Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ne brownisi hayatım ya.seni mutlu edecekmi hayııırr.diyoruz aman azıcık bişey olmaz ama damlaya damlaya göl olur demişler dimi örtmenim. hiç kayısı içi ceviz denedinmi süper oluyor. tatlı ihtiyacını karşılarsın vede tok tutar.yarın alıcam bende kayısım var milattan kalma bide ceviz içi alayım biraz.

Cancağızım,iyi ki hatırlattın. Ben ceviz ve kuru kayısıya bayılırım. Hem de demir eksikliğime iyi gelir.

canım kepek ekmeği çok uzun süre yersen akciğerlerinde etkileniyormuş
bu yüzden her hafta ekmek değiştir
ben tam tahıllı çavdar kepek beyaz ekmek diye sürekli değiştiriyorum
light ekmek yemiyorum çnk light bütün ürünleri tüketmek çokta ii değilmiş
evet bende ortaokulda iken çok süt içtiğim için kansız kalmıştım ama doktor illa ki peynir yemelisin demişti
canım benim eşimin ailesinin bağları var ve bana üzüm çekirdeği geliyor ben öğütüyorum ve keten tohumu ile karıştırıp yoğurtla tüketiyorum tavsiye ederim kansere karşıda koruyormuş
canım kahvaltıda ızgaran varsa domates ve biber közlyebilirsin yada kısık ateşte teflon tavada ağzı kapalı şekilde pişirebilrsin çok lezzetli oluyor hafif tuz
yine kahvaltına çok az yağ ile melemen yapabilirsin

aynen nacticim bende çok seviyorum ama uzun zamandır yemedim şimdi yarın cevizimide alırım,arada takılırım onlardan. demir eksikliği için şunu buldum denemekte fayda var diyorum.

Çok önemli bir rahatsızlıktır; Ama genelde çok fazla önemsemeyiz. Halsizlik, yorgunluk sürekli uyku hali, ellerde ve ayaklarda soğukluk belirtileridir
Demir eksikliğini gidermek için:

* 250. gr çökelek
* 1 çorba kaşığı keten tohumu
* 1 çorba kaşığı çörek otu
* 1 tutam ceviz

Hazırlanışı: Çökeleğe keten tohumu, çörek otu ve cevizi ilave ederek karıştırın. Arzu ederseniz zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilebilirsiniz. Sabah kahvaltıda yalnız bu karışımı yiyin.
Özellikle çökelek vücuttaki demir eksikliğini gidermek için çok etkilidir. çörek otu zindelik ve, vücuda kuvvet verir. Keten tohumu; mide - bağırsak sorunlarını gidermek için faydalıdır, bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir, sinir sistemini kuvvetlendirir.

Hafızayı ve kemikleri güçlendirir. Bu karışım birçok açıdan yararlıdır.

kurukaysı ve ceviz çok ii bi fikir
benim tatlı ihtiyacımı çok ii karşılıo ama 1 adet kuru hurmada yavaş yavaş kan şekerini yükselttiği için uzun süre tatlı ihtiyacını kesiyor hem lifli olduğu için sindirimi de çok kolay oluyo
tavsiye ederim

biz kurulara yönelelim kızlar bırakalım tatlıları,daha iyi sonuçlar alırız hemde vücudumuza fayda sağlarız.

Kızlar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben de peynir kansızlık yapar diye bir şey okumamıştım. Ama kalsiyum yazınca kafadan peyniri de eledim. Ama şimdi aklıma geldi. Diyetisyen peyniri protein kategorisine koymuştu.

canım kepek ekmeği çok uzun süre yersen akciğerlerinde etkileniyormuş
bu yüzden her hafta ekmek değiştir
ben tam tahıllı çavdar kepek beyaz ekmek diye sürekli değiştiriyorum
light ekmek yemiyorum çnk light bütün ürünleri tüketmek çokta ii değilmiş
evet bende ortaokulda iken çok süt içtiğim için kansız kalmıştım ama doktor illa ki peynir yemelisin demişti
canım benim eşimin ailesinin bağları var ve bana üzüm çekirdeği geliyor ben öğütüyorum ve keten tohumu ile karıştırıp yoğurtla tüketiyorum tavsiye ederim kansere karşıda koruyormuş
canım kahvaltıda ızgaran varsa domates ve biber közlyebilirsin yada kısık ateşte teflon tavada ağzı kapalı şekilde pişirebilrsin çok lezzetli oluyor hafif tuz
yine kahvaltına çok az yağ ile melemen yapabilirsin

Dosbikim, üzüm de edinirim. Ara meyvesi olarak üzün ve kuru kayısı yerim. Hiç sorun olmaz. Buzlukta da yazdan közlediğim biberler var. Onları indiririm.

aynen nacticim bende çok seviyorum ama uzun zamandır yemedim şimdi yarın cevizimide alırım,arada takılırım onlardan. demir eksikliği için şunu buldum denemekte fayda var diyorum.

Çok önemli bir rahatsızlıktır; Ama genelde çok fazla önemsemeyiz. Halsizlik, yorgunluk sürekli uyku hali, ellerde ve ayaklarda soğukluk belirtileridir
Demir eksikliğini gidermek için:

* 250. gr çökelek
* 1 çorba kaşığı keten tohumu
* 1 çorba kaşığı çörek otu
* 1 tutam ceviz

Hazırlanışı: Çökeleğe keten tohumu, çörek otu ve cevizi ilave ederek karıştırın. Arzu ederseniz zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilebilirsiniz. Sabah kahvaltıda yalnız bu karışımı yiyin.
Özellikle çökelek vücuttaki demir eksikliğini gidermek için çok etkilidir. çörek otu zindelik ve, vücuda kuvvet verir. Keten tohumu; mide - bağırsak sorunlarını gidermek için faydalıdır, bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir, sinir sistemini kuvvetlendirir.

Hafızayı ve kemikleri güçlendirir. Bu karışım birçok açıdan yararlıdır.

Adcım, evde sadece çökelek yok. Yarın alayım. O karışıma başlayayım.

kurukaysı ve ceviz çok ii bi fikir
benim tatlı ihtiyacımı çok ii karşılıo ama 1 adet kuru hurmada yavaş yavaş kan şekerini yükselttiği için uzun süre tatlı ihtiyacını kesiyor hem lifli olduğu için sindirimi de çok kolay oluyo
tavsiye ederim

Valla iyi dedin. Onu da alayım. Ama önce kansızlığı arttırıyor mu diye araştırayım.
Kızlar, daha önceki sayfalarda yazdığım diyet menümden ayranları çıkarıyorum, yerine meyve suyu koyuyorum. Esmer ekmeğin yerine de beyaz ekmeğe başlıyorum.
Ona göre, beni takiplerinizde bu nereden çıktı demeyin :)))

canlarım ben şimdi çıkıyorum malum mesai bitti. eve gideceğim evde gelmeye çalışırım ama olmuyor malesef bugün temizlik günü. fırsatım olursa gelmeye çalışırım öpüyorum ,hayırlı akşamlar herkese.

kızlar akşam bende et kavurma yaptım az yiyeceğim
çorba yapamadım şimdi canımda çekmiyor
aslında acıkmadım da...

adcım enerjine hayranım akşam temizlik yapmak zor olsa gerek :nazar:
benimde şu an çalışma durumum var... ama hala karar veremedim 2 gün önce bi iş teklifi aldım ama evde olmaya okadar alışmışım ki :(( zor gelio
eşim bana bıraktı kararsızım

hoşgeldin canım. oradan ayrılman gerekmiyor ama bize de çok vakit ayırman gerekiyor iki yere birden yetişeceksen sorun yok :) bol paylaşım isteriz.
67 süper olur 67ye in sonra daha aşağıyıhedeflersin :)
biraz kendineden bahsedermisin canım?

kızşlar melis uyandı yemeğimizi yedik ben şu dışarı işine bakayım eşim gelmeden hediyesini almam lazım.

Hoşgeldin cheguevera. Kendinden biraz bahseder misin? Kaptanımız Melis. Grubumuza alımları o karar veriyor :)
hoşbulduk arkadaşlar teşekkür ederim
ben der ya 26 yasındayım hamile kalmadan önce 67 kiloydum malum doğmdan sonmra kaldı kilolar 1.5 aydır tam olarak olmasada diyet egzersiz yapömaya çalışıyorum kızım anne sütü alıyor
79 kiloydum şuan 72.8 im
benim sorunlu bölgem göbek deliğiyle kalça arasındakiş kısım çok çirkin duruyor
yarışta olursam bide diyet yapan arkadaslarla bir arsada dahsa çok motive olurum diye düşünğüyorum kızım ağlıyor

Nachtigallcim benim de kansızlığım vardı bir aa hamileliğe kadar da toparlanamamıştım. demir hapına ilaveten yediklerime de dikkat ediyordum. en önemlisi ıspana gibi yeşil yapraklıları yoğurtla değil c vitamini içeren meyvwerle yemek mesela portakal (ne uyum ama değilmi :)) yoğurt çok kansızlık yapmamalı bence zayıflamayada yardımcı sadece ne ile tükettiğine dikkat etsen yeterli bence.

ekmek konusunda ben de beyaz ekmek tüketmiyorum işlenmiş gıda sonuçta. Tam tahıl tam buğday ve çavdar değişimleri yapıyorum.

adcım diğerlerini bilmiyorumda çörekotunun iyi gelmediği hiçbir şey yok her derde deva gibi. olay gelsin temizlikte akşam zor olmalı ben de dosbaya katılıyorum.

dosbacım iş konusunu iyi düşün derim fırsatları kaçırma eğer iyi bir fırsatsa. Sonuçta yarın öbürgün çocuk derken çalışma hayatına hiç dönemeyebilirsin yaş ilerleyince de hiç istemezsin içinde kalmasın. ben de bazen çok özzeniyorum ev hanımı olmaya iş ağır bir sorumluluk ama 2 günden fazlada sıkılıyorum evde. Sen de kendini dinle iyice düşün tart kararını ver tatlım.

kızlar öğlen kıymalı yemekten ve 1 dilim ekmeğin dışı ile yedim. akşam acıkmamıştım çok az sulu köfte yedim çok azdı birazda yoğurt. Bundan sonrası önemli kaçamak yok inşallah.

hoşbulduk arkadaşlar teşekkür ederim
ben der ya 26 yasındayım hamile kalmadan önce 67 kiloydum malum doğmdan sonmra kaldı kilolar 1.5 aydır tam olarak olmasada diyet egzersiz yapömaya çalışıyorum kızım anne sütü alıyor
79 kiloydum şuan 72.8 im
benim sorunlu bölgem göbek deliğiyle kalça arasındakiş kısım çok çirkin duruyor
yarışta olursam bide diyet yapan arkadaslarla bir arsada dahsa çok motive olurum diye düşünğüyorum kızım ağlıyor

canım sana tavsiyem diyetle birlikte sporda yapman sadece diyetle göbek bölgen istediğin gibi olmaz bence.
kolay gelsin hep beraber verelim kiloları.
kuzucuğu ağlatma :)
ben de tanıtayım kendimi 31.5 :) yaşındayım evliyim 18 aylık kızım var 55 olmak istiyorum işte böyle.

kızlar akşam bende et kavurma yaptım az yiyeceğim
çorba yapamadım şimdi canımda çekmiyor
aslında acıkmadım da...

Afiyet olsun canı. abartmadan hakettin :))

adcım enerjine hayranım akşam temizlik yapmak zor olsa gerek :nazar:
benimde şu an çalışma durumum var... ama hala karar veremedim 2 gün önce bi iş teklifi aldım ama evde olmaya okadar alışmışım ki :(( zor gelio
eşim bana bıraktı kararsızım

Canım, iyi düşün. Maddi yönden nasıl? İşin tanımı ilgini çekti mi? Bilgisayar donanımla mı ilgili? Çalışma saatleri nasıl? İşten bir kere soğursan dönmen zor olur. Şartları uygunsa neden olmasın?

Nachtigallcim benim de kansızlığım vardı bir aa hamileliğe kadar da toparlanamamıştım. demir hapına ilaveten yediklerime de dikkat ediyordum. en önemlisi ıspana gibi yeşil yapraklıları yoğurtla değil c vitamini içeren meyvwerle yemek mesela portakal (ne uyum ama değilmi :)) yoğurt çok kansızlık yapmamalı bence zayıflamayada yardımcı sadece ne ile tükettiğine dikkat etsen yeterli bence.

ekmek konusunda ben de beyaz ekmek tüketmiyorum işlenmiş gıda sonuçta. Tam tahıl tam buğday ve çavdar değişimleri yapıyorum.

adcım diğerlerini bilmiyorumda çörekotunun iyi gelmediği hiçbir şey yok her derde deva gibi. olay gelsin temizlikte akşam zor olmalı ben de dosbaya katılıyorum.

kızlar öğlen kıymalı yemekten ve 1 dilim ekmeğin dışı ile yedim. akşam acıkmamıştım çok az sulu köfte yedim çok azdı birazda yoğurt. Bundan sonrası önemli kaçamak yok inşallah.

Canım ya, o kadar serum alıyorum. Tam faydalanayım istiyorum. Beyaz ekmeği geçici tüketmek istiyorum. Sonra sen ve dosbik gibi dönüşümlü yapacağım. Serum aldığım dönemde herhangi bir demir emiliminde eksiklik olmasın diye yoğurda 2 hafta ara vereyim. Süt, yoğurt ve esmer ekmeği hayatımdan tamamen çıkarmayacağım. Geçici bir süre. Günde 1 gr c vitamini takviyesi de alıyorum.
Çok güzel beslenmişsin canım. Akşam çok kritik artık. Kardeşim akşamları bir şey yemeden 3-4 kilo verdi valla 1 ayda. Üstelik eve gelince sadece cips ve birasını içiyor. Her akşam değil ama ben muz yesem yarar!!!

Che'cim, hogeldin. Umarım hepberaber istediğimiz kilolara düşeriz. Ben de 33 yaşındayım. Öğretmenim. Çocuğum yok ama gene de kilo aldım. 55e düşersem çok mutlu olacağım :)

meliscim iş gayet ii tam benim mesleğim
hastane ortamı olacak
maaş tatmin edici ama benim için tek sıkıntı eşimle aynı ortamda çalışacak olmam :))
bi hastanenin işini aldılar ama ben eşimle aynı yerde olmanın herzaman için ii olduğunu düşünmüyorum
off ya çok kararsızım :((

istanbullular kar geliyomuş :)) tam da tatilinize denk geldi
bende kar yağsın istiyorum ama ankarada çok hafif bi kar var

melisciğim hLETTıNMı ıŞıNı ÇOK MERAK ETTıM YAZMAMAIŞSINDA nach canım evet yoğurt ıspanak yoğurt ve pekmez olmaz bu demir emilimini azaltıyor galiba ters tepiyor kuzucuğum ek gıdaya başlayacağı zaman hemşire arkadaş bu şekilde sakın verme demişti işte böyel
dosbacığım evet eşle çalışmak gerçekten zor ben 4 yıla yakın aynı ortamda çalıştım ve benim amirimdi şimdide aynı bina içindeyiz ama olmuyor işte evde artık insan eve konuşacak bişey bırakmıyor ama yinede çalışmak kadının özgürlüğüdür diye düşünüyorum
adcığım cuma temizliğine hayranım nasıl güç buluyorsun canım ya ben şimdi bi raf temizledim bıraktım vallahi

Back