14 kişilik yemek için kullanılacak malzeme miktarında yardımcı olabilir misiniz?

adyobatikolay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
236
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar haftaya birkaç akrabamı yemeğe çağıracağım toplamda 14 kişi olacağız üçü çocuk. İlk defa bu kadar kişiye yemek yapacağım , yemek yapma konusunda sıkıntım yok ama ölçüler konusunda deneyimsizim henüz 5 aylık evliyim. Şimdi menümü yazayım ve soruma geleyim yakın kişiler olduğu için menümü oluşturmakta çok sıkıntı çekmedim ama evime ilk defa gelecekler de var menüm şöyle

Mercimek çorbası
Yoğurtlu kabak (havuç) salatası(fasulye salatası olabilir)
Çig köfte
Yeşil salata
Fırında bezelyeli patatesli köfte
Pilav
çayın yanına
Yaş pasta, Peynirli börek ve kurabiye

Şimdi ben pilavı kaç bardak pirinçten yapayım, köfte için 2 kilo kıyma nasıl yeterli mi yoksa çok mu mercimek çorbasını yaparken ne kadar mercimek koyayım , biz yemeğe oldukça düşkünüz ve yemek artmadı mı ben insanlar doymadı sanırım ama çok fazla yapıp da ziyan olsun istemiyorum deneyimli ev hanımlarından ölçü alabilirsem çok mutlu olurum...

Son düzenleme:
canim bizde kalabalik bir aileyiz, toplandik mi yaklasik 16-17 kisi oluruz o yuzden olculerini tahmin edebilirim sanirim..

2-2,5 bardak pirincten cikar sanirim pilavin.

mercimek zaten bereketli bilirsin, pisince siser hemen,2 -2,5 bardaktan da corban cikar..

koften icin istersen kiymanin hepsinden kofteni yap, 3 cocuk gelecekmis, cocukalri bilirsin kofteyi severler ve istisnasiz yerler, patates ve bezelyeyi yeselerde ,kofteye gosterdikleri ilgiyi gostermezler, o yzuden bol tutabilirsin..birde tek bir cesit secmissin ana yemegini her ihtimale karsi ben sanirim bol yapardim..

salatalarinda sanirim goz karari gidersen, rende isi oldugundan, gozune iyi geldiginde birakirsin ama unutma, kabakta ,havucta pistiginde 2 misli kuculur, ceker

masallah maharetlisin , ben 14 yilik evliyim cig kofte nedir bilmem canim, masss diyorum sana

kolay gelsin simdiden.

sağolasın çok teşekkür ederim ama eşimle ben 1.5-2 bardak pirinçten pilavı neredeyse bitiriyoruz yanında yemekle birlikte tabii (bu arada obez falan da değiliz :) ) siz böyle deyince çok korktum sanırım abartı yiyoruz :) ana yemek olarak başka bir şey de mi yapsam acaba bilemedim şimdi çocuklar konusunda da çok haklısınız :) çiğ köfte derken belirtmemişim etsiz çiğ köfte diğerini ben de bilmiyorum :) tekrar teşekkür ederim...

canım ben mercimek çorbasını 1mercimeğe 5 ölçek su kullanarak yaparım.bu durumda 2.5 su bardağı mercimeğe 12 bardak su kullanırsan yeterli olur diye düşünüyorum.yine de gözüne az gibi gelirse 3 su bardağı mercimek kullan 15 bardak su ile....

köfte için kişi başına 2 kilo et iyi olur.
pilav için bir su bardağı pirinçle yapılan pilavın 3 kişye yeteceğini düşünürsek.14 kişi için yaklaşık 4 veya 4,5 su bardağı pirinç kullanman gerekir.
hadi bakalım kolay gelsin.

çok teşekkür ederim çok açıklayıcı yazmışsınız ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…