• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 GÜN SÜREN AZ ADET

Umutherzaman

Iyiki
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
4.638
6.156
158
Istanbul
6-7 gün kan seklinde kizlar o da yoğun degil o kadat sonra siyah, koyu kahve, kahve, açık kahve olarak gelen lekeler toplam 13 gün bazen 15 gün sürüyor üstüne yumurtlamada bazi aylar kahverengi geliyor. Diceksiniz ki doktora gitsene kac tane doktora gittiysem stres diyip geçti. Ben inanmiyorum buna illaki bir sey var altinda yatan. Benimle ayni seyi yasayip çözüm bulan oldu mu. Lütfen bir cvp

Hic mi aynı seyleri yasayan yok arkadaşlar?
Yazın benimde böyle olabiliyor canım
Regl öncesi 3 4 gün pembe kahverengi akinti sonrasında 7 gün normal regl ve bitiminde 2 3 gün tekrar kahve siyah akinti olmuştu
Yumurtlama doneminde de pembe akinti..

Bu ay hsg çekildim rahminde 0.4 mm polip varmış canım doktorlar hep normal diyorlardı ama polibin belirtilerini araştırdım işte sıkıntım buymuş polip yapıyormuş bunları

Sende böyle olmayabilir tabi ama eskiden farklı regl oluyorsan mutlaka bir sıkıntı vardır devlette ilgilenmiyorlar özel de de daha sik gelsin diye tek tek yapıyorlar islemleri zamana yayılsın diye ben kendimin sorununu polip olduğunu kendim buldum

Yazın benimde böyle olabiliyor canım
Regl öncesi 3 4 gün pembe kahverengi akinti sonrasında 7 gün normal regl ve bitiminde 2 3 gün tekrar kahve siyah akinti olmuştu
Yumurtlama doneminde de pembe akinti..

Bu ay hsg çekildim rahminde 0.4 mm polip varmış canım doktorlar hep normal diyorlardı ama polibin belirtilerini araştırdım işte sıkıntım buymuş polip yapıyormuş bunları

Sende böyle olmayabilir tabi ama eskiden farklı regl oluyorsan mutlaka bir sıkıntı vardır devlette ilgilenmiyorlar özel de de daha sik gelsin diye tek tek yapıyorlar islemleri zamana yayılsın diye ben kendimin sorununu polip olduğunu kendim buldum
Oncelikle cvp verdigin icin cok teşekkür ederim benim sezeryandan iki yıl sonra adetlerim böyle oldu ve üç yıldır böyle. Daha önce 6 gün kan 2 gün kahverengi akıntı toplam 8 gün surerdi.özel hastaneye gidiyorum hep. Doktor adetin 3. Günü gel dedi bakti vajinal ultrasyonla polip olsa gozukur dedi temiz dedi. Birde bacaklarimda genellikle adet bitimi küçük morluklar cikiyor seninde polip varken morluk oluyor muydu?

Rica ederim
Varis gibi morluklar mi bizim ailede varis var bende ogretmenim ayakta duruyorum çok varis başlangıcı gibi küçük ince 2 3 tane var ben varise baglamistim onları

Canım bende özele gittim hep ama vajinal ultrason da göremedi polipi hatta hsg de çıktıktan sonra gel detaylı bakalım dedi yine göremedi çok küçük gözükmüyor dedi olduğunu bildiği halde göremedik

Ayda nerdeyse 4 kez gidiyorum doktora bebeğim olmuyor hiçbiri göremedi bence şikayetlerin devam ederse mutlaka hsg işte polip varsa çıkıyor için rahatlar

Regl değilsen bile agrin oluyor mu bi de polibi olanlar ayın 20 günü sis oluyormuş ben 50 51 kiloyum ama.buna rağmen karnım sis gibi polip yapıyormuş incele bi bak seninde böyle şikayetlerin varsa ve devam ederse hsg çekil

Rica ederim
Varis gibi morluklar mi bizim ailede varis var bende ogretmenim ayakta duruyorum çok varis başlangıcı gibi küçük ince 2 3 tane var ben varise baglamistim onları

Canım bende özele gittim hep ama vajinal ultrason da göremedi polipi hatta hsg de çıktıktan sonra gel detaylı bakalım dedi yine göremedi çok küçük gözükmüyor dedi olduğunu bildiği halde göremedik

Ayda nerdeyse 4 kez gidiyorum doktora bebeğim olmuyor hiçbiri göremedi bence şikayetlerin devam ederse mutlaka hsg işte polip varsa çıkıyor için rahatlar

Regl değilsen bile agrin oluyor mu bi de polibi olanlar ayın 20 günü sis oluyormuş ben 50 51 kiloyum ama.buna rağmen karnım sis gibi polip yapıyormuş incele bi bak seninde böyle şikayetlerin varsa ve devam ederse hsg çekil
Bende ogretmenim belki de varis. Kilomda 51 dedigin gibi sislik her zaman var. Polip diye hep düşündüm zaten bir tanede düşük yaptım belki de polipten. Kürtajda doktor temizlerim demişti temizleseydi adetlerim duzelirdi. Gecmis olsun bu arada. Hsg nasil oluyor ağrılı mi? Birde polipini hsg sirasinda mi aldilar ameliyatla mi aliyorlar? Sebebini bilmemek kötü. Agrin oluyor mu diye sormusun bağırsak agrisina yordugum gaz agrisi dedigim agrilarim oluyor.yumurtalamada cok agrim oluyor birde

Ben polikistik over hastasiyim yumurtlama donemi lekelenmeleri bende de oluyor. Doktor bana östrojen yetersizliğinden oluyor demişti. Bu arada hsg ben de cektirdim temiz çıktı.

Gecmis olsun canm. Benim hormon tahlileri temiz cikti. Doktorlar stres diyip gecti hep stres 3 yıl sürer mi ki stresli de degilim. Sebebini bilmemek yoruyor insanin kafasını

Bende ogretmenim belki de varis. Kilomda 51 dedigin gibi sislik her zaman var. Polip diye hep düşündüm zaten bir tanede düşük yaptım belki de polipten. Kürtajda doktor temizlerim demişti temizleseydi adetlerim duzelirdi. Gecmis olsun bu arada. Hsg nasil oluyor ağrılı mi? Birde polipini hsg sirasinda mi aldilar ameliyatla mi aliyorlar? Sebebini bilmemek kötü. Agrin oluyor mu diye sormusun bağırsak agrisina yordugum gaz agrisi dedigim agrilarim oluyor.yumurtalamada cok agrim oluyor birde
Canım bu doktorlara çok kızıyorum polip düşük yapıyor

Bebeğin tutunmasını engelliyor hamile kalsan bile tutunması zor şimdi hsg tuplerinin açık olup olmadığını anlamak için yapılan bir tanı yöntemi
Vajinani bir aletle sabitleyip rahmine mavi açıcı özelliği bulunan sıvı enjekte ediyorlar bu sıvı tuplerden geçerse tüplerin açık geçmezse kapalı benimki açık çıktı çok şükür

Ama doktor rahimde mavi olamayan bir yer gördü yani orada küçücük bir et parçası var 0.4 mm kadar polip tanısı koydu

Bu polip bebeğin büyüdüğü yer olan rahimde olduğundan bebeğin tutunmasını engelliyormus ben ameliyat olmadım polibim hala var doktor 1 cm den sonrası gebelige engel dedi ama 12 13 aydır olmuyor ve ameliyatı basit bir işlemmiş kürtaj lada oluyormuş nedense doktorum çok gereksiz baktı ameliyata bende akışına bıraktım

Hsg ağrılı mi demişsin ben özelde oldum ve narkozsuz azıcık ağrım oldu ve kanamam oldu 3 günde fakat işlem bana 2 kez uygulandı polipten emin olmak adına o nedenle kanamam belki fazla olmuştur

Benim sürekli ağrım oluyor zaten endometriosis hastasiydim 3 yıl önce ameliyat olmuştum şimdi o geçti ama dediğin gibi yumurtlama dönemlerimde de çok ağrım oluyor bazıları hissetmiyorum diyor ya nasıl olur bu diyorum bildiğin canım yanıyor vücudum kıpır kıpır oluyor

Cok küçükmus polibin ondan zarar görmesin Rahmin diye düşünmüş olabilir doktorun sonuçta kurtajda yapışıklik olabiliyor. Bende de polip varsa bile küçüktür diye düşünüyorum büyük olsa ultrasyonda gözükürdu dedi doktorum.baska doktora daha gidecem sonucta üç yildir her ay uzun süren bu adetlerim yasam kalitemi bozuyor. Doktor bana sag yumurtaligin kalitesiz ondan olabilir kahverengi akıntı demişti belki o da kendi de emin değildi. Bacagindaki morluklar kendiliğinden her ay oluyor mu?

Cok küçükmus polibin ondan zarar görmesin Rahmin diye düşünmüş olabilir doktorun sonuçta kurtajda yapışıklik olabiliyor. Bende de polip varsa bile küçüktür diye düşünüyorum büyük olsa ultrasyonda gözükürdu dedi doktorum.baska doktora daha gidecem sonucta üç yildir her ay uzun süren bu adetlerim yasam kalitemi bozuyor. Doktor bana sag yumurtaligin kalitesiz ondan olabilir kahverengi akıntı demişti belki o da kendi de emin değildi. Bacagindaki morluklar kendiliğinden her ay oluyor mu?

Varıs başlangıcı dediğim morluklar hiç geçmiyor sürekli benimleler

Canım bu karışım ne için ama

Benim bi ton sıkıntım var
Endometriosis hastasiydim ameliyat oldum geçti şimdilik sıkıntı yok
Rahimde polip var
Eşimin ileri sperm hareketliliği %20
Ve aşırı panik ve stresli biriyim

Hangi sıkıntıma derman olacak bu kür 12 13 aydır gebelik oluşmuyor

Kaliteli yumurtalama icin bunu uygulayip hamile kalan cokmus. Bende cok takıntıliyim. Oncelikle ameliyat olmusun gecmis bu cok iyi, esinin yüzde yirmi de olsa hareketli bu da iyi. Polip zaten cok küçük hamilelikte küçülüyormus hatta. Esinde keci boynuzu pekmezi icebilir.Asilama dusunmediniz mi? Ya da tüp. ? Bu arada pıhtılaşma faktorlerine de baktirabilirsin o da cocuk olmasina engel oluyor. Kafanin rahat olmasi icin de spor oneririm. Ama asla umudunu kaybetme. Çünkü alternatif cok.

28 yaşındayım canım 15 aylık evliyim 12 13 aydır uğraşıyoruz son 4 aydır doktor kontrolunde

Şimdi bana çocuk çok mu istiyorsun dersen emin değilim ama evlenmeden öncede hemen olmayacağını tahmin ediyordum endometriosis den dolayı o yüzden ertelemedik şimdi olmadığı için sadece bu konuya odaklanıyorum bununla yatıp bununla kalkıyorum psikolojim de pek sağlıklı sayılmaz
Belki rahat bırakıp 2 3 ay kürlere kendimi vermeliyim belki tedaviye devam etmeliyim bilmiyorum
2. Klomen tedavim olumsuz sonuçlandı dün idrar testi yaptım negatif regl olmayı bekliyorum
Bu ay 3. Klomen mi aşılama mi yoksa kendi haline bırakmak mi inan artık kafam allak bullak
Bir taraftan da artık çevrede bebek düşünmüyor musunuz diyor bu da beni çok geriyor annemle bile paylaşmıyorum bu durumu

Yaza kadar olmazsa belki tüp bebek deneriz biliyorsun tüp olunca dinlenmek lazım okulda bu çok zor yaza ancak

Kaliteli yumurtlama demişsin yumurtluyorum ve çatlıyor hatta klomenle 5 tane yumurtam oluşuyor en az ailede ikiz de var yani sıkıntı kısmı o değil yumurtalarım da oldukça büyüyor ama gebelik yokkk

Cevre baskisi hic bitmez bekar olsan ne zaman evlencen. Evlenince ne zaman çocuk yapican birinciyi yapsan ikinci ne zaman sorular sorular hic bitmez. Ama 12 ay kısa bir süre bence yaşında genç. En iyisi kürleri denemen özellikle esinin spermi icin kürler. Stres de en büyük engel oluyor. Hic ummadığın anda bir ikizin olabilir Allah ol dedigi an oluyor aslında her sey bahane ve sebep oluyor

6-7 gün kan seklinde kizlar o da yoğun degil o kadat sonra siyah, koyu kahve, kahve, açık kahve olarak gelen lekeler toplam 13 gün bazen 15 gün sürüyor üstüne yumurtlamada bazi aylar kahverengi geliyor. Diceksiniz ki doktora gitsene kac tane doktora gittiysem stres diyip geçti. Ben inanmiyorum buna illaki bir sey var altinda yatan. Benimle ayni seyi yasayip çözüm bulan oldu mu. Lütfen bir cvp
Enfeksiyon olabilir. Test falan yaptırdınmı hiç

3 yildan beri her ay böyle ve smear testi ultrasyon her sekilde incelendi. Enfeksiyon degil yani sebep bir bilsem keske
O zaman stres kalıyor geriye arkadaşım. Eğer bir sıkıntı olsaydı smearda ve ya ultrasonda görülürdü. Demekki senin adetin uzun sürüyor. Böyle kabul et. Takma Kafanı. Eğer çok takıyorsan da bir kaç Dr a daha görün

Back