Bebek Beslenmesi 13,5 aylık kızım aniden emmeyi kesti?! yardım:((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemgnd

yaşama sebebim..fındığımm
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
384
14
66
Ankara
kızlar kızım dün başladı aslında ama bugun hic istemiyo dün biraz emmişti ama bugün iki bi emdi kendini çekti yüzüme baktı mememe iki kere bi vurdu ve kalktı kucagımdan..niye oldu anlamadım..13,5 aydır emiyodu hep istekliydi ama noolduysa dünden beri itiraz ediyo..bide bugun mastit oldum dün tam emmedi diye mi niyeyse anlamadım..memeyi böylemi bırakıyolar(( kızacak belki az emzirebilen arkadaşlarım ama kızmayın nolur çok kötüyüm..o hazır heralde buna da ben değilimbenim kızla aramız bi emerken anne kız gibi..o da biterse ben bittim 43:

allahallah tuhafıma gitti valla koca kız olmuş emmese ne olur. ilk 6 ay bağışıklık için çok önemli. ondan sonra emzireniz sadece bebeğinizin karnını doyurmak için. ilk okula gidene kadar emzirmeyin :78:

şu anda sürekli ağlıyor emerek uyurdu ve uyuyamıyor..biliyorum ilk 6 ay çok önemli..malesef çalıştığım için benimle arası hiç yok kızımın yakın olduğumuz tek zaman beni emdigi zaman..tecrübeli arkadaşlardan yardım istedim sadece..emmeyi bırakınca böylemi yapıyolar yoksa bu bikaç günlük bişeymidir dönemmidir diye..hedefim ilkokul değil..

demekki göğsündeki iltihap çocuğun tiksinmesine neden olmuş canım..olsun üzülme bu kadarda emzirmişsin ya.biraz sabırlı olman lazım.bebeğin içinde senin içinde bir kaç gün zor geçecek eminim ama mecburen alışacak.biberonla süt versen içmezmi acaba..anne sütü alan bebekler süte çabuk alışmıyolar sanırım ama süte biraz su karıştır içerse her gün suyu biraz azalt sütü çoğalt böyle böyle alışır belki bana doktor önermişti.ben alıştıramadım inek sütüne.benim oğlumda hala emiyor.seni çok iyi anlıyorum üzülüyorsun ama sabırlı ol canım.inşallah bir an önce ikinizde bu duruma alışırsınız..

allahallah tuhafıma gitti valla koca kız olmuş emmese ne olur. ilk 6 ay bağışıklık için çok önemli. ondan sonra emzireniz sadece bebeğinizin karnını doyurmak için. ilk okula gidene kadar emzirmeyin :78:

koca kız dediğiniz daha 13 aylık bi bebek.ilk 6ay en önemli olduğu dönem.ama iki yaşına kadar da hem anneyle arasındaki bağ için hem de ileriki yaşlardaki organ koruyuculuğu için devam edilmesi gereken bi durum bence ve uzmanlarca...merak ettim bebeğiniz var mı ne kadar emzirdiniz acaba?

canım büyük ihtimal kızmış yada tiksinmiş olabilir.ısrar etmeden arada bir dene istersen olmazsa da zaten emmiş baya bi süre.bebeğinide kendinide üzme...

bittimi şimdi emzirme işi sütü asla içmiyor sulu suzuz pekmezli..mamayıda öyle..hiç vermedim mama zaten sadece ilk zamanlar bikaç kere denemiştik doymuyomu yetmiyomu diye..süte nasıl alışacak..niye oldu..umarım kolay atlatabiliriz bu dönemi..kızım memeye çok düşkün-dü- nasıl keseriz zorlanırmıyız acaba 2 yaş dolaylarında diye düşünüyodum da bu çok ani oldu şükürler olsun ki bu zamana kadar geldik..aslında sevinmem gerek dimi..arada bi bağ gibiydi benim için emzirmek..o kopacak gibi geliyo şimdide..ondan galiba çok üzülmem..neyse bu güne şükür..teşekkürler yinede..

evet emzirmek anneyle bebek arasında muhteşem bir bağ bunun tarifi yok gerçekten..ama bu kadar üzülme hiç emziremeyenler var onlar napsın.bebeğin emmeyi bıraktı diye aranızda ki bağ kopmaz merak etme sen onun annesisin her zaman seni çok sevecek sana sadece bu dönem sabırlı olmak düşüyo çünkü biraz sabrını zorlıycak bebeşin..acaba bu iltihap için bir ilaç felan kullanıyormusun doktora gittinmi canım merak ettim iltihap geçince belki tekrar emer..

evet gittim bugun..mastit..bi kere daha olmustu zaten kızarıklık ve ağrıyı hissedince bildim zaten ne olduğunu..augmentin e başladım..o mastitin geçmesi içinde beni emmesi gerekiyodu pompa işini çok beceremiyorum süt kesilmezmi emmeyince beni? belki yeniden emer..zor dönemler yaşamıştım..lohusa depresyonu.. ve belki de o kötü dönem yüzünden kızım pek pas vermez bana..bide işe başlayınca iyice kötüleşti aramız..bu yüzden emzirmek bambaşka bişey benim için..umarım geri başlarız.. ve evet haklısın bide hiç emziremeyenler var ( belkide sevinebileceğim tek nokta bu güne kadar gelmiş olmak..

demin sağdım mecburen 50cc çıktı çıkmadı..umarım geçince geri döner kızım bana

Allah yardımcın olsun arkadaşım, inşaAllah yeniden emmeye başlar bebiş, benimki 5 aylık, bir ara biberona alıştığından dolayı memeye küser oldu, çok kötüydü o dönem seni anlayabiliyorum. Rabbim feraha çıkarsın.

yok hayatım başlayacak gibi görünmüyo emzirme pozisyonuna bile tahammülü yook benim kız zaten kendi kararlarını kendi veriyo emiziğide durduk yere kendi kendine bırakmıştı

seni iyi anlıyorum tatlım hemen hemen aynı aylarda kızlarımız,benim kızımda çokdüşkün memeye 2 yaşına kadarda emziricem kısmet olursa.tamamen katılıyorum sana emzirmek bambaşka,ama şükret,bukadar emmiş,bence iltihapdandolayı bıraktı ve iltihap geçince emmeye devam edicek,ayrıca süt hemen kesilmiyo,1 hafta bile emmese sonra tekrar emince eski randmanında devamediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…