12 kişilik yemek takımı alsam mı almasam mı?

pisipisipisi

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
160
0
316
İstanbul
selam kızlar:)
öncelikle başlığı görünce "aaa bu kızın hiç mi 12 kişilik yemek takımı yok" deyip
kayınvalide edasına bürünenler hemen itiraf etsin:))

aslında bendeki tabakları toplasak sanırım ordu olmasa da tabur doyar
zaman içinde önceki aldığımı unutup durmadan almışım da almışım.

asıl danışmak istediğim şu:
benim kütahya porselenden fi tarihte aldığım bir yemek takımı var
fakat geçen gün çeyizimi taşırken baktığımda "ben hangi ruh haliyle beğenmişim bunu" dedim.
o derece yani:))

şimdi yeni bir takım yerine alsam mı diye düşünüyorum
eski 12 kişilik takımı da günlük yaparım dedim.

fakat öyle yapınca da şu sorun ortaya çıkıyor
ben kaya&maya serisinden boy boy tabaklar aldım
porland armelle serisinden masa örtüsü runner,
amerikan servis ve peçeteleriyle birlikte süper bir takım yaptım

yine porlanddan şu an kullandığım ve kullanmaya devam edeceğim günlük tabaklarım da var
6 kişilik hiç kullanmadığım bir takım da duruyor dolapta
zaten bir kahvaltı takımım da var ayrıca
biliyorum ki yeni takım alırsam eskisinin yüzüne bakmam dolap bekçilerinin nüfusu artar.

böyle düşününce de acaba almasam mı diyorum?
ama bendeki takımı da hiç beğenmiyorum
ya da şimdi kirada oturuyorum kendi evimi alınca alırım onu mu desem?

onu mu desem bunu desem?
bi'akıl verin bana
acep ne etsem?

şiir yazdım

çok tatlı yorumlamışsınız.

keşke aldıklarınızın resmini çekip bir klasör olustursaydınız.
bir sürü tabak almışsınız
fakat fi tarihinden kalanları annene verip kendine yeni şık bir takım almanı tavsiye ederim.
inan misafirlerine sunarken severek ve özenerek yapmanı etkiliyor.

haklısın.
klasör oluşturmalıydım.
ama elimde fazla foto yok o yüzden ancak porland kaya&maya ve armelle serilerini ekleyebilirim.
Eki Görüntüle 744565

çkb takımım da bu

Eki Görüntüle 744603

bu da günlük takımım

diğer tabakların deseni için engin hayal gücünüzü kullanmanızı istiyorum kızlar

Eklentiler

• $armelletereyağlık.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 104
  • $armellebüyükkase.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleme:
ben senin durumunda olsaydım şöyle yapardım kardeşimi kandırır ona verirdim o bana yenisini alırdı kardeşin var mı yok mu bilmiyorum ikinci bir ihtimalle satmayı düşünürdüm son ihtimallede anneme verirdim anneler beğenmemezlik yapmazlar yada çok pahalıya almadıysan sevdiğin bi insana hediye edebilirsin benim verebilcek öyle bir sevdiğim insan var kahvaltı takımımı ilerde hiçç hiçç beğenmezsem ona verebilirim mesela ama o yemek takımı gitmeden kesinlikle alma gerçekten çok gözünü yorar rahatsız olursun annene ver ve yenisini al sen

Canım eger maddi konuda sorun yapmıyorsan kızların dedigini yap annene ver yeni takım al ama çokta gerek yok bence ne kadar güzel günlük takımlarında var çeşit çeşit kullanırsın hem içine o güzel yemeklerini koyunca sofranda süslenir

canim bence hic alma tekrar kutahya porselen yemek takimini tahmin edebiliyorum beyaz incililerden mi ? :) ben de bu agustosta evlencem diye yeni bi yemek takimi almistim fakat yurtdisinda oturcagimiz icin goturemicem 3 sene sonra donecegim zaman begenmeyebilirim diye onu gunluk yapcam :) sen de bence evlen biraz eskit daha sonra alirsin bi suru sey saymissin koycak yer bulamazsin :)

ekledigin tabaklar cok seker.
kaya maya serisi bende de var pasta tabagı olarak kullanıyorum .

dediğim gibi bence annenize verin kendinize yeni alın

sanırım anneciğim beni "bu kız çok durmaz 19 yaşında gelin olur" diye düşünüp 18'imde aldırmıştı o takımı:))))

kenarları yeşil renk allı güllü bir model hem de ben seçmiştim desenini inanamıyorum kendime:))))

almak istediğim yemek takımı bu

çok sevdiğimden değil ama fiyatı uygun olduğundan beğendim aslında. düğüne az kaldı bende de paralar suyunu çekmek üzere

Aa benimkine benziyo kare takimlar cok sk markasi ne cok mu pahali madem cok sevdin icinde kalmasin :)

valla çeyizime dair öyle reformlar yaptım ki bunu da anneme kakalamaya kalkarsam kadıncağız bu sefer beni kesin oyar:18:
şu çeyiz işi ne garip
olsa bir dert olmasa bir dert
ama kızım olunca ona hiç mi hiç çeyiz almayacağıma dair kendime söz veriyorum

kütahya porselenden aldım kızlar
648 tl
ergun paşabahçeden
kırık tabak vardı kargoda
telefonla bildirdim sorun çıkarmadan hemen gönderdiler eksik parçayı
tavsiye ederim

tatlım senin tabaklar taburu doyurursa benimkiler alay doyurur pek bir farkımız yok bence

fazla tabak göz çıkarmaz bence ne güzel renkli renkli kullanırsın, misler gibi ışıl ışıl sofralar hazırlarsın kocişine ve misafirlerine

tek tavsiyem evlenirken genişşşşşş bir mutfağı olan ev alman yoksa yerleştiremediğin tabaklarla evde sirtaki oynarsınız

kütahya porselen çeyiz işlerinde yardımcı oluyor bu takımı değiştirip fark vererek yenisini alamayı teklif et bir çok arkadaşım eski aldıklarını bu yöntemle değiştirdi. hangi mağazadan aldığın farketmiyor.önce mail at, merkeze gitsin derdin. değişimi onaylarlarsa en yakın kütahya porselen mağazasından değişim yaparsın.

bencede kalmasın içinde al bi takım daha sen begenmedınn damatta begenmezz simdii garantıye al kendınııı :)

Bir ceyiz gurusu olaraktan sana verebilecegim tavsiyeler sunlar olabilir...

1. Yeni tabak takimi alma, birak onlar dursun... Gunluk kullanim ve samimi arkadaslarin geldigi zaman (ozel misafir agirlamayacagin zamanlarda) kullanirsin. Senin de bir farkin olsun, ozel takim olarak Kaya&Maya cikartirsin - ne orijinalmis bu gelin - tepkilerini alirsin...
  2. Takimi annene verebilirsin ve yerine begendigin takimi alirsin... Bu da bir secenek... Eger annenin tabak takimina ihtiyacin varsa hic dusunmeden ver. Cunku annene devamli yemege gideceksin, damatta seninle birlikte gidecek, yeri gelecek kv+kp yemege annenlere gidecek. Biz kizlar bazen bu noktayi unutuyoruz, kendi ceyizimizi toparlarken, artik nasilsa ciktik bu evden mantigi aliyor biraz (beni almisti yalan degil). Ben annemin evinden ayrilmadan once ona 12 kisilik bir tabak takimi aldim, simdi iyi ki almisim diyorum. Yilbasinda da kasik catal bicak takimi almak istiyorum kismet olursa. Bir o eksigi kaldi kadincagizin simdilik. Ceyiz ve boyle ivir zivir mutfak esyalarini cok sevdigim icin, bardak takimlari vs. zaten almistim... Simdi guzel guzel kullaniyor iste..
  3. En son tavsiyem, elindeki fazla takimi tutma, onlari yerlestirmekten icine fenalik gelecektir... Benim kahvalti takimim + gunluk takimim + misafir takimim var. Simdi diyorum keske kahvalti takimi almasaymisim, hic gerek yokmus. Senin de ayni sekilde Kaya&Maya + 6 kisilik bir takimin mevcut + bu begenmedigin kutahyalar + porlanddan bir takim + kahvalti takimi... Bence fazlasiyla tabak takimlarin mevcut. O yuzden yeni bir tabak takimi almaktansa, birak bunlari annende kalsin, eger koyabilecek yeri varsa, dursun onda.. Eger bir ihtiyac dogarsa yine ondan alirsin tabaklarini... Ya da hic olmadi ver bir ihtiyac sahibine... Bu da bir secenek...

Her ne yonde karar verirsen ver, insallah en kullanisli ve en rahat edecegin sekilde olacaktir. Ama bence ekstra masrafa girmene gerek yok, yeni tabak alma durumunu daha sonra da halledersin... Her yil daha farkli ve guzel modeller cikiyor zaten, yeterki elinde paran olsun...

Son düzenleme:
teşekkür ederim yorumlarınıza fakat artık çok geç takımı aldım çünkü:)
yakında sirtakiye beklerim:)))))

Ne diyelim hayirli ugurlu olsun insallah... Bosver icinde kalacagina, kullanirsin ilerde... SIKILDIKCA bir birini bir digerini cikartirsin nolacak...
Ama illa ben sirtaki yapacagim diyorsan ona da geliriz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…