- 23 Kasım 2015
- 2.980
- 4.988
- 158
- Konu Sahibi LargeGemini
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba hanimlar 14 aylik kizim var 2 aydır patür kütür düşe kalka yuruyo gel gorelim ki sol bacagi diz kapağından aşağı dogru parantez bacak ve sol ayak ice dogru carpik yururken bu yuzden dengesi bozuluyo. Sallana sallana yuruyo ve dengesi bozulup arada düşüyo
Cocuk doktoruna ve ortopediye gösterdim ama dikkatli incelemediler çocuklarda olur 4 yasina kadar normal diolar ama normal gibi degil sanki icim içimi yiyor boyle cevresinde bir durumla karsilasan düzelen varmi acaba beni biraz rahatlatin lutfen ya
dr a sordum biz de içsek mi?
senede 1-2 kez herkese tavsiye ediyorum dedi ampul olarak.
Allah yar ve yardım cin olsun canım inşallah dr dediği gibi geçici bir sorundur seni çok iyi anlıyorum benimde 2 EVLADIM var ellerinden öper sıkma güzel canını duvalarim seninle .. Konu hakkında bilgim yok inşallah bilen bire leri çıkarda yardımcı olurlar sana .. Benimde kızım doğuştan rahat sızdı dr hem zihinsel hem fiziksel özürlü olma intikali çok fazla demişti ama şimdi allahi MA şükürler olsun hiç bir sorunu kalmadı bol bol allaha duva et herşeyi gören duyan rabbidir
Ben pek gozumun onune getiremedim.
Ufakligin bacaklarinin resmini cekermisiniz uzerine basarken?
6 ay ordopedi dersleri aldim ogrenci degisimiyle.
Doktor hakli olabilir, 4 hatta 7 yasina kdr cok degisiklikler oluyor cocuklarin bacaginda. Duzelebilir. Ama duzelmeyede bilir. Gormem gerek.
Sanırım belirttiğim doktorlara gitmediniz.Bende dizim için gitmiştim ilk doktorum muayene şöyle kalsın bakmadı bile.Oğlumu götürdüğüm nur adında bir çocuk doktoru o da aynı şekilde.Sonra diğer iki hekime gittim / götürdük.Çok ilgiliydiler.
benim kızımda da vardı o aylarda çarpıklık. o yüzden düzgün yürüyemiyordu.
çocuk doktorumuz d vitamini eksik dedi. 2 kez, ayda 1 kez olmak kaydıyla ampul d vitamini verdi. 2 ayda düzeldi bacakları çok şükür.
şimdi senede iki kez ailece ampul d vitamini içiyoruz.
Dr takibinde mi iciyorsunuz yoksa kendiniz mi iciyorsunuz?Benim oglumdada eksik cikti surup veriyorum ben ama ampul daha mi iyi olur acaba?
Benim oğlana da kan ilacı verecekti ana sağlıktan.Ama önce bir tahlil yaptırın dedi kapsamlı.Doktora gittik içeri girdik neyi var dedi bakmadan bilgisayara dönük yüzü.Genel muayene ve kan tahlili der demez ben özel dr için tahlil felan yapmam dedi.Dedim ana sağlıktan yönlendirdiler kan ilacı için bu arada muayenede etmedi zaten.Söylene söylene yazdı tahlili ama o da eksik yani.
Aynen yegenimin bacagi parantez gibiydi paytak yuruyordu doktor 4 yasonda duzelir sonra da manken gibi yururu dedi aynen 4 yasin da duzeldi suan 10 yasinda manken gibi yuruyor:)
bence kesinlikle ihmal etmeyin vitamin eksikliği kesinlikle giderilmesi gereken bir sorundur
(pardon vitamin eksikliği yok demişsiniz dikkat etmemişim ama doktor tavsiye ettiyse bir an önce başlayın)
fotograf paylaştım kizlar ama sadece bunu yukleyebildim aslinda burda da tam cikmamis amaKırpma değil, resimin boyunu küçültmeniz lazım sanırım.
amin.Sagol canm allah razı olsun rabbim evlatlarini sağ salim büyütmeyi nasio etsin insallah
Görünüyor prensesin MASALLAH SANA güzel kız kaderin ve bahtin her dagim açık olsun
Bebekken kalça ultrasonu cekildi mi?Hayır ne röntgen ne bisey sadece yürüt ayakta tut dediler o kadar ama suan cok gözle görüluyo
Guneste kum oynat annesi. Sicak kumda debelensin. O zaman parantez bacak duzeliyor. Tabi doktora goturdukten sonra.Merhaba hanimlar 14 aylik kizim var 2 aydır patür kütür düşe kalka yuruyo gel gorelim ki sol bacagi diz kapağından aşağı dogru parantez bacak ve sol ayak ice dogru carpik yururken bu yuzden dengesi bozuluyo. Sallana sallana yuruyo ve dengesi bozulup arada düşüyo
Cocuk doktoruna ve ortopediye gösterdim ama dikkatli incelemediler çocuklarda olur 4 yasina kadar normal diolar ama normal gibi degil sanki icim içimi yiyor boyle cevresinde bir durumla karsilasan düzelen varmi acaba beni biraz rahatlatin lutfen ya
Evet var kuzenimde var dı . Bir vitamin eksikliğinden oluyormuş . Küçük yaşta düzenli iğne kullandı . Şuan 16 yaşında maşallah hı var . İyi bir profösör bulun ve gösterin ,geç olmadanMerhaba hanimlar 14 aylik kizim var 2 aydır patür kütür düşe kalka yuruyo gel gorelim ki sol bacagi diz kapağından aşağı dogru parantez bacak ve sol ayak ice dogru carpik yururken bu yuzden dengesi bozuluyo. Sallana sallana yuruyo ve dengesi bozulup arada düşüyo
eğitim ve araştırma hastanesine götür kesinlikleMerhaba hanimlar 14 aylik kizim var 2 aydır patür kütür düşe kalka yuruyo gel gorelim ki sol bacagi diz kapağından aşağı dogru parantez bacak ve sol ayak ice dogru carpik yururken bu yuzden dengesi bozuluyo. Sallana sallana yuruyo ve dengesi bozulup arada düşüyo
Bebekken kalça ultrasonu cekildi mi?
İçe basma uygun ayakkabı ile çözülebilir diye biliyorum. Başka bir doktora daha götürün derim.
Oyle rontgensiz nesiz incelemeden falan ..hangi ortopedistmis o ya ..
Dogduktan sonra ilk 3 4 ay icinde kalca cikigi icin usg yaptirmis miydinz,acaba kalca gelisim.geriligi vardi da sonradan oyle bi sonuc mu dogurdu ki..
Bence bebeginiz cok fazla buyumeden tekrar baska doktorlara gidin. Bu isin pesini birakmayin. Sizin iciniz rahat degilse ters giden birseyler vardir belki de. En iyi siz taniyorsunuz bebeginizi...
Evet 10 günlükken mi 1 aylıkken mi tam hatirlamiyom kalça ultrasonu çekilmişti
Rontgenler cekildiyse sorun gorunmediyse sonradan olusmaz kalca cikigi/ bel kaymasi/ kemik egriligi felan. Dogumdan snra testler yapildi diyosun.
Resmi gordum. Maasallah seker kizimiza, gulusunu yiyim.
Kac yasindaydi kizimiz annesi?
Ortepedilerin kullandigi ve bizimde derslerde isledigimiz resim bu.
Hollandaca yaziyor aciklama, tercume ediyim.Normal gelisime gore 2 yasina kdr O bacak olur cocuklar. 2 yasindn sonra duzelir vs.
Yaz kış farkeder mi , siz ne zaman içiyor sunuz ?dr a sordum biz de içsek mi?
senede 1-2 kez herkese tavsiye ediyorum dedi ampul olarak.