- 30 Ocak 2023
- 62
- -128
- 1
- 23
- Konu Sahibi Sentetikserotonin
-
Derslere asıl iyi yerlerde oku iyi bir meslek edin onlara en büyük ders o olur bir daha karşılaşırsan ne kadar iyi durumda olduğunu görürler.Arkadaslar bugun benim hayatimi daha 14 yasindayken mahveden bi durumdan bahsedicem. Ben suan 19 yasindayim ve agir depresyon hastasiyim bunun icin gittigim doktorlar agir ilaclar verdi 9 farkli ilsc denendi ancak ise yarayan bi ilsc bulabildik. Bunun sebebi daha 14 yasimda baslayan lisede gordugum akran zorbaligi.arkadaslar benim hayatimi caldilar benimle grup olup dalga gectiler alay ettiler disladilar srkamdan konustular kucuk dusurmeye calistilar ustelik bennonlara hicbir sey yapmamışken ben sucluyum ki kendimi savunamadim pek ice donuk biriydim kimsenin kalbini kirmak istemezdim onlara cevap vermeyerek icime atardim biyle giderken 1 senenin sonunda bende depresyon basladi okul hayatim bitti sers calisamadim cunku asiri derecede dikkat daginikli vs bilissel sorunlar geldi deoresyonla birlikte oysaki derslerim cok iyiydi. Ve dun bende bir dusunce olustu bu kadar dersi bir grup boktan insanin bana yaptigi sirf kendileri eglenmek icin yagtiklari zorbalik yuzunden hayatim karariyor dedim ve bunlarin numaralarını bulup icimden gecen her seyi saydim doktum nefret kustum resmen hakkimk helal etmiyorum onlara hepsi tek tek belasini bulsun istiyorum. E tabi bu gerizekalilar bu yazdiklarimi kendi whatsap gruplarinda paylasmislar gulmusler gene benimlebdalga gecmisler suan hepsini engelledim bir daha hayatimda gormek istemiyorum. Ola ki 4 5 sone sonra herhangi bir yerde otururken biriyle karsilasma duauncesi tuylerimi diken diken ediyor onlari asla gormemek istiyorum sizce boyle bisi mumkun mu siz hic kisedeki srkadaslarinizla karsilastiniz mi cunku tekrar o gunlere donup kotu hissetmek istemiyorum ve sanirim anksiyetem ilerde onlardan biri ile karsilasip tekrar o kotu duygulari yasicagimi soyluyor cok kotu hissediyorum dun gene benimle dalga gectiklerinde cok yukseten yere dusup carpmis gibi hissettim sizce bu durumda ne yapmaliyim ?
Karşılaşmak istemiyorum ve anksiyetem ya karsilasirsam diyor hicbiriyle gorusmuyorum normaldeDerslere asıl iyi yerlerde oku iyi bir meslek edin onlara en büyük ders o olur bir daha karşılaşırsan ne kadar iyi durumda olduğunu görürler.
Sosyal medya uzerinden falan gene beni bulup dalga gecmelerinden korkuyorum dunki yazdigim mesajlarda baya agir seyker yazdim hakaret dahi ettim yanlis ama fazlasini hakediyorlar ve oyle bi alay ettiler kiSeninde soyledıgın gıbı boktan insanlar bence olumsuz duygular cagrıstırdıgı için sehrini degiştir korktugun için degil bu tedbiri mekanda ferahlık vardır
Arayıp beddua etmen tuhaf olmuş.Oyle olsa burada insanlar kimleri kimleri arar.Sen onune bak onları düşünme.Sen hasta olursan kimsenin umrunda olmazsın.Basarirsan onlar utanır.Arkadaslar bugun benim hayatimi daha 14 yasindayken mahveden bi durumdan bahsedicem. Ben suan 19 yasindayim ve agir depresyon hastasiyim bunun icin gittigim doktorlar agir ilaclar verdi 9 farkli ilsc denendi ancak ise yarayan bi ilsc bulabildik. Bunun sebebi daha 14 yasimda baslayan lisede gordugum akran zorbaligi.arkadaslar benim hayatimi caldilar benimle grup olup dalga gectiler alay ettiler disladilar srkamdan konustular kucuk dusurmeye calistilar ustelik bennonlara hicbir sey yapmamışken ben sucluyum ki kendimi savunamadim pek ice donuk biriydim kimsenin kalbini kirmak istemezdim onlara cevap vermeyerek icime atardim biyle giderken 1 senenin sonunda bende depresyon basladi okul hayatim bitti sers calisamadim cunku asiri derecede dikkat daginikli vs bilissel sorunlar geldi deoresyonla birlikte oysaki derslerim cok iyiydi. Ve dun bende bir dusunce olustu bu kadar dersi bir grup boktan insanin bana yaptigi sirf kendileri eglenmek icin yagtiklari zorbalik yuzunden hayatim karariyor dedim ve bunlarin numaralarını bulup icimden gecen her seyi saydim doktum nefret kustum resmen hakkimk helal etmiyorum onlara hepsi tek tek belasini bulsun istiyorum. E tabi bu gerizekalilar bu yazdiklarimi kendi whatsap gruplarinda paylasmislar gulmusler gene benimlebdalga gecmisler suan hepsini engelledim bir daha hayatimda gormek istemiyorum. Ola ki 4 5 sone sonra herhangi bir yerde otururken biriyle karsilasma duauncesi tuylerimi diken diken ediyor onlari asla gormemek istiyorum sizce boyle bisi mumkun mu siz hic kisedeki srkadaslarinizla karsilastiniz mi cunku tekrar o gunlere donup kotu hissetmek istemiyorum ve sanirim anksiyetem ilerde onlardan biri ile karsilasip tekrar o kotu duygulari yasicagimi soyluyor cok kotu hissediyorum dun gene benimle dalga gectiklerinde cok yukseten yere dusup carpmis gibi hissettim sizce bu durumda ne yapmaliyim ?
Sen hayatını yoluna soktuğunda, iyi okullarda okuduğunda, iyi bir meslek sahibi olduğunda emin ol karşılaşmak ve bakın nerelere geldim demek isticeksin zaten. O yüzden kendi yoluna bak boşver onları.Karşılaşmak istemiyorum ve anksiyetem ya karsilasirsam diyor hicbiriyle gorusmuyorum normalde
Arkadaslar bugun benim hayatimi daha 14 yasindayken mahveden bi durumdan bahsedicem. Ben suan 19 yasindayim ve agir depresyon hastasiyim bunun icin gittigim doktorlar agir ilaclar verdi 9 farkli ilsc denendi ancak ise yarayan bi ilsc bulabildik. Bunun sebebi daha 14 yasimda baslayan lisede gordugum akran zorbaligi.arkadaslar benim hayatimi caldilar benimle grup olup dalga gectiler alay ettiler disladilar srkamdan konustular kucuk dusurmeye calistilar ustelik bennonlara hicbir sey yapmamışken ben sucluyum ki kendimi savunamadim pek ice donuk biriydim kimsenin kalbini kirmak istemezdim onlara cevap vermeyerek icime atardim biyle giderken 1 senenin sonunda bende depresyon basladi okul hayatim bitti sers calisamadim cunku asiri derecede dikkat daginikli vs bilissel sorunlar geldi deoresyonla birlikte oysaki derslerim cok iyiydi. Ve dun bende bir dusunce olustu bu kadar dersi bir grup boktan insanin bana yaptigi sirf kendileri eglenmek icin yagtiklari zorbalik yuzunden hayatim karariyor dedim ve bunlarin numaralarını bulup icimden gecen her seyi saydim doktum nefret kustum resmen hakkimk helal etmiyorum onlara hepsi tek tek belasini bulsun istiyorum. E tabi bu gerizekalilar bu yazdiklarimi kendi whatsap gruplarinda paylasmislar gulmusler gene benimlebdalga gecmisler suan hepsini engelledim bir daha hayatimda gormek istemiyorum. Ola ki 4 5 sone sonra herhangi bir yerde otururken biriyle karsilasma duauncesi tuylerimi diken diken ediyor onlari asla gormemek istiyorum sizce boyle bisi mumkun mu siz hic kisedeki srkadaslarinizla karsilastiniz mi cunku tekrar o gunlere donup kotu hissetmek istemiyorum ve sanirim anksiyetem ilerde onlardan biri ile karsilasip tekrar o kotu duygulari yasicagimi soyluyor cok kotu hissediyorum dun gene benimle dalga gectiklerinde cok yukseten yere dusup carpmis gibi hissettim sizce bu durumda ne yapmaliyim ?
Su mesajin oyle iyi geldi ki seninle dertlesmek cok isterdim cok tesekkur ederimDaha birşey yapmayın karşınızdakiler demekki insanlıkdan anlamayan sığırlar. Ve çaldıkları geleceğiniz kaybettiğiniz yıllar inşallah onların ayaklarına dolanır beter olurlar. En enerjik en uçarı olacağınız yıllarda resmen sizi bastırmışlar.
Kendi hayatına bak. Kendini gelistir onlardan daha iyi bir mesleğin olsun. Psikolojik tedavilerine devam et. Ve onları her yerden engelle.
Canım ilaç kullanmak evet gerekli bazı durumlarda ama psikiyatristin bir terapi uyguluyor mu merak ettim. Bence kendime iyi bir psikolog bul ve terapiye başla kendine olan guvenin ancak bu sekilde yerine gelir..Arkadaslar bugun benim hayatimi daha 14 yasindayken mahveden bi durumdan bahsedicem. Ben suan 19 yasindayim ve agir depresyon hastasiyim bunun icin gittigim doktorlar agir ilaclar verdi 9 farkli ilsc denendi ancak ise yarayan bi ilsc bulabildik. Bunun sebebi daha 14 yasimda baslayan lisede gordugum akran zorbaligi.arkadaslar benim hayatimi caldilar benimle grup olup dalga gectiler alay ettiler disladilar srkamdan konustular kucuk dusurmeye calistilar ustelik bennonlara hicbir sey yapmamışken ben sucluyum ki kendimi savunamadim pek ice donuk biriydim kimsenin kalbini kirmak istemezdim onlara cevap vermeyerek icime atardim biyle giderken 1 senenin sonunda bende depresyon basladi okul hayatim bitti sers calisamadim cunku asiri derecede dikkat daginikli vs bilissel sorunlar geldi deoresyonla birlikte oysaki derslerim cok iyiydi. Ve dun bende bir dusunce olustu bu kadar dersi bir grup boktan insanin bana yaptigi sirf kendileri eglenmek icin yagtiklari zorbalik yuzunden hayatim karariyor dedim ve bunlarin numaralarını bulup icimden gecen her seyi saydim doktum nefret kustum resmen hakkimk helal etmiyorum onlara hepsi tek tek belasini bulsun istiyorum. E tabi bu gerizekalilar bu yazdiklarimi kendi whatsap gruplarinda paylasmislar gulmusler gene benimlebdalga gecmisler suan hepsini engelledim bir daha hayatimda gormek istemiyorum. Ola ki 4 5 sone sonra herhangi bir yerde otururken biriyle karsilasma duauncesi tuylerimi diken diken ediyor onlari asla gormemek istiyorum sizce boyle bisi mumkun mu siz hic kisedeki srkadaslarinizla karsilastiniz mi cunku tekrar o gunlere donup kotu hissetmek istemiyorum ve sanirim anksiyetem ilerde onlardan biri ile karsilasip tekrar o kotu duygulari yasicagimi soyluyor cok kotu hissediyorum dun gene benimle dalga gectiklerinde cok yukseten yere dusup carpmis gibi hissettim sizce bu durumda ne yapmaliyim ?
Arkadaslar bugun benim hayatimi daha 14 yasindayken mahveden bi durumdan bahsedicem. Ben suan 19 yasindayim ve agir depresyon hastasiyim bunun icin gittigim doktorlar agir ilaclar verdi 9 farkli ilsc denendi ancak ise yarayan bi ilsc bulabildik. Bunun sebebi daha 14 yasimda baslayan lisede gordugum akran zorbaligi.arkadaslar benim hayatimi caldilar benimle grup olup dalga gectiler alay ettiler disladilar srkamdan konustular kucuk dusurmeye calistilar ustelik bennonlara hicbir sey yapmamışken ben sucluyum ki kendimi savunamadim pek ice donuk biriydim kimsenin kalbini kirmak istemezdim onlara cevap vermeyerek icime atardim biyle giderken 1 senenin sonunda bende depresyon basladi okul hayatim bitti sers calisamadim cunku asiri derecede dikkat daginikli vs bilissel sorunlar geldi deoresyonla birlikte oysaki derslerim cok iyiydi. Ve dun bende bir dusunce olustu bu kadar dersi bir grup boktan insanin bana yaptigi sirf kendileri eglenmek icin yagtiklari zorbalik yuzunden hayatim karariyor dedim ve bunlarin numaralarını bulup icimden gecen her seyi saydim doktum nefret kustum resmen hakkimk helal etmiyorum onlara hepsi tek tek belasini bulsun istiyorum. E tabi bu gerizekalilar bu yazdiklarimi kendi whatsap gruplarinda paylasmislar gulmusler gene benimlebdalga gecmisler suan hepsini engelledim bir daha hayatimda gormek istemiyorum. Ola ki 4 5 sone sonra herhangi bir yerde otururken biriyle karsilasma duauncesi tuylerimi diken diken ediyor onlari asla gormemek istiyorum sizce boyle bisi mumkun mu siz hic kisedeki srkadaslarinizla karsilastiniz mi cunku tekrar o gunlere donup kotu hissetmek istemiyorum ve sanirim anksiyetem ilerde onlardan biri ile karsilasip tekrar o kotu duygulari yasicagimi soyluyor cok kotu hissediyorum dun gene benimle dalga gectiklerinde cok yukseten yere dusup carpmis gibi hissettim sizce bu durumda ne yapmaliyim ?
Maalesef bir eğitimci olarak akran zorbalığına maruz kalan birçok öğrenci görüyorum, bazıları bu durumu öğretmen ve ailesi ile paylaşıp daha kolay atlatırken bazıları ise sizin gibi olayı içselleştirip psikolojisini mahvediyor, yasadigin şeyleri tahmin ediyorum, onları ne kadar kafaya takar ve gözünde büyütürsen o kadar da depresif bir insan olursun, ailenden , öğretmenlerinden, özellikle de rehber öğretmeninden bu konuda yardım istemelisin , yaşadığın zorbalığı paylaşmalısın, baş edemediğin noktada devreye psikologlar girmeli tabi öncesinde okul idaresine aileniz gelip durumu detaylıca konuşmalı ve hatta zorbalık yapan çocukların velileri çağrılmalı gerekirse zorbalığa devam eden öğrenciler okuldan uzaklaştırılmalı, size tek tavsiyem kimseyi bu kadar psikolojinizi bozacak kadar kafanızda büyütmeyin gerekirse okul değiştirin, insanlar siz kafaya taktığınız kadar varlar ...Arkadaslar bugun benim hayatimi daha 14 yasindayken mahveden bi durumdan bahsedicem. Ben suan 19 yasindayim ve agir depresyon hastasiyim bunun icin gittigim doktorlar agir ilaclar verdi 9 farkli ilsc denendi ancak ise yarayan bi ilsc bulabildik. Bunun sebebi daha 14 yasimda baslayan lisede gordugum akran zorbaligi.arkadaslar benim hayatimi caldilar benimle grup olup dalga gectiler alay ettiler disladilar srkamdan konustular kucuk dusurmeye calistilar ustelik bennonlara hicbir sey yapmamışken ben sucluyum ki kendimi savunamadim pek ice donuk biriydim kimsenin kalbini kirmak istemezdim onlara cevap vermeyerek icime atardim biyle giderken 1 senenin sonunda bende depresyon basladi okul hayatim bitti sers calisamadim cunku asiri derecede dikkat daginikli vs bilissel sorunlar geldi deoresyonla birlikte oysaki derslerim cok iyiydi. Ve dun bende bir dusunce olustu bu kadar dersi bir grup boktan insanin bana yaptigi sirf kendileri eglenmek icin yagtiklari zorbalik yuzunden hayatim karariyor dedim ve bunlarin numaralarını bulup icimden gecen her seyi saydim doktum nefret kustum resmen hakkimk helal etmiyorum onlara hepsi tek tek belasini bulsun istiyorum. E tabi bu gerizekalilar bu yazdiklarimi kendi whatsap gruplarinda paylasmislar gulmusler gene benimlebdalga gecmisler suan hepsini engelledim bir daha hayatimda gormek istemiyorum. Ola ki 4 5 sone sonra herhangi bir yerde otururken biriyle karsilasma duauncesi tuylerimi diken diken ediyor onlari asla gormemek istiyorum sizce boyle bisi mumkun mu siz hic kisedeki srkadaslarinizla karsilastiniz mi cunku tekrar o gunlere donup kotu hissetmek istemiyorum ve sanirim anksiyetem ilerde onlardan biri ile karsilasip tekrar o kotu duygulari yasicagimi soyluyor cok kotu hissediyorum dun gene benimle dalga gectiklerinde cok yukseten yere dusup carpmis gibi hissettim sizce bu durumda ne yapmaliyim ?
Ay valla biri de bana zorla sataşıp duruyordu yani var öyle ruh hastaları ben denk gelmeyene çalışıyordumOkullarda zorbalık var bu bir gerçek. Ama ben hiçbir zaman durduk yere bir grubun tek bir kişi üzerine gidip zorbalık yaptığını görmedim. Gerçekten hiçbir şey yapmadınız mı? Bakın onların yaptığı hiçbir şey haklı çıkarmaz o ayrı mevzu ama durumu da anlamak istedim.
Bir grup kendisini kışkırtmayan, ses dahi çıkarmayan kişiye bir kere sataşır, iki kere sataşır sonra sıkılır. Bunu sorgulamamın sebebi önceki konunuz. Normalde hatırlamıyordum sizi bildirim geldi öyle gördüm, hatırladım. Babanıza ezik diyen, burada insanlara hakaret ve küfürlü şekilde cevap veren biriydiniz. Hiçte içe dönük, sakin biri gibi izlenim vermediniz. Ya size geçmişte davranıldığı şekilde diğer insanlara sanaldan bol keseden sallayan bor tipsiniz, bunu güç olarak algılıyorsunuz ya da böyle sakin biri değilsiniz.
Konuya gelecek olursak, merak etmeyin kimseyle karşılaşmazsınız. Ben 31 yaşındayım, doğma büyüme aynı semtte yaşıyorum hiçbir okul arkadaşıma denk gelmedim. Denk gelseniz bile insanlar içinde sana bir şey demez, söylemezler. Bu kadar korkmayın. Egitiminize de mutlaka açıktan devam edip üniversiteye hazırlanın. Belki başka şehire gidersiniz, yeni bir şehir size iyi gelir. Sil baştan hayatınıza devam edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?