11 Yanda kzma ada.......

sedef76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
86
Yer
Almanya
kizlar biliyom size sacma gelebilir ama artik dayanamiyom kizimin israrina.
Kollarina ve bacaklarinda cok tüy var.Kollarindakini sararttim,ama tüyler cok uzun oldugu icin ve pesinden tekrar siyah tüy ciktigi icin pek hosnut degil kizim.
Saratici kremi de haberi sürmek istemiyorum.
Son günlerde agda yapmami istiyor ve cok israr ediyor.Bende ergenlik cagindan önce bu tarz seyleri yapmak istemiyorum,ne bileyim korkuyorum iste,ilerisi icin zararli olur diye.
Lütfen kizlar önerilerinizi bekliyorum......

bence yapmamakta ısrarlı ol ve ikna et kızını...şimdiden kafasını bunlarla meşgul olması çok saçma...
demekki okulda çocukla dalga geçmişler yoksa 11 yaşındaki bi çocuk neden kıllarından rahatsız olsun....
hem aldın diyelim 20 gün sonra yine çıkıcak...bu seferde derslerinin arasında bide ağda yapma telaşı olacak...
kızını ikna ederek vazgeçir...bide sürekli tetikte ol senden gizki jilet filan kullanır..daha beter olur..

cabuk cevap verdigin icin cok teseküür ederim canim,aynen öyle okulda cok kötü alay etmisler.
Ben cild doktoruna getirmistim,ona göre cok kil yokmus,yani hormenel bir bozukluk oldugunu düsünmedi...
Ama kizim cok hassas yapili,bu yil zorla ikna ederek kisa kol giyinmeye baslattim onu.

canım bence tüyler ınce cılızken sir agdayla aldırabılırsın köklerı zayıflar buyuyene dek.ama kendın alma ısı bılen bırıne aldır yönlerını falan azaltcak sekılde alan bırıne.
acıkcası ben bı sakınca görmedm benmm cevremde cok var bu yaslarda tüylerı belırgın olan kızlarını erkenden aldırmaya baslıyorlar ılerde ıyıce azalıp gucsuzlesıyormus tuylerı..bılınclı bı anne olup önceden bu kolaylıgı saglamak guzel bı avantaj bence..keske benm anam da bana yapsaydı denedı de ben kacmıstım gercı:))bak senınkı kendı razıymıs hem..

nasıl anlamazsınız siz genç kızlığa geçen bi kızın ruh halinden...eeğer bir yerinde tüy varsa bunu aldırın tabi...onun okulda yaiadıklarınlarını tahmin bile edemezsniz...benim de dudak üstümde kıllar vardı ne kdr üzülürdüm anlatamam...iyi ki aldırmışım o zaman...hiç te sorun olmaz...kızınızı üzmeyin aldırın...

canım benim yaa çocuklar bazen çok acımasız oluyorlar bu da alay edilen çocuğun psikolojisini çok etkiliyor kendi kızımdan biliyorum onunda kaşlarının ortası biraz birleşik onunla da arkadaşları alay etmiş bende bu konuya çok takılıyorum lazer epilasyonu falan düşündüm çok bilgim olmadığı için zararlı olmasından korktum bizim de sorunumuz hala devam ediyor, hatta canım kızım yaa aklıma geldi şimdi o zaman anlamamıştım ama kızım yuvadayken 3-4 yaşlarında hep kaşlarının ortasına şu yapıştırılan etiket gibi süslü stikırlar var ya nazar boncuğu falan onlardan yapıştırırdı bende hintli kadınlaramı özeniyor diye gülüyordum meğerse daha o yaşlarda kopmleksi varmış neyse tek sorunumuz bu olsun kızınla çok konuş bunun normal olduğunu söyle hatta arkadaşları alay edince kızdığını belli etmesin o zaman daha çok yapıyorlar çünkü amaçlarına ulaşıyorlar biz bu anlamda bayağı bir yol aldık hatta , geçen gün okulda bir çocuk yanındaki arkadaşına bişeyler söylüyormuş kızıma bakıp bakıp gülüyorlarmış o da anlamış tabi çok sinirlenmiş, kızımın cevabı çok hoşuma gitti biraz acımasız da olsa demiş ki '' canım arkadaşım zaten bir damlacık beynin var onu da benim kılım tüyümle ilgilenerek heder etme sana lazım olucak o bir damlacık zeka , ben doktor olunca bu kıl sorunu olan kişilere yardımcı olabilirim belki ama senin işin zor be güzeliiim biryerde de satılmıyorki şu zeka denilen şey gidip senin için bir kilo alıp gelelim '' demiş valla çocuk adına kötü olmuş ama kızım adına da çok sevindim demek ki bazı şeylerin farkına varmış bunları kızına söyle belki faydası olur sakın üzülmesin şurda büyümesine ne kaldı 3-4 sene sonra bunlar biticek Allah başka dert vermesin çok öpüyorum güzel kızını ...

canım benim yaa çocuklar bazen çok acımasız oluyorlar bu da alay edilen çocuğun psikolojisini çok etkiliyor kendi kızımdan biliyorum onunda kaşlarının ortası biraz birleşik onunla da arkadaşları alay etmiş bende bu konuya çok takılıyorum lazer epilasyonu falan düşündüm çok bilgim olmadığı için zararlı olmasından korktum bizim de sorunumuz hala devam ediyor, hatta canım kızım yaa aklıma geldi şimdi o zaman anlamamıştım ama kızım yuvadayken 3-4 yaşlarında hep kaşlarının ortasına şu yapıştırılan etiket gibi süslü stikırlar var ya nazar boncuğu falan onlardan yapıştırırdı bende hintli kadınlaramı özeniyor diye gülüyordum meğerse daha o yaşlarda kopmleksi varmış neyse tek sorunumuz bu olsun kızınla çok konuş bunun normal olduğunu söyle hatta arkadaşları alay edince kızdığını belli etmesin o zaman daha çok yapıyorlar çünkü amaçlarına ulaşıyorlar biz bu anlamda bayağı bir yol aldık hatta , geçen gün okulda bir çocuk yanındaki arkadaşına bişeyler söylüyormuş kızıma bakıp bakıp gülüyorlarmış o da anlamış tabi çok sinirlenmiş, kızımın cevabı çok hoşuma gitti biraz acımasız da olsa demiş ki '' canım arkadaşım zaten bir damlacık beynin var onu da benim kılım tüyümle ilgilenerek heder etme sana lazım olucak o bir damlacık zeka , ben doktor olunca bu kıl sorunu olan kişilere yardımcı olabilirim belki ama senin işin zor be güzeliiim biryerde de satılmıyorki şu zeka denilen şey gidip senin için bir kilo alıp gelelim '' demiş valla çocuk adına kötü olmuş ama kızım adına da çok sevindim demek ki bazı şeylerin farkına varmış bunları kızına söyle belki faydası olur sakın üzülmesin şurda büyümesine ne kaldı 3-4 sene sonra bunlar biticek Allah başka dert vermesin çok öpüyorum güzel kızını ...

canım ikna et bencede çok erken daha onun ıcın ayrıca lazer de 17 yaş altına yapılmıyor bılgınız olsun

canım bende kızımda aynı sorunu yaşadım bende senin gibi önce çareler aradım ama olmadı ...sonra kızıma yazık ettiğimi düşündüm ve sorununu hallettim...nasıl mutlu oldu nasıl kendine güveni geldi anlatamam...zaten hangi çağda yaşıyoruz kızım 18 yaşına gelince epilosyon yaptırmayı düşünüyorum....yani kıllar çoğalırmış falan filan çocuğun çektiği sıkıntı ne olacak....arkadaşım sende zaman kaybetme annelerimiz bize uygulardı biz çocuklarımıza uygulamayalım....sevgile kal.......

o yaşta dış görünüşe oldukça önem veriliyor bizler de öyle değilmiydikkaydirigubbakcemile2:dance:
benim kızım olsa ikna etmeyi denerdim ama çocuk bunu problem yapıyorsa çok da zorlamamak lazım.kendi bildiğine birşeyler yapmaya kalkışabilir en azından sizin gözetiminizde bi çare bulursunuz.onun da kenine güveni gelir.bacaklarını alın zaten canı acıyacağı için kollarındaki tüylerle barışır bencea.s

bence kesınlıkle yaptırın. benım teyzemın kızıda cok kucuk yasta basşadı agdaya. cunku okuldakı arkadasları sureklı dalga gecıyordu onunla.psıkolojısının bozulmasından ıyıdır agdayla ugrasmak

bence alın ,

dersler arasında ağda ıle ugrasmak fılan denılmıs ama bır de soyle bır durum var ,kafasının kollarına bacaklarına taktıkca derslerıne de ılgısını veremııyecek..

o donemde hangımız dıs gorunumumuze onem vermedık ki..
kendıne guvenı gelır ..

hem bence ılerı kı yıllar ıcın ona en büyük iyiliği yapmıs olursunuz ..
kıl kökleri gitgide zayıflar..incelır..

benım cocugum yok ama olursa ve boyle bır sorunu olursa kesınlıkle yaparım..

merhaba canım. bencede ağda yaptırmanın bir zararı yok. okuldaki çocuklar çok acımasız olabiliyor böyle konularda.o genç kız. üzülür psikolojisi bozulur.sonra sizde üzülürsünüz. hatırlıyorumda benimde aynı sorunum vardı. 13 yaşındaydım. annem ağda yaptırmıyordu.bir arkadaşım da benle dalga geçmişti. hala hatırlar ve anneme kızarım..

ıçerik nedeniyle konunuz “Güzellik & Bakım & Kozmetikler-ıstenmeyen tüyler ” bölümüne taşınmıştır bilginize

bence onemli olan kızının psikolojisi eger cok fazla uzuluyor ve takıyorsa bu olayı bence agda yapın ...
sonucta 3 yıl sonra zahten agdaya başlıcak...
yapmasına izin vermessen belkide jiltle gizlice almayı deneyecek...
daha kotu bi durum olur bu onun için şimdiden agda yapmasında ben bir sakınca gormuyorum...
hemde agdaya alışmış olur şimdiden ... sonraki işlemlerde agda yapar bari bi çogumuz gibi jilet hatasına dusmez...

ben bi yorum yapamayacağım kızınız için ,yanlış yönlendirmek istemiyorum kesinlikle ama kızınızda bu durum çok sıkıntı yaratıyor ise ki anladığım kadarıylada öyle.
bu durumda bi uzmana danışmak faydalı olur
ben öyle kıllı bi yapıya sahip değilim fakat hatırlıyorumda benim ergenliğe girdiğim dönemlerde benim çevremde ağda yapmak pek yaygın değildi ,bacaklarımı okula giderken uzunca bir müddet,lise dönemi kısaca hep jiletle geçti,kıllarım çok inceydi ,jilet zamanla tabiri caizse odun gibi yapmıştı,taki ağda ve epilatörle tanışıncaya dek
sadece şunu söylemek istiyorum şimdiki gençlik biçok konuda olduğu gibi bu durumlar içinde çok şanslı .
umarım sağlıklı bir şekilde kızınızla bu sıkıntılı durumdan kurtulursunuz kısa sürede.

çok tatlıymış kızınız ya!!! :nazar: kaydirigubbakcemile3
umarım böyle kendine güveni olan bir nesil yetişir

kizlar biliyom size sacma gelebilir ama artik dayanamiyom kizimin israrina.
Kollarina ve bacaklarinda cok tüy var.Kollarindakini sararttim,ama tüyler cok uzun oldugu icin ve pesinden tekrar siyah tüy ciktigi icin pek hosnut degil kizim.
Saratici kremi de haberi sürmek istemiyorum.
Son günlerde agda yapmami istiyor ve cok israr ediyor.Bende ergenlik cagindan önce bu tarz seyleri yapmak istemiyorum,ne bileyim korkuyorum iste,ilerisi icin zararli olur diye.
Lütfen kizlar önerilerinizi bekliyorum......

allah yardımcın olsun valla canım ne dıyım
ısın zor o yasta ne agdası yaaa
karınca yumurtası yagı kremı var tug dokucu
onu kullanıp tuglerını dokebılır boylece agdaya ıhtıyac duymaz
kızınmı var derdın var sanırım benımkıler ne yapacak bakalım 5 6 seneye :1no2::1no2::1no2::1no2:

Ağda için çok küçük bir yaş ama psikolojisini ve derslerini etkiliyorsa yaptırın derim..

Yani güzelllik bakım amaçlı istiyorsa kızınız ki bazı kızlar çok küçük yaşta makyaj bakım ağdaya giriyorlar ihtiyaçları olmadığı halde, sadece özenti olarak..Öyleyse engelleyin ama gerçekten kötü bir görüntü var da etkileniyorsa yaptırın derim..

Farkedemediğimi kadar çok etkileniyorlar çünkü çocuklar bu olaylardan..Okuldan soğuyorlar, arkadaş ortamlarından kaçıyorlar..

Back