11 Yanda kzma ada.......

Bence de yaptırın derim yanlız bazı ağda salonları var bence oraya götürün ama hijyeninden ve güveninirliğinden kesinlikle emin olduğunuz bir yerde.Siz evde yaparsanız bayağı bir gürültü oluyor.Sonra da piyasa da satılan yine emin olduğunuz bir markanın azaltan kremlerinden kullanın derim.Tabiki o yaşa uygunsa .Şu ergenlik bitse çok mutlu olacağım.Birde anneler çocuklarına başkasının kusurları ile alay etmemyi sık sık hatırlatsınlar çocuklar hele bu yaşta çok acımasız oluyorlar.Sağlıkla,huzurla büyüsün yavrularımız inşallah.

Ablacım bence aldır derim.Kızın şimdi nasıl mutsuzdur.Senden anne kaşımı aldır demiyo ki kız.
Demek ki çok rahatsız olmuş ki dile getirmiş.Sende söylüyosun yeni yeni kısa kollu giydirmeye başladım diye.psikolojisini düşün.

kizlar biliyom size sacma gelebilir ama artik dayanamiyom kizimin israrina.
Kollarina ve bacaklarinda cok tüy var.Kollarindakini sararttim,ama tüyler cok uzun oldugu icin ve pesinden tekrar siyah tüy ciktigi icin pek hosnut degil kizim.
Saratici kremi de haberi sürmek istemiyorum.
Son günlerde agda yapmami istiyor ve cok israr ediyor.Bende ergenlik cagindan önce bu tarz seyleri yapmak istemiyorum,ne bileyim korkuyorum iste,ilerisi icin zararli olur diye.
Lütfen kizlar önerilerinizi bekliyorum......

sedefçim, gelen cevapları okuyamadım açıkçası... çoğunluk ne düşünüyor bilmem ama :)
bence hemen bu sorunu çözmelisin.
kızın, 11 yaşında bir genç çocuk.
psikolojisini hayal ettim şimdi..
görümcemin kızı var, 9 yaşında henüz. aynı şekilde tüy problemi var. ve şu anda kısa kollu giymek istemiyor.. etek-şort giymiyor çocuk inatla. çünkü rahatsız durumdan. görümcem de ikna etmeye çalışıyor onu, ''kızım onlar normal, sen daha küçüksün, büyüdükçe azalacak onlar.... ''' falan diyor.
ama nafile.
yavrucuk bana gelse şimdi, okullar da kapandı.. 2 saatte götürüp ağdacıya hallederim sorunu. eminim yani :)

ikna yöntemi etkisiz olacaktır bence.
ve o çocuk, içine kapanacaktır.
sakın üzme kızını, hemen çöz problemi. kendin yapma.. uzmanına yaptır.

bencede yaptir canim yha..
benimde sorunum wardi cocukken benlede alay ederlerdi ..
dudagim ustunde tuyler wardi baya belirgin cok dalga gecerlerdi ama ben okadar cok takmazdim ama iste sinirlenirdim.. ya$im ozamanlar 14- 15 di ... simdi dusunuorumda keske onceden aldirsaydim.. zemuszemus

ya hadi siz almadınız diyelim cocukcagız rahatsız demek ki tüylerden
gitti jilet filan sürdü allah korusun keser bir yerini
11 14 fark yok bence cocuk rahatsızsa şimdiden alın

şimdiki cocuklar erken ergenleşiyor ve görüntüyü bizden fazla önemsiyorlar benim yegenim 7. sınıfta oda cok rahatsızdı aldırdık kuaföre

Sonuçta kızınız anne makyaj yapacağım, kaşımı aldıracağım demiyor ki temizlenmek istiyor kendini huzurlu hissetmek istiyor.

Kollarında da fazlaca tüy çıktığını söylemişsiniz doktora gidip test filan yaptırsanız iyi olur aslında en azından hormonal olarak bir anormallik var mı yok mu onu öğrenmiş olursunuz.

Ay kendi annem geldi aklıma ...:delphin:

Bende tüylerimden rahatsız oluyordum kaç yaşında ilk aldım hatırlamıyorum valla 12 ya vardır ya yoktur...:1rolleyes:

Annem alma onları dökülür dökülür diyordu.. nasıl dökülecekseee-tatlicadiarzu-

ıyiki annemi dinlememişim hiç pişman değilim ;-))))

benim çocuğum yok ama bende aldırmanızı
öneririm pisikolojisi daha fazla bozulmadan o nasıl istiyorsa öyle olsun
dünyaya bir kere geliyoruz üzülmesin
hem karşı çıkarsanız jilet makas türü şeyler kullanabilir o pisikolojiylee
kendimden biliyorum ben kücükken tüy problemim olmamasına rağmen annemden banada ağda yapmasını isterdim o yapmayınca bende makasla kesmeyi deniyordum çocukluk işte
birde ilk aldığınızdan itibaren tüy azaltıcı krem vs kullanmanızı öneririm
yada karınca yağıı belki erken başlanırsa güzel sonuçlar alınabilir bu ürünlerden...

şimdiki çocuklar çok çabuk gelişiyor.gerçekten rahatsız ediciyse bence de yaptırın ama sir ağda ve hijyenik bir ortamda olmak şartıyla.ağdadan sonra tüy azaltıcı bir yöntemde uygularsınız.kızınızın bu konuda sizden yardım istemesi çok hoş bence

Bence çocuğunuzla bu durumu yumuşak bir dille konuşun. Çünkü daha önce bahsedildiği gibi o yaştaki bir kız bu durumdan çok olumsuz etkilenebilir. Onun yerine kendinizi koymaya çalışmayın anlayamazsınız çünkü. Ergenlik psikolojisinde aileden uzaklaşma durumu her şekilde kendini gösterebilir. O, tüyleri yüzünden okul ortamında arkadaşları tarafından alay edilip, küçük düşürülürken, sizin de o bölgedeki tüyleri almama konusundaki fikriniz onu bulunduğu ortamdan uzaklaşmaya zorlayacaktır. Basit bir konu gibi görünebilir ancak ergen psikolojisi çok değişik bir durumdur. Kendini karşı cinse beğendirme gibi durumlar bu dönemde kendini gösterir. Dolayısıyla o da, bir erkek arkadaş edinme eğilimindeyken böyle bir durum onu gereğinden fazla üzecektir. Sizden ricam, onun bu isteğini eğer reddedecekseniz, sert bir dille yapmamanız. Durumu olumsuz cümlelerle değil, olumlu cümlelerle ifade etmelisiniz. Ancak bu yaşta ağda yapmanızın ona bir sakıncası olacağını düşünmüyorum aksine ileride faydasını da görecektir.

canım rajatsız oluyorsa aldır yd sen all
sonuçta o yaştki kız jiletlede alabilir

dikkat edelimm

bende 11 yasinda basladim almaya ve hic bir zararini gormedim gerci ben hic agda kullanmadim
veet krem kullaniyorum genellikle ya da epilator ama cogu zaman jilet.yalniz bazi arkadaslar jiletle almasin demis alinca ne oluyor ki?

Selam, benimde 10 yasimda bir kiz var kardesim var ve oda cok tüylü..oda okulda cok utaniyordu, cok tüy vardi diye kisa giyenemiyordu..onunda arkadaslari alay gecmisler okulda ve bende ada'ylan aldim.. bence kötü birsey degil kol alti ama bacak bence biraz erken 11 yasinda ki cocuk icin..

Kizlar ne zamandir zamanim olmadi,bugün foruma gitdim sasirdim......
hepinizden ayri,ayri allah razi olsun.
Su an icim öyle rahatki anlatamam...........Kizim e´minim cok mutlu olacak.opuyorumnanaktan

bence bacaklarına yaptırabılırsınde kollar ıcın erken gıbı
ama onemlı olan onun ruh halı
uzmeye degmez bence kızını

Bende 11 yaşındayım ve aynı sorun bende de var .. :(

KoLLarımdakini sallamıyorum ama bacakLarımda çok var ve üst dudağımla burnumun arasındaki yerdede tüyler [bıyık]var ..
5. sınıfa giderken yanımda oturan çocuk bana hep bıyıklı derdi ve bende buna çok zülüp ağlıyordum .. Hatta bir kere bana "Baban traş olmaya gidince sende gitde sana da traş yapsınlar "dedi .. Bende çok üzüLdüm ağLadım .. Ama sonra dedimki "Boşwer be , bizim sınıfta sadece ben yokum ki başkaları da var .. dedim ve artık takmıyorum ..

BıyıkLarıma takmıyorum ama bacakLarıma takıyorum .. Hemde feLaket .. Benim yaşımdakiLer capri şort falan giyinirken ben hep uzun şeyler giyinmeye çalışıyorum ..
Sizin kızınız bunLarda rahatsız oLuyorsa yaptırın derim ..
Çünkü bunLaru sadece bu sorunu yaşayanLar biLir ..

bende acaip derecede takardım bacaklarımı jiletle almaya çalıştım hatta 2-3 kere.
yarım yamalak olmustu . bence yaptır bende 12 yaşımda yaptım ilk sir ağdayla annem yapmıştı.ayrıca kollarımda cok vardı anneme hic solememistim almak istiyorum diye. ozellikle elimin ustunde kollarımdave parmaklarımın ustunde cok vardı.:tomato:

benim de 10 yaşında ve yaşından gelişkin ve tüyleri olan bir kızım var
o da kollarındakini,bacaklarındakini falan kesmemi istiyor bazen
sakın diyorum kesilmez,alınmaz daha yaşın küçük zamanı gelince bakarız çaresine herşeyin zamanı var diyorum
erkenden kıl,tüy derdiyle uğraşsın istemiyorum hem kıllar çok ama kalın ve sert değiller birkez alındıktan sonra daha sert ve koyu çıkarlar bunu da söylüyorum kızıma,ısrar etmiyor

ayy ben olsam o istemeden kendim alırım yaa...kıldan hiç hoşlanmayan biriyim..kendiminkiler bile azcık uzasa rahatsız olurum...babamdan kardeşimden utanırım çok uzun olmadıkları halde..yani ne bileyim hoş bi görüntü değil...sonuçta kızın arkadşlarının içinde hep kapatmya uğraşıodur tüylerini..yazık yaaa...ama tabiki de annesi olarak en iyisini sen bilirsin kızın için..

Back