14 yaşındaki bir kız hangi sporları yapabilir?

gencguzel

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
17
0
Merhaba arkadaşlar,
Benim yiğenim 14 yasında çok tatlı bir genç kız. Fakat şöyle bir sorunu var; baldırları kalın, boyu da yaşına göre pek uzun değil, 158 falan. 13 yaşındayken çok zayıftı, fakat bu sene hızlı ve fazla kilo aldı, yaklaşık 12 kilo kadar. Hızlı kilo almasından dolayı baldırlarında belirgin çatlaklar oluştu. Ve şimdi bunu gidermek için ailecek çözüm yolları arıyoruz. Doktora gittik, fakat doktor çatlaklar konusunda bir şey yapamayacağımızı, beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Spora başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat bu yaştaki bir kıza hangi sporlar zarar vermez ve yararı olur bilemiyoruz. Başta spinning düşündük, fakat bunun çok ağır olduğu yönünde yorumlar aldık. Pilatese başlayan arkadaşlarım da sonuç alamamış. Fitness olabilir diye düşünüyoruz ama sizin de fikrinizi almak istedim. Siz hem boyunun uzamasına yardım edicek, hem baldırlarını eritmesini sağlıyacak, hem de ona zarar vermiyecek ne gibi spor dalları önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler..

bence diyetisyen+spor hocasından profosyenel yardım alın..en iyi o ikisi bilir o yaştaki bir genç kız için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…