• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 asırdır hiç eskimeyen, sürekli tazelenen tek kitap!

Maşaallah Be_ren, ıMRENDıM SıZE.
Arora^nın da dediği gibi her alanda en isabetli kullanma kılavuzu Kuran. E tabi bizi yaradandan başka kim daha iyi bilebilir ki...... Bir makinanın dogru çalışması için talimatları tabiki o makinanın yapımcı firması en iyi verebilir. e bizim için emir ve önerileri de bizi YARADAN Rabbimiz Kuranı kerimde en güzel şekilde ifade etmiş.
Huzur, mutluluk, başarı için başka yollar, yöntemler aramaktansa Kur'an-ı kerim i tercih ederim.

Kuran-ı Kerim tüm asırların en muhteşem vede en büyük
felsefe kitabıdır....................................................

Kuran-ı Kerim tüm asırların en muhteşem vede en büyük
felsefe kitabıdır....................................................

Kesinlikle arzucum... Sana katılmamak mümkün değil.....kaydirigubbakcemile5:

"Bilmiş olun ki şüphesiz göklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah'ındır. O, içinde bulunduğunuz durumu gerçekten bilir. Allah'a döndürülecekleri ve yaptıklarını Allah'ın onlara haber vereceği günü hatırla. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir." NUR-64 yerimseniben:emir_bebek:

Kesinlikle arzucum... Sana katılmamak mümkün değil.....kaydirigubbakcemile5:

"Bilmiş olun ki şüphesiz göklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah'ındır. O, içinde bulunduğunuz durumu gerçekten bilir. Allah'a döndürülecekleri ve yaptıklarını Allah'ın onlara haber vereceği günü hatırla. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir." NUR-64 yerimseniben:emir_bebek:

Anlayabilene ne mutlu.......................................

Maşaallah Be_ren, İMRENDİM SİZE.
Arora^nın da dediği gibi her alanda en isabetli kullanma kılavuzu Kuran. E tabi bizi yaradandan başka kim daha iyi bilebilir ki...... Bir makinanın dogru çalışması için talimatları tabiki o makinanın yapımcı firması en iyi verebilir. e bizim için emir ve önerileri de bizi YARADAN Rabbimiz Kuranı kerimde en güzel şekilde ifade etmiş.
Huzur, mutluluk, başarı için başka yollar, yöntemler aramaktansa Kur'an-ı kerim i tercih ederim.

kesınlıkle canım.. opuyorumnanaktan katılıyorum aynen sana.. vereliniortak tesekkur ederım canım benım cok sukur.. :Saruboceq: Rabbım razı olsun aılemden..​
:1hug:

kızlar KUR'AN EN BÜYÜK MUCİZE - SAİD ALPSOY kitabını hepinize tavsiye ediyorum.Kur'an ın mucizelerini anlatıyo ve çok etkileyici bi kitap.zaten oldukça küçük,bol resimli kesinlikle sıkmayan bi kitap,oldukça da ucuz..
tefsirden önce bunu okumak eminim aşkınızı şevkinizi kabartacaktır
Rabbim hepimize Ku'an ı hakkıyla okuyan ve anlayanlardan olmayı nasip etsin inş.. a.s.

Tanrının Doğum Günü-Burak Özdemir Kuran-ı Kerim hiç
böyle güzel anlatılmamıştı.Tavsiye ederim...............................

Peygamberimiz mübarek hadisi seriflerinde söyle buyururlar.

”Kur’an’ı okuyunuz, zira Kur’an Kıyamet Günü Kur’an ehline şefaatçi olarak gelir. ıki çiçek olan Bakara ve Al–i ımran Sureleri’ni de okuyunuz, zira bu ikisi Kıyamet Günü bulut gibi veya saf halinde iki kuş fırkası olarak Ashabını savunmak için gelir. Bakara Suresi’ni okuyunuz, zira bunun elde edilmesi berekettir, terkedilmesi zarardır. O’na sihirbazlar da güç yetiremez.“ (Müslim).
”Kur’an Ashabına “Oku yüksel, dünyada düzgünce okuduğun gibi oku, senin makamın en son okuduğun ayete kadardır denilir. “

Kur'an Allah'ın bir ziyafetidir.O'nun ziyafetine gücünüz yettiği kadar yönelin." (hadis-i şerif)

"ınsanların ibadette en ileri olanı, Kur'an'ı en çok okuyanıdır." (hadis-i şerif)

"Deva'nın hayırlısı Kur'an okumaktır." (hadis-i şerif)

"Kim Kur'an'ı irabıyla okursa kendisine şehid sevabı vardır." (hadis-i şerif)

"Menzillerinizi (evlerinizi, bulunduğunuz mahalleri) namaz kılmak ve Kur'an okumakla nurlandırınız." (hadis-i şerif)

"Halkın en zengini Kur'an-ı Kerim'i yüklenen (ezberlemiş bulunan ) kimselerdir." (hadis-i şerif)

"Kelam'ın ulusu Kur'an'dır." (hadis-i şerif)

"Size şifa kaynağı bulunan iki şey, bal ve Kur'an (a devam etmek lazım)'dır." (hadis-i şerif)

"Kur'an , Allahü Teala'ya göre göklerden ve yerden daha sevimlidir." (hadis-i şerif)

"Kim Allah ve Rasulu'nun kendisini sevmesinden sevinç duyarsa Mushaf'ı okusun" (hadis-i şerif)

Arkadaşlar bu aya özel meal okuyabilecek olan çıkar mı aranızdan? :kahve:
Birlikte parça parça başlasak... mesela ilk 50 sayfayı birimiz okusa, sonrakinden itibaren diğer arkadaşımız okuyabileceği sayfa sayısını belirtse... Ne dersiniz.. Deneyelim mi arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
allaha şükürler olsunki okumayı biliyorum çat patda olsa anlayabiliyorum annem babamdan allah razı olsun tek rehberimiz.
kur'an ı okuyunuz.çünkü kur'an kendisini okuyanlara kıyamet günü şefaatçi olarak gelecektir. demiş ras.(s.a.v.)

Arkadaşlar Kuran-ı Kerimde birçok şifreli bilgiler vardır.
Fakat bizim algılamamız zor olduğundan sislenmiştir.
biz ondan alabildiğimiz kadarını alırız.Kesinlikle bulunmaz bir nimet
bizler için................................................

arapça bilmediğimden türkçe okuyorum kuranı kerımı her okuyusdakı verdıgı lezzetı öğretileri bi başka her kitabı okyunca ıkı yada ucuncu kez okumak sıkıyo ama bu bambaşka bişey

arapça bilmediğimden türkçe okuyorum kuranı kerımı her okuyusdakı verdıgı lezzetı öğretileri bi başka her kitabı okyunca ıkı yada ucuncu kez okumak sıkıyo ama bu bambaşka bişey

evet canım, başucu rehberimiz olmalı. baştacı edilmeli. yere göğe sığdırılamamalı. hatta çantamızın vazgeçilmez bir parçası olmalı.. hiç yanımızdan ayırmamalıyız aslında.
Onu okumadan geçirdiğimiz bir gün aslında kayıp ve değersiz sayılmalı. Kuran-ı Kerim'in kimin kime hitabı ve kelamı olduğu hep hatırda tutulmalı. :kahve:

slm kızlar,ben çok ağır olmayacak şekilde tefsir okumak istiyorum daha doğrusu hep insanların aklına takılan ayetler vardır ya,erkeklerin birden fazla eş durumu,bayanların miras konusundaki durumu gibi insanların aklına takılan ayetlerin günümüze bakan açıklamalarını öğrenmek istiyorum.bu konuda önerebileceğiniz bi müfessir var mı? illa tefsir olması da şart değil,bahsettiğim konuları açıklayan kitaplar da olabilir

Arkadaşlar, bu ramazan ayında ortak okunan bir hatimden cüz almak isterken çok güzel, aktif ve güncel site gözüme ilişti... Üye olup, istediginiz vakit, istediginiz sayfa kadar seçip belli bir süre içinde okuyor, o hatmin sevap ve duasına siz de dahil oluyorsunuz....

İlginizi çeker mi bilmem ama, bi bakın derim...

www.ortakhatim.com

Back