• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 haftalık gebelik

bluedairyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2022
14
3
1
30
Güzel annelerim adaylarım herkese mutlu yıllar simdiden🙏 Size bir şey danışmak istiyorum gebelik öncesi ve 3 aylık döneme kadar folik asit kullandım daha sonra 13.haftada doktorum imom balık yağı ve oceans d vitamini verdi. Diğer muaynemde 3 hafta sonra okuduğum kadarıyla kan ilacı demir vs bunları da kullanmam gerekiyor 3 hafta sonra gittiğimde istesem geç mi kalırım ? Ya da herkes kullanmıyor mu bu gebelikte kullanılması gerekenleri sırasıyla yazabilir misiniz acaba

Bana 14.haftada kan ilacı ,omega3 ,kalsiyum ,magnezyum ,d vit verdi de,ben düzenli kullanamıyorum.Özellikle kan ilacı midemi cok bulandırıyoe ve komple istahımı kesiyor.mide bulantım biraz daha azalırsa haftaya baslamayı düsünüyorum 15.haftada

Güzel annelerim adaylarım herkese mutlu yıllar simdiden🙏 Size bir şey danışmak istiyorum gebelik öncesi ve 3 aylık döneme kadar folik asit kullandım daha sonra 13.haftada doktorum imom balık yağı ve oceans d vitamini verdi. Diğer muaynemde 3 hafta sonra okuduğum kadarıyla kan ilacı demir vs bunları da kullanmam gerekiyor 3 hafta sonra gittiğimde istesem geç mi kalırım ? Ya da herkes kullanmıyor mu bu gebelikte kullanılması gerekenleri sırasıyla yazabilir misiniz acaba
Merhaba. Ben 24+1’deyim. Benim doktorumda 12. haftadan sonra Omepa balık yağını verdi ve demir kan ilacı vs vermedi. Kullanmadım yani hiç bu zamana kadar. Kullandığım balık yağının içinde demir d vitamini b12 gibi maddelerde mevcut sanırım o yüzden vermedi. Sizin kullandığınız takviyeyede de vardır ondan vermemiştir.

folik asidin ardından pregnom isimli karışık bir vitamin kullanmaya başladım 3.kutudayım. bundan bir kutu bitirdikten sonra yanında sprey d vitamini verdi sadece. son kontrolümde kan ilacı vs gerekiyor mu diye hatırlattım yok yok gelecek ay görüşürüz dedi. hiç endişelenme 🥰

Aynı haftadayız bana da imom balık yağı verdi sadece pazratesi gidecem ben o zaman size de haber veririm isterseniz

Cok fazla vitamin veriyorlar şimdiki doktorlar. Aslinda değerlere bakip oyle verilmesi gerekmiyormu. Benim 2 gebeligimdede ilk 3 ay folik asit. Sonrasi decavit son 3 ayda kan degerlerim dusuktu kan ilaci vermisti. Degerlerime gore takviye vermisti. Ama simdi bakiyorumda cevremdede var bir suru vitamin veriyor doktorlar hamile arkadaslarima🤷🏼‍♀️

Cok fazla vitamin veriyorlar şimdiki doktorlar. Aslinda değerlere bakip oyle verilmesi gerekmiyormu. Benim 2 gebeligimdede ilk 3 ay folik asit. Sonrasi decavit son 3 ayda kan degerlerim dusuktu kan ilaci vermisti. Degerlerime gore takviye vermisti. Ama simdi bakiyorumda cevremdede var bir suru vitamin veriyor doktorlar hamile arkadaslarima🤷🏼‍♀️

İlk tecrübem olduğu için bende tam anlayamafım gerçekten bazıları 3.ayı doldurduğunda kan ilacına başlatıyor :)

Back
X