• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 günlük keto kampı :)

Werablac

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.583
Puanlar
133
Yer
Amsterdam
Merhabalar bir diyetisyenin 15 günlük keto - zig zag bir beslenme aslında tam keto değil. listede sürekli değişecek ve sadece 15 günlük kampı programına başlıyorum. Baya saldım bizim bitmeyen kilo al ver döngüsü yaş ilerledikçe zorlaşıyor malesef. yıllar sonra gene gelip diyet başlığı açmak, ben akillanmaz bir obur’um :)
Katilmak isteyen varsa biririmize motive oluruz.
Yarın 1. günüm, sabah ölçülerimi, kilomu ve ne yiyip içtiğimi ekleyeceğim.
Hatta bir iki günluk listemi de ekliysem değiştikçe de güncellerim.

Başlangic kilo: 65.4
1.gun: 64.20
2.gun: 63.80
3.gun: 62.95
4.gun: 62.85
5.gun: 62.60
7.gun: 62.35
11.gun: 61.30

Eklentiler

• IMG_3645.webp
    IMG_3645.webp
    48,9 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:
İyi akşamlar ,
Bu bir diyet programı olabilir ama keto kampı değil bilmiş olun ..
Ketojenik beslenmede sınırsız protein diye birşey yok .. en kolay tabiriyle ,max kilonuz miktarınca protein almalısınız. Sakatat niye yasak ? Hani yoğurt? Hani kefir ??Bunlar ketojenik beslenmede olabilen unsurlar.
Sebzelerden bazılarının da karbonhidrat oranı yüksek olduğu için hepsi sınırsız değildir.
Hele sınırsız havuç kesinlikle ketojenik beslenmede yok .. Lütfen havucu gece yemeyin.
Tereyağı asla yasak değildir .. hindistancevizi yağı çok kullanılır ..
Diyetinizi yaparken lütfen protein alımını kilonuz kadar tutun .
Başarılar 🍀👍

İyi akşamlar ,
Bu bir diyet programı olabilir ama keto kampı değil bilmiş olun ..
Ketojenik beslenmede sınırsız protein diye birşey yok .. en kolay tabiriyle ,max kilonuz miktarınca protein almalısınız. Sakatat niye yasak ? Hani yoğurt? Hani kefir ??Bunlar ketojenik beslenmede olabilen unsurlar.
Sebzelerden bazılarının da karbonhidrat oranı yüksek olduğu için hepsi sınırsız değildir.
Hele sınırsız havuç kesinlikle ketojenik beslenmede yok .. Lütfen havucu gece yemeyin.
Tereyağı asla yasak değildir .. hindistancevizi yağı çok kullanılır ..
Diyetinizi yaparken lütfen protein alımını kilonuz kadar tutun .
Başarılar 🍀👍
Merhaba, paylaştığınız bilgiler ve endişeniz için teşekkür ederim o taraftan bakinca haklısınız ama: hangi keto dan bahsediyorsunuz?

Ana Ketojenik Diyet Çeşitleri:

• Standart Ketojenik Diyet (SKD): En yaygın türdür. Çok düşük karbonhidrat, orta protein ve yüksek yağ içerir. Genellikle %75 yağ, %20 protein ve %5 karbonhidrat oranına sahiptir.
  • Yüksek Proteinli Ketojenik Diyet (YPKD):Standart ketoya benzer ancak daha yüksek protein içerir. Tipik oranlar %60 yağ, %35 protein ve %5 karbonhidrattır.
  • Döngüsel Ketojenik Diyet (DKD):Sporcular için uygundur. Haftanın 5 günü standart keto uygulanırken, 2 gün yüksek karbonhidrat tüketilir.
  • Hedefe Yönelik Ketojenik Diyet (TKD):Egzersiz programlarına karbonhidrat eklenerek uygulanan, yoğun antrenman yapanlara yönelik bir türdür.
Diğer Keto Varyasyonları:

• Tembel (Lazy) Keto: Sadece günlük karbonhidrat alımını (genellikle 20-50 gram altı) sınırlayan, protein/yağ takibi yapmayan daha esnek bir yöntemdir.
  • Temiz Keto: İşlenmiş gıdalar yerine doğal, sağlıklı yağlar ve taze sebzelerle yapılan versiyondur.

Benim bu başladığım 2 gün eliminasyon ile başlıyor sonra dahada çeşitlendiriliyor ve benim diyetisyenim çok uzun sürelik keto önermiyor.
ben uzun sure fakultaif karnivol yapmıştım ve sürdürebilir olmadı çok ve verilen alındı keto nun çeşitliliği daha çok hoşuma gidiyor.

IMG_3649.webp

Ben ara pgun yapmayi sevmiyorum ondan bugun 2 ogun yapicam. Ilk ogunum :

Ben gıda mühendisiyim ve beslenme alanında yüksek lisansım var .. ve ketozise girmek için kurallarda belli ..peki siz bana böyle bir cümle kurmak için hangi eğitimleri aldınız ??
bu arada sizin yaptığınız diyet çok sağlıklı ve güzel bir diyet ama hangi akademik bilginizle bana bu soruyu sordunuz anlamadım . Önemlide değil .. size etkileşim olsun diye yazmıştım zaten .. Benim için sorun yok ..👍

Merhaba, paylaştığınız bilgiler ve endişeniz için teşekkür ederim o taraftan bakinca haklısınız ama: hangi keto dan bahsediyorsunuz?

Ana Ketojenik Diyet Çeşitleri:

• Standart Ketojenik Diyet (SKD): En yaygın türdür. Çok düşük karbonhidrat, orta protein ve yüksek yağ içerir. Genellikle %75 yağ, %20 protein ve %5 karbonhidrat oranına sahiptir.
  • Yüksek Proteinli Ketojenik Diyet (YPKD):Standart ketoya benzer ancak daha yüksek protein içerir. Tipik oranlar %60 yağ, %35 protein ve %5 karbonhidrattır.
  • Döngüsel Ketojenik Diyet (DKD):Sporcular için uygundur. Haftanın 5 günü standart keto uygulanırken, 2 gün yüksek karbonhidrat tüketilir.
  • Hedefe Yönelik Ketojenik Diyet (TKD):Egzersiz programlarına karbonhidrat eklenerek uygulanan, yoğun antrenman yapanlara yönelik bir türdür.
Diğer Keto Varyasyonları:

• Tembel (Lazy) Keto: Sadece günlük karbonhidrat alımını (genellikle 20-50 gram altı) sınırlayan, protein/yağ takibi yapmayan daha esnek bir yöntemdir.
  • Temiz Keto: İşlenmiş gıdalar yerine doğal, sağlıklı yağlar ve taze sebzelerle yapılan versiyondur.

Benim bu başladığım 2 gün eliminasyon ile başlıyor sonra dahada çeşitlendiriliyor ve benim diyetisyenim çok uzun sürelik keto önermiyor.
ben uzun sure fakultaif karnivol yapmıştım ve sürdürebilir olmadı çok ve verilen alındı keto nun çeşitliliği daha çok hoşuma gidiyor.
Farkındaysanız sizin yazdığınız hiç bir keto tarifinde sınırsız protein yok.. Bu arada haklısınız ketojenik beslenmeyi ömür boyu sürdürmeyecekseniz asla uzun süreli yapmamalısınız 👍.. sadece fikrimi beyan ettim ve arkasındayım , sınırsız protein alımıyla ketojenik beslenme olmaz. (Nokta )

Farkındaysanız sizin yazdığınız hiç bir keto tarifinde sınırsız protein yok.. Bu arada haklısınız ketojenik beslenmeyi ömür boyu sürdürmeyecekseniz asla uzun süreli yapmamalısınız 👍.. sadece fikrimi beyan ettim ve arkasındayım , sınırsız protein alımıyla ketojenik beslenme olmaz. (Nokta )
Aslında söylediğiniz noktaya katılıyorum. Ketojenik beslenmede makro dengesi önemli ve klasik protokollerde protein genellikle “sınırsız” olarak tanımlanmaz. Benim sorum da zaten tam olarak bu noktayı anlamak içindi.

Paylaştığınız listede “sınırsız et / tavuk / balık” gibi ifadeler olduğu için bunun klasik ketojenik yaklaşım mı yoksa daha çok düşük karbonhidrat temelli bir plan mı olduğunu merak ettim. Çünkü bildiğiniz gibi fazla protein alımının glukoneogenez yoluyla ketozisi zorlaştırabileceğine dair çalışmalar da var.

Dolayısıyla amacım eleştirmek değil, sadece yaklaşımın arkasındaki mantığı anlamaktı. Görüşünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim.

Benim diyetisyenim 3 hafta izin veriyor. Ben gida muhendisi degilim yada diyetisyen ondan tabi sizin kadar bilgim yoktur ama bu sadec ilk 2 gunluk adaptasyon icin sonrasinda belirttigim gibi liste cesitlenicek.

Keto açısından bakarsak
Bu liste:
low carb / keto başlangıcı, yüksek protein, sebze serbest
Ama tam klasik keto değil, çünkü klasik keto genelde bildigimiz gibi: makrolar hesaplanı yag oranı daha yüksek olur.
2 gün için gayet mantıklı bir “reset” listesi.

Tesekkur ederim bilgilendirme ve endiseniz icin

Aslında söylediğiniz noktaya katılıyorum. Ketojenik beslenmede makro dengesi önemli ve klasik protokollerde protein genellikle “sınırsız” olarak tanımlanmaz. Benim sorum da zaten tam olarak bu noktayı anlamak içindi.

Paylaştığınız listede “sınırsız et / tavuk / balık” gibi ifadeler olduğu için bunun klasik ketojenik yaklaşım mı yoksa daha çok düşük karbonhidrat temelli bir plan mı olduğunu merak ettim. Çünkü bildiğiniz gibi fazla protein alımının glukoneogenez yoluyla ketozisi zorlaştırabileceğine dair çalışmalar da var.

Dolayısıyla amacım eleştirmek değil, sadece yaklaşımın arkasındaki mantığı anlamaktı. Görüşünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim.

Benim diyetisyenim 3 hafta izin veriyor. Ben gida muhendisi degilim yada diyetisyen ondan tabi sizin kadar bilgim yoktur ama bu sadec ilk 2 gunluk adaptasyon icin sonrasinda belirttigim gibi liste cesitlenicek.

Keto açısından bakarsak
Bu liste:
low carb / keto başlangıcı, yüksek protein, sebze serbest
Ama tam klasik keto değil, çünkü klasik keto genelde bildigimiz gibi: makrolar hesaplanı yag oranı daha yüksek olur.
2 gün için gayet mantıklı bir “reset” listesi.

Tesekkur ederim bilgilendirme ve endiseniz icin
Benim söylediğim gibi diyet programınız çok güzel ama ketozise girmek istiyorsanız aslında keto kafası videolarını izleyin derim size .. ketozise şahane birşey , hiç aç kalmadan kilolar gidiyor çünkü yağlar sizin kan şekerinizi oynatmadığı için hiç acıkmıyorsunuz ama sistemi bıraktığınız an garanti 3 kg geri geliyor .. Belki bu açıdan sizin diyetisyeninizin yöntemi doğrudur çünkü ben de diyetisyen değilim . Sadece haddim olmayarak başlığınıza eleştiri yaptım diyelim ;) .. Bol şanslar 🍀
Başaracağınıza inanıyorum .. sadece akşamları yemekten sonra hiç bir şey yemeyin lütfen :)

Eki Görüntüle 3712776
Ben ara pgun yapmayi sevmiyorum ondan bugun 2 ogun yapicam. Ilk ogunum :
Bacim burada 3milyon kalori var 🤯 ben bu kadar kuruyemisi bir haftada yiyorum. Kilo vermek icin keto da olsa kalori onemli. gunluk aldiginiz kalori harcadiginizn uzerindeyse ketosiste de olsaniz kilo vermezsiniz.

Bacim burada 3milyon kalori var 🤯 ben bu kadar kuruyemisi bir haftada yiyorum. Kilo vermek icin keto da olsa kalori onemli. gunluk aldiginiz kalori harcadiginizn uzerindeyse ketosiste de olsaniz kilo vermezsiniz.
bakalım valla ne olucak bugün bende sordum kendisine ama oda bana sürece güven dedi. her beraber gorucez sonucu artık

bakalım valla ne olucak bugün bende sordum kendisine ama oda bana sürece güven dedi. her beraber gorucez sonucu artık
Nasil yani diyetisyeniniz bu kadar cok badem ve cevize okay mi dedi?

Kalori saymayı doğru bulmayan bir sürü dşyetisyen ve doktor var artık ben bundan da fazla yiyorum zayıfladım 10 kiloya yakın verdim ki zaten zayıftım 176 72 bu kilolarda daha zor 2 ayda gitti

liste verdi bana ilk 2 gün için miktarlı ben sadece oradakileri yedim ne eksik ne fazla bakalım sonuç ne olucak bende şaşkınım :) listeyi konuya ekledim
liste ile ilerliyoruz, liste verdi bana ilk 2 gün için miktarlı ben sadece oradakileri yedim ne eksik ne fazla bakalım sonuç ne olucak bende şaşkınım :) listeyi konuya ekledim

Kalori saymayı doğru bulmayan bir sürü dşyetisyen ve doktor var artık ben bundan da fazla yiyorum zayıfladım 10 kiloya yakın verdim ki zaten zayıftım 176 72 bu kilolarda daha zor 2 ayda gitti
aynen öyle cok fazla farklı düşünen diyetisyen var, herkes için tek bir doğru olmaz olmamalı da benimkisi de artık yiyemiyorum dediğin noktaya kadar ye dedi bakalım gorucez

bu sabah 64.2 ile uyandım -1.2 vermişim.
o kadar kaloriye biraz şaşkınlık var tabi neyse ilerleyen günlerde ne olucak bakicaz

bu sabah 64.2 ile uyandım
ilk o günümü yapıyorum bu arada ara öğün de yapılabilir ama ben pek sevmiyorum
2. gün ilk öğün

Eklentiler

• IMG_3657.webp
    IMG_3657.webp
    67,8 KB · Görüntüleme: 48
IMG_3658.webp

yarın detox yapicakmisiz yarınki liste bu, bu kadınında ortası yok ya yemekten zafiyet getirtiyor yada açlıktan ölduruyor

O nasil oluyor? Kalori acigi olmadan nasil kilo veriliyor? Valla mentorshipe cok ihtiyacim var, anlayirsaniz guzelce cok sevinirim. Agirlik kaldiriyorum, cok az, guzel ve dengeli besleniyorum ama kilo vermiyirum. Tartilmayi biraktim cunku beni cok demotive ediyor. L-xl giyerken simdi m giyiyorum ama tarti sabit :((

Back
X