- 10 Nisan 2020
- 1.408
- 1.390
- 83
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar ben tuvalet iletişimi olayını yeni keşfettim ve 15 aylıkken denemek istiyorum nasıl baslamalıyım uygulayan biri anlatabilir mi ? Bir kaç video izledim ama tam kavrayamadım hep en kücükken verilmesi gereken yöntemi anlatmışlar
Hmmm peki bu yıkanabilir bez olayını yapmalı mıyım hunun yanında ve geceleri napmalıyım acabaTecrübeli değilim ancak uygulamayı düşündüğüm için çok araştırdım. Genel olarak her bebekte durum aynı yani yaşın/ayın önemi yok.
Artık oturabildiği için direkt lazımlık ya da tuvalet aparatı ile başlayabilirsiniz. İlk kalktığı zaman, yemek sonrası vb sürekli oturtun. Sinyalleri anladığınız zamanlarda yine götürün. 1 yaş sonrası eğer çocuk korkmuyorsa 15-20 dk kadar oturup kitap okumak, sticker yapıştırmak vs yeterli deniyor genel olarak. Yapmıyorsa zaten zorlamıyorsunuz asla. Bu arada tuvalet kitabı gibi şeylerle bilinçlenmesini ve doğal olarak bezi bırakma sürecine hazırlanmasını da sağlayabilirsniz.
Tuvalet iletişimden kastiniz ne bilmiyorum ama ben bir yaşında başladım önce kapalı klozete oturttum bana sarilara oturdu sonra üst kapağını açarak bana sarılarak oturmaya başladı sonra sarılmayı bıraktı. Sifona basmayı öğrettim ilk seferinde tedirgin oldu sonra alıştı yavaş yavaş . Sonra taret musugunu açtım çok hoşuna gitti. Kakalari hep klozete yapmaya başladık. Ara ara beze de yaptı ama alıştıktan sonra genel olarak hep klozete yaptı. Zaten normalde de kitap okuyarak tuvalet pozisyonunda yapmaya aliatirmistim. İki buçuk yaşına gelmeden aldığımız bezler bitiyo artık bez kullanamicaz hep klozete yapicaz demeye başladım. Zaten öncesinde de insanların büyüdükçe klozete yaptığını söylüyordum. Bezler bitince 5 günde alıştı iki hafta gece yapmaya devam etti sonra o da bittiMerhabalar ben tuvalet iletişimi olayını yeni keşfettim ve 15 aylıkken denemek istiyorum nasıl baslamalıyım uygulayan biri anlatabilir mi ? Bir kaç video izledim ama tam kavrayamadım hep en kücükken verilmesi gereken yöntemi anlatmışlar
Ya benim kafamı karıştırdı bu yıkanabilir bezler vs. Şimdi lazımlıkla başlayayım dedim benim oğlan ürkek biraz korkar yetişkin tuvaletinden. gün içinde peki bebek bezi yetine ne giydirmeliyim onu bilemedim. Kafası karısmasın bebek bezi giydirmiyim diye.Tuvalet iletişimden kastiniz ne bilmiyorum ama ben bir yaşında başladım önce kapalı klozete oturttum bana sarilara oturdu sonra üst kapağını açarak bana sarılarak oturmaya başladı sonra sarılmayı bıraktı. Sifona basmayı öğrettim ilk seferinde tedirgin oldu sonra alıştı yavaş yavaş . Sonra taret musugunu açtım çok hoşuna gitti. Kakalari hep klozete yapmaya başladık. Ara ara beze de yaptı ama alıştıktan sonra genel olarak hep klozete yaptı. Zaten normalde de kitap okuyarak tuvalet pozisyonunda yapmaya aliatirmistim. İki buçuk yaşına gelmeden aldığımız bezler bitiyo artık bez kullanamicaz hep klozete yapicaz demeye başladım. Zaten öncesinde de insanların büyüdükçe klozete yaptığını söylüyordum. Bezler bitince 5 günde alıştı iki hafta gece yapmaya devam etti sonra o da bitti
Valla ben bez taktım yine ama bir süre sonra yaptıktan sonra gelip söylemeye başladı bazen yapmadan önce söylemeye başladı. Bez olmadan çok zor olur. Bence kendinizi yormayın çünkü siz yorulursanîz bu süreç zorlaşır.klozete kendi kucaginizda oturmaya başlayın yavaş yavaş alışır. Ben yanımda lazimlik bile taşımıyorumYa benim kafamı karıştırdı bu yıkanabilir bezler vs. Şimdi lazımlıkla başlayayım dedim benim oğlan ürkek biraz korkar yetişkin tuvaletinden. gün içinde peki bebek bezi yetine ne giydirmeliyim onu bilemedim. Kafası karısmasın bebek bezi giydirmiyim diye.
Yaa benimnoğlan oturmaktan o kadar nefret ediyorki zaten cok zor olacak hahaValla ben bez taktım yine ama bir süre sonra yaptıktan sonra gelip söylemeye başladı bazen yapmadan önce söylemeye başladı. Bez olmadan çok zor olur. Bence kendinizi yormayın çünkü siz yorulursanîz bu süreç zorlaşır.klozete kendi kucaginizda oturmaya başlayın yavaş yavaş alışır. Ben yanımda lazimlik bile taşımıyorum
Hmmm peki bu yıkanabilir bez olayını yapmalı mıyım hunun yanında ve geceleri napmalıyım acaba
Yani gün içerisinde notmal bebek bezi takmaya devam ettiniz?bunu bir eğitim gibi kasmanıza gerek yok bebeğinizle aranızda iletişim olarak düşünün dolayısıyla iki taraf da rahat olmalı öncelikle. benim kızım şuan 3 yaşında. 10 aylıkken başlamıştım öncelikle her sabah kalktığında ve her gece yatmadan oturttum bi düzen halinde. daha sonra gün içinde eğer evdeysek kakasını yaptığını anladığım zamanlarda götürdüm ve oraya yaptı. derken çok geçmeden sabah kuru kalkmaya ve sabahki tüm çişini lazımlığa yapmaya başladı. 3-4 ay sonra kakasınu söylemeye basladı (ben ona anlatıyordum ıııhh varmı ııhh yaptın bak buraya vs.) kakası geldiğinde wc kapısına gidip ııııhhh diye bağırıyordu ama ben pek üstüne düşmedim o yüzden söylemeyi bıraktı lazımlığı hiç bırakmadık çişe kakaya sık sık kullandık. tam 2 yasında bezi bıraktık ama ben biraz uğraşıp üstüne düşseydim 18 aylıkken rahat öğrenirdi :)
Şöule gece uatnıyor emmek için emdiği için de tuvaketini yapıyor gece çiş yani.Yıkanabilir bezin önerilmesinin en büyük sebebi çevre kirliliği. Yine de ıslaklık hissetmesi falan tabi ki süreci daha da kolaylaştırıyor. Sonuçta bir süre sonra sizin sinyali fark etmediğiniz durumlarda ıslaklıktan rahatsız olmaya başlayacak.
Gece için açıkçası herkes farklı bir şey söylüyor ama gözlemlediğim şey çocuğa göre hareket edilmesi. Bazı çocuklar sabah bezi kuru kalkıyor zaten. Böyle bir durum varsa gece tuvalete hiç kaldırmayın. Yok eğer ıslak kalkıyor diyorsanız gece beslenmeniz ne durumda? Hala geceleri uyanıyorsa tuvalete tutmakta fayda var. Uykusunun açılmasını beklemeyin. Bir süre sonra tuvalete oturma pozisyonuna alışacağı için altını açıp oturttuğunuz anda uyukluyor olması bile tuvaletini yapmasını sağlıyormş
evet. ybb bende araştırdım o dönem ancak açıkçası cesaret edemedim zor geldi siz yapabilirseniz ne alâ.Yani gün içerisinde notmal bebek bezi takmaya devam ettiniz?
15 aylık bebek için neden acele ediyorsunuz?
Şöule gece uatnıyor emmek için emdiği için de tuvaketini yapıyor gece çiş yani.
Tuvalet eğitiminden bahsetmiyorum.15 aylık bebek için neden acele ediyorsunuz?
Ya açıkçası ben bu kadını gördüm dinledim ama üstünkörü tam bakamadım. Zaten bir yakınım bebeği doğar doğmaz aynı bu şekil alıştırdı beneğini bezsiz misler gibi. Bu beni etkiledi. Ve kadın biyolog oldugunu, psikologların bize söylediği bebek hazır değil 2 yaştan önceolayını açıkladığı için direk fizyolojimizi anlatarak beni ikna etti açıkçası. Bazı seyehat videolarında madagaskarda yaşayan bir ailenin 1 yasındaki cocugunun bezsiz dolasıp her ihtiyacınj gidermesini gördükten sonra demekki olabilen şeyler bunlar dedim. Benim oğlum suan bez takmak istemiyor degisim sırasında ama sadece. Suan herseyi anlayabilir kapasitede ifade de edebilir sonucta anlaşabiliyoruz belkide bezsiz daha mutlu olur dedim istediği budur?. Ve 2 yaşta işe başlayacagım başkasının kreşlerin vs eğitim vermesini istemedim. Zaten bende ayrılacak bird e bezden ayrılırsa kötü olur iyice dedim.O zaman emzirdikten sonra uykusunu açmamaya çalışarak tutabilirsiniz. Tutmazsanız da tüm iletişimi çöpe atmış olmazsınız elbette. Prema Sundari var mesela youtube ve instagram hesabında gece kısmını da açıklamış
Evet evet bunu da edinicem. Bakalım oğlan isterse başlarız zorlanırsa bırakırız amacım çişini kakasının bir ihtiyaç giderme olayı oldugunu ögretmek zaten. Beze elveda derken daha kolay atlatmak istiyorum bu süreci ve 2 yaş öncesinde yapmak istiyorum açıkçası.evet. ybb bende araştırdım o dönem ancak açıkçası cesaret edemedim zor geldi siz yapabilirseniz ne alâ.
ah bir de okumadıysanız tuvalet iletişimi kitabını okumanızı tavsiye ederim