikmissa ki cikmistir mama bilemedim bence normal herseyden yemesi tabi yasina uygun şekilde daha mantikli

Mama yerine meyve ve et alsanız daha iyi olur bence. Özellikle kırmızı et çok önemli 1-2 yaş döneminde durumu yoksa et daha zor alıyordur. Mama yerine süt içirebilir ama et yerine başka birşey yok.

Mama dedigi sey formul bebek sutu. Pirinc unu falan degil yani,
Inek sutu de verilebiliyor aslinda 12 ay sonrasinda.
Yemek olarak da tuzu baharati cok olmamak kaydiyla evdeki yemeklerden yiyebilirler.

Valla 16 ay buyuk bi ay bence butun corbalari yemekleri yer disi cikmissa ki cikmistir mama bilemedim bence normal herseyden yemesi tabi yasina uygun şekilde daha mantikli

Bebelac devam sütü aptamil devam sütü falan var onlr mı yani? Bence de verilir ben de kardeşimi büyüttüm sayılır ağzına mama sürmedik katkılı diye. Şimdi kadına da söz verdm bişey diyemedim. Yokluk olunca alamadığı şeyde gözü kalıyor galiba insanın. O yüzden alıcam ama araştırayım dedim

Mama mı buyukler ama mama için bilemiyorum ben sut verdim emmediği için ysşından sonra sute geçtim mamayı yavaş yavaş kestim 16 aylıkken kesmiştim diye hatırlıyorum bez olarak bimin bezi çok güzel ben hep onu kullandım

Mama yerine meyve ve et alsanız daha iyi olur bence. Özellikle kırmızı et çok önemli 1-2 yaş döneminde durumu yoksa et daha zor alıyordur. Mama yerine süt içirebilir ama et yerine başka birşey yok.

Evet bu çok mantıklı belki söylemeye çekinmiştir bunu eti kendine istiyor gibi gözükürüm diye korkmuştur bilemedim şimdi. Teşekkür ettim.

16 aylık bir bebek mama harici sebze çorbaları içebilir. Ara öğünlerde de meyve yerse çok iyi olur. Diğer bildiğimiz yemekleri de rahatlıkla yiyebilir. Durumu olmadığı için mi sürekli mama yediriyor acaba. Sizden de Allahım razı olsun. Keşke sizin gibi insanlarla dolu olsa bu dünya.. Allah size de bol bereketli rızıklar nasip eylesin.

Bebelac devam sütü aptamil devam sütü falan var onlr mı yani? Bence de verilir ben de kardeşimi büyüttüm sayılır ağzına mama sürmedik katkılı diye. Şimdi kadına da söz verdm bişey diyemedim. Yokluk olunca alamadığı şeyde gözü kalıyor galiba insanın. O yüzden alıcam ama araştırayım dedim
Evet devam sutleri.
Ben de gerekli bulmuyorum devam sutunu. Ilk 1 yil tamam da, sonrasi icin gereksiz masraf..
Et, peynir, meyve falan daha iyi fikir bence de.
Ozellikle kirmizi et cok pahali. Durumu olmayanlarin almasi pek mumkun degil.

Alma bence yiyecek bol bol bez ve sut al doktor ona çocuklar küçükken demiştir oda bilmiyo şimdi istiyo gereksiz msma sut içemediği için verilir küçük çocuklara bunlar sut içebilir onun yerine bol bez al daha sevap

Bence de. Bir de şimdi düşündüm et al falan demeye utanmış olabilir. Çocuklara yedireceğini vurgulamak için ısrarla mama demiş olabilir

Oğlum on dokuz aylik sekiz ayliktan beri bir kaç yiyecek dişinda herşey yedirmeye baslamistim on aylikkende normal süte gecmistik...on alti aylik bebek artik herşey yiyebilir mamaya gerek yok formül mama yerinede inek sütü icebilir geç bile kalmis...

Kizimda 1 yasina girdikten sonra mamayi kesip inek sutune devam etmistik.Ekstra bi sebep yoksa devam etmeye gerek yok bence.Bir arkadasin da dedigi gibi doktor eger soylemisse o da gerekli bisey sanmis olabilir.meyve vs de alin imkaniniz varsa,ellerine biseyler alip yemeyi severler cunku.Bez olarak huggies tavsiye ediyorum cunku hem tasirma yapmiyor hemde bel lastikleri sayesinde cocuklari sikmiyor.En son da nacizane bi tavsiye,bayramlik da alabilirsiniz.Bence anneleri cok sevinir:super:

22 aylık bebeğim var mamayı daha yeni bırakıyoruz her çocuk aynı olmuyor yanı bir de ikizlermiş. 4 numara devam sütü alabilirsiniz herhangi bir marka. Aptamil, bebelac, sma v.b.

mama hem masraflı olur hem de çabuk biter.yani 1-2 kutu yetmez onlara.zaten kutuları 30-40 tl onun yerine et,süt,labne peyniri(yüksek kalsiyum diye dr lar onu tavsiye deiyor bebişlere),meyve,sebze alın.oğlum 9 aylık biz hipp in tam tahıllı meyve,yoğurtlu meyve vs. gibi ürünlerini kullanıyoruz.devam sütü kullanmadım hiç.bez olarakta prima kullanıyorum.kadına da söyle bilemedim arkadaşlara sordum 16 aylık çocuk bunları yer dediler bunları aldım de.mama falan işin kolay kısmı diye dr öyle demiştir.

22 aylık bebeğim var mamayı daha yeni bırakıyoruz her çocuk aynı olmuyor yanı bir de ikizlermiş. 4 numara devam sütü alabilirsiniz herhangi bir marka. Aptamil, bebelac, sma v.b.

Bebelac 4 numara var ve gold 4 var hangisini önerirsiniz ne fark var

Back
X