• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

benım 78,5 dun 79 yazın demıstım ama sabah tartı sagolsun benı böyle cıkardı...ama aksam yemedım ve 1,5 saat yurudum sabahda gercektende 7 de cok dınc bır sekılde uyandım ...:)
spora devam güzel gidiyon sonuc güzel olacak bak gör :teselli:
hayırlı cumalar arkadaşlar.ya benim morlim bozuldu şimdi.yine 80 geldim.okadrada dikkat ediyorum.acaba tamamamne aç susuz mu gezmeem gerkiyo.bide geçen hafta 3 gün bişey yemediğim halde böyle.dün ikindi bi dilim kekek ve börek yedim.akşamda çok az et yedim salatayla.78 olmuşumdur diye tahmin ederlken 80 çıktım yine.olmazsa 10 gün sonra bi şok diyet felan uygulıycam artrık.
roseem yediklerini yazsana bir defter tut
bellki bir yerde hata yapıyorsun.. acaba cok az yedinde metobolizmanmı durdu bir kaç gün normal yemeye calış bence sonra diyete devam az sık sık yemeye calış bir iki gün spora başla eminim üstesinden geleceksin...

kilo veren herkesi tebrik ediyorum a.s.
tşk ler canımcımkaydirigubbakcemile5
kızlar üzgünüm biraz geç geldim.ben hiç kilo verememişim.67.700 de takıldım ya.çok moralim bozuldu.yürüyüş yapıyrm yediklerime dikkat ediyrm hiç veremiyrm
arada duruyor metobolizma bekle sabret eminim sen başaracaksın.. sakın poes etmem çözülür bu durum hemde senin lehi,nde sonuclanır dur bak görürsün devam et sen kaydirigubbakcemile5
selam herkese bende okuldan geldim akşam yemeğimi yedim önceleri 7den sonra bişe yemiyordum buhafta dahada indirdim 6dan sonra bişe yemiyorum sadece bitki çayı,sıcak su felan içiyorum çok acıkırsamda 1meyve yiyorum..bugün yediklerim
sabah:1kase sütlü kellogs k
ara:3kuru incir
öğlen:2 yağsız ızgara köfte,2 dilim ekmek,yoğurt
ara:5çilek
akşam:1kase kısır,bol yeşil salata(yağsız,bol ekşili)

incir dedinde aklıma geldi.. bu sabah bende arkadaşta yedim.. özemişim valla.. markete gittimde baktım bulamamdım .. başka yerede ugramadım.. ama en kısa zamanda alayım insanı baya tok tutuyor şekerden iyidir en azından kaydirigubbakcemile5

Kız siyah ne nazar vermesi :mymeka: heves etmedimki valla kız ben 8 kilo versem bolon gibi söner sonrada şişerim şakkıdı
yinede maşaAllah deyimyerimseniben azmin süper tabiiki:lepi:
yarım kilo vermeye gelince küçümsemekten ziyade ben bi ögün yesem o yarım kiloyu alırım zaten benim için hiç karlı degil dikkat etmişken

arkadaşlardan biri bulguru sormuştu şöle bir araştırma yapayım dedim a.s.

Bulgur ile kolay kilo ver! Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Yapılan araştırmalara göre bulgur yiyerek hem çeşitli hastalıklardan korunabilirsiniz hem de dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebilirsiniz.

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, yapılan araştırmaların bulgur yiyerek dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğini ortaya koyduğunu bildirdi. Doç. Dr. Bayram, daha önce yapılan birçok çalışmada bulgurun kolon kanserine iyi geldiği, hamilelik döneminde alınan bulgurun bebeklerin beyin gelişimini desteklediğinin tespit edildiğini belirtti. Bulgurun fonksiyonel bir gıda olduğunu, fonksiyonel gıdaların en önemli özelliklerinden birinin insanın fiziksel aktivitesini yükseltmesi ve vücudun ihtiyaç duyduğu maddeleri karşılaması olduğunu ifade eden Doç. Dr. Bayram, şu bilgileri verdi: "Bulgurdaki yüksek amiloz miktarı, dayanıklı nişasta ve posa miktarı ile düşük glisemik indeksi, insanda uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Yapılan araştırmalar, bulgur yiyerek dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğini ortaya koyuyor. 2004te Türkiyeye bulguru araştırmak için gelen Avustralya Curtin Üniversitesi Öğretim Üyesi Vicky Solah ve ekibinin geçen yıl Avustralyada yaptığı araştırmaya göre, bulgur çok önemli bir diyet maddesi. Çalışmadan elde edilen sonuçlara göre, bulgur pirinçle kıyaslandığı zaman daha yüksek seviyede tokluk hissi veriyor." Doç. Dr. Bayram, yapılan araştırmada yaşları 18 ile 50 arasında değişen bir denek grubu kullanıldığını ve deneklere öğünlerinde pirinç ve bulgurdan oluşan yemekler verildiğini belirtti. Çalışmada bulgurun açlığı 1,1.5 saat civarında geciktirdiğinin tespit edildiğini, ayrıca deneylerde içinde pirinç olan yemeklerden yiyen bir erkek deneğin 1022 kcal(insan vücudunun kullandığı enerji), bulgurla ise 909 kcal aldığının tespit edildiğini bildiren Doç. Dr. Bayram, şunları kaydetti: "Çalışma kapsamında kadın denekler pirinçle 755, bulgurla ise ortalama 550 kcal lik bir enerji alındığı bulundu. Bu bulgular, bulgurun halkın zannettiği gibi kilo yapan bir madde olmadığını aksine diyetlerde sağlıklı bir şekilde vücudun ihtiyacını karşılayarak düzenli kilo verilmesini sağladığını ortaya koyuyor.

Bu araştırma Measurement of Satiety of Wheat-Based Bulgur by İntervention and Sensory Evaluation başlığı ile Cereal Foods World isimli bilimsel dergide yayımlandı.

MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
1′er tatlı kaşığı -isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir- baharatlar. (Kırmızı biber, kekik, karabiber, nane )
tereyağı
etsuyu veya et bulyon
arzuya gore bir domates (soyulmuş ve kup kup dogranmış) ya da bir yemek kaşığı salça
2 su bardağı su veya etsuyu

HAZIRLANIŞI
Tereyağını teflon tencerede kızdırın. Ardından temizleyip yıkayıp süzdüğünüz bulguru kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip et suyunda ezdiğiniz salçayı veya domates parçacıklarını ekleyin. Hafif ateşte pişirip demleyin.

Afiyet Olsun !

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, yapılan araştırmaların bulgur yiyerek dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğini ortaya koyduğunu bildirdi. Doç. Dr. Bayram, daha önce yapılan birçok çalışmada bulgurun kolon kanserine iyi geldiği, hamilelik döneminde alınan bulgurun bebeklerin beyin gelişimini desteklediğinin tespit edildiğini belirtti.

Bulgur pirinçten daha tok hissettiriyor
Doç. Dr. Bayram, ''Bulgurdaki yüksek amiloz miktarı, dayanıklı nişasta ve posa miktarı ile düşük glisemik indeksi, insanda uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Yapılan araştırmalar, bulgur yiyerek dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğini ortaya koyuyor. 2004'te Türkiye'ye bulguru araştırmak için gelen Avustralya Curtin Üniversitesi Öğretim Üyesi Vicky Solah ve ekibinin geçen yıl Avustralya'da yaptığı araştırmaya göre, bulgur çok önemli bir diyet maddesi. Çalışmadan elde edilen sonuçlara göre, bulgur pirinçle kıyaslandığı zaman daha yüksek seviyede tokluk hissi veriyor" dedi.

Bulgur kilo aldırmıyor
Doç. Dr. Bayram, yapılan araştırmada yaşları 18 ile 50 arasında değişen bir denek grubu kullanıldığını ve deneklere öğünlerinde pirinç ve bulgurdan oluşan yemekler verildiğini belirtti. Çalışmada bulgurun açlığı 1,1.5 saat civarında geciktirdiğinin tespit edildiğini, ayrıca deneylerde içinde pirinç olan yemeklerden yiyen bir erkek deneğin 1022 kcal (insan vücudunun kullandığı enerji), bulgurla ise 909 kcal aldığının tespit edildiğini bildiren Doç. Dr. Bayram, 'Çalışma kapsamında kadın denekler pirinçle 755, bulgurla ise ortalama 550 kcal'lik bir enerji alındığı bulundu. Bu bulgular, bulgurun halkın zannettiği gibi kilo yapan bir madde olmadığını aksine diyetlerde sağlıklı bir şekilde vücudun ihtiyacını karşılayarak düzenli kilo verilmesini sağladığını ortaya koyuyor. Bu araştırma 'Measurement of Satiety of Wheat-Based Bulgur by İntervention and Sensory Evaluation" başlığı ile 'Cereal Foods World' isimli bilimsel dergide yayımlandı.'' diye kaydetti.

Malzemeler:

500 gr mantar

300 gr kuşbaşı orta yağlı kuzu eti vb.

2 su bardağı bulgur

1 çorba kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

karabiber

servis yaparken:

taze sarımsak, maydanoz ve ayran

Yapılışı:

1- eti bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ilave edin pişsin

2- yağı tencereye alın erisin. içine doğranmış temiz mantarları ekleyin. mantarların kendı suyu gidene kadar biraz pişirin.

3- Haşlanmış eti suyundan ayırın mantara ilave edin karıştırın biraz pişirin

4- bulgur ve baharatları ekleyin karıştırın üzerini geçecek kadar sıcak et suyundan ekleyin tuzunu ayarlayın. kaynasın altını kısın pişsin. demlenince servis yapın…

Bulgur Diyeti (4 gün)

Kalkış: 4 kuru erik
Sabah: kepekli tost
11:00: 4 kuru erik
Öğle: 6 kaşık bulgur ve 250 gr yoğurt
15:00: 1 meyve
17:00: 1 elma
Akşam: Bulgurlu kabak dolması ve marul salatası
Gece: 1 meyve

Kızlar incirin kalorisi yüksek bi ara yiyodum bıraktım

dogrudur tahmin ediyorum.. ama bir tanede bir şey etmez diyorum ama araştırmak lazım tabi mesela sabah kahvaltısında yada ara ögün olarak.. yada içtigim kahvenin yada bitki cayının yanında şeker vaziyeti görür diye düşünüyorum
aslın bir kaç gündür sabahları ceviz yiyorum bir tane bir gün incir bir gün ceviz yiyim dedim dur onada bakalım ne diyolar :roflol:

Yaş incirin kurutulduğunda bünyesindeki kalsiyum 4.6 kat artıyor.

Enerji verir

Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.

Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır.

Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir.

İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.

Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.

İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.

İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.

Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.

Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.

Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler.

Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır.

-100gr. kuru incirin besin değeri içeriği: Enerji 908 kg/ 217kcal, Protein 4 gr, Şeker 55.3gr, Yağ 1.2 gr,Diyet lifi 6.7 gr, Kalsiyum 138gr, Demir 4.2mgr , Magnezyum 91.5mgr, Fosfor 163mgr, Vit B1 0.073mgr, Vit B2 0.072mgr, A, B, C vitaminleri taşımaktadır.

günde bir taneden bişey olmaz sanıyorum sabah kahvaltısnada koyarsan bak bür sürü yararları varmış.. hatta bir yerde bunun kapsuli bile cıkmış gördüm zayıflamak için :roflol:

kızlar ben kaçtım az uzanım tv izliyim yoruldum valla...
nesliiiiiiiiii cizelgemi degiştim.. sana hitap ediyorum bu cizelgeyi yettim sana gayriiii:sm_cool::sm_cool:
hadin allaha emanet olun hayırlı geceler hepinizeŞeniz

ne rastlantı benim de akşam menüm domatesli bulgur pilavı ve salata ama ben içine soğan ve kırmızı biber de doğradım çok güzel oldu
inciri de sabah aç karnına yerim ben..miktarıda mesela iki gündür çeyrek incir yiyorum..hemen kesiyor çünkü fazlasını yiyemiyorum

herkese merhaba.. nasılsınız.. geçmişe daha bakamamdım..
sabah klasik kahvaltı.. aralarda kayısı kurusu bitki cayı kahve süt tozu yok şeker yok
öglen et döner salata ayran.. etinden az yedim salata bitti ayranı bitirdim ekmek yemedim..
akşama gelince fazla gitti galiba... lahana haşladım yogurt düktüm üzerine.. dayanamadım makarna vardı 4 yemek kaşıgı makarna bir ince dilim cavdar ekmegi..
sabah bir bucuk saat akşama bir bucuk saat yürüdüm..
geçmişe bir bakayım.. gelen olursa buralardayım kaçmasın Şeniz

canım süper yürümüşsün yaptığı sporu yazan birini görünce çok seviniyorum çünkü ben yapınca kendimi çok iyi hissediyorum eminim sende öyle hissediyorsundur kaydirigubbakcemile5

ne rastlantı benim de akşam menüm domatesli bulgur pilavı ve salata ama ben içine soğan ve kırmızı biber de doğradım çok güzel oldu
inciri de sabah aç karnına yerim ben..miktarıda mesela iki gündür çeyrek incir yiyorum..hemen kesiyor çünkü fazlasını yiyemiyorum

afiyet olsun canım ben bayılırım domatesli biberli bulgur pilavına cokacimcoook

kilo vermesi duran arkadaşlara birkaç öneride bulunmak istiyorum..buhafta
hergün enaz 1saat spor yapmalarını,
gün içinde bol bol sıcak su içmelerini,
hergün 2fincan yeşil çay içmelerini,
mutlaka ara öğünde bişe yemelerini,hafif ve sık beslenmelerini,
elmalı metabolizma çayını kaynatıp içmelerini ve
7den sonra hiç ama hiçbirşey yememelerini öneriyorum..
1hafta hergün deneyin şekerler,aksatmadan hepsini yaparsanız ben işe yarayacağına inanıyorum..çünkü ben bunları yapıyorum ve kilo vermem durmadı lütfen sizde deneyin işe yarar belki..birde lütfen kimse umutsuzluğa kapılmasın hep birlikte üstesinden geleceğiz bu işin hihoyyyt

kızlar 1buçuk saattir bilerek girmiyorum birileri bişeler yazmış olsun diye ama kimse uğramamış :1no2:
iyi geceler herkese

kızlar ben kaçtım az uzanım tv izliyim yoruldum valla...
nesliiiiiiiiii cizelgemi degiştim.. sana hitap ediyorum bu cizelgeyi yettim sana gayriiii:sm_cool::sm_cool:
hadin allaha emanet olun hayırlı geceler hepinizeŞeniz
kiz bu ne boyle valla yettin bana amanin n eyapmaliyimki yedim bugun mangallari haberiniz olsun cumaninda verdigi rahatlikla goturdum
kzi ben ne yaparim bana yaklasirsan bak dellendirme azcik yavas ol kardes kardes verelelim su kilolari doverim haa
cizelgende guzel olmus hadi canim yeter haftaya bekle beni oldumu

kilo vermesi duran arkadaşlara birkaç öneride bulunmak istiyorum..buhafta
hergün enaz 1saat spor yapmalarını,
gün içinde bol bol sıcak su içmelerini,
hergün 2fincan yeşil çay içmelerini,
mutlaka ara öğünde bişe yemelerini,hafif ve sık beslenmelerini,
elmalı metabolizma çayını kaynatıp içmelerini ve
7den sonra hiç ama hiçbirşey yememelerini öneriyorum..
1hafta hergün deneyin şekerler,aksatmadan hepsini yaparsanız ben işe yarayacağına inanıyorum..çünkü ben bunları yapıyorum ve kilo vermem durmadı lütfen sizde deneyin işe yarar belki..birde lütfen kimse umutsuzluğa kapılmasın hep birlikte üstesinden geleceğiz bu işin hihoyyyt
canim benim cok tesekkurler verdigin bilgiler icin
bu arada burda bekcilik yapmissin bugun resmen ama bizde is yok canim baksana kimse gelmemis bende icinde dedigim gibi arkadaslara gittik mangal keyfien ordanda arkadasin dogumgunuymus oraya gittik simdide anca gelebildim ama pasta felan yeemedim okadar mangaldan sonra
insallah bu hafata bende basina gecersem yeni uygulamalar getisrecegim takima sizinde onaylarinizla tabi ustunde calsiiyorum simdilik ya allah izin verirse bakacagiz
ayrica destinam icinde bazi cezalarimiz olmasi lazim dimi ama bu iki oldu verip geri aliyo bakalim cozum bulacagiz sizde bu arada dusunun olurmu

gunaydın arkadaslar

neslıhancım kaptan olarak bana sahıp cıktıgın ıcın sana cok tşk ederım....elımden gelenı yapacagım ınan...senın yuzunu kara cıkarmıycam...gecen haftaböyle olmasının sebebı anlatmıstım...hıc spor yapamadım ve kabızlıktan dolayı şişlik vardı...dun gıttım kuru uzum,ıncır,kayısı aldım sabahları yıyorum..aksam yemeklerını bıraktım...ve 1,5 saat yurudum...ben sızın gıbı ne yazıkkı gunduz fırsat bulamıyorum...işim masa bası ve sabah 8 aksam 6 hıc kalkmadan calısmak zorundayım...belkı bunlar bahane degıl sızın ıcın ama kılo almamın en buyuk sebeplerı bunlar ne yazıkkı...ama dıyorum ya elımden gelenı yapacagım...herkese ıyı hafta sonları..

günaydın herkese yürüyüşten yeni geldim 1buçuk saat yürüdüm ama şimdi kahvaltıya inecem arkadaşlara bisürü şey hazırlamışlardır yerim heralde..oyüzden akşam gene yürüyüp bisiklet sürecem yediklerim yerleşmeden yansın diye..görüşürüz öğleden sonra

Back
X