• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yasinda hayatimi karartan olay lisede akran zorbaligi yasayan var mı?

İnsanların sırrını veya açığını-siz ne derseniz artık-başkalarına taşıyan ve bundan zevk alan biri olduğunuz için mi zorbalığa uğradınız acaba?
Hayır siz nedenini yazmamışsınız ve daha önceki anlattıklarınız da bu neden olası geliyor.
Bir neden gerekmiyor onlar yapmış işte diyebilirsiniz o ayrı.
Ama sizin yaptığınız zorbalığı da haklı çıkarmıyor bu.

Arkadaslar bugun benim hayatimi daha 14 yasindayken mahveden bi durumdan bahsedicem. Ben suan 19 yasindayim ve agir depresyon hastasiyim bunun icin gittigim doktorlar agir ilaclar verdi 9 farkli ilsc denendi ancak ise yarayan bi ilsc bulabildik. Bunun sebebi daha 14 yasimda baslayan lisede gordugum akran zorbaligi.arkadaslar benim hayatimi caldilar benimle grup olup dalga gectiler alay ettiler disladilar srkamdan konustular kucuk dusurmeye calistilar ustelik bennonlara hicbir sey yapmamışken ben sucluyum ki kendimi savunamadim pek ice donuk biriydim kimsenin kalbini kirmak istemezdim onlara cevap vermeyerek icime atardim biyle giderken 1 senenin sonunda bende depresyon basladi okul hayatim bitti sers calisamadim cunku asiri derecede dikkat daginikli vs bilissel sorunlar geldi deoresyonla birlikte oysaki derslerim cok iyiydi. Ve dun bende bir dusunce olustu bu kadar dersi bir grup boktan insanin bana yaptigi sirf kendileri eglenmek icin yagtiklari zorbalik yuzunden hayatim karariyor dedim ve bunlarin numaralarını bulup icimden gecen her seyi saydim doktum nefret kustum resmen hakkimk helal etmiyorum onlara hepsi tek tek belasini bulsun istiyorum. E tabi bu gerizekalilar bu yazdiklarimi kendi whatsap gruplarinda paylasmislar gulmusler gene benimlebdalga gecmisler suan hepsini engelledim bir daha hayatimda gormek istemiyorum. Ola ki 4 5 sone sonra herhangi bir yerde otururken biriyle karsilasma duauncesi tuylerimi diken diken ediyor onlari asla gormemek istiyorum sizce boyle bisi mumkun mu siz hic kisedeki srkadaslarinizla karsilastiniz mi cunku tekrar o gunlere donup kotu hissetmek istemiyorum ve sanirim anksiyetem ilerde onlardan biri ile karsilasip tekrar o kotu duygulari yasicagimi soyluyor cok kotu hissediyorum dun gene benimle dalga gectiklerinde cok yukseten yere dusup carpmis gibi hissettim sizce bu durumda ne yapmaliyim ?
Selamlar. Evet karsilatim. Butun lise hayatim boyunca. Sizi anliyorum cok zor bir durum ama gececek. Zamanla o kadar acitmayacak. Simdi 32 yasindayim. Bazi elebaslarina nefretim hala suruyor ama hayatimi etkileyen aktif bir nefret degil. Selamlarini almayabilirim ama aman karsilasir miyim gibi bir korku hic yok.

Merak etmeyin, onlar da buyuyor. Karsilasirsaniz bile tekrar oyle davranmazlar. Yetiskin hayatta bu sekilde zorbalik pek yok hele biraz akli selim ortamlarda takiliyorsaniz hic yok.

Eski konularınıza ,buradaki üyelere ettiğiniz küfürlere bakılırsa siz insanları kışkırtıp bunlara sebep oluyorsunuz. Sonra da onlar üzernize toplu halde örgütlenip geliyor. Hatayı kendinizde aramalısınız. İnsanlara insan gibi davranırsanız kimse size bir şey yapamaz

Arkadaslar bugun benim hayatimi daha 14 yasindayken mahveden bi durumdan bahsedicem. Ben suan 19 yasindayim ve agir depresyon hastasiyim bunun icin gittigim doktorlar agir ilaclar verdi 9 farkli ilsc denendi ancak ise yarayan bi ilsc bulabildik. Bunun sebebi daha 14 yasimda baslayan lisede gordugum akran zorbaligi.arkadaslar benim hayatimi caldilar benimle grup olup dalga gectiler alay ettiler disladilar srkamdan konustular kucuk dusurmeye calistilar ustelik bennonlara hicbir sey yapmamışken ben sucluyum ki kendimi savunamadim pek ice donuk biriydim kimsenin kalbini kirmak istemezdim onlara cevap vermeyerek icime atardim biyle giderken 1 senenin sonunda bende depresyon basladi okul hayatim bitti sers calisamadim cunku asiri derecede dikkat daginikli vs bilissel sorunlar geldi deoresyonla birlikte oysaki derslerim cok iyiydi. Ve dun bende bir dusunce olustu bu kadar dersi bir grup boktan insanin bana yaptigi sirf kendileri eglenmek icin yagtiklari zorbalik yuzunden hayatim karariyor dedim ve bunlarin numaralarını bulup icimden gecen her seyi saydim doktum nefret kustum resmen hakkimk helal etmiyorum onlara hepsi tek tek belasini bulsun istiyorum. E tabi bu gerizekalilar bu yazdiklarimi kendi whatsap gruplarinda paylasmislar gulmusler gene benimlebdalga gecmisler suan hepsini engelledim bir daha hayatimda gormek istemiyorum. Ola ki 4 5 sone sonra herhangi bir yerde otururken biriyle karsilasma duauncesi tuylerimi diken diken ediyor onlari asla gormemek istiyorum sizce boyle bisi mumkun mu siz hic kisedeki srkadaslarinizla karsilastiniz mi cunku tekrar o gunlere donup kotu hissetmek istemiyorum ve sanirim anksiyetem ilerde onlardan biri ile karsilasip tekrar o kotu duygulari yasicagimi soyluyor cok kotu hissediyorum dun gene benimle dalga gectiklerinde cok yukseten yere dusup carpmis gibi hissettim sizce bu durumda ne yapmaliyim ?
İyi yapmışsın. Görsen nolucak ki onlar korksun. Görünce yanında biri varsa onların sen bunun nasil bir insan olduğunu biliyormusun bilsen arkadaşlık etmezdin dersin. Birak onlar korksun çekinsin senden. Dalga geçmeleri wp grubunda falan da icten ice yazdigin seylerden sonra ezik hissetmeleri yuzunden

Birileri benle dalga geçiyor diye depresyona gitmezdim.
O kişilerle muhattap olmak zorunda değilsiniz.
Hepsini engeller hayatımdan çıkarır derslerime çalışır bir meslek sahibi olurdum.

Bende senin yaşlarındayken benzer şeyler yaşadım. Gerçekten insanda çok büyük hasarlar bırakıyor. Ama ben hırslıydım. Dedim çalışıp iyi bir yerde okuyup kaliteli insanlarla arkadaş olacağım. Çok şükür oldu da. Şimdi 33 yaşındayım. Hepsi geride kaldı. Pislik yapanlar yaptığı kötülüklerle kaldılar. Ben yürüyüp gittim hayatlarından. Güçlü ol kendine güven. Bu tipleri en çok korkutan şey özgüvenli insanlar…

Seni çok iyi anlıyorum mesaj atmanda kim ne derse desin iyi olmuş hepsini engelle geç sen kinini kıstun bitti. O insanlarla bir daha karşılaşsan dahi zaman akmış olacak o kişiler utanacak geçmişte yaptıkları şeyle. Ergenliğin zirvesinde yapmışlar maalesef bu da aile içi terbiye eksikliğinden geldiğini düşünüyorum. Yine herkes demiş kesin sen bişey yaptın diye ama ben sapsarı bir çocuktum sürekli sarı pipi derlerdi boyum kısaydı cüce derlerdi bu laflar bende öfkeye neden oluyordu çok hırçın bir çocuktum herkesi döverdim. Yine üniversitede arkadaş grubum tarafımdan zorbalandım dışlandım sebepsiz yer iftira attılar. Şimdi 30 yaşındayım üniversite arkadaşlarım helallik için konuşmak istedi helalleşmeyeceğimi söyledim zorbalandığım zaman anksiyeteden uyuyamıyor sürekli kusuyordum. Şuan sarışınlığımdan da çok memnunum iltifat alırım hatta. Onun için kendinizi yıpratmayın zaman öyle bişey ki bugününüze güleceksiniz kafamı nelere takmışım diye allaha havale edin önünüze bakın

Onları kafandan komple çıkartarak hayatına devam etmelisin. Okul ve iş hayatına asılıp oralarda başarılı olduktan sonra inan sosyal çevren çok farklı şekilde değişecek ve hiçbiri asla senin umrunda olmayacak.

öyle alay eden köpekler benim ablamın hayatınıda çaldı akran zorbalığına uğradı okulu terk etti ilaçlara başladı ne oldu sonuç onlar evlendi barklandı benim ablam ömür boyu ilaçlara mahkum oldu üç beştane sümüklünün lafıyla neden yıkılıyosun senden neleri fazla söylermisin herkesi memnun etmek zorundamısın yada herkesin seni seveceğinimi sanıyosun alayda eden olacak kavgade den olacak hepsi geçiyor tik tok videolarında gezen üç beş aptalın lafıyla depresyona gir ilaç al sonu kime faydası olacak bu davranışın bak ablacığım kendine gel hayatını mahvetmelerine izin verme derslerine asıl o zibidiler ilerde asgari ücretle sürünürken sen kendine hedef koy çalış asıl intikam budur kimsenin kimseden üstünlüğü yok sahip olduğun herşeyle gurur duy ve lütfen kendini sev çünkü başka sen yok

Karşılaşmak istemiyorum ve anksiyetem ya karsilasirsam diyor hicbiriyle gorusmuyorum normalde
ya güzel kızım karşılaş ne olacak bugün işyerlerinde millet kavga deiyor birbirine bi ton laf söylüyor ertesi gün beraber mesaiye geliyor çokda iyi yapmışsın içindekileri dökmekle suçluluk hissetme be daha fazlasını derdim

öyle alay eden köpekler benim ablamın hayatınıda çaldı akran zorbalığına uğradı okulu terk etti ilaçlara başladı ne oldu sonuç onlar evlendi barklandı benim ablam ömür boyu ilaçlara mahkum oldu üç beştane sümüklünün lafıyla neden yıkılıyosun senden neleri fazla söylermisin herkesi memnun etmek zorundamısın yada herkesin seni seveceğinimi sanıyosun alayda eden olacak kavgade den olacak hepsi geçiyor tik tok videolarında gezen üç beş aptalın lafıyla depresyona gir ilaç al sonu kime faydası olacak bu davranışın bak ablacığım kendine gel hayatını mahvetmelerine izin verme derslerine asıl o zibidiler ilerde asgari ücretle sürünürken sen kendine hedef koy çalış asıl intikam budur kimsenin kimseden üstünlüğü yok sahip olduğun herşeyle gurur duy ve lütfen kendini sev çünkü başka sen yok
O kadar iyi geldi ki sana cok tesekkur ederim iyiki yazdin Allah senden razi olsun

Ben ilkokul hatta özellikle ortaokul çağlarımda inanılmaz şekilde akran zorbalığına uğradım, sesimi çıkarmazdim ezdikce ezerlerdi.. ben senin yerinde olsam hayatımı ilaçlara baglamalarina izin vermezdim asla.. zamanında sesimle ince diye yıllarca dalga geçildi şimdi çok tatlı çok sempatik bulunuyor.. ama senin yerinde olsam kesinlikle terapi alırdım çünkü ben o yıllardan kalmış boşluk veya bir eksiklik hala zaman zaman hissediyorum yokluyor yani.

O kadar iyi geldi ki sana cok tesekkur ederim iyiki yazdin Allah senden razi olsun
canım benim sen anlatınca ablamın durumları geldi aklıma şimdi o bile ne diyor biliyomusun üç beş zibidinin lafıyla bunalıma girdim diyor ,sen ailen için çok özelsin bunu bil kimi insanlar başkalarını kendine kurban seçer kendi ezikliklerini kamufle etmeye çalışır aslında iç dünyalarında büyük bi eziklik var 14 yaşıma dönsem keşke bende, karşına yüzlerce insan çıkacak okulda işte yolda herkesin her lafına takılırsan hayat yaşanırmı ,bende bi anneyim kızımı şimdi koklaya koklaya büyütüyorum benim minik kızımda senin gibi büyüyecek bi kaç densizin lafıyla senin şu anlattığın gibi üzülmesini istermiyim unutma kendini sev kimsenin seni manipüle etmesine izin verme

ayrıca ailene anlat sevilmeye ihtiyacın var annene sığın emin ol fayda görrüsün sakın içine kapanma kendine acıyarak zaman geçirme

Kuzum bu kadar takmanizin nedeni o insanlari tanimamaniz kafa yapilari bildiginizde depresyon falan kalmiyor ,biri sizinle veya baskasiyla alay ediyorsa bu onun ozguvensiz biri oldugu anlamina geliyor yani bu sekilde kendi eksikliklerini kapatmaya calisiyorlar ,ne acinasi degil mi?Kendinden memnun degil bir yarasi var ve belki kendide farkinda degil ama bu onunla alakali, hic uzulmeyin. Ustelik aralarindan biri veya hepsi kiskaniyor da olabilir.Kiskanc insanda boyledir hafife alir alay eder ama icini bir görün alev alev kuduruyor.Simdi siz bunlara ne yapacaksiniz?Baskalarinafa yapiyorlar o guvensizlik rahatsizlik onlardan gitmedigi surece bu sekilde devam edecekler.Kisisel almayin bir eksikliginiz yok sizinle ilgili tek sıkınti hasta insanlari dikkate alip onemsemeniz.Youtube da videolari izleyin butun uzmanlar bundan bahsediyor

Akran zorbalığı gerçekten korkunç.
Hassassan daha çok üstüne gelirler .
Bende ilkokuldayken kilolu bir çocuktum akran zorbalığına maruz kaldım.
Arkamdan hey şişko bak buraya diyenler,
En yakın arkadaşım olarak gördüğüm kişilerden hakaretler en ufak tartışma yaşasak kilomla ilgili laflar falan .
Sonra kilo verdim bir güzel bütün bunlar azaldı .
Ama tabi bende travma oluşturdu mu evet .
Özgüveni düşük bir çocuk oldum ve mutsuz .
İlkokul öğretmenim bile kilomdan beni vurmuştu herkesin içinde unutamam.
Bunlar çok acı .
Ama oluyor beni daha güçlü yaptı tabi ama kiloyla ilgili hep bir takıntım var.
2-3 kilo alsam piskolojim bozuluyor mutsuz kendimi güvensiz hissediyorum hala.
Sanki manken fiziği olması gerek öyle değilsem çirkinim gibi geliyor.
Son yıllarda kilo aldım dışardan gayet iyi bir fiziğim olmasına rağmen daha iyisi olmam gerektiğini hissediyorum o yüzden dikkat ediyorum tabi bu güzel bir şey disipline sokuyor beni ama hayatım mahvolmuş gibi hissetmemem gerek .

Lisede edebiyat öğretmeniyim ve öğretmenlik hayatımı tamamen akran zorbalığıyla mücadeleye adadım diyebilirim. O kadar acımasız ve yıpratıcı bir jenerasyon var ki şu an kendi çocuğumu nasıl korurum düşüncesi bile anksiyete atağına sebep oluyor.

Her şeyi hızla tüketen bilinçsiz bir nesil…maalesef temelinde değerler eğitiminin olmaması yatıyor.
Kutsala saygıları yok,etiğe saygıları yok,farklılıklara tahammülleri yok. Son 3 yıldır aşırı zorlandığımı hissediyorum.

Sana tavsiyem güzel kızım,psikiyatriste devam ederken mutlaka bir psikolog desteği de almandır. Çünkü ilaçlar senin bilişsel ve duygusal dünyanı kendince tedavi eder ama senin konuşup içinde biriken zehri atman lazım. Yüzleşmen ve geride bırakman lazım.

Umarım bazı temel kavramlar eğitimde yeniden inşa edilir ve gelecek nesiller de kayıp nesil olmaz diyeceğim ama… görünen köy de kılavuz istemiyor maalesef

Okullarda zorbalık var bu bir gerçek. Ama ben hiçbir zaman durduk yere bir grubun tek bir kişi üzerine gidip zorbalık yaptığını görmedim. Gerçekten hiçbir şey yapmadınız mı?
Yanlış gözlem maalesef. Durduk yere birilerine sataşan; sırf kendi gücünü ispatlamak,arkadaşlarının gözünde yükselmek için birilerini aşağılayan o kadar çok genç var ki. 31 yaşındaymışsınız kendi kuşağınızla şu anki öğrencileri kıyaslamayın inanın arada uçurum var.

Herkes hemen hemen inanın ki bu tarz zorbalıklara uğruyor, çocuklar özellikle çok acımasız oluyor. Ben en ön sırada duran saçları kezban(!) gibi uzun, örgülü tombalak bir inek olduğum için dalga geçilmiştim. Kışın örgü yelek giydim diye dalga geçmişlerdi, aslında şok olmuştum, ben çok seviyordum ki o yeleği, hem babam almıştı; hala saklıyorum. Sınıf annesinin kızı ve grubu yapıyordu bu zorbalığı. O zamanlar da çok sessiz ve kötülük bilmeyen bir çocuktum. Yani yaptıklarına nasıl karşılık vereceğimi bilemezdim. Çok çalışkan ve gözde öğrenci olmam kızın canını sıkıyordu, her konuda onun adı anılmalıydı(!), sizden nefret edenleri üzmek için kendinizi değiştirmeyin, inadına öyle olun ve inanın başarınız sizi sevmeyen herkesi üzer.

Hayatınıza odaklanın, en iyi versiyonunuz hâline gelin; yaptığınız şeye bile gerek yoktu. Çok üzgünüm sizi bu hâle getirdiklerine, hayat umarım siz en iyi versiyonunuz olmuşken o sefilleri karşınıza çıkarır!

Back