15 Dakika Sonunda Yumuşak ve Pürüzsüz Eller ve Ayaklar...Denedim ve Memnun Kaldım.

ririgaga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
252
6
Merhaba kızlar,
Dün kendi manikürümü pedikürümü kendim yapayım dedim ve bilgilerim doğrultusunda su ve peeling hazırladım.Suyu ölü deriden kurtulmak ve arınmış,kokmayan,mis gibi ayaklara ve ellere sahip olmak için hazırladım.İçine sadece 2 çay kaşığı tuz ekledim.Ellerimi ve ayaklarımı bu suda 10 dakika beklettim.Ayak serçe parmağımın kenarları çok aşınmış,etle tırnak birbirine karışmıştı resmen.Ve buna bir türlü çözüm bulamıyordum.Fakat bu suda beklettikten sonra tırnağımın kenarındaki ete dokunduğum anda et çıkıverdi.Ölü deri temizlendi ve tırnağım güzelce ortaya çıktı.Daha sonra peeling niyetine limon suyu ve toz şeker karışımını uyguladım ellerime ve ayaklarıma.En sonunda iyice temizledim ve nemlendiricimi sürdüm.Yumuşacık ve arınmış ellere ve ayaklara sahip oldum.Kesinlikle tavsıye ederim tam 15 dakika sürüyor bu bakım.Sonuca değer.

Mrb canım bir sorum olacak acaba tuz yakmıyor mu?

evde pratik bir işleme benziyor ama evde yapmakta zorlanıyorum genelde kuaföre gidiyorum pedikür için.denemekte fayda var.teşekkürler

evde pratik bir işleme benziyor ama evde yapmakta zorlanıyorum genelde kuaföre gidiyorum pedikür için.denemekte fayda var.teşekkürler

güzel yöntem kayınvalidem makinürcü ayaklar için hep yuzlu su kullanır
yanlız limon suyu ve toz şekeri anlamadım ben
bildiğimiz limonu sıkıp içine toz şeker koyup ayaklarımızımı ovuyoruz

paylaşım için sağol.bende en kısa zamanda deneyeceğim.sonucunu bildiririm

......tesekkurler...

Şimdi bu yumuşatıyor mu koku mu gideriyor anlayamadım çünkü suyu kokusuz olsun diye hazırladım demiştin?

Şimdi bu yumuşatıyor mu koku mu gideriyor anlayamadım çünkü suyu kokusuz olsun diye hazırladım demiştin?

Tuzlu su ölü derilerin yumuşaması için. Patatesleri normal suda bekletmekle duru suda bekletmek arasında nasıl fark varsa insan cildi için de aynı şey geçerli. Kuaförlerde de manikür esnasında ılık suyun içine bir çeşit toz katılır, ölü derileri daha rahat alabilmek için. Tabi ki tuzlu suyun kokuya da faydası vardır. Limon ve şeker ise peeling kremlerindeki o pütürlü kıvamı elde edip, ölü derilerden ovalayarak kurtulmak için, bir nevi kese etkisi diyebiliriz.

Son düzenleme:

Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…