15 yaşından sonra uzayan?

06_busra

yaktın bizi lys ygs
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
194
6
118
konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama 15 yaşından sonra uzayan varmı aranızda? :25:
boyum 165 ve bi 5 cm falan daha uzamak istiyorum uzarmıyım ki daha? :44:

ben 15 yaşından sonra 4-5 cm uzadım canım çok yoğurt yerdim tabi genetikte çok önemli benim baba tarafı 1.70 in üstüdür genelde

Canım benim inşallah uzarsın ama 30 una yaklaşınca ne kadar gereksiz bir takıntı olduğunu düşüneceksin. Ama buna daha zaman var tabi. Yine de olgun bakmaya çalış olaya… annenin babanın boy durumu nasıl? Küçükken spor yaptırmış olsalardı genetik faktörler egale edilebilirdi, beslenme vs çok şey etkiliyor tabi.

Bence kesinlikle uzarsın.Ben hep çevremdekilerin olumsuz bi şekilde "kızlar adet gördükten sonra uzamaları duruyor zaten ya" demeleri yüzünden uzamadım.Çünkü adet gördükten sonra ,zaten ne de olsa boyum bu şekilde kalacak adet oldum diye boy uzatıcı hiçbir spor vs yapmadım.Halbuki 14yaşında adet gördüm,18ime kadar boyum uzadı.Ama spor yapsam çok uzayacaktı,bu şekilde inancımı kaybettiğim için ,bu yüzden basketbol voleybol gibi boy uzatan sporlara katılmadığım için istediğim gibi uzamadı.Az bişey uzadı,ama uzadı.Yani ne demekmiş,adet görmek veya yaş uzamakla asla alakalı değilmiş.

Yaşına gelince..15 ne ki.Benim kuzenim var 15yaşında,lise bire gidiyor.Kız her geldiğinde gittikçe başımı daha yükseğe kaldırarak konuşmak zorunda kalıyorum öyle deyim:) her geldiğinde bir tık daha uzamış oluyor.Ki bu bir sene içinde oluyor,önündeki 4-5 senede de uzayacağını düşünürsek kız bildiğin sırık olur.Ki o da 12,13yaşında adet oldu.

Ve ben de mesela 18-19 yaşıma kadar uzadım.Ama istese insan 23üne kadar bile uzar.

Son düzenleme:
var kardeşim.. :31: genelde erkekler birden boy atar derler ama yaz tatili dönüşü kimse kız kardeşimi tanıyamadı :9::9::9:

kavak agacı misali. :31:

ayrıca boyun türk kadınlarına göre normal standartlarda.:16:

ben 15 yaşından sonra 4-5 cm uzadım canım çok yoğurt yerdim tabi genetikte çok önemli benim baba tarafı 1.70 in üstüdür genelde

inşallah bende uzarım biraz daha :40:
yoğurt değil ama bende peynir ve çeşitlerini çok tüketirim umarım faydası olur

Canım benim inşallah uzarsın ama 30 una yaklaşınca ne kadar gereksiz bir takıntı olduğunu düşüneceksin. Ama buna daha zaman var tabi. Yine de olgun bakmaya çalış olaya… annenin babanın boy durumu nasıl? Küçükken spor yaptırmış olsalardı genetik faktörler egale edilebilirdi, beslenme vs çok şey etkiliyor tabi.

ergenlik herhalde şuan takıntılıyım maalesef bu konulara :27:
annem 165 babam da 174

ben 15 yaşındada 1.65 boyundaydım, şimdide öyleyim

Bence kesinlikle uzarsın.Ben hep çevremdekilerin olumsuz bi şekilde "kızlar adet gördükten sonra uzamaları duruyor zaten ya" demeleri yüzünden uzamadım.Çünkü adet gördükten sonra ,zaten ne de olsa boyum bu şekilde kalacak adet oldum diye boy uzatıcı hiçbir spor vs yapmadım.Halbuki 14yaşında adet gördüm,18ime kadar boyum uzadı.Ama spor yapsam çok uzayacaktı,bu şekilde inancımı kaybettiğim için ,bu yüzden basketbol voleybol gibi boy uzatan sporlara katılmadığım için istediğim gibi uzamadı.Az bişey uzadı,ama uzadı.Yani ne demekmiş,adet görmek veya yaş uzamakla asla alakalı değilmiş.

Yaşına gelince..15 ne ki.Benim kuzenim var 15yaşında,lise bire gidiyor.Kız her geldiğinde gittikçe başımı daha yükseğe kaldırarak konuşmak zorunda kalıyorum öyle deyim:) her geldiğinde bir tık daha uzamış oluyor.Ki bu bir sene içinde oluyor,önündeki 4-5 senede de uzayacağını düşünürsek kız bildiğin sırık olur.Ki o da 12,13yaşında adet oldu.

Ve ben de mesela 18-19 yaşıma kadar uzadım.Ama istese insan 23üne kadar bile uzar.

ayy inşallah ya valla 170 olsam başka bir şey istemiyorum :40:
aslında ben biraz esneme hareketleri falan yapıyorum okuldada voleybol oynuyorum faydasını görürürm umarım

var kardeşim.. :31: genelde erkekler birden boy atar derler ama yaz tatili dönüşü kimse kız kardeşimi tanıyamadı :9::9::9:

kavak agacı misali. :31:

ayrıca boyun türk kadınlarına göre normal standartlarda.:16:

evet boyum kısa değil ama insan biraz daha uzun olmak istiyor işteee :1:

ergenliğe girme yaşın önemli bence. mesela ben 12 yaşında ergenliğe girdim boyumun da 13-14 yaşında uzaması durdu. spor yapmama rağmen uzamadı :S

adet olmaya başladıktan sonra kızlar daha uzamıyormuş , öle kalıyormuş.

Ben uzamadım. Zira erkekler bile liseye gelmeden boy atıyorlar ki erkekler sonradan uzar derler. Eski erkek arkadaşım aşırı uzundu ne zaman bu kadar uzadın, bir anda mı dedim. Valla ortaokulda bu boydaydım diyordu. Ben de ortaokuldan sonra boy atmadım.

Boyunu hiç takma canım kızlar genellikle adetten sonra pek uzamazlar eger kemik ucların kapanmamıssa uzarsın kapanmıssa uzamaya bilirsin ama spor başla uzamasını istiyorsan spor uzatabilir

Merak etme canım 15 değil kızlar 20 yaşına kadar uzuyorlar daha 5 yılın var mutlaka uzayacaksın düzenli beslen yeterli :)

Ben 3 cm uzadım canım şuanda 19 yaşına gireceğim bi kaç cm daha uzamak istiyorum ama bakalım :)

ben 17 yaşında en son 165 dim bir hafta önce 167 çıktım uzuyor ama birde şöyle bişey var anneyle babanın boy oranıyla ilgilide olabiliyor eger spor yapıyorsam devamlı düzenli uzarsın yapmıyosun o şekildede kalabilirsin baban 174 çünki normal standartlara göre kısa :)

Boyun uzamasi kemik uclarinada bagli kemik ucu kapananlar uzamaz kapanmaylarin uzamaya devam eder babamin boyu 169 annemin boyu 159 kardesim 8 yildir duzenli spor yapiyor boyu suan 188 sende spor salonuna git istersen benim boyum 155 26 yasindayim boyumdan oturu hep 15_16 derler minyon gorunuyorum benimde hosuma gidiyor:-) :-)

Back
X