14 yaşında yeğenime nasıl okuma alışkanlığı kazandırabiliriz

Butterfly9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
182
68
26
Merhaba hanımlar, yeğenim 14 yaşına girecek ama kitap okumaya ilgisi yok. Ben ona sana alırsam okur musun dedim evet dedi. Bende emin olmak için bir kaç tane alacağım ama bu yaşa uygun hangileridir acaba. Bende biraz baktım ama emin olamadim. Aldiklarimi okursa düzenli alırız ona

O yaş aralığı için yeni edebiyata hakim değilim ama birlikte mi seçseniz acaba? Yine tabii siz kitapları belirleyin, sonra oturup internetten beraber konularına bakıp seçebilirsiniz belki, hikaye ilgisini çekerse daha keyifle şans verebilir.

Bir öneri kitap da yazayım, Martı Jonathan (yazarı Richard Bach) önerebilirim. Hem severek okunabilecek hem de ufuk açıcı bir kitap bence o yaşlar için.

İlgi duyduğu alanlardan olmali. Kitap alışkanlığı olmayan çocuğa çok kalın , dili ağır kitaplardan başlanmamali. Örneğin polisiye seviyordur ona uygun akıcı , merak uyandıran betimlemesi yüksek bir kitap lazım. Tabi ben her zaman kitabı çocuğa vermeden önce okunması taraftarıyım. Her kitap malesef kapağı gibi cikmiyor. Kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazim.

Anne babası kitap okumuyorsa ailesinde kitap okuyan yoksa zor edinir.Birlikte kitap okuyabilirsiniz.Siz annesi babası.Cocuk gördüğünü örnek alır.Yani siz elinizde butun gün telefondayken kitap oku demek dogru olmuyor.Güzel kitap ayracları kıtap magazaları falan hosuna gider

Yeğeninizi erkek diye düşündüm. Sherlock Holmes gibi polisiye bir roman alabilirsiniz. Kütüphanelerin de edebi bölümünde dolandığında illa ilgisini çeken kitaplar bulur.

Günümüzün edebi olmayan kitaplarını önermiyorum pek. Bir kere o hataya düştüm. Size yemin ederim, kaç yıl kitap okuyamadım. O kadar köreltti ki kitap beni. Korkunçtu

Birlikte seçin bence. Ben oldum olası cinayet romanlarını sevdim, en yakın arkadaşımsa hep tarih okur mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…