11 yaş sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kazandibi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2019
1.011
1.442
Merhabalar, benim 11 yasında bir görümce adayım var o 4 yaşındaydı biz tanistigimizda bayadır iç içeyiz yani. Abisine inanılmaz aşık büyüdükçe biraz duruldu, bu durum zaman zaman beni sınır ederdi fakat hiçbir sey yapamazdim zaten neden yapayim ki neyse konumuz bu değil.
Şimdi bu kardeşimizin bir sevgilisi olduğunu tespit ettik, derslerinin durumunun hiç iç acıcı olmadığını berbat durumda salmış her şeyi corona surecininde etkisi var tabi. Neyse biz bunu konuştuk abisi ve ben ne yapabiliriz diye ben açıkçası konuşmasını istemedim konu ile ilgili cunki inanılmaz sert davrandı dedim ki kızı kendimizden uzaklaştırıp daha çok oğlana itmeyelim. Üç beş kere sakinlestirdim öyle bir ders çalışma programı yaptı ki kiza göz açtırmıyor ister istemez çocuktan uzaklaşır diye düşündük. Bir süre dediğimiz gibi oldu sevgili konusunu hiç açmadan dersleri ile baskılaydık uzaklastirdik ya da öyle sandık.
Bugün sevgilisi o on küsur yaşlarında olduğunu düşündüğümüz küçücük çocuk bana istek atmış. Neden niçin bilmiyorum.
Ben de diyorum ki görümcemi alayim bir gezelim bana açılırsa açılır açılmazsa alttan subliminal vereyim işte henüz erken gibilerinden. Bi taraftanda diyorum karışma kötü sen olursun bırak abisi ile halletsin. Bi yandan da kıyamıyorum. Arada kaldım anlayacağınız sizce insanlık yapıp konuşmalı miyim yoksa beni alakadar etmez mi demeliyim. Abisine elbetteki benden daha düşkün o kötü bile söylese ona karşı toleranslı abisine mi bıraksam hiç bilemiyorum. Aklınıza ihtiyacım var.

11 yaşındaki çocuğa görümce adayı demek 🤦🏻‍♀️Anası babası yok mu bı çocuğun sizi hiç ilgilendirmez size ne yani. Yaş itibariyle ergenlik dönemi normal böyle hisler eğer yaşıtı biriyse çocuk çok üstüne düşmesin ailesi ters teper. Siz hiç müdahil olmayın dış kapının mandalı konumundasınız çünkü.

Ufacık çocuklar daha ya bukadar abartmaya gerek yok bence. Üniversite sınavına hazırlansa ozaman dersleri boşlasa tamamda şuan çoğu çocuk korona yüzünden dersleri boşladı zaten. Siz üstüne gittikçe daha çok inatlaşır biraz rahat bırakın bnce

Açıkcası ben pek ilgilenmezdim.
Sonuç olarak annesi var babası var
Yok mu ya da ?
11 yas flört etmek için çok küçük değil. Beğendiği Kişiler olabilir.
Ama sevgiliden kastınız ne ?
Abisine çok aşırı düşkünse bir yerde sevgi ve ilgi eksikliği olabilir
Anne ve baba elbette var ama tavır olarak yoklar yani ders konusunda bile bi otoriteleri yok. Yardımcı olacakları bir konuda yok kuşak farkıda oldukça fazla. Bir ara kirpik yolma durumu vardı ilgi eksikliğinden şimdi geçti gibi .

11 yaşındaki kızın sevgilisi olmasına mı şaşırayım, sizin anne babası gibi bu olayı ciddiye almanıza mı. Bıraksanız ailesi annesi babası ilgilense? Yeri geliyor kişi kendi kardeşlerine açılamazken size neden açılsın? Benim tavsiyem en başta şudur fazla yüz göz olmayın. Annesi çıkar 2 tane yapıştırır tokadı kız ses etmez sen bi öğüt verirsin kıyamet kopar. Bence bu durum abiyide ilgilendirmez. En sağlıklısı anne ve babasının tutumu. Bunu bir eş, bir gelin, bir kız evladı, bir abisi olan kişi olarak söylüyorum :)

11 yaşında sevgili mi? Oha biz çizgi film izleyip cips yerdik ya. Bence empati yeteneği yüksek olan biri karşısına alıp konusmali. Cocuk daha o
Evet çocuk olduğu için birinin yararlanmasını istemiyorum henüz iyi ve kötüyü ayırt edebilecek bir mekanizması yok bu yüzden çocuk deyip geçemiyorum bilmiyorum çok arada kaldım

11 yaşındaki kızın sevgilisi olmasına mı şaşırayım, sizin anne babası gibi bu olayı ciddiye almanıza mı. Bıraksanız ailesi annesi babası ilgilense? Yeri geliyor kişi kendi kardeşlerine açılamazken size neden açılsın? Benim tavsiyem en başta şudur fazla yüz göz olmayın. Annesi çıkar 2 tane yapıştırır tokadı kız ses etmez sen bi öğüt verirsin kıyamet kopar. Bence bu durum abiyide ilgilendirmez. En sağlıklısı anne ve babasının tutumu. Bunu bir eş, bir gelin, bir kız evladı, bir abisi olan kişi olarak söylüyorum :)
Totalde bakıldığında çok haklısınız. Ama bu durumu yönetebilecek bir anne ve baba figürü yok. Bu nedenle bu tarz konuların hepsi abinin üzerinde abiyi ben sakinlestiriyorum gel öyle yapma şöyle yapalım felan gibi ama şuan sabri kalmadı ve acaba dedim bende mi dokunuş yapsam yoksa hiç karışmasam mi bilmiyorum işte kararsızım

Anne ve baba elbette var ama tavır olarak yoklar yani ders konusunda bile bi otoriteleri yok. Yardımcı olacakları bir konuda yok kuşak farkıda oldukça fazla. Bir ara kirpik yolma durumu vardı ilgi eksikliğinden şimdi geçti gibi .
Ayy onu ben de yapıyordum ilgi eksikliğindenmiymiş o

Ortaokula ve ergenliğe geçtikten sonra çocuklarda bu tür arkadaşlıklara karşı ilgi duymaları normal. Artık büyüyorlar, bu tür olayları tepki vermeden kabul görmek lazım. Tabi derslerini etkilememesi şartıyla. Yoksa psikolojik gelişim olarak farklı etkilenebilir. Onlar sevgili gibi görebilir ama sevgilicilik adı

Sevgili mi? 10 yaşında bi oğlan çocuğuyla el ele tutuşup cafelere gitmiyorlardır. Tedbirlik nasıl bir durum olabilir?

Dinleyin, arkadaş olun kızla sadece. Kızıp kısıtlayıp, olayı onun gözünde daha önemli bir hale taşımayın,
Telefondan kontrol edemiyoruz neler yaptıklarına keşke kafeye gitseler örneğin fotoğraf istese oğlan kişisi kizimizda yollasa ne olur sonu. Bilmiyorum cok mu abartili dusunuyorum ama ciddi ciddi cocuk dusunceler cok zayif yaptigi islerin sorumlulugunu alabilecek durumda da degil bu nedenle endiseleniyoruz

Totalde bakıldığında çok haklısınız. Ama bu durumu yönetebilecek bir anne ve baba figürü yok. Bu nedenle bu tarz konuların hepsi abinin üzerinde abiyi ben sakinlestiriyorum gel öyle yapma şöyle yapalım felan gibi ama şuan sabri kalmadı ve acaba dedim bende mi dokunuş yapsam yoksa hiç karışmasam mi bilmiyorum işte kararsızım
Hadi ya. Anne baba pasif desenize.. Bunuda hiç anlamam neden yıkıyorsun sorumluluğu öbür çocuğa. Abiside kendi hayatına baksın dimi.. O zaman bi müdahalede bulunacağınız zaman, bu bi tavsiye, bi adım olabilir, mutlaka sevgilinize haber verip yapın ay ondan sonra el kızı işte derler. Bide üstüne ne kadar düşerseniz o kadar ısrarcı olur, birde ilgi sanır bunu sizden ve üsteler. Şu virüs biraz nefes aldırınca bi etkinliğe katılsın derim kafasını dağıtsın. Ay burdan süreci yazın çatlarım 😂 seni küçük sıkıntılı görümce 😂

11 yaşında yaa ne olacak ki? Diyemeyenlerdenim ben
Herşeyin yaşı düştü her hataya düşebiliyorlar artık
Ben olsam kendim karışmazdım ama abisine ailesine bırakırdım durumu
Hiçbir şey yapılmasa bile birşeyler yapılması gerek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X