• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 aylik kizimin bacağı?

Bol bol d vitamini alacak yani güneşe cikacak o tospik bacaklar ve kumda yuruteceksiniz ayak icin ilk dönemlerde fark edilseydi masaj yapip toparlayabilirlerdi ancak 14 ay da masaj etkin olmaz artik. Ortapedi uzmanindan görüş almakta fayda var.

güneşe çıkarıyor musunuz? d vitamini eksikliği olabilir.kesinlikle balık yağı kulanın.hem kemik gelişimine hem zeka gelişimine çok büyük katkısı var.bence he rçocuk mutlaka balık yağı kullanmalı

Ok meydanına götürdüm zaten o hast oyle dedi
Sanırım belirttiğim doktorlara gitmediniz.Bende dizim için gitmiştim ilk doktorum muayene şöyle kalsın bakmadı bile.Oğlumu götürdüğüm nur adında bir çocuk doktoru o da aynı şekilde.Sonra diğer iki hekime gittim / götürdük.Çok ilgiliydiler.

Merhaba hanimlar 14 aylik kizim var 2 aydır patür kütür düşe kalka yuruyo gel gorelim ki sol bacagi diz kapağından aşağı dogru parantez bacak ve sol ayak ice dogru carpik yururken bu yuzden dengesi bozuluyo. Sallana sallana yuruyo ve dengesi bozulup arada düşüyo

Cocuk doktoruna ve ortopediye gösterdim ama dikkatli incelemediler çocuklarda olur 4 yasina kadar normal diolar ama normal gibi degil sanki icim içimi yiyor boyle cevresinde bir durumla karsilasan düzelen varmi acaba beni biraz rahatlatin lutfen ya :KK43:
benim kızımda da vardı o aylarda çarpıklık. o yüzden düzgün yürüyemiyordu.
çocuk doktorumuz d vitamini eksik dedi. 2 kez, ayda 1 kez olmak kaydıyla ampul d vitamini verdi. 2 ayda düzeldi bacakları çok şükür.
şimdi senede iki kez ailece ampul d vitamini içiyoruz.

Bir doktora goturdum cok gıcık biri zorla oturtmuşlar sanki o koltuğa
Sanırım belirttiğim doktorlara gitmediniz.Bende dizim için gitmiştim ilk doktorum muayene şöyle kalsın bakmadı bile.Oğlumu götürdüğüm nur adında bir çocuk doktoru o da aynı şekilde.Sonra diğer iki hekime gittim / götürdük.Çok ilgiliydiler.

Aslında tahlillerinde d vitamini eksikliği yok ama doktor kullan demisti ben kullanmadım evde var devit3 başlığım bende ozaman
çocuk doktorumuz d vitamini eksik dedi. 2 kez, ayda 1 kez olmak kaydıyla ampul d vitamini verdi. 2 ayda düzeldi bacakları çok şükür.

Merhaba hanimlar 14 aylik kizim var 2 aydır patür kütür düşe kalka yuruyo gel gorelim ki sol bacagi diz kapağından aşağı dogru parantez bacak ve sol ayak ice dogru carpik yururken bu yuzden dengesi bozuluyo. Sallana sallana yuruyo ve dengesi bozulup arada düşüyo

Cocuk doktoruna ve ortopediye gösterdim ama dikkatli incelemediler çocuklarda olur 4 yasina kadar normal diolar ama normal gibi degil sanki icim içimi yiyor boyle cevresinde bir durumla karsilasan düzelen varmi acaba beni biraz rahatlatin lutfen ya :KK43:
Kusura bakma burdan seni rahatlatamayiz. Dogru düzgün bakmadilarsa baska dr goturmen gerek.

Dr takibinde mi iciyorsunuz yoksa kendiniz mi iciyorsunuz?Benim oglumdada eksik cikti surup veriyorum ben ama ampul daha mi iyi olur acaba?

bizim dr röntgen dahi istemedi. iki bacağı da çap ve içe basıyordu.
Aslında tahlillerinde d vitamini eksikliği yok ama doktor kullan demisti ben kullanmadım evde var devit3 başlığım bende ozaman
onu kullanayım dedim ben de.
hayır çok uzun sürer ampul içir dedi.

günde 3-5 damla şu an yetersiz ve seneyu bulabilir. iki ay boyunca ayda bir ampul hızlandırır dedi. öyle de oldu. iki ayda % 80-90 düzeldi bacakları.

Benim oğlana da kan ilacı verecekti ana sağlıktan.Ama önce bir tahlil yaptırın dedi kapsamlı.Doktora gittik içeri girdik neyi var dedi bakmadan bilgisayara dönük yüzü.Genel muayene ve kan tahlili der demez ben özel dr için tahlil felan yapmam dedi.Dedim ana sağlıktan yönlendirdiler kan ilacı için bu arada muayenede etmedi zaten.Söylene söylene yazdı tahlili ama o da eksik yani.

Aynen yegenimin bacagi parantez gibiydi paytak yuruyordu doktor 4 yasonda duzelir sonra da manken gibi yururu dedi aynen 4 yasin da duzeldi suan 10 yasinda manken gibi yuruyor:)

Dr takibinde mi iciyorsunuz yoksa kendiniz mi iciyorsunuz?Benim oglumdada eksik cikti surup veriyorum ben ama ampul daha mi iyi olur acaba?
dr a sordum biz de içsek mi?
senede 1-2 kez herkese tavsiye ediyorum dedi ampul olarak.

bence kesinlikle ihmal etmeyin vitamin eksikliği kesinlikle giderilmesi gereken bir sorundur

(pardon vitamin eksikliği yok demişsiniz dikkat etmemişim ama doktor tavsiye ettiyse bir an önce başlayın)

Kafaya gore ampul kullanmamda olmaz sanirim tekrar doktora gösteril ozaman
bizim dr röntgen dahi istemedi. iki bacağı da çap ve içe basıyordu.

onu kullanayım dedim ben de.
hayır çok uzun sürer ampul içir dedi.

günde 3-5 damla şu an yetersiz ve seneyu bulabilir. iki ay boyunca ayda bir ampul hızlandırır dedi. öyle de oldu. iki ayda % 80-90 düzeldi bacakları.

Benim kizim 14 aylik agir gelmez mi ampul gem bildiğim kadarıyla ampul aylik olarak iciliyo degilmi ayda bir ampul yoksa günlük olarak cok fazla gelmez
dr a sordum biz de içsek mi?
senede 1-2 kez herkese tavsiye ediyorum dedi ampul olarak.
mi

Benim kizim 14 aylik agir gelmez mi ampul gem bildiğim kadarıyla ampul aylik olarak iciliyo degilmi ayda bir ampul yoksa günlük olarak cok fazla gelmez

mi
tabi ki o yüzden ayda sadece 1 ampul. ikinci ay 1 ampul daha.bu kadar.

biz işi rutine döktük. her sene ekim ayında 1 ampul d vitamin içiyoruz.

Back