15 aylık bebeğe tuvalet iletişimi kurmak yardım

Gerçekten mantıklı düşünüyorsunuz. Zaten bahsettiğiniz şuan için iletişim aşaması. Bebeğinizi korkutmadan, strese sokmadan süreci ilerlettiğiniz sürece bez olayını da erkenden çözersiniz. Zaten bu iletişim aşaması bezi erkenden bırakmak konusunda çok etkili.
Bebeğinizin isteklerini ve sinyalleri takip edin. Eminim içgüdüleriniz sizi doğru olana yönlendirecektir. Sonuçta annesisiniz ve onu en iyi siz anlarsınız

Az önce bir pedagogun yazdıgını yazıyorum size: 3 yastan önce gece bezini bırakmayın. Pek bilgim yok tuvalet eğitimi ile ilgili de yani 3 yaşta cocuk gece tutamıyor mu çişini?

Bence çok saçma
Arkadaşımın oğlu 40-45 günlükken bile gece bezini asla ıslatmazdı. 16 aylıkken gece ve gündüz aynı anda bıraktı hemde kısa sürede. Robot gibi bir kalıba sokmaya çalışmasalar keşke şu çocukları. Hepsinin gelişimi çok farklı.

İşte bez satımı fazlalaşsın diye yaşı daha da ileriye çekecekler diyorlar. Dün dikkat ettim oglum sürekli emmesine rağmen sabaha karşı bezini ıslattı. Demekki tutabiliyor

İşte bez satımı fazlalaşsın diye yaşı daha da ileriye çekecekler diyorlar. Dün dikkat ettim oglum sürekli emmesine rağmen sabaha karşı bezini ıslattı. Demekki tutabiliyor

Tuvalet iletişimini kullanan ve öneren pekçok insan aynı şeyi söyler; kirlenmek için doğmadık. Bebekken bile içgüdüsel olarak kendimizi pisletmekten rahatsızlık duyarız. Çoğu çocuk bezi açar açmaz tuvaletini yapar ilk dönemde. Çünkü bez varken yaparsa kendini kirletir ama bez açılınca hem rahatlar hemde kirlenmeyeceği hissiyle hareket eder. Bu nedenle aslında tuvaletini tutmaya alışık bir şekilde doğar. Fakat biz bez kullanarak bu kasları tembelleştiriyoruz. Sonrasında tekrar kasların "gelişmesini" bekliyoruz.

Az önce bir pedagogun yazdıgını yazıyorum size: 3 yastan önce gece bezini bırakmayın. Pek bilgim yok tuvalet eğitimi ile ilgili de yani 3 yaşta cocuk gece tutamıyor mu çişini?
3u bilmiyorum ama benim 2 yaşındaki oğlum gece çok cis yapiyor mesela tutacağını hiç sanmıyorum..

3u bilmiyorum ama benim 2 yaşındaki oğlum gece çok cis yapiyor mesela tutacağını hiç sanmıyorum..
Hmm, demekki cocuktan cocuga değişen bir süreç yani sınırlamalar dogru degil. Benim oglum gece boyu emmesine rağmen tutuyormus onu farkettim mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…