11.haftada bebeğimi kaybettim, orada olmamasına alışmaya çalışıyorum

angeldude

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
2
1
merhaba, 4 yıldır evliyim, 27 yaşındayım, eşimle çocuk kararı aldığımız ay hamile kaldım, bebeğimiz 7 haftalıkken kalp atışını dinledik, her şey yolundaydı. doktor 12. haftada ikili test için gelmemi istedi, 11.haftada şehir dışındaydım, 3 gün üst üste sabahları akıntı ile birlikte bir kez kanamam oldu, bazen kahverengi bazen kırmızı renkte, doktorum istanbula dönünce gelebilirsin dedi, ben de bulunduğum yerde hastaneye gitmedim. 4.gün akşam üstü yine akıntı ile birlikte kahverengi kanamam oldu ve yoğun kahverengi renkte bir kan geldi. akşam saatlerinde de çok şiddetli sancım başladı, regl sancısı gibi, daha önce hiç yaşamadığım için ne olduğuna anlam veremedik. acil olarak hastaneye gittik, şansıma nöbetçi kadın doğum doktoru vardı, hastaneye gittiğimde ultrasona çıkmadan önce idrar testi için tuvalete girdim ve bir anda kanamam arttı, o an anladım, düşürdüğümü, ağlamaya başladım, sonra doktorun yanına çıktığımda çok soğukkanlıydım. ultrasonla baktığımızda göremedik, ben de göremedim kimse göremedi, doktor en son ne zaman görmüştün bebeği dedi, daha 7 haftalıktı, hiç mide bulantım olmadı, hamilelik belirtilerim olmadı, gebeliğin başından beri çok kramp ve sancılarım vardı. doktor birkaç gün önce gelsem de bebeği kaybedebileceğimi söyledi, tam tarih belirtmedi ama bebeğin kalbinin çok daha erken durabilmiş olacağını söyledi, doğum sancısı çekmişim aslında ve bebeği doğal akışında düşürmüşüm, ultrason ile muayeneden sonra çok kan biriktiğini görünce doktor, anestezi ile o bölgeyi temizleyelim dedi, operasyon 15-20 dakika sürdü (kürtaj gibi olmayacak dedi ama raporumda kürtaj yazıyor), ertesi gün kontrole gittim. ultrason ile baktık, rahim temizdi. doktor kanamam olabileceğini, 3 ay hamile kalmamam gerektiğini, bu durumun doğal bir seleksiyon olduğunu belirtti. antibiyotik, ağrı kesici ve kan akışını azaltıcı bir ilaç verdi, bugün üçüncü gün, kanamam durdu. doktor rahim ağzı gevşekliği olabilir dedi, upuzun bir test listesi verdi. perşembe günü kendi doktoruma gideceğim, nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyorum. ilk hamileliğimdi, kendimde hata bulmamam gerektiğini biliyorum, her şeyi düşündüm, hamilelikte günde bir tane kahve içiyordum, gebeliğim riskli olmadığı için yüzüyordum, çok stresli bir işim var, geç saatlere kadar mesaiye kalıyordum, hamilelik öncesinde günde 4-5 sigara içiyordum, bunlar sebeplerden biri olabilir mi diye düşünüyorum ve işin içinden çıkamıyorum. hiç hamilelik belirtim olmaması, düşükten tam bir hafta önce boğaz ağrısı ve halsizlik yaşamam, gebeliğin ilk gününden beri yaşadığım kramplar belki de bebeğimin doğal seleksiyon ile veda etmesinin daha doğru olduğunu söylüyor. bir sürü yerde bir sürü yazı okudum, burada yazanların çok faydası oldu. kendimi şu yönde telkin etmeye çalışıyorum, düşecek bebek düşecekti, ve bizim elimizden bu konuda istesek de bir şey gelmiyor. sizce kalbi daha önce durmuş muydu, ikinci gebelik için çok korkuyorum, ama korkmanın bu süreci daha da zorlaştıracağını biliyorum, iki gecedir uyuyamıyorum ve en ufak bir şeye ağlamaya başladım. doktor bir hafta rapor verdi, sanki bebeğim hala karnımda, sigara içmedim hiç, ona bir şey olacakmış gibi geliyor, ama biliyorum orada değil…

Canm Allah yardımcın olsun çok zor bi durum bende ilk gebeligimde düşük yaşadım cok ii anliyorum seni ama üzülme tekrar hamile kalmaman için hiç bi sorun yok dr un 3 ay demiş bekle üç ay rabbim sağlıklı bi bebis versin inşallah sana..
Dr um bana sagliksiz bebek düşer demisti dünya ya gelse ve sakat olsa inan daha fazla yipranirdin

Rabbim su mübarek günlerde acını hafifletsin en uygun zamanda da sağlıklı bi bebek nasip etsin inşallah

Cok gecmis olsun zor bir durum ama bicok insan bu durumu yasiyor malesef. Sagliksiz bir gebelik gecirebilirdin kaybetmis olmasaydin. Sana nacizane sunu tavsiye ederim mutlaka hamile kalmadan onceki 3 ay folik asit kullan. Bu sekilde dusuk riskini minumum seviyede tutarsin. Cunku bazi dusukler yerersiz folik asit aliminada bagli oluyor. Sigara icmeyi artik dusunme cunku yeni bebisinin senin nikotinli kanina degil saglikli bi kan akisina ihtiyaci var. Kahve icin doktorum gunde 1 tane icebirsin dedigi icin bende iciyorum. Bu arada inan bende su haftama kadar neredeyse hic mide bulantisi vs yasamadim. Bunu yasamaman senin bunyenle ilgili bunu kafana takma.
Yepyeni bi baslangic yap. İnsallah bidahaki sefere hersey cok daha iyi olucak.

Teşekkür ederim kızlar, Allah hepimiz için sağlıklı sıhhatli çocuklari dünyaya getirmeyi nasip etsin. Çok düzenli olmamakla birlikte 3 ay folik asit içtim, ama dediğin gibi daha dikkatli olmak gerekiyor. Sigarayı bırakmışken başlamayacağım. Umarım test sonuçları da iyi olur, Allah sana da sağlıklı sıhhatli bebegini dogurmayı nasip etsin, her işte bir hayir vardir, şükrediyorum, her hamilelik aynı olmuyor ve birbirine benzemiyor. Allah hayırlı sağlıklı sonuçlar yaşatsın hepimize

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

X