15aylık oğlum kendi kendine ayağa kalkmıyor

BSTA

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
261
126
103
31
Merhaba arkadaşlar oğlum 15 aylık ama hala tutunup ayağa kalkmıyor, sadece elimden tutunup kalkıyor, kucağımdayken sehpaya tututunup kalktı 2 kez. yatar pozisyondayken oturur hale gelmiyo bunu sadece yatağının içinde bir günde 3 kez devamı gelmedi. Bi eliyle tutunup ayakta uzun süre durup oyun oynuyo, ellerinden tutunca yürüyo sırt üstü geri geri emekliyor 9 aylıktan beri. Ama yapamadığı şeyler bebi korkutuyor böyle bir durum yaşayan var mı? Doktora gittik 18 aya kadar bekleyin dedi ama içim rahat etmiyor

Benim kız 15,5 aylıkken kalktı, yürüdü. Ondan önce ne emekledi ne bişey. Dut gibi oturdu. Sabretmem lazım

İki kizim da 14 aylikken yurudu.kuzenim 18 aylik yurudu.doktoru dinleyin icinizi ferah tutun bir sorun olsa soylerdi.

Hic canınızı sıkmayın bizim oğlan da bir buçuk yaşında yürüdü tutuna tutuna anca duruyordu öncesi emeklemedide. Hepsinin gelişimi farklı biraz daha sabır.

19 aylık yürüyen çocuk gördükten sonra çok kafaya takmayın her çocuğun gelişimi farklı.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim içim rahatladı

Merhaba arkadaşım.benim kızım da 17 aylık oldu.senin oğlan için söylediklerinin tıpa tıp aynıları benimkinde de var.1 ay daha bekliycek doktora gitmek için..oğlunuzda bir değişiklik oldumu?

Benim oğlum da ne süründü ne emekledi. 16 aylıkken kalktı yürüdü korkmayın bireysel farklılıklar var Allah'ın izniyle zamanı gelsin yürür

Merhaba arkadaşım.benim kızım da 17 aylık oldu.senin oğlan için söylediklerinin tıpa tıp aynıları benimkinde de var.1 ay daha bekliycek doktora gitmek için..oğlunuzda bir değişiklik oldumu?
Benim oğlum da 23ünde tam 17aylık olucak konuyu açtıktan bir gün sonra bir ada kendiliğinden oturmaya başladı yani yatarken kendi kendine oturmayı çözdü, öne doğru komando gibi emeklemeye başladı ve biraz daha kuvvetlendi sanki birkaç saniye de olsa tutunmadan ayakta duruyo, koktuk kenarına tutununca su kumanda vs varsa onlara ulaşmak için tutunarak yürüyo sanırım güvenleri arttıkça bir şeyler öğreniyorlar

Çok şükür çok çok sevindim.inşAllah en kısa zamanda yürümeye başlar.benimkide koltuktan tutunarak yürüyor ama kendi başına çok korkuyor.bide bu yatarken oturma pozisyonu hala yok.anca elimi tutunca kalkabiliyor.sabredicez

Endişelerinizi çok iyi anlıyorum ama benim oğlum gibiyse bir anda yapıcaktır emin olun şöyle söyliyim ben çook üzülüyordum en azından kendi oturabilsin yatarken diye, su içmeyi aşırı seviyo bi akiam suluğu alıp gittim öylesine dedimki hadi oğlum otur suyunu iç yatarak içilmez zannedersin hep yaptığı bir şeymiş gibi pat diye oturdu şok oldum inşallah sizin bebeğiniz de bir kaç hafta içinde belki daha da kısa sürede yapıcak ve ikisi de sağlıka yürücekler Allahın izniyle

Bir de şu etken var benim oğlum pandemide doğdu sizin bebeğiniz gibi ve hiç bebek çocuk görmeden büyüdü şubu fark ettim ne zaman bir çocuk bebek görse muhakkak bir gün sonra yeni bir şey yaptı imkanınız varsa parka akranlarınn olduğu arkadaşlarınıza gidin oyun gurupları a katılın

18 ay olmak üzere, çocuk ne durumda şuan ?

Çocugunuz ne durumda acaba benim bebegimde sürünüyor komando gibi tutunup kalkamıyor ama koltugun kenarında sürünüyor 14 aylık şuan

Çocugunuz ne durumda acaba benim bebegimde sürünüyor komando gibi tutunup kalkamıyor ama koltugun kenarında sürünüyor 14 aylık şuan
Ben konuyu açtıktan çok kosa bir süre sonra tutunup kalkmaya sıralamaya başladı yatarken oturur pozisyona geçmeye başladı şu an hala yürümüyor mr çektirdik bir sürü tahlillrr yapıldı 18aylık olunca yürümediği için çok şükür her şey temiz çıktı yavaş yavaş ayakta durmaya başladı sanırım genetik benim oğlumun ben de kardeşim de kuzenlerim de hep geç yürümüşüz 18aya kadar bekleyin eğer hala aynıysa doktora götürün ama çocuk nöroloji doktorları çok tuhaflar anında çocuğa hasta muamelesi yapıyorlar inşallah gerek kalmaz tabi ama mr sonucunu görmeden doktorun söylediklerine çok takılmayın

Öncelikle bu konuda endişelenen herkese merhaba, yalnız değilsiniz Aylardır forum forum gezip buna benzer başlıkları ve yaşanılan tecrübeleri yoğun bir stresle okuyordum. Sırf bu başlığın altına yazmak için (sevinç gözyaşlarımla birlikte) üye oldum siteye, elimden geldiğince detaylı anlatacam sizlere Şuanda 20 aylık olan bir oğlum var, geçmişine bakarsak tutunup kalkmak, emeklemek şöyle dursun sırt üstünden yüz üstüne dönmeyi 9.5 aylıkken başarabildi. (bu gecikme ileride olacakların da habercisiydi aslında) Uzandığı pozisyondan oturur konuma geçebilsin, emeklesin, tutunup kalksın diye desteklemeye çalıştık fakat başlarda bunların hiçbirini yapmaya niyeti yoktu, başaramadı. 13 aya kadar sadece dönebilen, elinden tuttuğumuzda zorla kalkıp 1-2 adım atabilen bir oğluşumuz vardı. Baktık olmayacak bari yürüsün diye çabaladık, bizim desteğimizle yürümeyi sevdi ve 15 aylıkken bağımsız yürümeye başladı, yürüme işini çok sevdi. (Halen emekleme, uzandığı yerden oturma, herhangi bir şeye tutunup veya oturduğu yerden kalkmak yok, yürümesi için de bizim onu kaldırmamız gerekiyor) Tamam yürüyor ama başka hiçbir aktivite yok, 16 aylıkken önce pediatri doktorumuza onun tavsiyesiyle, çocuk nöroloji uzmanına gittik. Gerekli testler yapıldı. Çocuk da genetik veya nörolojik bir sorun yok, sadece proksimal kas zayıflığı var, ilgili kasları güçlendirmek için pediatrik fizyoterapist ile görüşmeniz gerekiyor denildi. (Eklediğim görsel çocuk nöroloji doktorunun, fizyoterapiste iletmemiz için yazdığı not) Biz de önerilen kişiyle görüşmeye gittik, bu aşamada fiziğe getirmenize gerek yok, size göstereceğim evde yapacağınız birkaç egzersizle kasları güçlendirmelisiniz dedi. İşte evde yaptırdığımız bu egzersizler bir şeylerin öncüsü olmaya başladı Misal büyük koltuk yastıklarından parkurlar hazırlayıp tutunup kalkmasını teşvik ettik, kasları çalıştırmaya başlamıştık. Önce bu yastıklara tutunup kalkmayı öğrendi. Sonra kolundan destek alarak uzandığı yerden oturmayı öğrendi. (Emeklesin, oturduğu yerden kendi kendine kalksın diye de çalışmalara devam ediyoruz tabi, hadi hepimiz kedicik olalım deyip babasıyla evin içinde az dolanmamışızdır) 18 aylıkken bir anda bir baktık sevdiği bir oyuncağı almak için kendi kendine emekliyor Emeklemeyi çözdükten sonra yakınındaki koltuklara emekleyip tutunup kalkmayı da çok rahatça yapmaya başladı. AMA HALEN YAPMADIĞI BİR ŞEY VARDI, YERE TUTUNUP KENDİLİĞİNDEN KALKMAK. Parka bahçeye gidiyoruz, çocuklar rahatça düşüp kalkıyorlar ama bizimki en ufak bir popo üstü düşmede bile ağlıyor çünkü düşünce desteksiz kalkamıyor halen, bir şeylere tutunması lazım. Biz yine fiziğe mi, ergoterapiste mi götürelim ne yapalım diye düşünüyorken oğlum bu akşam, tam 20 aylıkken bir anda kendi kendine oturduğu yerden kalktı, biz şok İlk başta tepki veremedik, mini bir şok yaşadık. Sonra yaklaşık 20-25 kez (evet biraz abarttık ) halının ortasına oturtup hadi ayağı kalk dedik ve o her başardığında sevinç çığlığı atıp onu alkışlayıp pohpohladık Özet geçecek olursam, bunu okuyan sevgili anne veya baba her çocuğun gelişimi kendine özeldir, evet üzülüyoruz, evet kafaya takıyoruz ama çocuklar zamanı gelince bir şeyleri başarıyorlar. Bir sorun olduğunu sezdiğimizde, gerekli kontrolleri yaptırıp onu desteklemekten başka elimizden hiçbir şey gelmiyor. Sevgiyle kalın

Eklentiler

• IMG_3565.jpeg
    47,1 KB · Görüntüleme: 143
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…