• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kızım okulda altına işemiş!

nesrin345

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2016
4
0
1
49
Bu zamana kadar hiç böyle bi şey yaşamamıştık ilkokulda bile altına kaçırmadı bi problemi yoktu. Ama bugün okul arayinca sok oldum. Derste izin almaya utanmış sonra dayanamayıp izin almış ama birazdan zil çalacak diye izin vermemiş hoca. Zile 1-2 dakika kala tutamayıp altına yapmış. Biraz olsa olabilir diycem ama paçalarına kadar kaçırmış bi daha okula gitmek istemediğini söylüyor şimdi ama okul değiştirme şansımız yok.
Sizce 15 yaşında bi kızın altına işemesi normal mi? Doktora gerek var mı?

Cok gecmis olsun ya canim kucuk utanmistir. Bu ogretmenleri de anlamak cok guc. Verseymis ya izin! Arkadaslarim dalga gececek diye korkuyordur yazik. Ben ortaokula giderken de bir arkadasim adet gormustu, etegi kan icindeydi, ogretmen bir turlu izin vermiyordu kiza, kiz utaniyorum dese de inadina kiza soyletti. Salak ogretmen, dusundukce hala sinir oluyorum.

Bu zamana kadar hiç böyle bi şey yaşamamıştık ilkokulda bile altına kaçırmadı bi problemi yoktu. Ama bugün okul arayinca sok oldum. Derste izin almaya utanmış sonra dayanamayıp izin almış ama birazdan zil çalacak diye izin vermemiş hoca. Zile 1-2 dakika kala tutamayıp altına yapmış. Biraz olsa olabilir diycem ama paçalarına kadar kaçırmış bi daha okula gitmek istemediğini söylüyor şimdi ama okul değiştirme şansımız yok.
Sizce 15 yaşında bi kızın altına işemesi normal mi? Doktora gerek var mı?

İnsani ihtiyaca tenefusu bekle diyen hoca zihniyetini doktora götürmek lazım.

Öğretmenin düşüncesizliği işte, otorite sahibi olduğunu kanıtlayacak ya inat edip izin vermemiş kızcağıza o da haliyle tutamamış canım ya o yaşta bu kadar utanması çok normal ama okula gitmek istemez uzun bir süre imkanınız varsa bir şekilde başka okula yazdırın bence çünkü ergenlik çağında böyle bir anı onu çok utandırmıştır aynı okula gitse bile derslere konsantre olamaz

Uzun zaman gitmedi demek ki, dersten çıkamayınca da tutamamış. Tekrarlarsa gidin şimdi iyice utandırmaya gerek yok bence.

Ben 17-18 yaşlarındaydım böyle bir olay gelmişti başıma. Okuldan eve dönerken tutamamıştım. Doktora gitmedim. Sebebini de bilmiyorum. İlk ve son defa başıma geldi. Tekrar etmezse doktora gitmeye gerek yok bence ama bol bol konuşun. Olabilir yani. Eğer okula gitmem dalga geçerler derse de onlar dalga geçerse sen daha çok dalga geç kendinle deyin. Sonuçta tınlamadığını görünce kimse üstüne gitmeyecek. Olay kapanır gider. Çok zor bir durum. Üzüldüm kızınıza ama hayatta kim bilir daha neler yaşayacak...

Olabilir tabi ki,yetişkin insanlarda bile arada olabiliyor böyle şeyler endişelenmeyin.Bu durumda tabi ki gitmek istemez,neredeyse genç kız oluyor artık gururu kırılmıştır kıyamam :/ Hoca da ne var izin verseydi yani,tuvalet ihtiyacı sonuçta bu.Bizim bir hocamız vardı böyle,onun yüzünden bir arkadaşım sınıfa kusmuştu da 1 hafta okula gelmedi yazık.

Kızınız kolay bir şey yasamamis, okula dönmek istememesi çok normal. Böyle şeylerin olabileceğini, dik durması gerektiğini, olmuş bir kere bosvermisligini öğrenene kadar sizi zor zamanlar bekliyor.
N nesrin345

İyi de bebek değiller ki arkadaşlar. . 15 yaşında genç kız Zile bi kaç dakka varsa normal şartlarda tutabilmesi gerekir. Bir kişiyi tuvalete gönderince peşinden en az 15 kişi daha izin ister genelde.. gerçekten Zile az kalmissa öğretmenin tutumunu hatali görmedim ben.. ne meraklıyiz hemen karalamaya...
Kızınız usutmus olabilir enfeksiyonu olabilir. Küçüklüğünde bile olmadı diyorsunuz. Tahlil yaptırılsa iyi olacağı kanaatindeyim. Utanmasi da normal yavrunun.. çocuklar acımasız olabiliyor...

Zor durumda oldumu ogretmen falan dinlememesi gerekirdi ama olabilir simdi cok kotu gelir ona ama ileride cok gulecek.Ama okuldan sogursa degistirin.

İyi de bebek değiller ki arkadaşlar. . 15 yaşında genç kız Zile bi kaç dakka varsa normal şartlarda tutabilmesi gerekir. Bir kişiyi tuvalete gönderince peşinden en az 15 kişi daha izin ister genelde.. gerçekten Zile az kalmissa öğretmenin tutumunu hatali görmedim ben.. ne meraklıyiz hemen karalamaya...
Kızınız usutmus olabilir enfeksiyonu olabilir. Küçüklüğünde bile olmadı diyorsunuz. Tahlil yaptırılsa iyi olacağı kanaatindeyim. Utanmasi da normal yavrunun.. çocuklar acımasız olabiliyor...

15 yaşındaki kız zile birkaç dakika kala tuvalet için boşu boşuna izin istiyor olabilir mi?
3-5 dakika dersten kaytarmak midir amac?
Gençlere en basit konuda yalan söylüyordur diye yaklaşıp, sonra da insanlara güveni beklemesin kimse.

Biz karamala yapmıyoruz kimseye ama siz meslektaşınız diye savunmaya geçiyorsunuz hemen farkında mısınız? Tuvalet ihtiyacı olan her öğrenciye izin verilmelidir.Herkes dersten kaçmak istiyor gözüyle bakılmamalı.Sonuçta yalan söyleyen kadar doğru söyleyen öğrencilerde var.Konu sahibinin çocuğuda buna bir örnek.

15 yaşındaki kız zile birkaç dakika kala tuvalet için boşu boşuna izin istiyor olabilir mi?
3-5 dakika dersten kaytarmak midir amac?
Gençlere en basit konuda yalan söylüyordur diye yaklaşıp, sonra da insanlara güveni beklemesin kimse.
Yalan söylemesi değil. O an dersin sonlarina doğru konu toparlanir genelde. O an 2 3 dakika kalmissa öğretmen 2 dakka daha dur tenefuste gidersin diyebilir yani. İlla yalan söylediğini düşünmesini gerek yok. Ve evet 17 yaşındaki çocuk da gayet sırf 3 dakka dersten katarmak için izin isteyebilir. Hatta o son iki dakika da sizden tuvalet için izin isteyip tüm sınıfların kapısını açıp kaçabilir hatta ve hatta yukarıdan tüplü tv nu okul bahçesine firlatabilir sırf derste yoklamada var yazildigindan durumun kendisine patlamayacagini dusundugunden vs :) yaşanmayan şeyler değil ben bizzat yaşadım.
Buradaki kızımız izin verilmemis olmasını son 2 dakika kalmış olması ve dersi toparlayan öğretmenin öğrencinin geri kalmaması için 2 dakika daha beklemesinin daha dogru olduğunu düşünmesine bağlıyorum. İlkokul öğrencileri asla bekletilmemeli mesela... ama bu durum farklı.

Adı üstünde yalnız "ihtiyaç". Kızcağızın da sindirim sistemine hükmedecek özel güçleri olmadığını varsayıyorum, ne kadar sağlıklı olursak olalım bir yere kadar tutabiliriz tuvaletimizi herhalde değil mi?

Yalan söylemesi değil. O an dersin sonlarina doğru konu toparlanir genelde. O an 2 3 dakika kalmissa öğretmen 2 dakka daha dur tenefuste gidersin diyebilir yani. İlla yalan söylediğini düşünmesini gerek yok. Ve evet 17 yaşındaki çocuk da gayet sırf 3 dakka dersten katarmak için izin isteyebilir. Hatta o son iki dakika da sizden tuvalet için izin isteyip tüm sınıfların kapısını açıp kaçabilir hatta ve hatta yukarıdan tüplü tv nu okul bahçesine firlatabilir sırf derste yoklamada var yazildigindan durumun kendisine patlamayacagini dusundugunden vs :) yaşanmayan şeyler değil ben bizzat yaşadım.
Buradaki kızımız izin verilmemis olmasını son 2 dakika kalmış olması ve dersi toparlayan öğretmenin öğrencinin geri kalmaması için 2 dakika daha beklemesinin daha dogru olduğunu düşünmesine bağlıyorum. İlkokul öğrencileri asla bekletilmemeli mesela... ama bu durum farklı.
Ilkokul lisesi yok bunun cis gelmisse gidilir kizda biliyodur tutmayi ogretmende az cok biliyodur kizin kaytarmak amaclimi ne amacli soyledigini.Keske musade etseydi eminim o ogretmende cok pisman ve okuyan diger ogretmenlerinde bu konuda kati kurallari varsa degistirir.

Aynı şeyi ilkokulda yaşamıştım.
Hemen bir su sişesini üzerime devirip, su döküldü diye herkese öyle açıklamıştım.
Bence doktorluk bir durum yok, olabilecek bir şey.
Kızınız için önemli olan şuan psikolojisi.
Belki başka bir şekilde bir bahane uydurup, arkadaşlarına açıklamasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu yaşlarda çocuklar çok acımasız oluyorlar, hergün bunu yaşamasındansa acil olarak öğretmeniyle beraber bir anlatı hazırlamanız gerekiyor.

Biz karamala yapmıyoruz kimseye ama siz meslektaşınız diye savunmaya geçiyorsunuz hemen farkında mısınız? Tuvalet ihtiyacı olan her öğrenciye izin verilmelidir.Herkes dersten kaçmak istiyor gözüyle bakılmamalı.Sonuçta yalan söyleyen kadar doğru söyleyen öğrencilerde var.Konu sahibinin çocuğuda buna bir örnek.
Olay yalan söyleyip söylememesi değil burada.. savunmaya geçmiyo rum. Her meslekte olduğu gibi mesleğin hakkını veremeyen ve korkunç öğretmenler de var. Bir çoğu hatta öyle belki de günümüzde. İdealist öğretmen çook çok az. Ama bu konuda elestirilmemeli bence öğretmen yukarıda da yazdığım sebeplerden ötürü. Yalan olup olmaması değil olay. 2 dakka tuvaletini tutabilir normal şartlarda 15 yaşında bir çocuk. Öğretmeni de eminim çok uzulmustur azıcık iyi bir öğretmen se. Ama böyle olacağını tahmin edememesi çok normal.
5. Sınıflara asla yok otur demem direk gönderirim tuvalete . Ama lisede bu durum normal değil... beklenmeyen bir durum. Heralde çocuğun bir rahatsızlığı var şu sıra sistit olabilir idrar yolu enfeksiyonu olabilir vs..

İlk mesajınızda gayet ihtimalleri saymissiniz, enfeksiyonu olabilir, usutmus olabilir, kız çocuğu sonuçta regl olabilir, aciliyeti olabilir.
Kusura bakmayın. Ben bunu anlayamıyorum.
Su-i misal emsal alınmaz. Dengesiz bir kaç öğrencinin yaptıklarını herkes yapacak diye bir şey yok.

Ilkokul lisesi yok bunun cis gelmisse gidilir kizda biliyodur tutmayi ogretmende az cok biliyodur kizin kaytarmak amaclimi ne amacli soyledigini.Keske musade etseydi eminim o ogretmende cok pisman ve okuyan diger ogretmenlerinde bu konuda kati kurallari varsa degistirir.
Hala kaytarmak diyorsunuz. Benim ne dediğimi okumamissiniz bile :)

Back