11 yaş sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ilgisiz anne baba figürü deyince direk aklıma sevgi açlığı geliyor. Çocuk bunu tatmin etmek istiyor büyük ihtimalle.
Peki karşısındaki kaç yaşında? (Onun yaşi ne kadar büyükse bu iş o kadar can sıkıcı olur)
11 yaş al karşına konuş yaşi degil bence. Daha Çocuk zamanını geçireceği bir uğraş bulmalısınız. Cocuk boşluktan arayışa gecmis

Ilgisiz anne baba figürü deyince direk aklıma sevgi açlığı geliyor. Çocuk bunu tatmin etmek istiyor büyük ihtimalle.
Peki karşısındaki kaç yaşında? (Onun yaşi ne kadar büyükse bu iş o kadar can sıkıcı olur)
11 yaş al karşına konuş yaşi degil bence. Daha Çocuk zamanını geçireceği bir uğraş bulmalısınız. Cocuk boşluktan arayışa gecmis
Çocugun yaşını tespit edemedim yüzü 10lu yaşlar davranışlar 18 gibi bilemiyorum yani canları sıkılmış büyük gibi davranmak istemişler ama bizim kizin kafası daha çok küçük daha geçen ay oyuncak bebek aldık

sizi ilgilendirmediğini düşünüyorum bu konuyla çok içli dışlı olursanız ailenin tepkisini de alabilirsiniz

Bir de söylemeden geçemeyeceğim bence kıza asıl sosyal medyayı nasıl kullanmalı, çevrimiçi güvenliğini nasıl sağlamalı, bir sorun yaşarsa çekinmeden ailesiyle her zaman iletişime geçmesi gerektiğini, mahremiyet eğitimini filan anlatın özellikle. Karşı cinse dikkat et tarzı bir konuşmayı doğru bulmuyorum ben. Duyduğumuz, öğretildiğimiz her şey ilerde ilişkilere bakış açımızı etkiliyor çünkü. Artık ergenlik yaşı bayağı düştü. Bu tarz karşı cinsi tanıma hareketlerini masum buluyorum ben. Bu engellenebilen bir şey değil. İnternetten engellersiniz telefondan görüşür telefondan engellersiniz okulda görüşür ama görüşür yani illa ki biriyle. Son olarak bu zamanda çocuklar biraz fazla cesur, sizi eklemesi beni çok şaşırtmadı. Ben eğitimin her kademesinde çalıştım. İnternette ekleyenler, gece 11'de kalp atanlar, canı isteyince görüntülü arayanlar neler neler var yani adı üstünde çocuk. :KK22:

Bir de söylemeden geçemeyeceğim bence kıza asıl sosyal medyayı nasıl kullanmalı, çevrimiçi güvenliğini nasıl sağlamalı, bir sorun yaşarsa çekinmeden ailesiyle her zaman iletişime geçmesi gerektiğini, mahremiyet eğitimini filan anlatın özellikle. Karşı cinse dikkat et tarzı bir konuşmayı doğru bulmuyorum ben. Duyduğumuz, öğretildiğimiz her şey ilerde ilişkilere bakış açımızı etkiliyor çünkü. Artık ergenlik yaşı bayağı düştü. Bu tarz karşı cinsi tanıma hareketlerini masum buluyorum ben. Bu engellenebilen bir şey değil. İnternetten engellersiniz telefondan görüşür telefondan engellersiniz okulda görüşür ama görüşür yani illa ki biriyle. Son olarak bu zamanda çocuklar biraz fazla cesur, sizi eklemesi beni çok şaşırtmadı. Ben eğitimin her kademesinde çalıştım. İnternette ekleyenler, gece 11'de kalp atanlar, canı isteyince görüntülü arayanlar neler neler var yani adı üstünde çocuk. :KK22:
Haklısınız, fazlasıysa.

Işte büyütmeyelim çocuk felan diye düşündük ama ısrarla devam ediyorlar daha bu sabah oldu bu takıp olayı ondan biraz telâşlandım ben

Mesele işi büyütmek değil. Bunlar ebeveyni ilgilendiren konular. Çocuğu bu konuda eğitmek koruyup kollamak onların esas görevi. Abinin değil.

ben sizin bu konunun neden bu kadar içinde olduğunuzu bire bir mudahalede bulunma durumuna geldiginizi çozemedim.
sizi ilgilendiren pek bir durum yok.
en fazla abisiyle arkadan ne yapmasi gerektigi hakkinda konusup fikir yurutebilirsiniz.

Sevgilisi dediginiz kişi büyük olsaydi olaya el koyun derdim ama o da cocuk gelir geçer bi durum tabiki kontrol altında olması gerekir...Ama sizin müdahele etmeniz gerekmez annesi babası var siz tepki alabilirsiniz karışırsaniź

Mesele işi büyütmek değil. Bunlar ebeveyni ilgilendiren konular. Çocuğu bu konuda eğitmek koruyup kollamak onların esas görevi. Abinin değil.
Herkes üzerine düşeni yapsa zaten şuan Böyle bir sorunumuz olmazdı. Ama bazen kelimeler anlamsız kalıyor, abi defalarca anne ve babası ile konuştu. Yardımcı olun şöyle yapın böyle yapın ama nato kafa nato mermer dedikleri isteklerini alıyoruz ac açık bırakmıyoruz biz iyi bir anne bavayız daha ne yapabiliriz ki tablosu var.

annesi kalksa size sanane ya benim cocugumun naptigindan dese verecek cevap bulamazsıniz.
ilgisizlermis evet ama sizin yerinizde olsam birebir mudahalede bulunmam.

Anne ve baba elbette var ama tavır olarak yoklar yani ders konusunda bile bi otoriteleri yok. Yardımcı olacakları bir konuda yok kuşak farkıda oldukça fazla. Bir ara kirpik yolma durumu vardı ilgi eksikliğinden şimdi geçti gibi .
Çocuğun davranışlarının sebebi belli oldu :KK43:
Üzüldüm çocuğa :KK43:

Şu ayrıntıların konuyla ilgisini çözemedim.
Diğer meseleyede siz karışmayın. Ailesi ilgisiz madem bırakın abisi çözsün.
Abisine aşık olduğu için konu abisinde mi kalsın. Abisine olan düşkünlüğünün benim acımdan rahatsızlık uyandıracak kadar çok olduğunu belirttim. Normal bir abi kardeş sevgisinden fazlası daha doğrusu abi sevgisinden fazlası.

Amann 11 yasindaymis zaten abartmamak lazim 1 ay sonra ayrilirlar,küsüşürler. Zaten yaz dönemi okul falan yok. Cocuga baskı yapmak isleri daha kötü yapar. Kendi haline bırakın. Sevgilisi de 10 yaşındaymış. O yaşta bir cocuga neden sevgilin var derslerin düşmüş demek isleri daha kötü hale getirir. Siz baskilasaniz da o kendi bilsigini gizli gizli yapacak karismamak uzaktan gözlemlemek daha iyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X