• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 aylik kizimin bacağı?

LargeGemini

Ponçiğin Annesi
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
2.980
4.988
158
Merhaba hanimlar 14 aylik kizim var 2 aydır patür kütür düşe kalka yuruyo gel gorelim ki sol bacagi diz kapağından aşağı dogru parantez bacak ve sol ayak ice dogru carpik yururken bu yuzden dengesi bozuluyo. Sallana sallana yuruyo ve dengesi bozulup arada düşüyo

Cocuk doktoruna ve ortopediye gösterdim ama dikkatli incelemediler çocuklarda olur 4 yasina kadar normal diolar ama normal gibi degil sanki icim içimi yiyor boyle cevresinde bir durumla karsilasan düzelen varmi acaba beni biraz rahatlatin lutfen ya :(

Doğru düzgün bakmadan nasıl olur öyle normaldir diyebiliyorlar?Röntgen filan çekildimi?Kemik yapısına bakıldı mi ayrıntılı olarak?

Durumun musaitse ozele gotur yada devlette baska bir hastaneye gotur.. Mumkunse de hemen gotur.. Ileri de problem cikarsa anne olarak elinden gelen her seyi yapmis ol.. insallah bir seyi yoktur ve normaldir Allah yardimcin olsun..

Ben bu sebepten çocuğu hastane hastane doktor doktor gezdirdim. Aynen bana da dediler geçer diye iananmadim başka doktora daha gittim felan hep aynı şeyi söylediler ama röntgen de çekilmişti.5 yaşını geçti çok şükür bir şey yok.ama ne hissettiğini iyi biliyorum oglumda koşmaya yeltense hemen düşerdi çok üzülürdüm

Bence başka bir ortopedi uzmanına götürün. Ve açıkça doğru düzgün inceleyin Diye söyleyin.

Sizinki tam olarak nasildi tarif edermisiniz lütfen
Ben bu sebepten çocuğu hastane hastane doktor doktor gezdirdim. Aynen bana da dediler geçer diye iananmadim başka doktora daha gittim felan hep aynı şeyi söylediler ama röntgen de çekilmişti.5 yaşını geçti çok şükür bir şey yok.ama ne hissettiğini iyi biliyorum oglumda koşmaya yeltense hemen düşerdi çok üzülürdüm

Ben pek gozumun onune getiremedim.
Ufakligin bacaklarinin resmini cekermisiniz uzerine basarken?
6 ay ordopedi dersleri aldim ogrenci degisimiyle.
Doktor hakli olabilir, 4 hatta 7 yasina kdr cok degisiklikler oluyor cocuklarin bacaginda. Duzelebilir. Ama duzelmeyede bilir. Gormem gerek.

Merhaba hanimlar 14 aylik kizim var 2 aydır patür kütür düşe kalka yuruyo gel gorelim ki sol bacagi diz kapağından aşağı dogru parantez bacak ve sol ayak ice dogru carpik yururken bu yuzden dengesi bozuluyo. Sallana sallana yuruyo ve dengesi bozulup arada düşüyo

Cocuk doktoruna ve ortopediye gösterdim ama dikkatli incelemediler çocuklarda olur 4 yasina kadar normal diolar ama normal gibi degil sanki icim içimi yiyor boyle cevresinde bir durumla karsilasan düzelen varmi acaba beni biraz rahatlatin lutfen ya :KK43:
yeğenimin bacakları acayip parantezdi düzeldi büyüdükçe.

Oğlumun sol bacağından dizaltından içine doğru ovallik (ayni parantez gibi)vardı bariz belliydi sort felan giydiremiyordum.Aynen yürüt çocuğu diyorlardı fazla bir şey yapılmıyordu bacaklarına.rontgenler mi yanlış diye tekrar tekrar çektirdim en sonunda inandım.

içe basma vardı kızımda 14 aylık ortopediye götürdüm ben de.. ilk önce dediğiniz gibi dikildi yürüdü falan ona baktı dr sonra da röntgen çekildi bacak ve ayak olarak 2 tane, dr kemik yapısı normal daha basmayı tam bilmediği için böyle 3 yaşına kadar düzelir, dedi. şu an 2 buçuk yaşında(28 aylık) 2 yaşını doldurmadan düzeldi..

başka bir hastaneye ve ortopedi uzmanına gidin bence de..

ya eskiler hep sıkı kundak yaparmış. biz yapmadık kalça çıkıklığı olur diye. neyse kalça çıkıklığı testisini geçtik. sonra baktık çocuğun bacak parantez dediler ki büyükler bağlamadınız kundak yapmadınız ondan. bu defa bağladık bacakları ve inanılmaz bir şekilde düzeldi. artık eskiye mi uysak yeniye mi kafam karıştı.
son olarak özelde işinin ehli birine götürün eminim savsaklamaz

Aslında video çektim ama video yollanmoyo sanirim degilmi
bir eğitim araştırma hastanesine götürdünüz mü? oralarda detaylı olarak bakıldığını biliyorum ama ?

Ben pek gozumun onune getiremedim.
Ufakligin bacaklarinin resmini cekermisiniz uzerine basarken?
6 ay ordopedi dersleri aldim ogrenci degisimiyle.
Doktor hakli olabilir, 4 hatta 7 yasina kdr cok degisiklikler oluyor cocuklarin bacaginda. Duzelebilir. Ama duzelmeyede bilir. Gormem gerek.

Oğlumun sol bacağından dizaltından içine doğru ovallik (ayni parantez gibi)vardı bariz belliydi sort felan giydiremiyordum.Aynen yürüt çocuğu diyorlardı fazla bir şey yapılmıyordu bacaklarına.rontgenler mi yanlış diye tekrar tekrar çektirdim en sonunda inandım.

Bu arada çocuk doktoru Sevim Çiçek kasımpaşa ek binada hizmet veriyor.Ortopedi için Yunus İMREN.oda çok iyi bir hekim baya açıklıyor yani.Okmeydanı eah de görev yapıyor.

Back