- 14 Mart 2024
- 75
- 12
- 8
- 35
- Konu Sahibi Goncagul90
-
Hastalıktan önce pışpışlayıp emzirmeden yatiriyordum ,uyku eğitimi bunu sağlamıştı ama sonra her şey alt üst oldu. Eskiden uyuyan kızım şimdi saat başı ya da 2 saatte bir ağlayarak kalkıyor. Sağ alt azılar çıktı daha da büyüyor belki onlardan diyecem ama onlar çıkarken daha fazlaydı ağlaması. Şimdi emzirmeden uyumuyor malesef.Destekli mı uyuyor, emiyor mu?
12 aylık bebeğim gecede 3-4 kez kalkıyor, aciktigi için değil alışkanlıktan, biraz da diş sürecinden dolayı diye yorumluyorum.
Siz değil de babası uyutsa belki çözüm olur. Bebeğimi akşamları ben uyutuyorum emerek uyumak istiyor, gündüzleri bakıcısı uyutuyor ben işte oluyorum, ayakta sallanarak gayet güzel memesiz uyuyor.Hastalıktan önce pışpışlayıp emzirmeden yatiriyordum ,uyku eğitimi bunu sağlamıştı ama sonra her şey alt üst oldu. Eskiden uyuyan kızım şimdi saat başı ya da 2 saatte bir ağlayarak kalkıyor. Sağ alt azılar çıktı daha da büyüyor belki onlardan diyecem ama onlar çıkarken daha fazlaydı ağlaması. Şimdi emzirmeden uyumuyor malesef.
Bahsettiginiz durum rem uykusuna gecememek, yani cocugunuz dalamiyor.Kızlar 14 aylik kizim var , uyku eğitimi almıştım emzirmeden gece 3 ya da 4 kez kalkiyordu sonra 6.hastalik atlattık her şey başa döndü. 40 dakikada ilk uyanmasını yapıyor sonra 1 er saat arayla ağlayarak kalkıyor bu normal mi ? Sizlerde durum nasil ? Gücüm kalmadı artık çok yoruldum .
Uyku eğitiminden sonra aslında çok güzel daliyordu ama hastalıktan sonra antibiyotik kullandık alt üst oldu düzeni, bu toparlamış hali. Eskiden de güzel uyurken odası vs aynıydı odasında fiziksel koşul olarak hiçbir şeyi değiştirmedim ama dediğiniz gibi dalamıyor. Çok üzülüyorum.Bahsettiginiz durum rem uykusuna gecememek, yani cocugunuz dalamiyor.
Muhtemelen yatirdiginiz ortamda sikinti var.
Oda isisi, oda nemi, odanin havalandirilmasi, ustune orttukleriniz vb bircok etken sureci etkiliyor olabilir. Surekli kontrol etmek gibi bir aliskanliginiz var ise bu da onu uyandiriyordur.
Emzirme sureci tamamlandiktan sonra bebeklerin uykuya dalmalari daha kolay olur (desteksiz uyuttugunuzun farkındayim), uyku egitimi aldiginiz uzmana danisin derim ben.
Sürekli kontrol etmiyorum , odasında kamera var izleme ekranı benim yatağımda sürekli açık. Oda sıcaklığı mi fazla geliyor acaba anlamadımBahsettiginiz durum rem uykusuna gecememek, yani cocugunuz dalamiyor.
Muhtemelen yatirdiginiz ortamda sikinti var.
Oda isisi, oda nemi, odanin havalandirilmasi, ustune orttukleriniz vb bircok etken sureci etkiliyor olabilir. Surekli kontrol etmek gibi bir aliskanliginiz var ise bu da onu uyandiriyordur.
Emzirme sureci tamamlandiktan sonra bebeklerin uykuya dalmalari daha kolay olur (desteksiz uyuttugunuzun farkındayim), uyku egitimi aldiginiz uzmana danisin derim ben.
Onu zamanında denedik ,babasında durmadı hiç o nedenle babasına alismadi uyurken. Birkaç kez denedik onda daha fazla ağladı. Odanin fiziksel koşullarına biraz kafa yormayın ben en iyisi. Ya nemde ya sıcaklıkta ya havalandırmada gözden kaçırdığım bir şey var sanırım.Siz değil de babası uyutsa belki çözüm olur. Bebeğimi akşamları ben uyutuyorum emerek uyumak istiyor, gündüzleri bakıcısı uyutuyor ben işte oluyorum, ayakta sallanarak gayet güzel memesiz uyuyor.
Ben ayakta uyutmak istediğimde direniyor, kalkıyor, atıyor kendini,resmen yatağı tavaf ediyor en sonunda memeye gelip eliyle aç diye çekiştirip emerek uyuyor.
Demem o ki, başkası uyutunca gayet güzel emmeden uyuyorlar.
Oda sicakligi 23 derece ustuyse sorun yasiyor olabilir.Sürekli kontrol etmiyorum , odasında kamera var izleme ekranı benim yatağımda sürekli açık. Oda sıcaklığı mi fazla geliyor acaba anlamadım
Sıcak olunca da çok sık uyanıyorlar, bir de dikkat edin terlemesin, ter başlı başına hastalık sebebiOnu zamanında denedik ,babasında durmadı hiç o nedenle babasına alismadi uyurken. Birkaç kez denedik onda daha fazla ağladı. Odanin fiziksel koşullarına biraz kafa yormayın ben en iyisi. Ya nemde ya sıcaklıkta ya havalandırmada gözden kaçırdığım bir şey var sanırım.
Kullandık ishal oldu . Ara ara veriyorum ama. Antibiyotik sonrası çocuğum başa döndü.Oda sicakligi 23 derece ustuyse sorun yasiyor olabilir.
Nem fazla ya da azsa sorun yasiyor olabilir.
Antibiyotik sonrasi bagirsak florasi illaki bozulmuştur, o yuzdende sorun yasiyor olabilir, doktorunuzdan probiyotik onermesini isteyin. Antibiyotikten sonra genelde onerirler halbuki.
Doktora gittiniz mi?Kızlar pes ediyorum. Ne sıcaklık ne açlık ne diş. Kızım gece 2 kere kalkardı, bir kere hasta oldu ve format atıldı sanki simdi en az 7 kere kalkıyor, her şey başa döndü. Artık gücüm de kalmadı. Kabul ediyorum bu durumu. Bağırarak isyan edesim var. Bir hastalık bu kadar mı etkiler. Aldığım uyku eğitimleri boşa gitti. Uykusuzum, kızım uykusuz .
Hayir probiyotigi ara ara vermeyeceksiniz, bir paket mutlaka bitirilmeli, bagirsak oyle ha deyince duzene girmez, siz doktora goturun mutlaka kuzuyu.Kullandık ishal oldu . Ara ara veriyorum ama. Antibiyotik sonrası çocuğum başa döndü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?