15 aylık kızım kendi kendine 10 a kadar sayıyo normal mi?

ertug06

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
62
0
286
41
İstanbul
merhaba arkadaşlar dediğim gibi kızım 15 aylık ve 10 a kadar kendi kendine sayıyo konuşma şaşıracak kadar iyi cümle falan kuruyor aceba normal mi yoksa biraz hızlımıyız.doktora götürmem gerekebilirmi yada çok normalmı?

Valla bazı çocuklar böyle erkenden yapıyor her şeyi maşallah kızına...Bence doktorluk bir durum yok, ama neticede rutin kontrollerini yaptırıyorsundur, doktorunuza danışırsınız gene de..

Benim de 21 aylık bir kızım var, o da 18-19 . aylardan beri konuşmaya başladı..Ama sayı falan saymıyor bizimki..Senin bızdık baya hızlıymış, ne güzel

ne guzel ıste benımkı 16 aylık bıseyler konusuyo ama ama anlamıyoruz bızımkıde cok asırı hareketlı ve fazla b ısey yemıyo daha 8 kılo cok uzuluyorum sızınkı kac kılo

yaaa ogretıyorsan norml bence bizde 1 yasdn ıtbrn mesela bızde cocugnaa 10 -20 30 .....
1-2-3-4... dıye ogrete ogrete cocugn ezberı gelştı soyluyor bılnclı dııl ama azberledıgı ıcın sayabılyr bazı rakamlra dılı donmuyor meselaaa :):) bence normal korkma maşallah kıznaa

Çoookk normalll bu kızınızın algılarının açık olduğunu, zekasının ezbere yatkın olduğunu gösterir. Benim oğlum 13 aylıkken hem türkçe hem ingilizce 10'a kadar sayıyordu.Adını soyadını baba,anne,babaane,anane,dedeleri ve teyzelerinin aynı zamanda çocuklarının soyismini bile biliyordu.Oturduğumuz semti dedelerinin lakaplarını biliyordu. Ne olur ne olmaz diye öğretmiştik.Herkes hayretler içerisinde kalıyordu. Oğlum çok zeki bir çocuk ve ezberi de çok kuvvetli. Kayıt cihazı gibi ama biz de ona hep bir birey gibi davranıp, herşeyi defalarca anlata anlata öğrettik. Dr.luk herhangi bir durum olduğunu sanmıyorum.

benim kızımda 15 aylıkken 29 harfli tahta puzzle varya onun yarısını yerine yerleştiriyordu 7 aylıktan beride konuşuyor 1 yaşında bebeğine ninni söylüyordu 6-7 kelimeyle birazda o senin yetiştirmene bağlı ben sürekli böyle oyuncaklar alıyordum onlarla oynuyorduk yaşına göre hepsini çabucak çözüyor sıkılıyordu şu an 3 yaşında normalde bu yaşta puzzlelarla oynaması lazım ama şu an sadece bebeklerle oynuyor alfabeyi öğreniyor zaten zekası normal mi değilmi sen bunu anlayabilirsin oyuncak seçiminden hangi tür oyuncaklarda ilgilendiğinden için rahat etmezse yinede gelişimi açısından bir pedagogla görüşebilirsin

Son düzenleme:
15 aylıkken okuyup yazmıyorsa normaldir..
sayıları gösterdiğinde kaç olduğunu biliyorsa ki mesela 100 e kadar biliyorsa o zaman gayet ii demektir..
benim yiğenim de 3 yaşında msn de yazışıyorduk ,1,5 yaşındayken okuyordu ...
sora ıq sunu ölçtürdüler 160 çıktı ,ilkokulda 5 ten başlasın dedi doktorlar ,ablam istemedi ,şuan 3.sınıfta ama öğretmeni çok zorluyormuş herşeyi bildiği için..daha 5 yaşındayken dna ,kök hücre kitaplarını okuyan bir tip ..
çok da akıllı olması bi yerde ii değil uyum sorunu çok yaşıyorlar ..en isi normal olan bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…