15 aylık iştahh problemi

Momy3486

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2024
51
17
3
29
Herkese merhabalar. Oğlum 15 aylık gün içinde 2 kez zorla besleniyor bazen pankek çorba bazen makarna çorba bazen ayda ancak bir kez yumurta omleti yiyor. Et tavuk kuru baklagiller pilav çorba yemiyor tek çeşit. Ama mama diye de ağlıyor bebeklerinizin sevdiği tarifleri benimle paylaşır mısınız yada şu iştah açtı biz denedik dediğiniz pekmez türü vitamin türü var mı yaklaşık 5 aydır böyleyiz hem çok üzülüyorum hem çok yoruluyorum ne yapacağımı şaşırdım

Oglunuzun kilosu ve boyu yerindeyse bence kendine gore yeterince yemek yiyor olabilir.
Bende ikiz var bir kiz bir oglan. Biz ilk kati gidaya basladigimizda kizim cok guzel yemek yiyordu ama oglan hic birsey yemiyordu. Daha sonrasinda fark ettim ki sadece kendi yemek istiyormus ve pure tarzi seylerden de hic hoslaniyormus. Hala hic sevmez oyle meyve puresi, yogurt karisimi seyleri. Tam bir ic anadolulu ve et-yemek turu seyleri seviyor.
Ben de bunu fark edince yemegini onune koydum ve kendisi yemeye cabaladi. Hic yardim etmedim. Simdi cok guzel yemek yer. Hic ayrim da yapmaz.
Bu sefer de kizim secici oldu ve cok az yemege basladi. Gecen hafta doktor kontrolunde sordum. Kilosu ve boyu normal yeteri kadar et/balik yiyorsa sorun yok dedi gonderdi doktor.
Genellikle tabak hazirladigimda, tabagin icinde sevdikleri bir sey mutlaka oluyor ve yanina da baska seyler de koyuyorum ki denesinler yesinler. Ben de kendime ayni tabagi hazirliyorum. Onlarla beraber ayni anda yiyorum. Hic yemeklerine karismiyorum. Yemek istedikleri kadar yiyorlar ve sonrasinda topluyorum. Ne onlari strese sokuyorum ne kendimi.

Bende kendine veriyorum kendi yemeyi çok seviyor dediğiniz gibi. Bizde hiç püre tarzı şeyler yemedik huylanıyor onlardan . Ama bu tavsiyenizi dikkate alacağım tabağı Çeşitlendireceğim. Kilosu boyu iyi çok şükür ama yemek diye ağlayıp yemeyince üzülüyorum istemezse asla zorlamıyorum topluyorum sonra yine teklif ediyorum ama bu dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim

Kilosu ve boyu iyiyse bence bir sorun yok. Ben de kizim icin endiseleniyordum ama endiselenmeyi biraktim acikcasi cunku boyu ve kilosu iyi. Anladigim kadariyla doktorlar boyu/kilosu iyiyse cok sorun etmiyor bir de yeteri kadar demir aliyorlar mi ona bakiyorlar. O yuzden et/tavuk ve balik yiyor mu diye sordular bana.
Kirmizi mercimek de iyi bir demir deposu duydugum kadariyla bu sebeple mercimek koftesi yapiyorum ara ara. Cok seviyorlar onu. Kizimin et ile cok arasi yok ama yiyor yinede. Manti ve borek tarzi seyleri sevdigi icin zaman zaman kiymali manti, manti makarna ve kiymali borek yapiyorum.
Onun disinda avokadoyu blendir da beyaz peynir zeytin yagi ve limonla pure yapip ekmeklerinin uzerine suruyorum.
Domates corbasi yapiyorum mesela seviyorlar ama oncesinde, pirasa havuc ve kerevizi hasliyorum ve blendardan geciriyorum. O pureyi mesela domates corbasinin icine katiyorum. Et suyu atiyorum icine.

Sa

Bu tarifleri deneyeceğim öğlen uykusundan sonra. Sade makarna , şehriye çorbası içinde ilik suyu başka hiç bir şey yediremiyorum ne et ne tavuk et suyunu da sadece o çorbada başka bir şey koymuyor ağzına çünkü ama umarım bunlardan birini sever ve yer. Kilosu boyu iyi ama vitamin olan hiçbir şey yok elimizde kuru makarna kemik suyu ile pişirirsem asla yemiyor her şeyi koklayarak yiyor zaten teşekkür ederim

Allah kolaylik versin. Zamana birakin elinizden geleni yapiyorsunuz belliki. Zamanla mutlaka yiyecektir.

Allah kolaylik versin. Zamana birakin elinizden geleni yapiyorsunuz belliki. Zamanla mutlaka yiyecektir.
Amin... Vicdanım da gönlüm de el vermiyor zamana bırakmayı sanki aç gibi geliyor nasıl olur da bu kadar az yiyip gün boyu ayakta kalabilir paketli gıda bile yemiyor . Emmeyi zaten 8. Ayda bıraktı. Umarım zamanla büyüdükçe yer teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…