- 2 Temmuz 2023
- 9.313
- 26.282
- 468
- Konu Sahibi Sentetikserotonin
Okullarda zorbalık var bu bir gerçek. Ama ben hiçbir zaman durduk yere bir grubun tek bir kişi üzerine gidip zorbalık yaptığını görmedim. Gerçekten hiçbir şey yapmadınız mı? Bakın onların yaptığı hiçbir şey haklı çıkarmaz o ayrı mevzu ama durumu da anlamak istedim.
Bir grup kendisini kışkırtmayan, ses dahi çıkarmayan kişiye bir kere sataşır, iki kere sataşır sonra sıkılır. Bunu sorgulamamın sebebi önceki konunuz. Normalde hatırlamıyordum sizi bildirim geldi öyle gördüm, hatırladım. Babanıza ezik diyen, burada insanlara hakaret ve küfürlü şekilde cevap veren biriydiniz. Hiçte içe dönük, sakin biri gibi izlenim vermediniz. Ya size geçmişte davranıldığı şekilde diğer insanlara sanaldan bol keseden sallayan bor tipsiniz, bunu güç olarak algılıyorsunuz ya da böyle sakin biri değilsiniz.
Konuya gelecek olursak, merak etmeyin kimseyle karşılaşmazsınız. Ben 31 yaşındayım, doğma büyüme aynı semtte yaşıyorum hiçbir okul arkadaşıma denk gelmedim. Denk gelseniz bile insanlar içinde sana bir şey demez, söylemezler. Bu kadar korkmayın. Egitiminize de mutlaka açıktan devam edip üniversiteye hazırlanın. Belki başka şehire gidersiniz, yeni bir şehir size iyi gelir. Sil baştan hayatınıza devam edersiniz.
Bu arkadasi bilmiyorum ama benim zorbalarimla aramda ne oncesinde ne sonrasinda benim bilgim dahilinde hicbir hir gur olmamisti. Tamamen kendileri durduk yere takmislardi. Lisede 4, ortaokulda 3 yil... farkli okullar, farkli kisilerden bahsediyoruz bu arada.
Yani zorbalara, zorbaliklari icin verdigim tek sebep KILOMDU ve IRI OLMAMDI.
Zorbaliklari karsisinda da sessiz sessiz okula gidip gelmistim, hicbir şikayette bulunmamistim. Zira benim donemimde "akran zorbaligina" ugruyorum diye bir tanimlama bile yoktu. Sikayet etsem, gulup gecilirdi sadece.