Oglunuzun kilosu ve boyu yerindeyse bence kendine gore yeterince yemek yiyor olabilir.
Bende ikiz var bir kiz bir oglan. Biz ilk kati gidaya basladigimizda kizim cok guzel yemek yiyordu ama oglan hic birsey yemiyordu. Daha sonrasinda fark ettim ki sadece kendi yemek istiyormus ve pure tarzi seylerden de hic hoslaniyormus. Hala hic sevmez oyle meyve puresi, yogurt karisimi seyleri. Tam bir ic anadolulu ve et-yemek turu seyleri seviyor.
Ben de bunu fark edince yemegini onune koydum ve kendisi yemeye cabaladi. Hic yardim etmedim. Simdi cok guzel yemek yer. Hic ayrim da yapmaz.
Bu sefer de kizim secici oldu ve cok az yemege basladi. Gecen hafta doktor kontrolunde sordum. Kilosu ve boyu normal yeteri kadar et/balik yiyorsa sorun yok dedi gonderdi doktor.
Genellikle tabak hazirladigimda, tabagin icinde sevdikleri bir sey mutlaka oluyor ve yanina da baska seyler de koyuyorum ki denesinler yesinler. Ben de kendime ayni tabagi hazirliyorum. Onlarla beraber ayni anda yiyorum. Hic yemeklerine karismiyorum. Yemek istedikleri kadar yiyorlar ve sonrasinda topluyorum. Ne onlari strese sokuyorum ne kendimi.