Bebek Beslenmesi 15 Günlük bebeğim çok ağlıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yasko86

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
4
0
6
34
İstanbul
Arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım.Yardımlarınıza ihtiyacım var.İlk bebeğim doğalı 15 gün oldu, ancak çok zorlanıyorum

Meme emerken ağlamaya başlıyor memeyi bulmakta zorlanıyor acaba sütüm yetmiyormu maalesef hergün en az 1 kere mama vermek zorunda kalıyorum,Memede çok uyuyor tüm gün memede, nasıl gazını çıkaracağım.yardımcı olun lütfen

Arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım.Yardımlarınıza ihtiyacım var.İlk bebeğim doğalı 15 gün oldu, ancak çok zorlanıyorum

Meme emerken ağlamaya başlıyor memeyi bulmakta zorlanıyor acaba sütüm yetmiyormu maalesef hergün en az 1 kere mama vermek zorunda kalıyorum,Memede çok uyuyor tüm gün memede, nasıl gazını çıkaracağım.yardımcı olun lütfen

Zeytinyağıyla yağlayıp karnına masaj yapabilirsin,bebeğini kendine yaslayıp beline bir kaç kere vurup ovalayabilirsi.Vur derken yavaş yani bebeğe zarar vermeden,doktor göstermişti bize.Mamayı verince susmuyorsa büyük ihtimalle gaz sancısıdır,malum dünyaya alışmaya çalışıyor bebiş.Aynı bizim dr gibi konuştum ha

Zeytinyağıyla yağlayıp karnına masaj yapabilirsin,bebeğini kendine yaslayıp beline bir kaç kere vurup ovalayabilirsi.Vur derken yavaş yani bebeğe zarar vermeden,doktor göstermişti bize.Mamayı verince susmuyorsa büyük ihtimalle gaz sancısıdır,malum dünyaya alışmaya çalışıyor bebiş.Aynı bizim dr gibi konuştum ha
anladım teşekkürler.bide vucuduna sıcak havlu koy dediler onuda yapıyorum sakıncası yoktur inşallah.
birde emzik vermek zorunda kalıyorum yoksa yatmıyor yanlışmı yapıyorum

anladım teşekkürler.bide vucuduna sıcak havlu koy dediler onuda yapıyorum sakıncası yoktur inşallah.
birde emzik vermek zorunda kalıyorum yoksa yatmıyor yanlışmı yapıyorum

Sana tavsiyem guzel bir bebek bakim kitabi al arkadasim.cok yararli oluyor.
Bebegin gazini hafif afif sirtina vurarak cikarabilirsin birde biz kizimin gazini sirtustu yatiriyorduk bacaklarini duz yapip sonra yavasca karnina dogru bukuyorduk gazini cikariyordu.
Memeni vermeye devam et surekli ver sen ne kadar verirsen o kadar sutun artar bol bol su ic .birak memende uyusun sonra atagina koyarsin bence mama verme surekli memeni ver ki sutun artsin birde mama verdiginde biberonun kolayligina alisir anne memesini birakir.sutunun yetip yetmedigini bir ay sonra aldigi kilodan anlarsin dr.un soyler ama her daim memeni ver memeni tutamiyorsa meme uclari var aventin 16tl ondan almistim ben ve memnundum
Kolay gelsin allah anali babali buyutsun

cnm allah analı babalı büyütsün öncelikle benimde 52 günlük bi bebeğim var çok şükür gaz sancısı yavaş yavaş bitio ilk başlarda çok vardı sıkıntılıydı doktora götürdük ilaç verdi ama çok etkili olmadı you tubeden gaz sancısı masajı diye bi video izledim hergün sabahları yaptım çok şükür bi sıkıntımız kalmadı yararını çok gördüm

öncelikle hayırlısıyla buyutmek nasip olsun cnm..cok guzel gunler senı beklıyor:) anlamadıgım sutun yetmedıgını nasıl anladın? memedeyken gazı varsada aglar cunku yada gercekten sutun yetmedıgınden..once bunu netleştirelim..ikincisi gaz sancısı ıcın ben hep aynı yontemı yaptım 7 aylıgız 3 kere gaz sancısı cektı kızım..emzırdıkten sonra omzuma kafası gelıcek sekılde tutardım 3-4 dk. pıt pıtlardım poposunu..sonrasında muhakkak sıcak tutardım bebegı..bu en kucuk hallerınde bebekler cok usur.normalde senınle aynı yada bır kat fazlasını gıyer ama ılk baslarda cok usur..ben hep sıcak su torbasını yatagına belının ve ayaklarının hızasına koyardım suyu..yatarken sıcacık yatardı sonrada ayagının altına torbayı koyardım..hatta cogu zaman yuz ustu yatırırdım kı karnı ısındıgından ve uzerıne baskı oldugundan gaz maz kalmazdı..vucudunu sıcak tutacaksın en onemlı kural bu..ole penye pıjamayla felan yatırma bır kalın uyku tulumu al benım kı hep uyku tulumuyla yattı mesala..bırde emzırme olayı var..turkıyede hep emzırme yanlıs bılınıyor..cok kucuk bebekler genelde tek gogsu hemen tek emmede bıteremezler..ve sutun soyle bır ozellıgı vardır..ılk sut sulu rakı gıbı goruntusu vardır ve seker oranı cok yuksektır..sonradan gelen sut ınek sutu rengınde ve yaglıdır..ıste ılk sut gaz yapar ıkıncı geln sut kılo aldırır doyurur..sen sureklı meme degıstırırsen sureklı ılk sutu alır ve bebekte gaz olur..soyle yap,emzırdın ya dıyelım ıkıncı emzırmeye bır daha emzır aynı gogsu.3 saat gecerse ıkıncı gogsu ver..kısaca bır meme tamamen yumusayana kadar o memeyı vermeye calıs..bırde memeyı tam bosaltamazsan da sutun azalır cunku beyne su sınyal gıdıyor bu az ıctı demek kı doydu bır dahakı sefer daha az sut ureteyım..bu nedenle bır gogsun tamamen bosaldıgından emın olmadan ıkıncıye gecme..

teşekkür ediyorum yorumlar için,doymadığını nasıl anlıyorum gündüz hep memede kalmak istiyor,diyorumki acaba gazımı var çıkartmaya çalışıyorum ağlıyor.. çıkıyor biraz gazı. ancak sonra yine ağlıyor memeye koyuyorum susuyor, ordada sıkılıyor herhalde çıldırıyor daha sonra mama vermek zorunda kalıyorum günde bir kere.

Back