- Konu Sahibi adyobatikolay
Merhaba arkadaşlar haftaya birkaç akrabamı yemeğe çağıracağım toplamda 14 kişi olacağız üçü çocuk. İlk defa bu kadar kişiye yemek yapacağım , yemek yapma konusunda sıkıntım yok ama ölçüler konusunda deneyimsizim henüz 5 aylık evliyim. Şimdi menümü yazayım ve soruma geleyim yakın kişiler olduğu için menümü oluşturmakta çok sıkıntı çekmedim ama evime ilk defa gelecekler de var menüm şöyle
Mercimek çorbası
Yoğurtlu kabak (havuç) salatası(fasulye salatası olabilir)
Çig köfte
Yeşil salata
Fırında bezelyeli patatesli köfte
Pilav
çayın yanına
Yaş pasta, Peynirli börek ve kurabiye
Şimdi ben pilavı kaç bardak pirinçten yapayım, köfte için 2 kilo kıyma nasıl yeterli mi yoksa çok mu mercimek çorbasını yaparken ne kadar mercimek koyayım , biz yemeğe oldukça düşkünüz ve yemek artmadı mı ben insanlar doymadı sanırım ama çok fazla yapıp da ziyan olsun istemiyorum deneyimli ev hanımlarından ölçü alabilirsem çok mutlu olurum...
Mercimek çorbası
Yoğurtlu kabak (havuç) salatası(fasulye salatası olabilir)
Çig köfte
Yeşil salata
Fırında bezelyeli patatesli köfte
Pilav
çayın yanına
Yaş pasta, Peynirli börek ve kurabiye
Şimdi ben pilavı kaç bardak pirinçten yapayım, köfte için 2 kilo kıyma nasıl yeterli mi yoksa çok mu mercimek çorbasını yaparken ne kadar mercimek koyayım , biz yemeğe oldukça düşkünüz ve yemek artmadı mı ben insanlar doymadı sanırım ama çok fazla yapıp da ziyan olsun istemiyorum deneyimli ev hanımlarından ölçü alabilirsem çok mutlu olurum...
Son düzenleme: