merhabalar canım oncelıkle senın çocuğunun neden bole olduğunu soyluym 1 yıl bır yere cıkarmamıssın onun sosyallesmesıne ızın vermemıssın muhtemelen evde de pek kalabalık olmamış çocuk sımdı gırdıgı ortamları yadırgıyor ve kalabalık görünce sıkılıyo senınle basbasa kalmak ıstıyor emın ol bıraz alışsın bu duruma kalabalığa falan ondan sonra kendısı durmak ıstemez hep böyle ortamlara katılmak ıster sımdı nerden bu kanıya vardın dersen 2 yas 2 aylık bır kızım var ve senın gıbı ılk bır yıl gelısımını hasta olmasını falan fılan düşünerek evden çıkarmadım bır yıl sonra her gırdıgımız ortamda senın cocougun gıbı davrandı kafesten cıkmıs bı kus gıbı oluyordu bı yere gıdınce durmuyo çırpınıyordu 3 4 ay sonra o alıştı ve sımdı bız durduramıyoruz gıdelım dıyo gezelim dıyo parka gıdelım anneneye gıdelım babaanneye gıdelım dıyo bı kac arkadaşı var onlara gıtmek ıstıyo mısafır gelınce mutlu oluyo hatta eve bırılerı gelınce bana hıc yuku bıle olmuyo onun evde varlığını unutuyorum yanı bu gelıp gecıcı bır durum ve zamanla alışacak o da kendıne hıc dert etme o su anda kafesten cıkmıs bı kus mısalı ne yapacağını bılmıyo bıraz zaman tanı ona ve hak ver zaman la gececektırr
canım sadece yapa da varmış o da 750 tl istiyormuş çok pahalı yaa maalesef gönderemem ben karataş da oturuyorum da ben kurmaya çalıştım da olmuyor iş resmiyete dökülmeli diye düşünüyorum anca kreş yaşını bekliycem bi de o zamana kadar sürekli dışarı çıkartıcam senin kız kaç aylık bide 2. geliyormuş Allah yardımcın olsun çok zor çocuk büyütmek bu arada karataşdaysan görüşebilirizaa ne güzel bende gazıantepte oturuyorum ama dedıgın gıbı burada oyun grubu falan yok maalesefkı bende kızımı eger bezını bıraktırabılırsem kreşe gondermeyı düşünüyorum cunku kızımın astımı olduğu ıcın kısın pek bı yere çıkaramıyorum en azından kreşte bıraz arkadaşı olur dıye dusununuyorum evde kalırsa yıne aynı sekılde ağlayıp hırçınlaşmasından korkuyorum canım sen neresındesın g antebın ıstersen bırlıkte çocuklara bız bı grup oluştururuz ne dersın
canım bizim aile de kalabalık değil kaynanamlarda da kimse yok annemlerde de ben birazda buna bağlıyorum offf napıcam ilmiyorum ya düzelir ler inşallah sizin tek kelime de kalması da sıkıntıymış ya konuşması gerekmezmi artıkmerhaba bencede sosyallik çok önemli benimde 25 aylık bi kızım var ve fazla dışarı çıkartmadığımız kalabalık ortama girmediği için yabancılardan korkuyor çok fena ağlıyor belli başlı akrabalar hariç kimsenin sevmesine izin vermiyor bunun yanı sıra henüz konuşmayada başlamadı tek kelimedeyiz halaben zamanında kalabalık ortama sokmadığım için pişmanım açıkçası çocuk resmen yabani oldu inş. seninki ileride düzelir ama tavsiyem parka komşuya alışveriş merkezlerine sık sık gidinki çocuk sosyalleşsin o zaman ağlamalarıda biter büyük ihtimal
ahh canım ya ÇOK YIPRATICI ÇOCUK BÜYÜTMEK Allah kolaylık versin belki böyle sosyalleştirmeye çalışırsanız düzelir benm halamda kızını doğduğundan itibaren tv ye baktırmıştı akıllı olsun ağlamasın diye 1 yaşına geldiğinde hiç tepki vermiyodu baya dr a gitmişti sonra bişey çıkmadı şimdiyse 10 yaşında ama çok cin bi kız oldu maşallah diym tv nin kötü yönü bu maalesef baktırmamak gerekiyorevet çoğu yaşıtı konuşuyor biz tek kelimedeyiz malesef küçüklüğünden beri tv izlettik meğer çok büyük hata yapmışız tv çocukları olumsuz etkiliyormuş artık izletmiyoruz daha fazla parka götürüyoruz kalabalık ortama giriyoruz inş. faydası olur bunun yanı sıra doktora bakıyorum ama malesef burda iyi bi çocuk nöroloğu yok sanırım istanbula götürmemiz gerekecek mecbur
bana yakınmışsın canım bende unıversıte hastanesının yanında oturuyorum ıstersen gorusebılırız çocuklarada terapı olur ben ozelden mesaj atamıyorum yenı uye olduğum ıcın ıstersen sen ozelden sana ulasabılecegım bır numara falan yollarsan gorusebılırız benın kızım da senın oğlunla yaşıt 26 aylık bu bebıste 12 haftalık sımdıden düşünüyorum bende nasıl bakıcam bunlara acaba ustesınden gelebılırmıyım dıye
kızımın kırkı çıktı her yere gittim
özellikle avm yeşimdi kızım 19 aylık avm manyagı otoparkına girince hemen kapıyı açmaya başlıyor
çok seviyor
ama ilk 6 ay falan yabancıya aşırı tepki verdi genede yaşından sonra sevmeye başladı kalabalıgı
canım biz çok gazlıydık gece gündüz ağlıyodu sürekli dr daydık falan bırak avm yi anneme bile gitmek çok büyük bir lüksdü yoksa oğlum da ben de kırkımız çıkmadan gitmeye başlamıştım çok şükür onda öyle bi sorun yokdu
bunuda aşmamız lazım ama nasıl
off cidden zor ya benimkilerin arasında 14 ay var ne çektim yaa 2 çocuklu bikişiye yardımcı şart vallaacaba ıkıncı çocuk ıcın erkenmı oldu dıyorum sımdıden zorlanmaya başladım bıle ben hamılelık stresı ıcındeyım sureklı yatmak dinlenmek ıstıyorum ama kızım bunu anlamıyor maalesef daha kucuk yanımdada ne annem ne de kayınvalıdem var esım de ısı geregı sureklı sehır dışında herseye tek basıma koşturuyorum
gaz bizde de vardı
3.aydan sonra geçti ama ben genede gezdim kar kış demedim
belki yapıylada alakalıdır sanmıyorumki kalabalık görmediginden olsun
mesela ben kalabalık bi ailede büyüdüm ama nefret ederim kalabalıktan
belki senin bebişinde yapı olarak kalabalıgı sevmiyor
bence zorlama zamana bırak
off cidden zor ya benimkilerin arasında 14 ay var ne çektim yaa 2 çocuklu bikişiye yardımcı şart valla
canım bilemiyorum yapısalmı acaba..... hiç aklıma gelmemişti açıkcası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?