1500 tl bence iki kişi için çok fazla
Bizim goderlerimiz 700-900 arasında değişiyor şu anda ama birde üç yaşında.çocuğumuz var
Eşimle ikimizken 3 yıl önce 300- 350 liraya halledebiliyodum ama şu an mümkün diil yani gelişme çağındaki yiyen çocuk var evde ama ona rağmen 900 en en fazla
Bence en büyük hata aylık alışveriş yapmak.... Ben ilk başlarda aylık yapiyodum zararları insanı stokculuga zorluyo , ay sonu geldiğinde evde sürekli eksik biseyler cikiyo , ayrıca stokculugun mutlaka bi sebebi olmalı benim eskiden kalma çocukluktan gelen yaşadığım şeylerden dolayı evde yiyecek atılmadığını farkettim hem koyacak yer sikintisida yasiyodum... Evde diracagina markette dursun param cebimde kalsın gerekirse gider alırım diye diye kendimi e gittim
Haftalık alışveriş yapıyorum benim düzenin şöyle pazartesi pazar var yemekleri yarım kilodan pisiriyorum üç tabak cikiyo yanına pilav makarna kofte küre mutlaka yaparım salata yogurtta olur genelde.... Size de yemeklik sebzeler yarım kilo yeter bence... Dolmalik biber , patlican , kabak bunları pazardan sayıyla aliyorum... Mesela dolalik biber 3 tl varmıştım biber 3.tl ikisini karistirabilirmiyim diyorum karistiriyorum , havuç ve turptada yapıyorum aynisini fiyatı aynı olan şeyleri ay i tezgahtan bi posette aliyorum:)
Yeşil fasulyeyi , mantarı , brüksel lahanasini yarım kilo aliyorum.... Yada kilosu 5 tl ise 3 liralik gibi....
Ben haftalık yemek listesi yapamıyorum her akşam evde olmadigimizdan denk getiremiyorum ama kaba bi hesabım var kafamda... İki gün et( balık , tavuk vs...) , üç gün sebze , iki gün bakliyat ... Hep buna göre alışveriş yaparim
Pazara gitmeden alacağım 3 sebzeyi muhakkak belirlerim kafamda biri dayanıklı bi sebze olur mesela
Ispanak , karnibahar , lahana(dayanikli)
Fasulye , semiz otu , patlican(dayanikli)
Bezelye, kabak(dayanikli) , brokoli vs... Yani biri dayanıksız yeşillik, biri dayanıklı bi sebze olur mutlaka
Pazarda 3 çeşit sebze
Sonra 3 çeşit meyve yine ayni biri mutlaka dayanikli olur ( elma, karpuz, portakal vs.. haftanın son gününe kadar dayansın diye)
Bide salata malzemesi var yani pazara gitmeden ne alacağımı hemen hemen biliyorum aslinda
Pazardan sonra markete uğrarım her hafta evde ne bitmisse hafta boyunca dolabın üstünde liste olur yazarım onu alirim
Tavuğu organik tavuk aliyorum marketten almıyorum artık bi tanesi 30 tl gibi oluyor genelde ayda iki kere aliyorum. Kışın tavuk yerine balık yapmayı tercih ediyorum daha lezzetli.... Kırmızı eti haftalık bazen 15 günlük alırım ve yine almadan ne yapacağımı bilirim haftada bir köfte ve bakliyatlari genelde etli pisiririm yani haftada dört gün et yemiş oluyoruz ....
Eve hiç sokmadiklarim
Abur, cubur oğlumun her hafta bir hakkı var onuda yolda eve gelirken yer eve giremez , hazır meyve suyu , asitli tüm icecekler , çamaşır yumusaticisi , sosis , salam , nutella benzeri şeyler , ekmek , konservede olan tüm gıdalar , belli başlı kullandığım 4-5 tane temizlik ürünü var onun dışına cikmiyorum , saç kremi , mesim dışı sebze, meyve gibi ... Hazır kek , kurabiye almamaya calisiyorum ama buna pek mani olamıyorum arada eşim aliyo:)
Zamanla oturtursun ama plansız hareket etme kendine küçük bi defter edin oraya yaz markete pazara sürekli kafamda ne alacağıni bilerek git... Benim arada pazarda bi kaç üründe fikrim değişir ama genelde plana sadık kalırım
Sütünü alabiliyosan inek şutu al yogurdunu kendin yap çok faydalı....