• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13000 liraya bilgisayar alinir mi

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.861
-145
68
41
2017 den beri istiyorum bir laptop almayı.evde var ama 2013 model ve renkleri çok belli belirsiz
Gittim 13000 liraya i5 8 ram 2800 mhz oled ekran 500 gb bir laptop aldım.12 taksit.1000 küsur ödeyecek.nasil aldım bilmiyorum.zaten sosyal fobiyim bilgisayar ne kadar sağlıklı bilmiyorum.o an nutkum tutuldu
Eve geldim.soyle bir baktım.o paraya değmez dedim.cok da farklı bisi değil.youtube da ses görüntü senkronizasyon sorunu var.guncelleme gerekiyor muhtemelen.amacim neydi.bisiler yazmak.film izlemek.bluetv falan.devir internet cağı dedim aldım
Şu an pişmanım.12 ay boyunca 1000 kusur lira çok gercekten.moralim bozuk.ben yanlış mi yaptım.ote yandan cep telefonuyla film izleyemiyorum.tv de internet var ama onu da oğlum bana bırakmıyor.bilemedim ki.aslinda tv bana yeterdi.
Ne düşünüyorsunuz.yas 40 ve çocuğumun da geleceği olunca çok mu bencil davrandım acaba

Evet bilgisayar bir ihtiyaç, lüks değil. İhtiyaç varsa alınmalı fakat burada 13 bin tl verirken ödemekte zorlanır mıyım? Ben ne kadar kazanıyorum, altından kalkabilir miyim? diye düşünürdüm. Ve muhtemelen özellikleri orta halli fiyatı biraz daha uygun bir bilgisayar tercih ederdim.

Biraz abartmışsın gibime geldi bana da.
Ama piyasa o.
Geçen 3 bin TL indirim kuponum vardı laptop için, geçerli olan laptoplar 40 bin bandındaydı.
Belki 7-8'e netbook falan alabilirdin. Atla deve bir fark yok yani.
Ben laptop almadım mesela, klavyeli tablet aldım. Günlük kullanımda oyun vs olmadığından işimi görüyor.

Evet bilgisayar bir ihtiyaç, lüks değil. İhtiyaç varsa alınmalı fakat burada 13 bin tl verirken ödemekte zorlanır mıyım? Ben ne kadar kazanıyorum, altından kalkabilir miyim? diye düşünürdüm. Ve muhtemelen özellikleri orta halli fiyatı biraz daha uygun bir bilgisayar tercih ederdim.
6000liraya bilgisayar aldım.kullanilacak gibi değildi.4 gb ram vs.geri götürdüm

Genelde o kadar pahali olan bilgisayarlari oyun oynamak icin aliyorlar diye biliyorum.
Ayrica bazi markalar var apple gibi.Ozellikleri neredeyse ayni olsa bile marka fiyati sisiriyor. Macbook'lar ates pahasi misal.Ben basit bir casper ile isime yarayan her seyi yapabiliyorum.Yani biraz da ekonomik duruma bakiyor ama ne bilgisayara ne de telefona yuksek miktarlarda para baglamam ben.

Ama piyasa o.
Geçen 3 bin TL indirim kuponum vardı laptop için, geçerli olan laptoplar 40 bin bandındaydı.
Ben laptop almadım mesela, klavyeli tablet aldım. Günlük kullanımda oyun vs olmadığından işimi görüyor.

Şu zamanda o normal fiyat ☹️
Öyle düşünmelisin
Moralim acayip bozuk.sanko degmedi

Ama piyasa o.
Acaba office programları ve zoom çalışıyor mu bu tür tabletlerde
Çalışma performansı nasıl?
Bende bilgisayar fiyatlarından dolayı bir türlü alamıyorum bundan sordum

Yazım tarzından konunun size ait oldugunu anladım. Bilgisayar alınır mı sorusu çok kişisel. İlerde alacaksanız şimdi almanız iyi olmuş çünkü fiyatlar her gün zamlaniyor. İstemiyorsanız geri iade vardır.

sektörde biri olarak söylüyorum bu paraya çok daha güzel bilgisayar alabilirdiniz anladığım kadarıyla harddisk i dahi Ssd değil. Kullanım alanınız için ikinci el daha uygun fiyatlı bişey tercih edilebilirdi nitekim çizim yapmayacaksınız ağır grafiksel işlemler olmayacak

Fiyatları bilmiyorum da sadece bir şeyler izlemek içinse çok olmuş.
O paraya bilgisayar almam için aylık gelirimin de O civarda olması lazım, o zaman gözüme görünmez, geliriniz iyiyse takılmayın.

2013 model bilgisayarı kullanıyorum hala, zorluyor ama bi format götürür herhalde biraz daha.
PC, telefon deyince cihazlar ölene kadar kullanmaya çalışıyorum.

Fiyatları bilmiyorum da sadece bir şeyler izlemek içinse çok olmuş.
O paraya bilgisayar almam için aylık gelirimin de O civarda olması lazım, o zaman gözüme görünmez, geliriniz iyiyse takılmayın.

2013 model bilgisayarı kullanıyorum hala, zorluyor ama bi format götürür herhalde biraz daha.
PC, telefon deyince cihazlar ölene kadar kullanmaya çalışıyorum.
Merhaba zorluyor derken aşırı kasılma donma sorunu varsa 500-600 liralık bir masrafla hızlandırabilirsiniz 😊

Back