13 aylık kızım elektrik süpürgesinden korkuyor..!

hulen

Hülya / MİRAY
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
2.486
3
41
kızımın elektrik süpürgesini çalıştırmamla ağlamaya başlaması bir oluyor. e ağlıyor diye de evi temizlememek de olmaz. kucağımda süpürmeye kalkıyorum olmuyor... süpürgeyi oyuncak gibi ortaya koyup oynasak olmuyor... e bırakacak birini her zaman nerde bulacam: ne yapacağımı bilemedim. var mi bi önerisi olan??? :26:

canim önce süpürgeyi calistirmadan oynatsan biraz araba gibi mesela evde falan dolanin once sen yap arkandano yapsin diye tesvik et belki ise yarar benim oglumda süpürgeyi görünca calistirayim diye agliyor ben süpürüyorum o arkadan süpürgeyle beni takip edip yardim ediyor:KK66:sende denesenmesela bi oyuncagini falanda koyabilirsin süpürgenin üstüne ve gezdiriyomus gibi yapip onun ilgisini cekebilirsin en azindan denemekte fayda vardir:KK71:

yaa benim kızım da korkuyoo sarılıyo bırakmıyoo benii 14 aylık iştee oda korkuyoo fönden mikser falan blendir ne bilem böyle şeyleri hep o yokken çalıtırıyorumm yaa gerçekten ne yapaçagız

benim oğlumda 13 aylık kadarken korkuyordu elektrik süpürgesi gibi yüksek ses çıkartan aletlerden. ben ilk once makineyi çalıstırıp oğlum kucağımda oturdum onunla, sakinleene kadar yanında duruyordum süpürge çalısıyordu.rahatladığını anlayınca kalkıp süpürmeye baslıyordum. bir süre süpürgeyi her kullandığımda aynı seyleri yaptım daha sonra alıstı. bu arada ev süpürürken şebekliklerde yaptım tabi onun güldürüp rahatlatabılmek için:KK66:

ben anne değilim malesef ama bir fikir olsun diye yazmak istedim bence bir süre süpürge işini eşiniz evde olduğu günlerde yapın eşiniz yarım saat kadar bebeği dışarı çıkarsın bir dolaşıp gelsinler sizde o sırada süpürge işini bitirmiş olursunuz zaten bir zaman sonra geçer korkusu

cevaplarınız için sağolun. süpürge ile oyunu denedim ama bi işe yaramadı. ses çıkarınca korkuyor işte.

eşim de yoğun calışıyor malesef: onu beklersem halim harap.
neyse zamana bırakmak en doğrusu galiba...

bilmiyorum derdinize çare olurmu..
benim oğlum da korkardı ilk zamanlar şimdi kendisi süpürmek içim deli oluyor..
ben elektrik süpürgesini koridora böyle orta yere koydum işim yokken yani..
hep orda duruyordu,gelip geçtikçe korkuyordu bazen bağırıyor ordan geçemiyordu
ama ben her defasında ;
bak bu süpürge bununla temizlik yapacaz felan diye sürekli anlattım ama hergün..
belki yüzlerce kez.
bu arada birde küçük şarjlı süpürgeler varya onlardan aldık 1 tane

sonra oğlumla oyunlar oynarken yerleri özellikle kirlettik yere bişeyler attık
aa bak yer pis olmuş hadi süpürelim felan diyorduk küçük süpürgeyle süpürüyor sonra o süpürgeyi oturduğumuz yerde yani oturma odasında öyle bir köşeye koyuyordum
hergün akşam oyundan sonra süpürüyoruk,sonra hadi birlikte yapalım felan demeye başladık
sonra hadi annecim bununşarjı bitmiş şarjını takalım felan demeye başladım
bir süre sonra küçük süpürgeyle idare ettik ve nihayet küçük süpürgeye alıştı
yerler kirlendiğinde kendisi istiyordu süpürgeyi..

bu arada o büyük elektrikli süpürge hala koridordaydı ve hergün her saniye görüyordu..
sonraları ara sıra eşim bu elektrik süpürgesini çalıştırıdı ve yerleri süpürürdü,
bende oğlumu kucağımda tutarak ona babasının ne yaptığını anlatır cesaret verirdim,
işte yerler kirlenmiş baba temizleyecek tertemiz olacak felan
sonra ara sıra süpürgeyi elletirdim bak bişey yok felan diye
hani kablosunu kendisi içine çeker ya süpürgelerin
onunla oynayarak toplardık böyle böyle devam etti.

şimdi oğlum ne zaman elektrik süpürgesini görse vuuuu diyor
yani elektrik süpürgesini taklit ediyor
ben süpürürken hemen gelip yanıma kendisi tutmak istiyor..

uzun oldu ama detaylıca anlatmaya çalıştım
bizde böyle gelişti durumlar
umarım en kısa zamanda sizde çözersiniz bu durumu

bilmiyorum derdinize çare olurmu..
benim oğlum da korkardı ilk zamanlar şimdi kendisi süpürmek içim deli oluyor..
ben elektrik süpürgesini koridora böyle orta yere koydum işim yokken yani..
hep orda duruyordu,gelip geçtikçe korkuyordu bazen bağırıyor ordan geçemiyordu
ama ben her defasında ;
bak bu süpürge bununla temizlik yapacaz felan diye sürekli anlattım ama hergün..
belki yüzlerce kez.
bu arada birde küçük şarjlı süpürgeler varya onlardan aldık 1 tane

sonra oğlumla oyunlar oynarken yerleri özellikle kirlettik yere bişeyler attık
aa bak yer pis olmuş hadi süpürelim felan diyorduk küçük süpürgeyle süpürüyor sonra o süpürgeyi oturduğumuz yerde yani oturma odasında öyle bir köşeye koyuyordum
hergün akşam oyundan sonra süpürüyoruk,sonra hadi birlikte yapalım felan demeye başladık
sonra hadi annecim bununşarjı bitmiş şarjını takalım felan demeye başladım
bir süre sonra küçük süpürgeyle idare ettik ve nihayet küçük süpürgeye alıştı
yerler kirlendiğinde kendisi istiyordu süpürgeyi..

bu arada o büyük elektrikli süpürge hala koridordaydı ve hergün her saniye görüyordu..
sonraları ara sıra eşim bu elektrik süpürgesini çalıştırıdı ve yerleri süpürürdü,
bende oğlumu kucağımda tutarak ona babasının ne yaptığını anlatır cesaret verirdim,
işte yerler kirlenmiş baba temizleyecek tertemiz olacak felan
sonra ara sıra süpürgeyi elletirdim bak bişey yok felan diye
hani kablosunu kendisi içine çeker ya süpürgelerin
onunla oynayarak toplardık böyle böyle devam etti.

şimdi oğlum ne zaman elektrik süpürgesini görse vuuuu diyor
yani elektrik süpürgesini taklit ediyor
ben süpürürken hemen gelip yanıma kendisi tutmak istiyor..

uzun oldu ama detaylıca anlatmaya çalıştım
bizde böyle gelişti durumlar
umarım en kısa zamanda sizde çözersiniz bu durumu

hımm vala sabrınıza hayran kaldım ama denemeye de değer.
umarım biz de bir an evvel bu korkumuzu yeneriz.

oğlumun bir yaşına girmesine günler kaldı ... Bizde aynı sizin yaşadıklarınızı yaşadık ve hala daha bazı zamanlarda yaşıyoruz.

Ben süpürge yapacağım zaman süpürgeyi önce çalıştırıyorum.Sesini duyunca irkiliyo,daha önceleri ağlamaya başlardı.Kucağıma alırdım.Annecim evimiz çok kirlenmiş,heryerimiz toz olmuş.temizlememiz lazım.sen beni izle ben evimizi tertemiz yapim tamammı derdim.Hem süpürgenin sesi hem benim konuşmalarım onu rahatlatırdı.Süpürgenin ona zarar vermeyeceğini anlardı.

Bende bi yandan süpürge yapar biyandan onunla konuşur ve güldürmeye çalışırdım.Tabi o hür dikkat süpürgede :) şuan daha iyi.belki sizde süpürgeyi çalıştırıp bebeğinizle konuşmayı deneyebilirsiniz

komşumuzun oğluda çok korkuyordu süpürgeden hatta çığlık çığlığa işkence ediyolar sanki kadın her süpürge açtığında bize bırakıyordu bayağ zorlandı ama sonunda alıştı

benim oglum da 6 7 aylikken cok korkuyorddu ama simdi elinden gelse ustune cikacak.. o kadar cok seviyor:KK34:

X