Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 14 aylık bebeğim yürümüyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Aduru61

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2020
136
345
33
28
Selam herkese bebeğim haftaya 14 aylık olucak . Sıralıyor tutunup kalkıyor ama yürümesi yok. Doktor 18 aya kadar normal dedi bi sorun görmedi fiziki muayenede ama ister istemez takıyorum. Çevre sürekli sorar halde bilenler bilir. Böyle durumu tecrübe etmiş yani bebeği geç yürüyenler yazabilir mi hem içim rahatlamış olur hemde öneri varsa alabilirim

Benim kızım da nerdeyse 16 aylık olmak üzereydi yürüdü,doktor sıkıntı yok dediyse çevreyi umursayıp kendinizi üzmeyin . Bu arada arkadaşımın kızı tam 24 aylık yürüdü,doktorlar onda da bi sıkıntı görmedi.

evet bazı doktorlar 2 yaşa kadar normal görüyor . Teşekkür ederim duydukça biraz rahatlıyorum. Arkadaşlarımda bebeklerimiz hemen hemen yaşıt onlarınkide yürüyorda işte görünce insan düşünüyor

evet bazı doktorlar 2 yaşa kadar normal görüyor . Teşekkür ederim duydukça biraz rahatlıyorum. Arkadaşlarımda bebeklerimiz hemen hemen yaşıt onlarınkide yürüyorda işte görünce insan düşünüyor
Ben hiç kasmadım doktora bile götürmedim çünkü anormal bi durum yoktu gözlemlediğim kadarıyla. 18 aya kadar yürümeseydi ozaman götürecektim ama yürüdü 🤗 benim arkadaşlarımın çocukları 3 ay küçüktü onlar bile yürümüştü bana da "aaa hala yürümedi mi?(!)" gibi şeyler söylüyolardı,hiiiiç umursamadım. Sıralıyosa yakında yürüyecektir. Sağlıkla büyütün .

Oğlum 13 aylık olmak üzere daha yeni toto üzeri ilerlemeye başladı ve sıralamaya da yeni başladı ben de oğluma 18 aya kadar zaman vermiştim şimdi bi heycanlandim 15-16. Aylarda yürür diye düşünüyorum. İçiniz rahat etmediyse bir de nörolojiye gidin derim ama doktor muhtemelen bi işlem yapmaz daha zamanı var falan der. Bence insanları boş verin onlar yüzünden sürekli başka tedirginliklerin içine giriyoruz.ben de aynı şeyleri yaşıyorum . Yok yuruyomu ,emekliyo mu, sıralıyo mu, yok komşunun çocuğu şöyle , öbürü sohbet ediyo bu bişey soylemiyo vs vs zaten annelik yeterince zor birde üstüne bunlar var
Selam herkese bebeğim haftaya 14 aylık olucak . Sıralıyor tutunup kalkıyor ama yürümesi yok. Doktor 18 aya kadar normal dedi bi sorun görmedi fiziki muayenede ama ister istemez takıyorum. Çevre sürekli sorar halde bilenler bilir. Böyle durumu tecrübe etmiş yani bebeği geç yürüyenler yazabilir mi hem içim rahatlamış olur hemde öneri varsa alabilirim

Benim kızım 1.5 yaşından sonra yürüdü. Tutunup ayağa kalkabiliyorsa sıralıyorsa elbet birgün yürür dediler sizinki de yurur Allah'ın izniyle strese sokmayın kendinizi ve yavrunuzu etrafa da kulak asmayın çünkü bitmiyor illa birşey buluyo millet.

benim kizimda yaşına girdi ama siralama tutup kalkmasi yok zaten erken dogdu 10 aylık sizin yine kalkip sıraliyormus bundan sonrasi yürüme zaten üzülmeyin sizden kötü durumdayız.

Canım hiç kafana takma çevre insanı çok kötü etkiliyor benim kızımda 17 aylıkken yürüdü. Ve ne emekleme ne sıralama olmadı. Kendi annem bile çok şaşırdı. Hepsi kendine has özellikte yavrularımızın Allah saglık versin inşallah😊

kaslarında problem yoksa emekleme varsa, tutunup ayağa kalkıyorsa korkmayınn yürür. Benim kızım 19 aylık yürüdü. Hiç bir problemi yok kendi haline bırakın zorlamayın

Benim bebeğim de 12 aylık 7. Ayından beri tutunarak yürüyor ama hala elini bırakıp kendi başına yürümedi

Her şeyin bir zamanı var. Her çocuğun gelişimi kendine özeldir.
Gec yürüyen çocuklar daha az düşüyor ya da daha dikkatli oluyorlar her konuda.
Başınıza ne gelirse gelsin avantajlı kısımlarına odaklanın.cevre hep konuşur onların kendilerine bile hayrı yok merak etmeyin.

Gec yürümesi bence de daha iyi. Tam olarak kanıtlanmamış sa da bazı bilim çevrelerince erken yürüyen çocukların 8 ay 10 ay gibi.. bacak eğriliği olduğunu söyleyenler var. Kanıtlanmamış ama burada da okumuştum 9 aylik yürüyen,daha doğrusu ayağa kalkıp yürümeye çalışan bir cocugun annesine,doktor yurutmeyin bacağı eğri olur demis. Tabi bu bizim elimizde degil ama.. çünkü erken yürümek erken büyümek oluyor ve kemik yamuluyor.. bence çok iyi bir zaman siz buraya yazdınız ya kesin arkasından yürür hep oyle olur :) çevre önce kendine baksın takmayin

Gec yürümesi bence de daha iyi. Tam olarak kanıtlanmamış sa da bazı bilim çevrelerince erken yürüyen çocukların 8 ay 10 ay gibi.. bacak eğriliği olduğunu söyleyenler var. Kanıtlanmamış ama burada da okumuştum 9 aylik yürüyen,daha doğrusu ayağa kalkıp yürümeye çalışan bir cocugun annesine,doktor yurutmeyin bacağı eğri olur demis. Tabi bu bizim elimizde degil ama.. çünkü erken yürümek erken büyümek oluyor ve kemik yamuluyor.. bence çok iyi bir zaman siz buraya yazdınız ya kesin arkasından yürür hep oyle olur :) çevre önce kendine baksın takmayin
Teşekkğrler herkese ben yeni girdim şimdi gördüm yazdıklarınızı . Kızım çok aktif olmasada yürümeye başladı yani babasına ve bana yürüyor 🤣

Bebeklerimiz yaşıtmış, bizimki de yeni başladı yürümeye. Hayatları boyunca yürüyecekler zaten, bir iki ay geç yürüseler ne olur? Şu boş konuşan millet olmasa hayat çok daha güzel olacak da işte...

Back