günaydın arkadaşlar moralim çok bozuk farkkettim ki akşamları kaçırıyorum
eşim eve çok geç geliyor sofraya beraber oturalım diye bekliyorum bu arada çok acıkmış oluyorum ne bulursam yiyorum ve kontrolümü kaybediyorum ne yapacağımı şaşırdım ve bunu dün farkettim eğer onu beklemesem hiç problem kalmayacak bu seferde ailecek yediğimiz tek öğün akşam yemeği oda çıkmış olacak canım çok sıkılıyor ogelene kadar ne yapacağımı şaşırıyorum yemesem elim ayağım titriyior baygınlık moduna geçiyorum offf sıkıldım iyice
akşam yemeğimi söyleyemiyorum
sabah yarım dilim ekmek arasına 1 k.k peynir
2 zeytin çeyreğin çeyreği simit
Deryacım, ne güzel, hobini büyütüyorsun :)) Birazdan bakacağım bloğuna :)) Sevgiyle yaptığın için başarılı olacağına inanıyorum canım:))pastamkurabiyem.blogcu.com
Canım bloğum. ben hobi olarak yapıyordum ama bunu işe çevirdim sipariş olaıyorum çevremden yavaş yavaş tanınıyorum daha sonra kendi mesleğim haline getireceğim bu işi.
tamam canım sen işini bilirsin zaten.
hayatım normalde evet canım siliyorum.ama bazen öyle zaman oluyor elimi bile sürmüyorum. ama şu bigerçek eşim yardım etmese nerdee her hafta böyle temizlik. çok şanslıyım oyüzden. birde ev sobalı olunca zor oluuyor hayatım.inan her akşam soba yaktıktan sonra mümkün olduğunca etrafını silerim,okadardikkat ettiğim halde oğlumun çorapları kapkara oluyor. haliyle sinir oluyorum.elimde alıştı işlere şimdilik zor gelmiyor. a.s
sodayı işyerimde içiyorum. evde olsam dediğin olabilir ama işyerinde pratik şeyler daha kolay. o kadar şeker olsun hayatım dimi ama. kaydirigubbakcemile2
afiyet olsun canım.
haklısın canım olmasa olurdu.kayınvalide hazırlamış getirmiş.sağolsun(diyetteyim ya malumoldu herhalde)bende severim görünce normal ekmek yemeyip yumurtalıyı yedim aklım kalacaktı yoksa. ama küçüktü. birde yemekten sonra çok şişlik hissetmedim. rahattım.yatmadan1 saat önce yeşilçay içip kayısılı ceviz yedim. dün meyve yemedim ama bugün yicem inşallah.
Deryacım, nazar değmesin canım menün çok güzelmiş.arkadaşlar ben dün akşam kahvaltı yaptım peynir zeytin ve domatesle 2dl ekmek birde..
akşamda 15 dk bisiklete binebildim çok yoruldum devam edemedim yavaş yavaş artık.
melyezitim seni anlıyorum canım çok zor ama akşam yemeğine 1 saat kala meyve yersen belki hafifletmiş olursun öğününü. birde yeşil çayda içebilirsin o da iştahını köreltebilir. çok uzun süre aç kalınca insan saldırıyor herşeye kendini aç bırakma hafif şeyler atırşyır bencce hep
kızlar dün akşam kaçamak yapmadım gittiğim yerde sadece meyve yedim
bugün günüm iptal olmuş inanın çok sevindim :))
şimdi evimi toparlayıp koşu bandıma çıkacağım hevesim kaçmadan yapayım :))
görüşürüz öpüyorum hepinizi
ben geldim herkese merhabalar bugün nasılsınız bakalım
akşam giremedim kızım çok huysuzlandı
dünkahvaltıda 2 dilim kepek ekmeği yanında beyaz peynir 3-4 tane zeytin 1 tane domates ve 1 tane salatalık
arada 1 tane elma
her acıktığımı hissettiğimde 1 bardak su
akşam sadece 1 küçük kase çorba yanında 2 tane etimek yedim
yatmadan öncede 1 tane portakal
bugün kahvaltıda 2 tane sosis tost makinasında yağsız
2 dilim ekmek
çok az peynir 3 tane zeytin yanında domates, salatalık, biber ve çay
bugünkü yediklerim ve yiyeceklerim.
sabah: 2 dl kepek ekmekle yapılmış soğuk sandviç
içinde yağsız kaşar marul ve domates var
yeşilçayla birlikte tüketildi
ara: 1 elma
öğlen: çok hafif domatesli kabak yemeği 2 tabak yedim
3 çk yoğurt yedim başkada bişey yok te bukadar
ara: yine 1 elmam var
akşam: haşlanmış 2 parça tavuk incikle hazırlanmış
marullu soğanlı domateslii salata
ara: 1 portakal.
ha birde bugün işe gelirken 1 saat tempolu yürüdüm evden direk hiçbir vasıtaya binmeden işe geldim akşamda 15 dk bisiklet yine ama yapabilirsem bugün 20 dk yapmaya çalışcam
bende bir barda kyeşil çay ve 1 galeta yedim ara olarak
öğlende 1 lahmacun 2 çatal antep ezmesi bol yeşil salata ve yuvarlak minik ekmek yedim oda 1 dilim eder
şuanda yeşil çayımı yudumluyorum ama miğde mçok kötü oldu umarım içimde kalırlar
canım hamile değilim ona eminim ama neden oluyor doktora gitmedim eski arkadaşlarım bilirler doktor larla aram hiç iyi değil iteleye kakalaya zorla doktora giderim son noktada yani dur bakalım son nooktam ne zaman bilmiyorum
canım acayip tatlı istiyor öyle sütlü falan değil bildiğimiz hamur tatlısı şuhalkalardan sokakta satılıyor ya ayyy yeşil çay içtim ama banamısın nedemedi ne olacak bu halim ama yemeyecem kilo verecem
ara olarak 2 adet mavi yeşil mısır patlağı yedim yarım litre daha su içtim bugünkü su miktarım 1,5 ltre oldu akşama daha çok var 3ü tamamlarım
Kızlar, şimdi de ben günümü anlatayım.
Kahvaltıyı biliyorsunuz, aynı.
Öğleye doğru 1 küçük elme ve 2 tane çikolataylı etiform
Öğlen 1 dilim ekmek 10-12 tane hindi kuşbaşı
Şimdi de çookk açım. Az önce 1 dilim ekmek ile çok az peynir yedim. Acaba yarım paket mısır patlağı ile yeşil çay mı içsem? Sonra da sabahki etiformları yaksam?
Öyle yapayım.
Akşama görüşürüz.
üzgünüm tatlı yedim pişmanmıyım asla okadarcık tatlıyla kilo almaam
ankaradan misafirim geldi herhalde 2 kilo baklava vardı hem eşimin şubesine hemde kendi şubeme dağıttım minik minik birkaçtane attım ağzıma ohhhh mis gibi ydi ne yapayım bukadarla kilo alınacaksa obez olayım bari:))) buarada beni mboyum 167-168 de sen taylorcuğum kilom 77.9 78 de sen o dediğin şeyde 28 çıktı yani kiloluyum daha önce bende obezdim 18 ile 24 aralığında olmam gerekiyor bel çevreme göre obez değilim ordan yırtıyorum biraz ama buhafta en kötü ihtimal 77 yim ama 76 lı rakamları görecem nasıl olacaksa süpriz olsun sizede
Ay canım ne utanacaksın. Ben de birkaç ay önce obezdim. Bel çevresi olarak hala obez olabilirim. Gelip geçici şeylere utanmıyorum hiç.
Çizelgesi olmayan çok arkadaş var. Onlar da en azından boylarını yazsın. Merak ediyorum.
Canlarım, bir bardak ayran, 8-10 tane hindi kuşbaşı ve 1 avuç beyaz leblebi yedim.
Adcım, yumurtalı ekmek sanki fazlaca olmuş. Ama kızartmadıysan sorun yok. Dün akşam da çok yorulmuşsun canım(
Kızlar, bu sabah 63,6 çıktım. Çok üzülüyorum.
hahahahaa, cumadan önce 21,2 idim, şimdi 22,9 oldum. Ağlayacağım.
Baharım, resimlerinde hiç de öyle obez falan görünmüyosun canım. Senin boyun kaç.
günaydın arkadaşlar moralim çok bozuk farkkettim ki akşamları kaçırıyorum
eşim eve çok geç geliyor sofraya beraber oturalım diye bekliyorum bu arada çok acıkmış oluyorum ne bulursam yiyorum ve kontrolümü kaybediyorum ne yapacağımı şaşırdım ve bunu dün farkettim eğer onu beklemesem hiç problem kalmayacak bu seferde ailecek yediğimiz tek öğün akşam yemeği oda çıkmış olacak canım çok sıkılıyor ogelene kadar ne yapacağımı şaşırıyorum yemesem elim ayağım titriyior baygınlık moduna geçiyorum offf sıkıldım iyice
akşam yemeğimi söyleyemiyorum
sabah yarım dilim ekmek arasına 1 k.k peynir
2 zeytin çeyreğin çeyreği simit
tamam canım sen işini bilirsin zaten.
hayatım normalde evet canım siliyorum.ama bazen öyle zaman oluyor elimi bile sürmüyorum. ama şu bigerçek eşim yardım etmese nerdee her hafta böyle temizlik. çok şanslıyım oyüzden. birde ev sobalı olunca zor oluuyor hayatım.inan her akşam soba yaktıktan sonra mümkün olduğunca etrafını silerim,okadardikkat ettiğim halde oğlumun çorapları kapkara oluyor. haliyle sinir oluyorum.elimde alıştı işlere şimdilik zor gelmiyor. a.s
sodayı işyerimde içiyorum. evde olsam dediğin olabilir ama işyerinde pratik şeyler daha kolay. o kadar şeker olsun hayatım dimi ama. kaydirigubbakcemile2
Baharcım evet pasta pembe kalpli olan :) beğenmene çok sevindim ...
üzgünüm tatlı yedim pişmanmıyım asla okadarcık tatlıyla kilo almaam
ankaradan misafirim geldi herhalde 2 kilo baklava vardı hem eşimin şubesine hemde kendi şubeme dağıttım minik minik birkaçtane attım ağzıma ohhhh mis gibi ydi ne yapayım bukadarla kilo alınacaksa obez olayım bari:))) buarada beni mboyum 167-168 de sen taylorcuğum kilom 77.9 78 de sen o dediğin şeyde 28 çıktı yani kiloluyum daha önce bende obezdim 18 ile 24 aralığında olmam gerekiyor bel çevreme göre obez değilim ordan yırtıyorum biraz ama buhafta en kötü ihtimal 77 yim ama 76 lı rakamları görecem nasıl olacaksa süpriz olsun sizede
Canım benim sadece ekmekle yemişsin öğününü yemeklerinin yanına ya salata yada yoğurtta tüket daha geç acıkıyorsun yada benim öle ben öğlen mutlaka yoğurt tüketiyom kurt gibi açıktığımı hissetmiyom yada bu sefer gözümü hırs bürüdü ondan acıkmıyom :) ama sen yine yoğurt salata tavsiyemi dene . :) az da olsa fark edecektir. şimdikinden daha geç acıkırsın ama emin ol.
herkeslere afiyetolsun. cumaya kilo vermiş olursunuz umarım,tabi bende.
öğlen 1 kepçe ezogelin çorba,1 ad tavuk şinitzel 5 ad,aslında kabak yemeği vardı sebze olarak ama sonuna denk geldim,şeklini sevmedim. 2.30 da gittim yemeğe. henüz çok fazla acıkmadım.
yeşilçay içtim limonlu soda içtim şimdiye kadar.
akşam arkadaşın doğumgünü var oraya akacağız. yemek yemeden giderim,tatlı konusunu es geçebilirim ama salatalardan yerim. neyse çıkıyorum şimdi öptüm sizi.
Afiyet olsun canım. Bu hafta diyetisyenin yağa yüklenmiş. Bi bildiği vardır herhalde :)))
hahahahaa, cumadan önce 21,2 idim, şimdi 22,9 oldum. Ağlayacağım.
pastamkurabiyem.blogcu.com
Canım bloğum. ben hobi olarak yapıyordum ama bunu işe çevirdim sipariş olaıyorum çevremden yavaş yavaş tanınıyorum daha sonra kendi mesleğim haline getireceğim bu işi.
boyum 1.56 guclubacismile
buarada beni mboyum 167-168 de sen taylorcuğum kilom 77.9 78 de sen o dediğin şeyde 28 çıktı yani kiloluyum daha önce bende obezdim 18 ile 24 aralığında olmam gerekiyor bel çevreme göre obez değilim ordan yırtıyorum biraz ama buhafta en kötü ihtimal 77 yim ama 76 lı rakamları görecem nasıl olacaksa süpriz olsun sizede
benim sorunum kalça basen kısmı canım bel çevrem çok aşırı kalın değil uzun zamandır da ölçmedim bi ölçeyim aklıma getirmişken..
ben geldim herkese merhabalar bugün nasılsınız bakalım
dünkahvaltıda 2 dilim kepek ekmeği yanında beyaz peynir 3-4 tane zeytin 1 tane domates ve 1 tane salatalık
arada 1 tane elma
2 dilim ekmek
İlacın hayırlı olsun canım. İşini kolaylaştıracağına eminim. Arada TSH değerini ölçtürmeyi unutma. 0.30'un altına mı ne inerse hipertiroid belirtileri göstermeye başlanıyormuş.
mrb arkadaşlar çok yorgunum daha ders bile çalışmadım öğlenleyin doktora gittim sonuçlarımı aldım b12 vitamin değerim eskiye nazaran çok daha iyi artık iğnelerimi her gün değil 15 günde bir yaptırıcam tiroid e gelince sadece tsh değerimde sorun var t3 ve t4 değerim normal senin değerlerinde ilaca gerek yok ama kilo vermeni hızlandırması için yazalım dedi 2 ayda bir de kontrolüm olacak..
dosbacım senin kullandığın ilaçla aynı ilaç şimdi baktım reçeteye günde yarım kullansan yeterli aslında ama madem hızlandırmak istiyoruz kilo vermeni günde 1 tane kullanabilirsin dedi eğer şikayetlerin olursa yarıma düşür öyle devam et dedi sen ne şekilde kullanıyordun canım yan etkileri olabiliyormuş çünkü çarpıntı heyecan sinirlilik gibi..
ya pastalarına bayıldım yakında kızımın doğu mgünü varBaharcım evet pasta pembe kalpli olan :) beğenmene çok sevindim ...
arkadaşlar ben dün akşam kahvaltı yaptım peynir zeytin ve domatesle 2dl ekmek birde..
akşamda 15 dk bisiklete binebildim çok yoruldum devam edemedim yavaş yavaş artık.
melyezitim seni anlıyorum canım çok zor ama akşam yemeğine 1 saat kala meyve yersen belki hafifletmiş olursun öğününü. birde yeşil çayda içebilirsin o da iştahını köreltebilir. çok uzun süre aç kalınca insan saldırıyor herşeye kendini aç bırakma hafif şeyler atırşyır bencce hep
iyi olmuş iptal olması valla sevindimkızlar dün akşam kaçamak yapmadım gittiğim yerde sadece meyve yedim
afiyet olsun iyi beslenmişinben geldim herkese merhabalar bugün nasılsınız bakalım
arada 1 tane elma
2 dilim ekmek
süper gidiorsun devammmbugünkü yediklerim ve yiyeceklerim.
sabah: 2 dl kepek ekmekle yapılmış soğuk sandviç
içinde yağsız kaşar marul ve domates var
yeşilçayla birlikte tüketildi
ara: 1 elma
öğlen: çok hafif domatesli kabak yemeği 2 tabak yedim
3 çk yoğurt yedim başkada bişey yok te bukadar
ara: yine 1 elmam var
akşam: haşlanmış 2 parça tavuk incikle hazırlanmış
marullu soğanlı domateslii salata
ara: 1 portakal.
ha birde bugün işe gelirken 1 saat tempolu yürüdüm evden direk hiçbir vasıtaya binmeden işe geldim akşamda 15 dk bisiklet yine ama yapabilirsem bugün 20 dk yapmaya çalışcam
hah bende içem bir bardak yeşil çay burdankalkana adar unutmazsam şayetbende bir barda kyeşil çay ve 1 galeta yedim ara olarak
öğlende 1 lahmacun 2 çatal antep ezmesi bol yeşil salata ve yuvarlak minik ekmek yedim oda 1 dilim eder
şuanda yeşil çayımı yudumluyorum ama miğde mçok kötü oldu umarım içimde kalırlar
benimde cnaım sürekli tatlı istiyor kızlar ne yapmalıyım direkmen baklava itiyor bide öyle melzeyitin dediği gib sütlü tatlı değil neden olabilir acaba gün boyu istiyorcanım hamile değilim ona eminim ama neden oluyor doktora gitmedim eski arkadaşlarım bilirler doktor larla aram hiç iyi değil iteleye kakalaya zorla doktora giderim son noktada yani dur bakalım son nooktam ne zaman bilmiyorum
canım acayip tatlı istiyor öyle sütlü falan değil bildiğimiz hamur tatlısı şuhalkalardan sokakta satılıyor ya ayyy yeşil çay içtim ama banamısın nedemedi ne olacak bu halim ama yemeyecem kilo verecem
ara olarak 2 adet mavi yeşil mısır patlağı yedim yarım litre daha su içtim bugünkü su miktarım 1,5 ltre oldu akşama daha çok var 3ü tamamlarım
iyi olmana sevindim tekara geçmiş olsunmrb arkadaşlar çok yorgunum daha ders bile çalışmadım öğlenleyin doktora gittim sonuçlarımı aldım b12 vitamin değerim eskiye nazaran çok daha iyi artık iğnelerimi her gün değil 15 günde bir yaptırıcam tiroid e gelince sadece tsh değerimde sorun var t3 ve t4 değerim normal senin değerlerinde ilaca gerek yok ama kilo vermeni hızlandırması için yazalım dedi 2 ayda bir de kontrolüm olacak..
dosbacım senin kullandığın ilaçla aynı ilaç şimdi baktım reçeteye günde yarım kullansan yeterli aslında ama madem hızlandırmak istiyoruz kilo vermeni günde 1 tane kullanabilirsin dedi eğer şikayetlerin olursa yarıma düşür öyle devam et dedi sen ne şekilde kullanıyordun canım yan etkileri olabiliyormuş çünkü çarpıntı heyecan sinirlilik gibi..
derya şu gece yaptığın spora hayranım nazarım değmesinharikasın
bende artık açacağım koşu bandımı
eşim sıfır hiç kullanılmamış sahibinden satılık diye takılıo artık bana ::)))
dosbacım kaça satıyorsunuz uyguna gelirse ben alırım .kaydirigubbakcemile3
Sabah: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates, salatalık.
Ara: 20 adet fındık
Öğle: 2 porsiyon köfte, 1 dilim ekmek, salata, 1 bardak yoğurt.
Ara: 4 tane kuru kayısı, 16 adet tuzsuz badem.
Akşam: Kurufasülye, 1 dilim ekmek, salata, 1 bardak süt.
Ara: 4 mandalina.
Spor: Yok.
Yemek yanlışım yok. Kendime 10 puan veriyorum. Sporu sonra puanlayacağım.
Arkadaşlar burada kilolar yazıyor ama kaç kilo olduğumuz çok birşey ifade etmiyor, biliyorsunuz. Boyumuza göre kaç kilo olduğumuz önemli. Boylarınızı yazabilir misiniz? Beden kitle endekslerimizi (BMI değerlerini) hesaplayacağım. Grupta kilo/boy oranına göre sıralamada neredeyim merak ediyorum.
Şimdi benim rakibim fikriye muhtemelen benden daha uzun, dolayısıyla onun kadar zayıf olmak için ondan daha hafif olmam gerekiyor. İşte kim ne kadar kilolu/zayıf ortaya çıksın bakalım. Diğelim zayıflıkta 6. sıradaysam bir dahaki hafta 5. sıraya çıkmaya çalışacağım.
Kendi boyumu 1.59 alacağım. Mezurayla öyle çıkıyorum. Aslında ölçtürdüğüm gibi 1.60'ı alsam daha avantajlı olurum, daha zayıf çıkarım ama en kötü ihtimale göre hesaplayacağım.
İstiyorsanız bana boyunuzu yazmayın. Direkt Cuma günkü kilonuzu boyunuzun karesine bölün BMI çıkıyor zaten. Örneğin ben Cuma günü 72.5 kiloydum. 72.5 bölü (1.59X1.59)= 72.5 / 2.5281= 28.7.
Benim BMI değerim 28.7 çıktı. Buna göre şu an fazla kilolu oluyorum. Birkaç ay önce obezdim. Artık fazla kiloluyum.
18.5'tan az olursa: Zayıf
18.5-24.9 arası: Normal
25-29.9 arası: Fazla kilolu
30-39.9 arası: Obez
40'tan büyük: Morbid Obez.
Kızlar abdominal obezite diye de birşey varmış. Yani bel çevresine göre obezite.
İnternetten baktım. Bazı kaynaklar bel çevresi kadınlarda 80 cm., erkeklerde 94 cm. ve üstünde abdominal obezite vardır demiş. Başka kaynaklarsa kadınlarda 88 cm., erkeklerde 102 cm. yazmış.
Benim belim geçtiğimiz Cuma 84 cm. di. Buna göre hala obez olabilirim. İnşallah bu Cuma 70'li santimleri görmeye başlarım.
Yaa o kadar yazdım, tüm yazdıklarımı güzelce anlatan bir adres buldum. Kopyalıyorum:
Obezite Nedir ? - Diyetform.com Türkiye'nin En Güncel Diyet Sitesi
oh ne güzel,ben su miktarımı ölçmedim ama 1.5 lite içmişimdir baya içtim çünkü.Canlarım, bugün güzel sıvı tükettim. 3 bardak adaçayı, 2 bardak yeşil çay ve 1 litre su :))
Hepinize iyi geceler, güzel rüyalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?